X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Mimi a ile Szymus waży? Pytam bo jesteśmy w podobnym czasie,miałyśmy blisko transfer,a ja mam w piątek polowkowe.
    Wazy 360 g :)

Fruzia85, Klarcia, Fedra lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawac! Nie spac!! :-D

Milego dzionka :-)

Fedra lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Wstawac! Nie spac!! :-D

Milego dzionka :-)

Mi mąż kazał spać :P ale nie bata, nie usnę już, pora się zwlec z wyra i jakoś ten dzień zaplanować, mam nadzieję, że nie prześpię połowy jak wczoraj :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ten kocyk minky kupowałaś w pepco? Za ile?
    A tak to witam jeszcze z łóżka.
    Ciężko Was nadrobić, nie nadążam z czytaniem Waszych postów :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja trochę mało obecna ostatnio bo ciągle zajęta. Od kiedy dowiedziałam się jaka płeć to zajęłam się organizowaniem rzeczy po livce, kupuje od dziewczyn używane albo się wymieniam i ogólnie już planuje jak urządzić pokoik. Myślałam że będzie tego mniej bo mam już 1 dziecko ale moja lista rzeczy które trzeba kupić nie na końca.
    Dzisiaj poczułam czkawke małego, on w ogóle kopie tak mocno jak livia w 30tyg! Jego nóżki są juz bardzo wysoko bo mi zebra okopuje, szok! On chyba nigdy nie spi
    Chciałam zajrzeć na nasza listę i nie widzę nic ba 40 str. Coś się zmieniło?

Fedra lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki a ktoras pisala o jakis tabsach suplemencie z zurawiny ...to w ciazy mozna?? Jak to sie nazywa?

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Hej
    Ja trochę mało obecna ostatnio bo ciągle zajęta. Od kiedy dowiedziałam się jaka płeć to zajęłam się organizowaniem rzeczy po livce, kupuje od dziewczyn używane albo się wymieniam i ogólnie już planuje jak urządzić pokoik. Myślałam że będzie tego mniej bo mam już 1 dziecko ale moja lista rzeczy które trzeba kupić nie na końca.
    Dzisiaj poczułam czkawke małego, on w ogóle kopie tak mocno jak livia w 30tyg! Jego nóżki są juz bardzo wysoko bo mi zebra okopuje, szok! On chyba nigdy nie spi
    Chciałam zajrzeć na nasza listę i nie widzę nic ba 40 str. Coś się zmieniło?
    Podobno lista jest jakos na 39 stronie bo troche postów ucieklo

Nelus lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten kocyk z pepco jest za 25 zl. Tez go mam :) Jejku mam nadzieje ze na nastepnej wizycie tez sie dowiem płci na 100% i juz organizowac sobie powoli a narazie w miejscu stoje bo ile mozna kupowac w netralnym kolorze? ☺

ewa81 lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Kropka ten kocyk minky kupowałaś w pepco? Za ile?
    A tak to witam jeszcze z łóżka.
    Ciężko Was nadrobić, nie nadążam z czytaniem Waszych postów :)

Tak, w Pepco, za 25 zl

ewa81 lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynia991 wrote:
    Ten kocyk z pepco jest za 25 zl. Tez go mam :) Jejku mam nadzieje ze na nastepnej wizycie tez sie dowiem płci na 100% i juz organizowac sobie powoli a narazie w miejscu stoje bo ile mozna kupowac w netralnym kolorze? ☺

Znam ten ból. Co szłam do sklepu to marzyłam żeby już wiedziec ... aż w końcu dzień przed polowkowym zaszalalam z niebieskim. Takie mnie przeczucie wzięło hehe zaraz też poznasz płeć

Marynia991 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja uwielbiam tego swojego sępa.. robię sobie omlet, leży w wyrku.. ale wystarczylo, że odsunęłam krzesło od stołu a tu już tuptuptup paaaańcia podziel się :D

Englein, Anita12, taka_ja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka dzięki

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na połówkowym potwierdzę płeć i wtedy kupuję masowo ciuszki. Czyki listopad będzie zakupowy :)

Chyba 5 miesiąc zaczynam :) Mam mega lenia a trzeba do pracy ruszyć. Ciężko mi się zebrać.

W pierwszej ciąży kordynację ruchową miałam większą. Teraz jestem jak ta zabawka bańka wstańka :D

Anita12, Fedra lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, maz do pracy a ja umylam wlosy i z powrotem do lozka z tabletem. Na 12,30 mam scan. Ale ide spokojnie, bo wazniejszy dla mnie mnie byl ten piatkowy w Polsce.

Moj Synus ma 312g i tetno 140. Jak czytam, to te normy dla wagi w tym okresie to generalnie ok. 300g. Lozysko mam na przedniej scianie plus moje kilogramy i pewnie dlatego jak na razie ruchy cźuje czasem, i to lezac, kiedy przykladam dlonie do brzucha.
    Az ciekawe jaka wage podadza mi dzisiaj :)

piszecie o kocykach minky z pepco...nie widzialam, chyba poprosze mame zeby zaszla do jakiegos innego Pepco. A jak z ich jakoscia?

Nelus, czy widzialas Kochana moje pytanie o Peg Perego? Mialas book s pop up? Bo chyba zachorowalam na niego. A jeszcze jak przeczytalam o nowej serii 2017r i dodatkowych duzych kolach na przod z inna oska...:) dobra, juz Was nie mecze o PP ale nie daje mi spokoju od soboty :)

severi, Fedra lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Znam ten ból. Co szłam do sklepu to marzyłam żeby już wiedziec ... aż w końcu dzień przed polowkowym zaszalalam z niebieskim. Takie mnie przeczucie wzięło hehe zaraz też poznasz płeć
    Oby. Bo moj lekarz nie jest sklonny do mowienia pewnej plci dopóki pacjentka sama nie zobaczy. Siostra chce mi dac wszystkie ciuchy po swoich synach a ja nadal nie wiem czy warto brac :)

hchy43r8kkymthav.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Dzien dobry, maz do pracy a ja umylam wlosy i z powrotem do lozka z tabletem. Na 12,30 mam scan. Ale ide spokojnie, bo wazniejszy dla mnie mnie byl ten piatkowy w Polsce.

Moj Synus ma 312g i tetno 140. Jak czytam, to te normy dla wagi w tym okresie to generalnie ok. 300g. Lozysko mam na przedniej scianie plus moje kilogramy i pewnie dlatego jak na razie ruchy cźuje czasem, i to lezac, kiedy przykladam dlonie do brzucha.
    Az ciekawe jaka wage podadza mi dzisiaj :)

piszecie o kocykach minky z pepco...nie widzialam, chyba poprosze mame zeby zaszla do jakiegos innego Pepco. A jak z ich jakoscia?

Nelus, czy widzialas Kochana moje pytanie o Peg Perego? Mialas book s pop up? Bo chyba zachorowalam na niego. A jeszcze jak przeczytalam o nowej serii 2017r i dodatkowych duzych kolach na przod z inna oska...:) dobra, juz Was nie mecze o PP ale nie daje mi spokoju od soboty :)
    Te kocyki z pepco to ta strona z minky milusia ale ta druga strona troche sztywna. Mam zamiar tym kocykiem przykrywac np w wozky zeby bylo na ciuszki malenstwa a nie bezposrednio na ciało bo wtedy może byc troche nie przyjemne

hchy43r8kkymthav.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten wózek recaro citylife jest bombowe bo składa się razem ze spacerówką. I jest nawet mały po złożeniu.

Ja oglądałam również wózek chico urban, w którym z gondoli robi się spacerówkę.

Ciekawe tylko czy da się mieć inne koła w wózkach. Zależy mi na pompowanych bo taki jest dużo lepszy z moich doświadczeń.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po ciężkiej nocy... pies coś zeżarł i wymiotował :/

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • milagro Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    Nataliad widzę że mamy ten sam gust co do wózków. U mnie też na razie na tapecie Joolz, patrzyłam też wcześniej casetto ale ma małe koła i te żywe kolory po czasie mogą się znudzić.

Co do kocyka minky ja jeszcze nie kupilam, ale się rozglądam. Ostatnio zamówiłam misia na chrzciny u takiej pani i uszyla super,a szyje też kocyki wiec chyba u niej zamowie. Firma nazywa się Pluszanki,któraś dziewczyna z forum polecala już ja wcześniej.

nataliad lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie co do wózków to ja zabardzo się nie wypowiadam bo tak szczerze no nie mam pojęcia o tych markach mi tam wszystko jedno aby był dosyć masywny dał radę na polach wertepach i auto mam duże więc luzik każdy wejdzie;) ja was podziwiam ja tak o samochodach mogłabym pisać ale akurat o wózkach to nie mam pojęcia;)) ja zawsze dostawałam po szwagierce wszystko teraz planuje trochę sama kupować trochę po chłopcach moich trzymam nawet jakby była kobitka co okaże się na usg dopiero to i tak neutralnie bym ubierala. U mnie dziś pogoda paskudna dzieci wyjątkowo jeszcze śpią;) pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 08:31

‹‹ 692 693 694 695 696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ