X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Hej. Powiem Wam że po prawie 2 tygodniowej przerwie spowodowanej chorobą nie chciało mi się dzisiaj wstać ;) młodej zresztą też.
    Milagro mam takie same odczucia co do wózka Cosatto. Kółka małe, to bardziej typowy wózek miejski. Tak jak chicco Urban o którym była tutaj dziś mowa. Podobał mi sie, ale brak amortyzacji do mnie nie przemawia. Przy gondoli jednak chociaż słaba ale powinna być moim zdaniem.
    Biorę się do zamawiania z apteki gemini. Jak któraś z Was odpowie jako suplement brała z żurawiny to też będę wdzięczna. Sok ma krótką przydatność po otwarciu i nie jestem w stanie sama go wypić w ciągu 7 dni :)
    A później muszę się wziąć za sprzątanie. Mój luby robił wczoraj wieczorem dżem z dyni a mi zostało sprzątanie :D
    Ja kompletnie nie rozumiem po co produkują wózki bez amortyzacji. Przecież tego nie da się prowadzić. Nawet w mieście bo nie da się nawet podjechać na krawężnik.

nataliad lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w składzie takiego magnezu muszą być chelaty wtedy jest bardziej przyswajalny a nie jakieś cytryniany czy coś...

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ktoś tu pisał, że bodajże żuravit.

Dziewczyny, które bierzecie magnez - jaki stosujecie? Chyba i ja muszę kupić sobie na ten twardniejący brzuch.
    Magne B6.

Czarnuszka lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej brałam magb6 czy jakoś tak a teraz wysłałam męża do apteki jak mi się skończył i pani mu doradziła dla mnie właśnie ten chela mag B6. I pamiętajcie dziewczyny ze dla kobiet w ciąży dawka magnezu dzienna to ok 350 g także trzeba trochę tego łykać żeby poczuć efekt

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:

Dziewczyny, które bierzecie magnez - jaki stosujecie? Chyba i ja muszę kupić sobie na ten twardniejący brzuch.
    Aspargin mi lekarz zalecił.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam niezły ubaw. Dzień wcześniej umówiłyśmy się z koleżanką, że się spotkamy rano o 10. Więc wczoraj czekałam na koleżankę z ciastem, już po 10tej a koleżanki nie ma. Napisałam smsa do niej gdzie jest, a ona odpisała, że już jest. Zrozumiałam, że jest już na moim osiedlu i idzie do mnie. Czekałam, czekałam i nic. Odpisała mi, że nie wie czy jej sms doszedł do mnie, ale już jest w domu. Okazało się, że ona też czekała na mnie z ciastem, bo myślała, że ja do niej wpadnę :). Nie pamiętałam, że jak ostatnio się widziałyśmy, to widzimy się u niej :P. I w końcu do niej pojechałam i umówiłyśmy się, że następnym razem konkretnie piszemy gdzie się spotykamy :).
    Wcześniej brałam magnez z B6 a teraz witaminy prenatalne, w składzie jest magnez - mama dha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:12

MatyldaG, taka_ja, Klarcia, Marynia991, wolfik25, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    76481e3bc1a79c1amed.jpg

Mały błąd ;)
    Ale zgrabny brzuszek a jaka córeczke masz słodką;) Ewa to miałyscie ubaw no niezle he he;) Ja bipre fembion2 i magnez pije musujacy i wapn.

ewa81 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały bo mały :) ale już większy od piersi :D, szkoda że nie jestem z tych co im w cycki wszystko idzie nie pogardziłabym...

MatyldaG, okano1 lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was też czasem kuje szyjka macicy. Ostatnio kilka minut miałam bardzo silne kucia, potem mnóóóstwo śluzu a potem już cisza. Sorry za opis, ale trochę spanikowałam.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:

Magnez najlepiej przyswaja się jednak ze związków organicznych takich jak: asparaginian, mleczan lub cytrynian.

Bez tlenkow chlorkow czy węglanów

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • chloet Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ja jutro połówkowe :) Już się doczekać nie mogęl

oo, ja też mam jutro połówkowe. Na którą godzinę masz wizytę? Ja dopiero po południu: 15.30
    Powodzenia <3

rqkqj11.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Magdzia88 odnośnie magnezu. Cytrynian i mleczan są biozgodne więc związki magnezu będą w większej ilości wchłaniać się do organizmu. Wszystko co jest bliżej natury co kojarzy nam się z czymś domowym np. cytrynian, mleczan będzie lepsze dla organizmu niż bardzo syntetyczne związki.

Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • kr0pka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski co do żurawiny to kupcie sobie na próbę na allegro male opakowanie liofilizowanej, jest meeega kwaśna i nie ma żadnych dodatkow. Fakt - jest droga jak wszystko co liofilizowane. Ja na probe wzięlam opakowanie 20g i powiem Wam, ze mimo ceny zamierzam po wyplacie kupić opakowanie 200g bo suszona mi średnio podchodzi

Co do magnezu ppczytajcie sobie o chlorku magnezu i oliwie magnezowej, może to bylby dobry sposob na Wasze niedobory

http://www.herbiness.com/olej-magnezowy/

http://www.herbiness.com/krem-magnezowy/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna spokojnie ja wczoraj miałam tyle śluzu że myślałam że to wody... więc biegiem do łazienki i strach, ale czytałam, że to normalne że w jeden dzień więcej jest tego śluzu w inny mniej gorzej gdyby w ogóle nie było albo kolor/konsystencja się zmieniła.
    A co do tych kłuć w szyjce to u mnie też się to uczucie często pojawia i to tez normalny objaw choć przyznam że bardzo nieprzyjemny, już wolałam jak ciągnęło po bokach ale nie przeskoczy tego trzeba wytrzymać, no chyba że u się to nasili i nie będzie chciało przestać to wtedy chyba jest powód żeby udać się na IP

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wspomnij o tych kluciach gin..ja tydz temu z tym u lekarza bylam....jeden nastraszyl mnie krotka szyjka....ale drugi rozwial ale okazalo sie ze lozysko mam nisko i mam sie oszczedzac...

Aaaa i moj na te klucia kazal magnez nospe i przez 2 dni 3x1 wapno pic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:07

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się czasem zdarzalo, że mnie kłulo a co do śluzu to dzis na spacerze z psem o malo na zawał nie zeszłam bo zaczęlo się ze mnie lac jakby ktoś odkrecił jakoś kranik, normalnie aż spanikowałam, wiec jak widac to chyba normalne :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    oo, ja też mam jutro połówkowe. Na którą godzinę masz wizytę? Ja dopiero po południu: 15.30
    Powodzenia <3

Ja mam na 16:00 :)

Tobie też życzę powodzenia :) Po wizytach zdamy relacje :)

Dzięki bardzo dziewczyny za odpowiedzi dotyczące tego magnezu, muszę koniecznie kupić bo codziennie mi twardnieje brzuch, szczególnie po jedzeniu.

chloet, Klarcia lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To popros pania o taki dobrze wchlabialny a nie jakis badziew...;) juz wiesz na co zwracac uwage ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    Kolejny szaro bury dzień przed nami :)
    Ja jeszcze magnezu nie biorę ale w pierwszej ciąży też zażywałam magneB6 i był dobry.
    Wspominałam ostatnio o rejestracji w Mustelli i wczoraj takie próbki do mnie dotarły:
    79e11a469c6bcf30gen.jpg

Fajne :-) wlasnie chcialam sie wtedy zarejestrowac ale nie widzialam gdzie to :-(

Magdzia88 lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Was też czasem kuje szyjka macicy. Ostatnio kilka minut miałam bardzo silne kucia, potem mnóóóstwo śluzu a potem już cisza. Sorry za opis, ale trochę spanikowałam.
    ja nie potrafie zlokalizowac gdzie ta szyjka dokladnie jest i czy to ona mnie kluje czy np dziecko mnie gdzies tam kopie i od tego sie robi takie uczucie jakby sie tam cos dzialo :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ