X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Hej. Powiem Wam że po prawie 2 tygodniowej przerwie spowodowanej chorobą nie chciało mi się dzisiaj wstać ;) młodej zresztą też.
    Milagro mam takie same odczucia co do wózka Cosatto. Kółka małe, to bardziej typowy wózek miejski. Tak jak chicco Urban o którym była tutaj dziś mowa. Podobał mi sie, ale brak amortyzacji do mnie nie przemawia. Przy gondoli jednak chociaż słaba ale powinna być moim zdaniem.
    Biorę się do zamawiania z apteki gemini. Jak któraś z Was odpowie jako suplement brała z żurawiny to też będę wdzięczna. Sok ma krótką przydatność po otwarciu i nie jestem w stanie sama go wypić w ciągu 7 dni :)
    A później muszę się wziąć za sprzątanie. Mój luby robił wczoraj wieczorem dżem z dyni a mi zostało sprzątanie :D
    Ja kompletnie nie rozumiem po co produkują wózki bez amortyzacji. Przecież tego nie da się prowadzić. Nawet w mieście bo nie da się nawet podjechać na krawężnik.

nataliad lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba w składzie takiego magnezu muszą być chelaty wtedy jest bardziej przyswajalny a nie jakieś cytryniany czy coś...

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ktoś tu pisał, że bodajże żuravit.

Dziewczyny, które bierzecie magnez - jaki stosujecie? Chyba i ja muszę kupić sobie na ten twardniejący brzuch.
    Magne B6.

Czarnuszka lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wcześniej brałam magb6 czy jakoś tak a teraz wysłałam męża do apteki jak mi się skończył i pani mu doradziła dla mnie właśnie ten chela mag B6. I pamiętajcie dziewczyny ze dla kobiet w ciąży dawka magnezu dzienna to ok 350 g także trzeba trochę tego łykać żeby poczuć efekt

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:

Dziewczyny, które bierzecie magnez - jaki stosujecie? Chyba i ja muszę kupić sobie na ten twardniejący brzuch.
    Aspargin mi lekarz zalecił.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam niezły ubaw. Dzień wcześniej umówiłyśmy się z koleżanką, że się spotkamy rano o 10. Więc wczoraj czekałam na koleżankę z ciastem, już po 10tej a koleżanki nie ma. Napisałam smsa do niej gdzie jest, a ona odpisała, że już jest. Zrozumiałam, że jest już na moim osiedlu i idzie do mnie. Czekałam, czekałam i nic. Odpisała mi, że nie wie czy jej sms doszedł do mnie, ale już jest w domu. Okazało się, że ona też czekała na mnie z ciastem, bo myślała, że ja do niej wpadnę :). Nie pamiętałam, że jak ostatnio się widziałyśmy, to widzimy się u niej :P. I w końcu do niej pojechałam i umówiłyśmy się, że następnym razem konkretnie piszemy gdzie się spotykamy :).
    Wcześniej brałam magnez z B6 a teraz witaminy prenatalne, w składzie jest magnez - mama dha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:12

MatyldaG, taka_ja, Klarcia, Marynia991, wolfik25, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    76481e3bc1a79c1amed.jpg

Mały błąd ;)
    Ale zgrabny brzuszek a jaka córeczke masz słodką;) Ewa to miałyscie ubaw no niezle he he;) Ja bipre fembion2 i magnez pije musujacy i wapn.

ewa81 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały bo mały :) ale już większy od piersi :D, szkoda że nie jestem z tych co im w cycki wszystko idzie nie pogardziłabym...

MatyldaG, okano1 lubią tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Was też czasem kuje szyjka macicy. Ostatnio kilka minut miałam bardzo silne kucia, potem mnóóóstwo śluzu a potem już cisza. Sorry za opis, ale trochę spanikowałam.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:

Magnez najlepiej przyswaja się jednak ze związków organicznych takich jak: asparaginian, mleczan lub cytrynian.

Bez tlenkow chlorkow czy węglanów

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • chloet Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ja jutro połówkowe :) Już się doczekać nie mogęl

oo, ja też mam jutro połówkowe. Na którą godzinę masz wizytę? Ja dopiero po południu: 15.30
    Powodzenia <3

rqkqj11.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Magdzia88 odnośnie magnezu. Cytrynian i mleczan są biozgodne więc związki magnezu będą w większej ilości wchłaniać się do organizmu. Wszystko co jest bliżej natury co kojarzy nam się z czymś domowym np. cytrynian, mleczan będzie lepsze dla organizmu niż bardzo syntetyczne związki.

Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • kr0pka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski co do żurawiny to kupcie sobie na próbę na allegro male opakowanie liofilizowanej, jest meeega kwaśna i nie ma żadnych dodatkow. Fakt - jest droga jak wszystko co liofilizowane. Ja na probe wzięlam opakowanie 20g i powiem Wam, ze mimo ceny zamierzam po wyplacie kupić opakowanie 200g bo suszona mi średnio podchodzi

Co do magnezu ppczytajcie sobie o chlorku magnezu i oliwie magnezowej, może to bylby dobry sposob na Wasze niedobory

http://www.herbiness.com/olej-magnezowy/

http://www.herbiness.com/krem-magnezowy/

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna spokojnie ja wczoraj miałam tyle śluzu że myślałam że to wody... więc biegiem do łazienki i strach, ale czytałam, że to normalne że w jeden dzień więcej jest tego śluzu w inny mniej gorzej gdyby w ogóle nie było albo kolor/konsystencja się zmieniła.
    A co do tych kłuć w szyjce to u mnie też się to uczucie często pojawia i to tez normalny objaw choć przyznam że bardzo nieprzyjemny, już wolałam jak ciągnęło po bokach ale nie przeskoczy tego trzeba wytrzymać, no chyba że u się to nasili i nie będzie chciało przestać to wtedy chyba jest powód żeby udać się na IP

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wspomnij o tych kluciach gin..ja tydz temu z tym u lekarza bylam....jeden nastraszyl mnie krotka szyjka....ale drugi rozwial ale okazalo sie ze lozysko mam nisko i mam sie oszczedzac...

Aaaa i moj na te klucia kazal magnez nospe i przez 2 dni 3x1 wapno pic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 10:07

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się czasem zdarzalo, że mnie kłulo a co do śluzu to dzis na spacerze z psem o malo na zawał nie zeszłam bo zaczęlo się ze mnie lac jakby ktoś odkrecił jakoś kranik, normalnie aż spanikowałam, wiec jak widac to chyba normalne :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    oo, ja też mam jutro połówkowe. Na którą godzinę masz wizytę? Ja dopiero po południu: 15.30
    Powodzenia <3

Ja mam na 16:00 :)

Tobie też życzę powodzenia :) Po wizytach zdamy relacje :)

Dzięki bardzo dziewczyny za odpowiedzi dotyczące tego magnezu, muszę koniecznie kupić bo codziennie mi twardnieje brzuch, szczególnie po jedzeniu.

chloet, Klarcia lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To popros pania o taki dobrze wchlabialny a nie jakis badziew...;) juz wiesz na co zwracac uwage ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    Kolejny szaro bury dzień przed nami :)
    Ja jeszcze magnezu nie biorę ale w pierwszej ciąży też zażywałam magneB6 i był dobry.
    Wspominałam ostatnio o rejestracji w Mustelli i wczoraj takie próbki do mnie dotarły:
    79e11a469c6bcf30gen.jpg

Fajne :-) wlasnie chcialam sie wtedy zarejestrowac ale nie widzialam gdzie to :-(

Magdzia88 lubi tę wiadomość

p19uskjoy20ehkws.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Was też czasem kuje szyjka macicy. Ostatnio kilka minut miałam bardzo silne kucia, potem mnóóóstwo śluzu a potem już cisza. Sorry za opis, ale trochę spanikowałam.
    ja nie potrafie zlokalizowac gdzie ta szyjka dokladnie jest i czy to ona mnie kluje czy np dziecko mnie gdzies tam kopie i od tego sie robi takie uczucie jakby sie tam cos dzialo :P

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

‹‹ 694 695 696 697 698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ