MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdzia88 wrote:To teraz powiedz o objawach i pytaj jak wyglada twoja szyjka. Juz na tym etapie lekarz sam powinien ja zmierzyc. Ja mialam tak caly bozy tydzien i doszedl bol plecow...i odrazu mowil zeby szyjke sprawdzic...ale bogu dzieki mnie nastraszyl bo 2 lekarz powiedzial ze jest ok
Ja wracam w listopadzie do Polski i będe miala całkiem nowego lekarza.Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
karcia.wawa wrote:dziewczyny a macie "wycieki" z piersi? jestem w 18 tc w niedziele obudziłam się z mokrą piżamą... teraz jak obserwuje to nie kapie, ale jak ścisnę za pierś to leci mi siara.
Może byś coś o sobie powiedziała? Na kiedy masz termin? Ile masz lat? Bo wiesz my to już stare wyjadaczki na tym forum i lubimy wiedzieć coś o nowych kobietach na forum.Magdzia88, Englein, severi, Fedra lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:a na połowkowych to mi pewnie szyjki nie sprawdza?
jeszcze badal mnie na fotelu bo chcial sprawdzic miesniaka w dotyku.
Przy okazji dowiedzialam sie,ze powinnam nastawiac sie na cc. Miesniak co prawda nie jest wiekszy od ostatniego usg w 12tc, ma 9 cm ale jest tak usadowiony,ze zaslania dziecku wyjscie jak kamien.
lekarz powiedzial,ze rzadko miesniak tak usytuowany przemiesci sie pod wplywem powiekszajacego sie dziecka. -
Dziewczynki,
jak wracałam wieczorem od mojego gino, to zaczęło mnie boleć w lewym boku, sama nie wiem czy to bliżej jajnika czy z boku brzucha bo taki dość promienisty. Ogólnie to musiałam się położyć, bo tak mnie ścinęło, że nie mogłam iść ani siedzieć. Jak leżałam było dobrze, potem chciałam wstać, to od nowa, ale już mniejszy.
Dziś też się wyprostować nie mogłam, teraz jak rozchodziłam to jest ok, ale już usiadłam i pewnie jak wstanę to znów poczuję. Wydaje mi się, że kiedyś już tak miałam..
Ma któraś z Was podobnie?
Co do manezu ja biorę Magnesol 150 do rozpuszczania, bo nie chciałam obciążać wątroby tabletkami. Kiedyś był zarejestrowany jako lek, więc miał badaną przyswajalność a teraz jak wszystko stał się suplementem. Powiem Wam, że skuteczność czuję na sobie, tylko wiadomo trzeba go trochę pobrać.Szczęśliwa mama Zuzi -
Czarnuszka wrote:Może byś coś o sobie powiedziała? Na kiedy masz termin? Ile masz lat? Bo wiesz my to już stare wyjadaczki na tym forum i lubimy wiedzieć coś o nowych kobietach na forum.
o godz. 10:30 przedstawiałam się
termin mam na 25 marca 2017, rocznik 1989, mieszkam w Warszawie, pracuję jako księgowaAnita12 lubi tę wiadomość
miały być sukienki będą spodenki będę miała synka
21 marca 2017 -
okano1 wrote:Dziewczyny a ja mam tez mega upławy rany uroki ciazy wczoraj mialam znowu kłócia jajników ale to standard u mnie;)
-
karcia.wawa wrote:dziewczyny a macie "wycieki" z piersi? jestem w 18 tc w niedziele obudziłam się z mokrą piżamą... teraz jak obserwuje to nie kapie, ale jak ścisnę za pierś to leci mi siara.
ja czasem mam przybrudzone sutki rano, coś tak musi mi lecieć ale nie na tyle, żebym miała mokrą koszulkę albo cośkarcia.wawa lubi tę wiadomość
Dominik
-
MatyldaG wydaje mi się ze nie sprawdzają ale jak poprosisz to może sprawdzi.
Karcia.wawa ja jak scisne to coś tam leci
Czarnuszka ja ćwiczę jeszcze nie regularnie ale już tak mam ze jak siedzę np przed tv to czasami ćwiczę jak się mi przypomniMatyldaG, karcia.wawa lubią tę wiadomość
-
karcia.wawa wrote:o godz. 10:30 przedstawiałam się
termin mam na 25 marca 2017, rocznik 1989, mieszkam w Warszawie, pracuję jako księgowa
Tak widziałam, że się przedstawiłaś, ale cohdziło mi właśnie o szersze info dotyczące wieku i terminu porodu
tez jestem 89 ;p
Wracając do Twojego pytania to te wycieki to zapewne siara, to raczej normalne w ciąży.karcia.wawa lubi tę wiadomość
-
PetitQa, MatyldaG, Czarnuszka, Anita12, Magdzia88, kr0pka, jenny88, Paolina91, czirisz, Mamuśka level2, nataliad, wolfik25, severi, Marynia991, Fedra, Mimi86, Fruzia85, Marrtusia, taka_ja lubią tę wiadomość
-
Magdzia88 wrote:A trzeba??? )) ja nie bo nie wiedzialam ))
Nie wiem czy trzeba czy nie ale naczytałam się, że pomaga np w nietrzymaniu moczu i łatwiej później rodzić sc i dzięki tym ćwiczeniom moze nie dojść do pęknięcia krocza i nacięcia. Jak mi mama powiedziała, że ona popękała to zaczęłam ćwiczyć -
Czarnuszka wrote:Tak widziałam, że się przedstawiłaś, ale cohdziło mi właśnie o szersze info dotyczące wieku i terminu porodu
tez jestem 89 ;p
Wracając do Twojego pytania to te wycieki to zapewne siara, to raczej normalne w ciąży.
poczytałam trochę w sieci i jestem już spokojniejsza...myślałam, że siara może lecieć, ale dopiero przed porodem...a tu taka niespodzianka już w 4 miesiącumiały być sukienki będą spodenki będę miała synka
21 marca 2017 -
a jak sie te miesnie cwiczy?
ja sobie powoli zaczynam sutki hartowac jak jestem pod prysznicem bo mnie dwa dziecka zadziobią przeciezmalaczarna07, Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość