X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    To teraz powiedz o objawach i pytaj jak wyglada twoja szyjka. Juz na tym etapie lekarz sam powinien ja zmierzyc. Ja mialam tak caly bozy tydzien i doszedl bol plecow...i odrazu mowil zeby szyjke sprawdzic...ale bogu dzieki mnie nastraszyl bo 2 lekarz powiedzial ze jest ok

Ja wracam w listopadzie do Polski i będe miala całkiem nowego lekarza.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja połówkowe za miesiac równy chyba zwariuje przez ten czas :P
    my dalej wykanczamy dom wiec pracy strasznie duzo i nie nadazam was czytac normalnie :P

oar843r8zdpkzcfz.png
  • karcia.wawa Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a macie "wycieki" z piersi? jestem w 18 tc w niedziele obudziłam się z mokrą piżamą... teraz jak obserwuje to nie kapie, ale jak ścisnę za pierś to leci mi siara.

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • Czarnuszka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ćwiczycie mięśnie kegla?

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    dziewczyny a macie "wycieki" z piersi? jestem w 18 tc w niedziele obudziłam się z mokrą piżamą... teraz jak obserwuje to nie kapie, ale jak ścisnę za pierś to leci mi siara.

Może byś coś o sobie powiedziała? Na kiedy masz termin? Ile masz lat? Bo wiesz my to już stare wyjadaczki na tym forum i lubimy wiedzieć coś o nowych kobietach na forum.

Magdzia88, Englein, severi, Fedra lubią tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Ćwiczycie mięśnie kegla?
    A trzeba??? ;))) ja nie bo nie wiedzialam ;)))

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Englein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    a na połowkowych to mi pewnie szyjki nie sprawdza?:P
    No wlasnie mi sprawdzal na polowkowych.
    jeszcze badal mnie na fotelu bo chcial sprawdzic miesniaka w dotyku.
    Przy okazji dowiedzialam sie,ze powinnam nastawiac sie na cc. Miesniak co prawda nie jest wiekszy od ostatniego usg w 12tc, ma 9 cm ale jest tak usadowiony,ze zaslania dziecku wyjscie jak kamien.
    lekarz powiedzial,ze rzadko miesniak tak usytuowany przemiesci sie pod wplywem powiekszajacego sie dziecka.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Angie 232 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    jak wracałam wieczorem od mojego gino, to zaczęło mnie boleć w lewym boku, sama nie wiem czy to bliżej jajnika czy z boku brzucha bo taki dość promienisty. Ogólnie to musiałam się położyć, bo tak mnie ścinęło, że nie mogłam iść ani siedzieć. Jak leżałam było dobrze, potem chciałam wstać, to od nowa, ale już mniejszy.
    Dziś też się wyprostować nie mogłam, teraz jak rozchodziłam to jest ok, ale już usiadłam i pewnie jak wstanę to znów poczuję. Wydaje mi się, że kiedyś już tak miałam..
    Ma któraś z Was podobnie?

Co do manezu ja biorę Magnesol 150 do rozpuszczania, bo nie chciałam obciążać wątroby tabletkami. Kiedyś był zarejestrowany jako lek, więc miał badaną przyswajalność a teraz jak wszystko stał się suplementem. Powiem Wam, że skuteczność czuję na sobie, tylko wiadomo trzeba go trochę pobrać.

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Może byś coś o sobie powiedziała? Na kiedy masz termin? Ile masz lat? Bo wiesz my to już stare wyjadaczki na tym forum i lubimy wiedzieć coś o nowych kobietach na forum.

o godz. 10:30 przedstawiałam się :)

termin mam na 25 marca 2017, rocznik 1989, mieszkam w Warszawie, pracuję jako księgowa :)

Anita12 lubi tę wiadomość

21 marca 2017
  • Englein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    Dziewczyny a ja mam tez mega upławy rany uroki ciazy wczoraj mialam znowu kłócia jajników ale to standard u mnie;)
    A ja mam nadal sucho. Co prawda lekrz nie kazal sie martwic bo ilosc wod plodowych w normie, wszystkie przeplywy w normie. Dal mi tylko do nawilzania parafine do pielegnacji intymnej, taka w kremie, produkcji niemieckiej.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:

ja czasem mam przybrudzone sutki rano, coś tak musi mi lecieć ale nie na tyle, żebym miała mokrą koszulkę albo coś

karcia.wawa lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wydaje mi się ze nie sprawdzają ale jak poprosisz to może sprawdzi.
    Karcia.wawa ja jak scisne to coś tam leci
    Czarnuszka ja ćwiczę jeszcze nie regularnie ale już tak mam ze jak siedzę np przed tv to czasami ćwiczę jak się mi przypomni

MatyldaG, karcia.wawa lubią tę wiadomość

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    o godz. 10:30 przedstawiałam się :)

termin mam na 25 marca 2017, rocznik 1989, mieszkam w Warszawie, pracuję jako księgowa :)

Tak widziałam, że się przedstawiłaś, ale cohdziło mi właśnie o szersze info dotyczące wieku i terminu porodu :)
    tez jestem 89 ;p

Wracając do Twojego pytania to te wycieki to zapewne siara, to raczej normalne w ciąży.

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jeszcze tydzień i stuknie połowa! Będzie z górki :)

9a906efe8931a7fdm.jpg

PetitQa, MatyldaG, Czarnuszka, Anita12, Magdzia88, kr0pka, jenny88, Paolina91, czirisz, Mamuśka level2, nataliad, wolfik25, severi, Marynia991, Fedra, Mimi86, Fruzia85, Marrtusia, taka_ja lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    A trzeba??? ;))) ja nie bo nie wiedzialam ;)))

Nie wiem czy trzeba czy nie ale naczytałam się, że pomaga np w nietrzymaniu moczu i łatwiej później rodzić sc i dzięki tym ćwiczeniom moze nie dojść do pęknięcia krocza i nacięcia. Jak mi mama powiedziała, że ona popękała to zaczęłam ćwiczyć :D

8599s65gh4yz6p0q.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 89 ☺

• karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 18 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Tak widziałam, że się przedstawiłaś, ale cohdziło mi właśnie o szersze info dotyczące wieku i terminu porodu :)
    tez jestem 89 ;p

Wracając do Twojego pytania to te wycieki to zapewne siara, to raczej normalne w ciąży.

poczytałam trochę w sieci i jestem już spokojniejsza...myślałam, że siara może lecieć, ale dopiero przed porodem...a tu taka niespodzianka już w 4 miesiącu :)

21 marca 2017
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 18 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne te Wasze brzuszki

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak sie te miesnie cwiczy?:P
    ja sobie powoli zaczynam sutki hartowac jak jestem pod prysznicem :P bo mnie dwa dziecka zadziobią przeciez :P

malaczarna07, Mimi86, taka_ja lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PetitQa wrote:
    Dziewczyny piękne te Wasze brzuszki

mój napewno nie :P ciąża spożywcza, zaczynająca się już od żołądka. Z jagodą miałam mniejszy i ładniejszy :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ