X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Kołyska leży jeszcze zamknięta w pudełku ale wygląda tak...
    https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t34.0-12/14741233_1325641870802485_1444072535_n.jpg?oh=09707190011f69b75a8688d73db948bd&oe=58080BD8

Pościel trochę bardziej dla chłopca...ale co tam :) przemalujemy ją chyba na biało :)
    A ja nie mogę takiego linku podejrzeć:( jest jakiś sposó? Bo jestem mega ciekawa.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kopiuj i wklej do przeglądarki :)

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Dlatego niektóre tematy jak np. szczepienia warto przemilczeć ;) Każdy robi po swojemu.
    Mam nadzieje ze mi się uda ich nauczyć takiej synchronizacji bo to napewno ułatwia życie :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chodziłam i to codziennie do szkoły, a karmiłam córkę do 6 miesiąca.

Mnie znowu spotkało w drugą stronę w szpitalu - za to, że karmiła syna zostałam zlinczowana w szpitalu, bo powinnam karmić sztucznym mlekiem, żeby dobrze przybierał na wadze i, żeby szybko wyjść :/

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Sluchajcie, ogladam kocyki i rozki minky na allegro. Maciejakiegos godnego pole enia sprzedawce? Wolalabym nazwe sprzedawcy,bo jak wrzucacie linki to u mnie w wie,szosci nie sa aktywne.
    Czy lepiej kupic kocyk minky a rozek normalny bawelniany czy polecacierozki z minky?
    Nosze sie z zamiarem kupna 2 szt. Jeden z wkladem kokosowym z Motherhood a drugi wlasnie mam dylemat.
    Jakie firmy godne polecenia? Czy kupic drugi zwyklejszy z Motherhood czy jamis z minky? Ogladalam jakis w Pl, chyba w Pepco ale wydal mi sie malo przyjemny w dotyku,cbyba nie mial zadnego rzepa/wiazania.
    Ja polecam rożki nie koniecznie minky ponieważ dziecko sie w tym strasznie poci polecam zwykle rożki potem sa fajne jako podkłady do wozka czy do przewijania :) to sa takie rzeczy z których dziecko szybko wyrasta i osobiście uważam ze nie ma co przepłacać ;)
    Z kocykami tez bym uważała moja pod tymi minky to zawsze mokra była ja wiem ze to ładnie wyglada ale do konca nie jestem przekonana czy dziecku w tym wygodnie :)

Englein lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 18 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okano1 wrote:
    Tak ja tez pamietam w szpitalu jak dziewczyny na mnie raz napadły myślalam ze mnie zlinczuja nie potrafiły mnie zrozumiec im sie lało mleko strumieniami a mi było przykro że tez ludzie są tak mało wyrozumiali każdy z nas ma wybór jesteśmy wolnymi ludźmi ja tam nigdy staram sie nikogo nie osądzac bo kazdy z nas ma inna historie swoja;) Mój maz tez lubił sie przygladac jak starałam sie karmic choc u mnie nie było czym ale tez sie zachwycał eh faceci;)

No niestety tak to jest.

okano1 lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monia99 wrote:
    ja tez spinac sie nie bede bo jest mm ale chciałabym karmic piersia :P
    ale tez nie wiem jak bedzie bo maz mial kiedys jnimowle skaze białkowa wiectez nie wiadomo czy dzidzius nie odziedziczy :P

"skaza białkowa" to pojęcie szerokie. Moja ma nietolerancję kazeiny - białka mleka krowiego, dlatego po produktach mlecznych ma problemy, ale na piersi nie miała. (kazeina nie przechodzi do mleka kobiecego).

natomiast jest wiele dzieci z nietolerancją laktozy - cukru mlecznego, a on do mleka kobiecego przechodzi.

ja nakładki miałam , młoda potrafiła je przegryźć. Położna mi nie wierzyła jaką ma siłę, dopóki nie kazałam jej dać palca do possania ;)

Anita12 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Fajna ta podusia :)
    Fajna....gdzieś czytałam, że warto taka poduszkę w kształcie motyla włożyć do wózka, że dobrze amortyzuje podczas jazdy wózkiem

wolfik25 lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja też chodziłam i to codziennie do szkoły, a karmiłam córkę do 6 miesiąca.

Mnie znowu spotkało w drugą stronę w szpitalu - za to, że karmiła syna zostałam zlinczowana w szpitalu, bo powinnam karmić sztucznym mlekiem, żeby dobrze przybierał na wadze i, żeby szybko wyjść :/
    O rany to przykre że ludzie tacy sa przeciez jak miałas mleko to. super ze karmiłaś

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    kopiuj i wklej do przeglądarki :)
    No właśnie tak się u mnie nie otwiera. Wyszukiwarka nie znajduje:(

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    przeczytajcie sobie to: heheh ale się uśmiałam

http://natemat.pl/119439,biskupi-karmienie-piersia-moze-rozwijac-niezdrowa-fascynacje-nagoscia-dzieci-powinny-miec-zasloniete-oczy
    ha ha a to dobre Ci to do wszystkiego się wtrącaja powarjowali całkiem:)

• nataliad Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez wychowana na Nutramigenie im jakiś większych problemów nie ma z nią.
    Ja rozumiem że ktoś nie może karmić i ze sa sytuację kiedy nie ma sił. Nie potępiam osób karmiących sztucznie ale uważam że powinno się spróbować a nie od razu zakładać że nie będzie się karmić piersią.

Anita12 lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    No właśnie tak się u mnie nie otwiera. Wyszukiwarka nie znajduje:(
    Mi też się nie otwiera chciałam też luknąć :)

• Englein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Niby płaska ale trzeba uważać w takim razie bo wiele osób na zarobek sobie szyje i pewnie nie przestrzega takich norm.
    To skąd zamawiać? Coś polecacie?

5fdazm9.png

• befra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Kupując tetrowe na Allegro zwróćcie uwagę czy nie sa cienkie itd bo ja raz zamówiłam to takie ścierki prześwitujące że aż byłam zła...
    Ale człowiek sie na błędach uczy...
    Pozatym czasem trzeba przeliczyć czy z Allegro sie opłaca biorąc pod uwagę cene dostawy i niedostateczny opis produktu ;)

Pieluchy na Allegro kupowałam już dla syna. I mimo tego że nie były grube, to były fajne bo bardzo mięciutkie. Poza tym ja pieluch mam zamiar używać głównie do wycierania buzi a nie żeby dziecko w nie przewijać więc to w zupełności wystarczy.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Ja polecam rożki nie koniecznie minky ponieważ dziecko sie w tym strasznie poci polecam zwykle rożki potem sa fajne jako podkłady do wozka czy do przewijania :) to sa takie rzeczy z których dziecko szybko wyrasta i osobiście uważam ze nie ma co przepłacać ;)
    Z kocykami tez bym uważała moja pod tymi minky to zawsze mokra była ja wiem ze to ładnie wyglada ale do konca nie jestem przekonana czy dziecku w tym wygodnie :)
    Ja byn takich rzeczy do przewijania nie polecała bo jak się zabrudzi kupką to od razu takie grube i duże do prania:( lepiej takie ceratki kupić. Ja zawsze miałam w wózku w torbie złożoną w prostokąt ceratke (po 10 zł w pepco, jak dobrze pamiętam.) i wszędzie w miejscach publicznych, nawet na te przewijaki w pokoju dziecka w marketach kładłam a dopiero na to dziecko. Po jakimś czasie się to zużywa więc kupowałam nastepną.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    befra wrote:
    Pieluchy na Allegro kupowałam już dla syna. I mimo tego że nie były grube, to były fajne bo bardzo mięciutkie. Poza tym ja pieluch mam zamiar używać głównie do wycierania buzi a nie żeby dziecko w nie przewijać więc to w zupełności wystarczy.
    Nie zrozumiałaś mnie ja tez nie kupuje pieluch do przewijania poprostu raz mi sie zdażyło kupic takie które były przezroczyste a po praniu były jak ścierki...
    Chodziło mi o to że czasem cos kosztuje tyle samo a jedno to badziew a drugie ciut lepsze i warto sie przyglądać temu co sie kupuje :)

MatyldaG, Anita12, taka_ja lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Englein Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    U mnie to samo było mama nie miała i siostra też miała problem. Piersi mam idealne. Ale myślę że w obecnych czasach na rynku mamy fajne mleka modyfikowane. Oczywiście skład nie będzie taki sam ale sama jako naukowiec wiem jak się pracuje nad opracowaniem takich technologii. Jaki sztab ludzi i testów potrzebny jest do stworzenia produktu.
    Koleżanki tu u mnie podają np mm kozie,w proszku, z Nowej Zelandii

5fdazm9.png

• Fedra Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja byn takich rzeczy do przewijania nie polecała bo jak się zabrudzi kupką to od razu takie grube i duże do prania:( lepiej takie ceratki kupić. Ja zawsze miałam w wózku w torbie złożoną w prostokąt ceratke (po 10 zł w pepco, jak dobrze pamiętam.) i wszędzie w miejscach publicznych, nawet na te przewijaki w pokoju dziecka w marketach kładłam a dopiero na to dziecko. Po jakimś czasie się to zużywa więc kupowałam nastepną.
    Na taki rożek wystarczy polozyc przewijak z rossmana w paczce jest 10 szt nie sa jednorazowe ale według mnie dosc higieniczne...
    Ja taki rożek poprostu kładłam na lozku jak przebierałam bo zawsze miałam pod ręka a że mam psa to wszedzie jest sierść...
    W tym kontekście to pisałam...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Koleżanki tu u mnie podają np mm kozie,w proszku, z Nowej Zelandii
    A to nowość jak dla mnie jest takie mleko kozie mm??Tu w de nie ma chyba

‹‹ 701 702 703 704 705 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ