X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • chloet Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam taki okres, że miałam wilczy głód w I trymestrze. I chyba znowu mi wróciło.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w I trymestrze nie mogłam jeść, natomiast teraz jest jakaś masakra mogę jeść w kolko ;p
    Wyjęłam z piekarnika jakaś godzinę temu drożdżowiec z duuużą ilością kruszonki <3 i byłam pewna, że nie zjem, bo raczej nie jem na noc... ale dostalam takiego ślinotoku.. jak moj wiecznie glodny pies i niestety teraz pozostają tylko wyrzuty sumienia ;p

kr0pka lubi tę wiadomość

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka teraz w drugim trymestrze jem mniej niż zwykle. Zwłaszcza mniejsze porcje. Zdarzają się dni kiedy zjem sporo ale rzadko. Przed ciążą zjadłam domowego burgera jednego i drugiego też bym wciągnęła teraz ledwo jednego jem. Mam wrażenie jakby trochę żołądek mi się skurczył.

Karolina12345 lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Takie coś siostra wybrała dla braciszka na wyjście do domku :) Myślę ze na to kombinezon i będzie dobrze. Kombinezonow mam kilka więc jak będzie zimno to zimowy a jak aura będzie sprzyjała to wiosenny. Do tego na przejście do auta można przykryć kocykiem. Czapkę mam taką ala miś jednak mam zamiar kupić jeszcze jedną trochę cieńszą

d9d58ecc623960bbmed.png
    ale ładny...

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Ja też dopiero doczytalam i zaglądam na chwilkę,bo zasypiam.
    Co do śledzi to uwielbiam,do tego ogórki kiszone,papryka konserwowa i pomidorówka.
    Z imieniem dla Chłopca jest ciężko a decyzja ważna,na tą chwilę Dominik,ale jeszcze nie jestem przekonana
    oj to będzie dwóch Dominików :P

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Ciężka noc, tradycyjnie w nocy wstawanie na siku i po tym zapomnij o zaśnięciu. Głodna się zrobiłam i o 2.30 poszłam do kuchni wszamać ciasto i popić sokiem aloesowym. Dopiero po tym mogłam iść spać :)
    Ładny jest ten komplecik z h& m :)
    Jestem tu chyba jedyna która nie cierpi śledzi :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 07:39

chloet lubi tę wiadomość

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam :)
    Ciężka noc, tradycyjnie w nocy wstawanie na siku i po tym zapomnij o zaśnięciu. Głodna się zrobiłam i o 2.30 poszłam do kuchni wszamać ciasto i popić sokiem aloesowym. Dopiero po tym mogłam iść spać :)
    Ładny jest ten komplecik z h& m :)
    Jestem tu chyba jedyna która nie cierpi śledzi :p
    nie jesteś jedyna.... ja też nie... źle mi się kojarzą... jak byłam mała i chodziłam z moją ciociobabcią na cmentarz to tam zawsze przy grobie krety ryły i ona właśnie śledzie zakopywała, żeby te krety pouciekały, więc mi się śledzie z cmentarzem kojarzą.. :P

ewa81, kr0pka, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kto mi przypomni jak się nazywał ten filmik z wczoraj czy przedwczoraj coś tam "oczami dziecka" czy "z perspektywy dziecka"? bo nie mogę znaleźć a wczoraj nie zdążyłam sobie włączyć...

16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dziewczyny, na jaki rozmiar kupujecie te pierwsze ubranka?
    Ja mam ze 2 szt na 50 , pare na 56 i 62. Mysle, zeby cos jeszcze dokupic na 62.

Uzywalyscie niedrapki?
    Ja na razie mam z 4 pary skarpetek ale niedrapek jeszcze nie kupowalam. Slyszalam,ze zdania sa podzielone.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 21 tygodniu 50% na suwaczku zawitalo :)

malaczarna07, Englein, milagro, kr0pka, anuschka, taka_ja, chloet, severi, Klarcia, Fedra, Mimi86, Anita12 lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Englein Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i dzien dobry w 21 tygodniu :)

Pomalu dojrzewa we mnie mysl na pisanie czegos w rodzaju pamietnika ale w formie papierowej. Tak, zeby przy okazji zapisywac tam dla siebie ilosc wypitej wody, bo niestety mam z tym problem. Na razie wszystko ok, ale nie chcialabym miec sytuacji,ze uslysze o za malej ilosci wod plodowych.

Sluchajcie, mam problem, w 7tc ginekolog w Pl zapobiegawczo dala mi luteine podjezykowa 2x1 tabl. ( bo wiek i wczesniejsze poro ienie). Rozpisala mi ilosc tabl do konca pazdziernika, bo mowilam ze w pazdzierniku bede w Pl.
    No i bylam ale poszlam do innego gin. U niego na smierc zapomnialam o tej luteinie. Powiedzialam tylko o wczesniejszej infekcji, przepisal mi macmiror. Zagadalam sie z nim o tym moim nieszczesnym miesniaku, o ewentualnie czekajacej mnie cesarce i dobrych parametrach mojego synka....i zapomnialam o tej luteinie.
    mam z pol opakowania ...i zastanawiam sie, czy zaczac brac teraz tylko raz dziennie,zeby ja odstawic....czy zadzwonic do niego. Moze nie tyle do niego, co do pani w rejestracji i moze czegos sie dowiem po ew.konsultacji z nim.
    Z drugiej sfro5,gdyby byla taka koniecznosc, to sam by wspomnial o jakichkolwiek lekach. I jestem troche w kropce.

Anita12 lubi tę wiadomość

5fdazm9.png

• blekitna Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie używałam niedrapek. Pazurki zaraz się połamały same a kolejne już można skracać taki małymi nożyczkami specjalnie dla maluchów. Ja nie kupuje żądnych ciuchów poniżej 62 bo OLiwce nigdy nie ubrałam mniejszych, a jak się urodziła miała 56 cm długości. Jak okaże się mniejsze dziecko to mąż lub moja mama dokupią co trzeba na pierwsze dni. Kupuję też rozmiar 68 żeby nie trzeba było odrazu do sklepu po ciuszki biegać.
    Za kod w smyku kupiłam kombinezon polarowy ale wzięłam rozmiar 68 żeby na troszkę dłużej mi był żebym nie kupowała dwóch. Wzięłam szary wmówiłam sobie, że unisex :) ale zwisa mi to bo Tośka w niebieskim może chodzić. Oliwia miała byc chłopcem więc wszystko praktycznie było niebieskie :) Dało rade :)

http://www.smyk.com/cool-club-pajac-ocieplany-niemowlecy-174510.html

Wzięłam tego pajaca. Któraś dziewczyna tez go brała :) zakochałam się nim jak go zobaczyłam na żywo. A najbardziej podoba mi się dodawanie do koszyka, potem kodzik rabatowy i buch połowa mniej :) CUUDO :) szkoda, że zawsze tak nie jest. Lubie rabaty i darmowe próbki produktów, wtedy wiem czy warto kupić jakiś produkt :)

MatyldaG, taka_ja lubią tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Takie coś siostra wybrała dla braciszka na wyjście do domku :) Myślę ze na to kombinezon i będzie dobrze. Kombinezonow mam kilka więc jak będzie zimno to zimowy a jak aura będzie sprzyjała to wiosenny. Do tego na przejście do auta można przykryć kocykiem. Czapkę mam taką ala miś jednak mam zamiar kupić jeszcze jedną trochę cieńszą

d9d58ecc623960bbmed.png
    Ale slodkie :) fajniusie :)

5fdazm9.png

• Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale żeście mnie podbudowały z tym moim imieniem :)Niedawno byłam w galerii i przed nami stało małżeństwo z paromiesięczną córeczką i oni do niej Bożenko ;) a ja myślałam że to imię wyginie razem ze mną i jestem ostatnią jego posiadaczką haha

co do śledzi, u mnie w jadłospisie są już wpisane na stałe, te w śmietanie oczywiście, co prawda mąż mi je trochę obrzydził bo kupował co chwilę i po pewnym czasie miałam dość ale ostatnio znów poczułam ochotę i wróciłam do tego smakołyku. A i wodę z ogórków kiszonych wypijam hektolitrami ;)

Kurcze obyście dziewczyny miały rację z tą płcią, mąż miałby w końcu swego upragnionego synka, dowiemy się za tydzień :)

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    kto mi przypomni jak się nazywał ten filmik z wczoraj czy przedwczoraj coś tam "oczami dziecka" czy "z perspektywy dziecka"? bo nie mogę znaleźć a wczoraj nie zdążyłam sobie włączyć...

Ciąża z punktu widzenia dziecka :)

Englein - ja bym na Twoim miejscu zadzwoniła i zapytała.

Piękny komplecik z H&M, ja ostatnio tylko oglądałam ciuszki w H%M, jakościowo są bardo dobre i zamierzam właśnie tam zaszaleć z zakupami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 08:22

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczelam czytac wspomniana wczesniej ksiazke Najszczesliwsze niemowle w okolicy i powiem Wam,ze swietnie sie czyta i przemawia do mnie. Ciekawe jak bedzie w praktyce :)

5fdazm9.png

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein, ja biorę luteinę i ostatnio pytałam się gin, do kiedy trzeba brać, to powiedziała, że w 24 tygodniu zaczniemy odstawiać.

Englein lubi tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    Zaczelam czytac wspomniana wczesniej ksiazke Najszczesliwsze niemowle w okolicy i powiem Wam,ze swietnie sie czyta i przemawia do mnie. Ciekawe jak bedzie w praktyce :)

Zobaczę czy znajdę taką w pdf w necie. Ja czytam Zawitkowskiego, mam też jego płytkę ale jeszcze nie oglądałam :)

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jak zwykle was nadrabiam i nadrabiam. Właśnie siedze na obciążeniu glukoza faktycznie z cytryną nie jest tak źle ;-) zakupami sie na na razie nie pochwale bo nadal nic nie mam. Kropka to nie jestem sama u mnie nie było żadnej sygestii co do płci także niespodzianka będzie może już w poniedziałek?

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe od czego zależy, że trzeba brać luteinę. Wiadomo, że na początku ciąży trzeba brać, żeby ciążę utrzymać lub jak progesteron jest niski. Ale czemu się bierze też w późniejszych tygodniach kiedy ciąża się ładnie rozwija?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 08:39

‹‹ 709 710 711 712 713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ