MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Paolina91 wrote:Dziewczyny nie ogarniam tego pisania w dwóch miejscach. Czuje sie jak na dwoch roznych forach... Czytam tylko tu a tam nie wchodze nawet bo mam takie zaleglosci ze szok! Nie podoba mi sie tam... Nie ma suwaczkow, edycji, cytowania jakos niewygodnie...
Mam pytanie. Myslicie nad spiworkiem do gondoli? Czy to bez sensu na marzec moze kwiecien? A moze taki spiworek nada sie tez potem do spacerowki na nastepna zime? Warto?
Ja oddkupiłam śpiworek. Jak nie skorzystam z niego teraz, to później do spacerówki też będzie pasować więc sie nie zmarnuję. Majątek też nie kosztował 10euro..Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
malaczarna07 wrote:Ostatnio widziałam dwie mamy z xlanderami na spacerze ale głupio mi było zagadać jak się sprawują; )
Zawsze możesz popytać na fb, na grupach gdzie wózki sprzedają.Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Uff ale dziś dzień, byliśmy zamówić nowa większą szafę bo ta aktualna nie praktyczna zostanie jeszcze łóżeczko i komodka dla malucha, poogladalam i już przynajmniej wiem co chce maluch się jeszcze nie urodził a już przewraca cały nasz świat do góry nogami
Też planuję na Gemini zakupy większe zrobić, już muszę zacząć wrzucać w koszykanuschka lubi tę wiadomość
-
Co do kosmetyków to uważam, że nie ma potrzeby wcierać w noworodka czy niemowlę cokolwiek. Ani kąpac w czymkolwiek. A jeśli ma problemy ze skórą to wtedy Mediderm płyn do kąpieli i pudełko z kremem. I tylko miejsca wysuszone jak już ktoś wspomniał. Lub naturalne metody jak krochmal czy inne. A jeśli już jakieś kosmetyki to HIPP i Baby dream ponieważ nie są nafaszerowane chemią, substancjami rakotwórczymi etc. Już kiedyś chyba pisałam ale przypomnę, może ktoś skorzysta Johnson w żadnym razie. Najgorszy z produktów pod względem składu. Ziajka pod tym samym względem odpada. Ja tylko piszę co wiem i co jest dla mnie ważne. Ktoś skorzysta lub nie
nataliad, wolfik25, Englein, Klarcia, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
czirisz wrote:O tyle plus, ale mnie to nie ratuje nadal, bo od 2 miesiecy nie tykam zadnej już
-
A myślałam że ziajka ma dobry skład. Sutki leczył mi bephanten. Skuteczny był. Cieszę się że mam tą glukozę za sobą i juz nie długo wizyta. Po 4 tyg! A jeszcze ostatnio nie było usg to j7z w ogóle się stęskniłam i uwaga nabietam ochoty na zakupy dla dzieciątka musi już być ok!!
Czarnuszka, taka_ja lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJakiego płynu do kąpieli będziecie używać dla bobasów?
Ja miałam Oilatum, teraz Atoperal (składowo lepiej wychodzi i cenowo w sumie też, bo na gemini kupiłam ostatnio w super promocji ).
Jakiego kremu na odparzenia ? Wiem, ze jest coś takiego jak sudocrem - moja siostra kiedyś stosowała u dzieci.
Sudocrem jest tylko na mocne odparzenie, ale i tak nie jest polecany.
Do codziennej pielęgnacji trzeba kupić krem BEZ tlenku cynku. My mieliśmy bephanten, ale swoje kosztuje, teraz za radami 3 mam w rodzinie kupiłam Alantan Babydrem teraz kupiłam po raz pierwszy, bo się skończył bephanten i... I ja i syn mamy na niego uczulenie
Jaki krem przeciwsłoneczny?
Ja miałam z babybreamu.
Jaki balsam czy oliwka zaraz po kąpieli ?
Jeżeli używasz emolientów do kąpieli to nic nie trzeba, bo płyn natłuszcza od razu. Ja używałam i będę używać, bo to czysta wygoda, więc nic nie miałam i nie mam.
Coś na ciemieniuszkę ?
Oliwka z hippa + szczotka z miękkim włosiem.Czarnuszka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anita12 wrote:Właśnie też mnie dziewczyny zmartwiły bo ja nawet pół litra nie wypijam. Dziś jechałam na badanie na czczo więc po badaniu tylko kilka łyków z butelki wypiłam. Następnie miałam znów problemy z żołdkiem. W końcu wymiotowałam i do tej pory nic nie piłam. Czyli przez cały dzień kilka łyków
A Marrtusia, ja też bardzo się boje tej glukozy bo lekarz powiedział, że teraz w środę mi da skierowanie. Jak ja to wypiję jak pomyślę to mi się płakać chce. A jak u Ciebie, lepiej trochę?
U mnie było lepiej a dziś znów, tak jak napisałam.
-
Warto kupic glukozę smakową np:cytrynową i rozpuścic w letniej wodzie-smakuje jak lemoniada i nie jest żle-ja juz miałam badanie i było ok
Ja mojego synka niczym dodatkowym nie smarowałam używałam tylko płynu do kąpieli z Pat&Rub,a jeżeli chodzi o pupę też nic nie używałam bo po co jeżeli nie ma odparzeń itp.Fedra lubi tę wiadomość
-
czirisz wrote:Sadze, ze bez problemu sie sklei
Tylko dajcie znac od kiedy sie tam meldowac bo ja pt,sob i niedz raczej poza kompem albo sporadycznie.czirisz lubi tę wiadomość