X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te xpulse najdroższe a koła piankowe.. aż dziwne.zresztą nie znam się i już nic nie wiem.nie mam pojęcia jaki wózek kupić..

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio widziałam dwie mamy z xlanderami na spacerze ale głupio mi było zagadać jak się sprawują; )

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Dziewczyny nie ogarniam tego pisania w dwóch miejscach. Czuje sie jak na dwoch roznych forach... Czytam tylko tu a tam nie wchodze nawet bo mam takie zaleglosci ze szok! Nie podoba mi sie tam... Nie ma suwaczkow, edycji, cytowania jakos niewygodnie...

Mam pytanie. Myslicie nad spiworkiem do gondoli? Czy to bez sensu na marzec moze kwiecien? A moze taki spiworek nada sie tez potem do spacerowki na nastepna zime? Warto?

Ja oddkupiłam śpiworek. Jak nie skorzystam z niego teraz, to później do spacerówki też będzie pasować więc sie nie zmarnuję. Majątek też nie kosztował 10euro.. :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz no o tym forum czytalam jeszcze cos tam. Ale to juz postanowione na bank?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • anuschka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    Ostatnio widziałam dwie mamy z xlanderami na spacerze ale głupio mi było zagadać jak się sprawują; )

Zawsze możesz popytać na fb, na grupach gdzie wózki sprzedają. :)

Aniołek 03.2016 <3
    Dziewczynka 23.02.2017 <3
    Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 <3
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anuschka wrote:
    Mi położna mówiła że te 2 litry dziennie to ogólnie płyny łącznie z zupami itd :)
    Dokładnie tak.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Czirisz no o tym forum czytalam jeszcze cos tam. Ale to juz postanowione na bank?
    Wiekszosc jest na tak, czekamy na wyrazenie zdania w tej sprawie jeszcze kilkunastu osób w tym Ciebie :)

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mi wszystko jedno byle zeby sie to skleilo w jedno miejsce a nie zeby potem wyszlo ze w koncu beda trzy! Tu, na czacie i na nowym forum...

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Dokładnie tak.
    O tyle plus, ale mnie to nie ratuje nadal, bo od 2 miesiecy nie tykam zadnej już :(

• misia_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff ale dziś dzień, byliśmy zamówić nowa większą szafę bo ta aktualna nie praktyczna zostanie jeszcze łóżeczko i komodka dla malucha, poogladalam i już przynajmniej wiem co chce :) maluch się jeszcze nie urodził a już przewraca cały nasz świat do góry nogami :D

Też planuję na Gemini zakupy większe zrobić, już muszę zacząć wrzucać w koszyk :P

anuschka lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków to uważam, że nie ma potrzeby wcierać w noworodka czy niemowlę cokolwiek. Ani kąpac w czymkolwiek. A jeśli ma problemy ze skórą to wtedy Mediderm płyn do kąpieli i pudełko z kremem. I tylko miejsca wysuszone jak już ktoś wspomniał. Lub naturalne metody jak krochmal czy inne. A jeśli już jakieś kosmetyki to HIPP i Baby dream ponieważ nie są nafaszerowane chemią, substancjami rakotwórczymi etc. Już kiedyś chyba pisałam ale przypomnę, może ktoś skorzysta Johnson w żadnym razie. Najgorszy z produktów pod względem składu. Ziajka pod tym samym względem odpada. Ja tylko piszę co wiem i co jest dla mnie ważne. Ktoś skorzysta lub nie :-)

nataliad, wolfik25, Englein, Klarcia, Fedra lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    No to mi wszystko jedno byle zeby sie to skleilo w jedno miejsce a nie zeby potem wyszlo ze w koncu beda trzy! Tu, na czacie i na nowym forum...
    Sadze, ze bez problemu sie sklei :)

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    O tyle plus, ale mnie to nie ratuje nadal, bo od 2 miesiecy nie tykam zadnej już :(
    No właśnie mnie też. Wcześniej chociaż jadłam zupy teraz nie:(. Tak jak pisałam dziś tylko kilka łyków wody. To cały mój płyn. Teraz w siebie wmuszam szklankę wody.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślałam że ziajka ma dobry skład. Sutki leczył mi bephanten. Skuteczny był. Cieszę się że mam tą glukozę za sobą i juz nie długo wizyta. Po 4 tyg! A jeszcze ostatnio nie było usg to j7z w ogóle się stęskniłam ;-) i uwaga nabietam ochoty na zakupy dla dzieciątka :-D musi już być ok!!

Czarnuszka, taka_ja lubią tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiego płynu do kąpieli będziecie używać dla bobasów?
    Ja miałam Oilatum, teraz Atoperal (składowo lepiej wychodzi i cenowo w sumie też, bo na gemini kupiłam ostatnio w super promocji :D).

Jakiego kremu na odparzenia ? Wiem, ze jest coś takiego jak sudocrem - moja siostra kiedyś stosowała u dzieci.
    Sudocrem jest tylko na mocne odparzenie, ale i tak nie jest polecany.
    Do codziennej pielęgnacji trzeba kupić krem BEZ tlenku cynku. My mieliśmy bephanten, ale swoje kosztuje, teraz za radami 3 mam w rodzinie kupiłam Alantan :) Babydrem teraz kupiłam po raz pierwszy, bo się skończył bephanten i... I ja i syn mamy na niego uczulenie :/

Jaki krem przeciwsłoneczny?
    Ja miałam z babybreamu.

Jaki balsam czy oliwka zaraz po kąpieli ?
    Jeżeli używasz emolientów do kąpieli to nic nie trzeba, bo płyn natłuszcza od razu. Ja używałam i będę używać, bo to czysta wygoda, więc nic nie miałam i nie mam.

Coś na ciemieniuszkę ?
    Oliwka z hippa + szczotka z miękkim włosiem.

Czarnuszka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sutki swoim mlekiem, ew. tym co było do pupy, bo zawsze kupuję taki krem, żeby też pisało, że można na sutki :D

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Właśnie też mnie dziewczyny zmartwiły bo ja nawet pół litra nie wypijam. Dziś jechałam na badanie na czczo więc po badaniu tylko kilka łyków z butelki wypiłam. Następnie miałam znów problemy z żołdkiem. W końcu wymiotowałam i do tej pory nic nie piłam. Czyli przez cały dzień kilka łyków :(
    A Marrtusia, ja też bardzo się boje tej glukozy bo lekarz powiedział, że teraz w środę mi da skierowanie. Jak ja to wypiję :( jak pomyślę to mi się płakać chce. A jak u Ciebie, lepiej trochę?
    U mnie było lepiej a dziś znów, tak jak napisałam.
    Na mnie dobrze dziala polprazol,nie jest idealnie,ale da sie zyc. Rano i do poludnia calkiem spoko, po poludniu juz gorzej,bo niedobrze mi sie robi,jedzenie staje mi w gardle,ulewa mi sie jedzenie. No ale przynajmniej nie mam zgagi i zolc mi juz gardla nie wyzera,nie wymiotuje. Ja juz wlasciwie sie przyzwyczailam do tego mojego beznadziejnego zoladka.

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 19 października 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warto kupic glukozę smakową np:cytrynową i rozpuścic w letniej wodzie-smakuje jak lemoniada i nie jest żle-ja juz miałam badanie i było ok :)

Ja mojego synka niczym dodatkowym nie smarowałam używałam tylko płynu do kąpieli z Pat&Rub,a jeżeli chodzi o pupę też nic nie używałam bo po co jeżeli nie ma odparzeń itp.

Fedra lubi tę wiadomość

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Sadze, ze bez problemu sie sklei :)
    Tez tak sadze, przynajmniej bedzie to wszystko posegregowane.

Tylko dajcie znac od kiedy sie tam meldowac bo ja pt,sob i niedz raczej poza kompem albo sporadycznie.

czirisz lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzmy ze bede dzidzie ubierać w body polspiochy i pajaca
    A na noc ?

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 717 718 719 720 721 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ