X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Co do kosmetyków to uważam, że nie ma potrzeby wcierać w noworodka czy niemowlę cokolwiek. Ani kąpac w czymkolwiek. A jeśli ma problemy ze skórą to wtedy Mediderm płyn do kąpieli i pudełko z kremem. I tylko miejsca wysuszone jak już ktoś wspomniał. Lub naturalne metody jak krochmal czy inne. A jeśli już jakieś kosmetyki to HIPP i Baby dream ponieważ nie są nafaszerowane chemią, substancjami rakotwórczymi etc. Już kiedyś chyba pisałam ale przypomnę, może ktoś skorzysta Johnson w żadnym razie. Najgorszy z produktów pod względem składu. Ziajka pod tym samym względem odpada. Ja tylko piszę co wiem i co jest dla mnie ważne. Ktoś skorzysta lub nie :-)
    Jak ostatnio przeglądałam francuski ranking kosmetyków to Nivea baby chyba płyn do kąpieli został wycofany za skład. Ogólnie zabroniono to wypuszczać u nich ma rynek. Tak samo Mustella dla dzieci też wygląda nieciekawie.

Ja córkę teraz smaruje Mediderm i fajna ma cenę za duża ilość ;-)

Mimi86 na noc będę ubierać w piżamkę z zakrytymk nóżkami i długi rękaw na ręce
    Nie wiem jak to się w slangu dziecięcych ubrań nazywa :-D spioszki :-D Nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 20:51

Anita12 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Powiedzmy ze bede dzidzie ubierać w body polspiochy i pajaca
    A na noc ?

Śpiochy :D i może jeszcze skarpetki żeby mu ciepło nie uciekalo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 20:52

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak na szybko :) po usg wszystko ok, dzidzia rośnie, szyjka trzyma.
    I wg lekarza dziewczynka, ale potwierdzi na usg połówkowym :-)

Magdzia88, Mimi86, kr0pka, anuschka, chloet, czirisz, severi, milagro, Englein, befra, Klarcia, Mart_, Marynia991, Anita12, Marrtusia, julllla, m@rtynka, Czarnuszka, Fipsik, kark, fantasmagoriia, taka_ja, Fedra, Angie 232 lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli sam pajac wystarczy ?

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nivea Baby nie znoszę, nie moge nawet zapachu wytrzymac bo mnie po prostu dusi :/

Aaa kupiłam sobie wielka pakę grafik za 13$, takich rysunkowych, moze w koncu wezmę się za plakaty dla dzieci i metryczki :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • chloet Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg połówkowym, wszystko w jak najlepszym porządku. Dziecko waży 385 gram.
    I będzie dziewczynka :) <3

Wszystkie teorie na temat płci się u mnie nie sprawdziły - większość koleżanek ze względu na moje dobre samopoczucie, brak wymiotów i ochotę na mięso wróżyły mi syna, a tu córka.

Za tydzień mam wizytę u mojej gin, a potem znowu dłuuugi miesiąc czekania :)

Mimi86, Wonderwall, czirisz, severi, milagro, Englein, befra, Klarcia, MatyldaG, Mart_, nataliad, Marynia991, Anita12, anuschka, kr0pka, Marrtusia, julllla, m@rtynka, Czarnuszka, kark, fantasmagoriia, taka_ja, Fedra, Angie 232 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

Właśnie miałam na myśli śpiochy z długim rękawem czyli w sumie pajacyk :) ewentualnie body i pajacyk ale w głównej mierze to chyba zależy od temperatury w pokoju trzeba też uważać żeby nie przegrzac

Mimi86 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczynki kolejne :D
    chloet wrote:
    Ja już po usg połówkowym, wszystko w jak najlepszym porządku. Dziecko waży 385 gram.
    I będzie dziewczynka :) <3
    No właśnie z tym samopoczuciem to różnie, ale na chłopaka właśnie ponoć odwrotnie na mięso odrzuca, znam kilka dziewczyn - mam chłopców, którym to się sprawdziło :D
    Z tego co właśnie widzę to jedzenie ma najwiekszy wpływ. Wiadomo nie u każdego, bo bywa, że je się dokładnie to samo, a raz syn, raz córka, ale jak już idzie z tymi śledzami i ogórkami to aż jestem ciekawa czy to prawda. Ja np śledzie lubie, zwłaszcza koreczki, ale teraz nie tknę za nic w świecie. Ogórek konserwowego spróbuję czasem na kanapce przejdzie, ale potem mam niesmak. Aż sama jestem ciekawa na ilę się sprawdzi :D

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Na mnie dobrze dziala polprazol,nie jest idealnie,ale da sie zyc. Rano i do poludnia calkiem spoko, po poludniu juz gorzej,bo niedobrze mi sie robi,jedzenie staje mi w gardle,ulewa mi sie jedzenie. No ale przynajmniej nie mam zgagi i zolc mi juz gardla nie wyzera,nie wymiotuje. Ja juz wlasciwie sie przyzwyczailam do tego mojego beznadziejnego zoladka.
    Ja też się staram przyzwyczaić i z tym jakoś żyć. Ale jak mam takie akcje jak dziś to mam dość i się załamuję.

befra lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to ja sie pochwalę:
    Dzis croisant z Nutellą, później zaraz ogór no i barszcz biały :)
    A takiego mixa sobie zrobiłam bo kto mi zabroni? :D

czirisz lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Powiedzmy ze bede dzidzie ubierać w body polspiochy i pajaca
    A na noc ?
    Ja zakładałam na noc kaftanik i śpioszki lub pajacyki (chyba tak się nazywa takie z długim rękawem i stopami zakrytymi)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, znowu krew mi spadła. Dodatkowo żelazo nie pomogło, bo nic się nie podwyższyło, albo poniżej normy, albo w normie. Za to poniżej do
    bazofili,
    limfocytów,
    MPV
    P-LCR,
    hematokrytów,
    erytrocytów,
    spadły dodatkowo: neutrofile, hemoglobina.
    Podwyższyły się za to ponad normę leukocyty.
    W poniedziałek położna zobaczy czy coś z tym robimy, czy to normalka, że spada.
    Ktoś coś wie, czy z czegoś trzeba się martwić już teraz? Czy dopiero od poniedziałku?

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

ja w dzień będę ubierać w body i legginsy + skarpetki albo bluzka + legginsy + skarpetki tak jak pierwszą córkę . Śpiochów , półśpiochów ani kaftaników nie kupuje , bo nie są w moim guście . A na noc sam pajacyk ;)

Mimi86, Fipsik, anuschka lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz leukocyty poza normą, to standard, ja w obu ciążach tak mam, i czytałam, że w ciąży to normalne. Oczywicie nie mówie tu o bardzo przekroczonej normie. Ja teraz mam 11.65 a norma do 10.

A jak długo bierzesz żelazo? jaką masz hemoglobine?

Ja w ciązy z synem najniższą hemoglobine miałam 9.9 a po 4 tygodniach brania wzrosło na 11.3. Ale miałam chyba duże dawki ale nie pamietam jakie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:14

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta o 10:00 , już nie mogę się doczekać aż zobaczę maleństwo po 4 tyg ( na poprzedniej wizycie 2 tyg temu nie miałam usg) <3

i mam nadzieję,że potwierdzi płeć dziewczynki, bo już mam multum ubranek płci żeńskiej :P

czirisz, Magdzia88, anuschka lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    Czirisz leukocyty poza normą, to standard, ja w obu ciążach tak mam, i czytałam, że w ciąży to normalne. Oczywicie nie mówie tu o bardzo przekroczonej normie. Ja teraz mam 11.65 a norma do 10.

A jak długo bierzesz żelazo? jaką masz hemoglobine?

Ja w ciązy z synem najniższą hemoglobine miałam 9.9 a po 4 tygodniach brania wzrosło na 11.3. Ale miałam chyba duże dawki ale nie pamietam jakie.
    Zaraz będzie miesiąc jak biorę żelazo (1x1 po 9mg) :/. Wczesniej miałam na skraju normy 11,5, a teraz mi spadła do 10,7. Nie martwiłabym się tak bardzo gdyby nie to, że właśnie jem ten biofer żelazowy i dodatkowo magnez z B6.

• severi Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz samo żelazo łykasz? Bo jak tak to przez to może sie nie podnosić mi urosło dopier jak zaczęłam brać z innymi witaminami, lepiej sie wchłaniało

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja też się staram przyzwyczaić i z tym jakoś żyć. Ale jak mam takie akcje jak dziś to mam dość i się załamuję.

Przez pomylke mi sie polubilo. Sory.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz to ja brałam Tardyferon na recepte tam w jednej tabletce jest 80 mg zelaza. Ale pewnie dlatego ze miałam 9.9. Więc musiałam szybko podnieść.
    Teraz mam 11,5. I lekarz nic nie mówił o zelazie. Myślę ze to jeszcze ładny poziom ;-) pocieszam się ze na tym etapie w pierwszej ciazy miałam minimalnie niżej ;-)

• nataliad Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie żeby nie brać o równej porze żelaza i magnezu :)
    Dobranoc ;)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ