X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Co do kosmetyków to uważam, że nie ma potrzeby wcierać w noworodka czy niemowlę cokolwiek. Ani kąpac w czymkolwiek. A jeśli ma problemy ze skórą to wtedy Mediderm płyn do kąpieli i pudełko z kremem. I tylko miejsca wysuszone jak już ktoś wspomniał. Lub naturalne metody jak krochmal czy inne. A jeśli już jakieś kosmetyki to HIPP i Baby dream ponieważ nie są nafaszerowane chemią, substancjami rakotwórczymi etc. Już kiedyś chyba pisałam ale przypomnę, może ktoś skorzysta Johnson w żadnym razie. Najgorszy z produktów pod względem składu. Ziajka pod tym samym względem odpada. Ja tylko piszę co wiem i co jest dla mnie ważne. Ktoś skorzysta lub nie :-)
    Jak ostatnio przeglądałam francuski ranking kosmetyków to Nivea baby chyba płyn do kąpieli został wycofany za skład. Ogólnie zabroniono to wypuszczać u nich ma rynek. Tak samo Mustella dla dzieci też wygląda nieciekawie.

Ja córkę teraz smaruje Mediderm i fajna ma cenę za duża ilość ;-)

Mimi86 na noc będę ubierać w piżamkę z zakrytymk nóżkami i długi rękaw na ręce
    Nie wiem jak to się w slangu dziecięcych ubrań nazywa :-D spioszki :-D Nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 20:51

Anita12 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Powiedzmy ze bede dzidzie ubierać w body polspiochy i pajaca
    A na noc ?

Śpiochy :D i może jeszcze skarpetki żeby mu ciepło nie uciekalo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 20:52

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak na szybko :) po usg wszystko ok, dzidzia rośnie, szyjka trzyma.
    I wg lekarza dziewczynka, ale potwierdzi na usg połówkowym :-)

Magdzia88, Mimi86, kr0pka, anuschka, chloet, czirisz, severi, milagro, Englein, befra, Klarcia, Mart_, Marynia991, Anita12, Marrtusia, julllla, m@rtynka, Czarnuszka, Fipsik, kark, fantasmagoriia, taka_ja, Fedra, Angie 232 lubią tę wiadomość

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli sam pajac wystarczy ?

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• kr0pka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nivea Baby nie znoszę, nie moge nawet zapachu wytrzymac bo mnie po prostu dusi :/

Aaa kupiłam sobie wielka pakę grafik za 13$, takich rysunkowych, moze w koncu wezmę się za plakaty dla dzieci i metryczki :)

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • chloet Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg połówkowym, wszystko w jak najlepszym porządku. Dziecko waży 385 gram.
    I będzie dziewczynka :) <3

Wszystkie teorie na temat płci się u mnie nie sprawdziły - większość koleżanek ze względu na moje dobre samopoczucie, brak wymiotów i ochotę na mięso wróżyły mi syna, a tu córka.

Za tydzień mam wizytę u mojej gin, a potem znowu dłuuugi miesiąc czekania :)

Mimi86, Wonderwall, czirisz, severi, milagro, Englein, befra, Klarcia, MatyldaG, Mart_, nataliad, Marynia991, Anita12, anuschka, kr0pka, Marrtusia, julllla, m@rtynka, Czarnuszka, kark, fantasmagoriia, taka_ja, Fedra, Angie 232 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • misia_ Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

Właśnie miałam na myśli śpiochy z długim rękawem czyli w sumie pajacyk :) ewentualnie body i pajacyk ale w głównej mierze to chyba zależy od temperatury w pokoju trzeba też uważać żeby nie przegrzac

Mimi86 lubi tę wiadomość

zud3vfxmupr3rb8d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczynki kolejne :D
    chloet wrote:
    Ja już po usg połówkowym, wszystko w jak najlepszym porządku. Dziecko waży 385 gram.
    I będzie dziewczynka :) <3
    No właśnie z tym samopoczuciem to różnie, ale na chłopaka właśnie ponoć odwrotnie na mięso odrzuca, znam kilka dziewczyn - mam chłopców, którym to się sprawdziło :D
    Z tego co właśnie widzę to jedzenie ma najwiekszy wpływ. Wiadomo nie u każdego, bo bywa, że je się dokładnie to samo, a raz syn, raz córka, ale jak już idzie z tymi śledzami i ogórkami to aż jestem ciekawa czy to prawda. Ja np śledzie lubie, zwłaszcza koreczki, ale teraz nie tknę za nic w świecie. Ogórek konserwowego spróbuję czasem na kanapce przejdzie, ale potem mam niesmak. Aż sama jestem ciekawa na ilę się sprawdzi :D

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Na mnie dobrze dziala polprazol,nie jest idealnie,ale da sie zyc. Rano i do poludnia calkiem spoko, po poludniu juz gorzej,bo niedobrze mi sie robi,jedzenie staje mi w gardle,ulewa mi sie jedzenie. No ale przynajmniej nie mam zgagi i zolc mi juz gardla nie wyzera,nie wymiotuje. Ja juz wlasciwie sie przyzwyczailam do tego mojego beznadziejnego zoladka.
    Ja też się staram przyzwyczaić i z tym jakoś żyć. Ale jak mam takie akcje jak dziś to mam dość i się załamuję.

befra lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to ja sie pochwalę:
    Dzis croisant z Nutellą, później zaraz ogór no i barszcz biały :)
    A takiego mixa sobie zrobiłam bo kto mi zabroni? :D

czirisz lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    Powiedzmy ze bede dzidzie ubierać w body polspiochy i pajaca
    A na noc ?
    Ja zakładałam na noc kaftanik i śpioszki lub pajacyki (chyba tak się nazywa takie z długim rękawem i stopami zakrytymi)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, znowu krew mi spadła. Dodatkowo żelazo nie pomogło, bo nic się nie podwyższyło, albo poniżej normy, albo w normie. Za to poniżej do
    bazofili,
    limfocytów,
    MPV
    P-LCR,
    hematokrytów,
    erytrocytów,
    spadły dodatkowo: neutrofile, hemoglobina.
    Podwyższyły się za to ponad normę leukocyty.
    W poniedziałek położna zobaczy czy coś z tym robimy, czy to normalka, że spada.
    Ktoś coś wie, czy z czegoś trzeba się martwić już teraz? Czy dopiero od poniedziałku?

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:

ja w dzień będę ubierać w body i legginsy + skarpetki albo bluzka + legginsy + skarpetki tak jak pierwszą córkę . Śpiochów , półśpiochów ani kaftaników nie kupuje , bo nie są w moim guście . A na noc sam pajacyk ;)

Mimi86, Fipsik, anuschka lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz leukocyty poza normą, to standard, ja w obu ciążach tak mam, i czytałam, że w ciąży to normalne. Oczywicie nie mówie tu o bardzo przekroczonej normie. Ja teraz mam 11.65 a norma do 10.

A jak długo bierzesz żelazo? jaką masz hemoglobine?

Ja w ciązy z synem najniższą hemoglobine miałam 9.9 a po 4 tygodniach brania wzrosło na 11.3. Ale miałam chyba duże dawki ale nie pamietam jakie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2016, 22:14

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wizyta o 10:00 , już nie mogę się doczekać aż zobaczę maleństwo po 4 tyg ( na poprzedniej wizycie 2 tyg temu nie miałam usg) <3

i mam nadzieję,że potwierdzi płeć dziewczynki, bo już mam multum ubranek płci żeńskiej :P

czirisz, Magdzia88, anuschka lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wonderwall wrote:
    Czirisz leukocyty poza normą, to standard, ja w obu ciążach tak mam, i czytałam, że w ciąży to normalne. Oczywicie nie mówie tu o bardzo przekroczonej normie. Ja teraz mam 11.65 a norma do 10.

A jak długo bierzesz żelazo? jaką masz hemoglobine?

Ja w ciązy z synem najniższą hemoglobine miałam 9.9 a po 4 tygodniach brania wzrosło na 11.3. Ale miałam chyba duże dawki ale nie pamietam jakie.
    Zaraz będzie miesiąc jak biorę żelazo (1x1 po 9mg) :/. Wczesniej miałam na skraju normy 11,5, a teraz mi spadła do 10,7. Nie martwiłabym się tak bardzo gdyby nie to, że właśnie jem ten biofer żelazowy i dodatkowo magnez z B6.

• severi Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz samo żelazo łykasz? Bo jak tak to przez to może sie nie podnosić mi urosło dopier jak zaczęłam brać z innymi witaminami, lepiej sie wchłaniało

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja też się staram przyzwyczaić i z tym jakoś żyć. Ale jak mam takie akcje jak dziś to mam dość i się załamuję.

Przez pomylke mi sie polubilo. Sory.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 19 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czirisz to ja brałam Tardyferon na recepte tam w jednej tabletce jest 80 mg zelaza. Ale pewnie dlatego ze miałam 9.9. Więc musiałam szybko podnieść.
    Teraz mam 11,5. I lekarz nic nie mówił o zelazie. Myślę ze to jeszcze ładny poziom ;-) pocieszam się ze na tym etapie w pierwszej ciazy miałam minimalnie niżej ;-)

• nataliad Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie żeby nie brać o równej porze żelaza i magnezu :)
    Dobranoc ;)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
‹‹ 718 719 720 721 722 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ