X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    A ja wręcz przeciwnie awokado i buraki to codziennie moge jesc :) Mi sie smaki jakos nie zmieniły zbytnio. Jem i słodkie i kwasne a najlepiej słodko-kwasne :D
    Jedyne od czego mnie odrzuca to czosnek.

Mam to samo! Wszystko spoko zadnych szczegolnych smakow czy nie smakow ale czosnku ani nie zjem ani nie powącham bo bleeeee...

Klarcia lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boże buraki mniam mniam dziś mam farta bo na obiadek <3

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi znajoma mamy opowiadała że serki takie słodkie zagryzała ogórkami :D
    Zapomniałam dopisać że te ogórki to kiszone :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 14:45

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Nie czułam jeszcze ruchów. Chyba :(
    Bo ja ogólnie zawsze dużo czuję w brzuchu, bo mam różne problemy.

balladyna na spokojnie.
    ja tez jeszcze nie czuje...
    mi moj lekarz powiedzial ze smkro to pierwsza ciaza to do 22 tygodnia mozna nie czuc i sie niemartwic skoro na usg jest wszytsko w pozradku. Nie ma co sie stresowac;)

Dzidzi twojej to nie sluży:P

U mnie tez niby czulam jakies dwa tygodnie temu jedno czy dwa "smyrniecia" i od tej pory nic.

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od kiedy ogórek kiszony i majonez to dziwne połącznie? :P

MatyldaG, kr0pka, jenny88 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ciekawe od czego to zależy z tymi ruchami, to moja pierwsza ciąża a czuję ruchy już ze dwa tygodnie chyba.. ja dość niska jestem więc może Mały ma mniej miejsca i się bardziej rzuca albo coś :P

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0600c13f503b.jpg

Dzisiejsze zakupy, przy okazji... ;)

severi, MatyldaG, Marynia991, anuschka, Mamuśka level2, milagro, wolfik25, Klarcia, Anita12, kr0pka, kark, Natka9029, nataliad, Mimi86, czirisz, jenny88, Fedra, taka_ja, coffee lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0600c13f503b.jpg

Dzisiejsze zakupy, przy okazji... ;)

śliczne... jak ja lubię Kubusia :)

Englein lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Dzień dobry! Od rana w pracy, nawet nie było chwili się przywitać. Nadal nie czuję ruchów dziecka i zaczynam BARDZO się niepokoić...
    Ja parę razy czułam nq lezaco wieczorem. Teraz nic. Położna mi mówiła,że mam być spokojna do 24 tc. W necie czytałam, że jak łożysko na przedniej ścianie plus ew dodatkowe kg to nawet do 26 tc. U mnie jest i jedno i drugie ;(

Mamuśka level2 lubi tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ja dziś oddawałam mocz do badania, później trochę pochodziłam po sklepach ale kurcze nie przemogłam się i nic nie kupiłam znowu dla bobasa ;/.Patrze na te wasze ubranka i zazdroszczę a sama nie potrafię nic kupić..eh. teraz muszę coś ugotować ale mi się nie chce ;/ Ile bym dziś dała za kebaba :)

A co do ruchów to wczoraj mój mąż pierwszy raz poczuł 2 kopniaki :D ale był uradowany

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też przymierzam się do dołączenia do was na tym nowym forum ale nie mogę się jakoś zmóc i zrobić zdj tej karty, może wieczorem albo jutro się uda...
    Także czekajcie na mnie :)

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Dzień dobry! Od rana w pracy, nawet nie było chwili się przywitać. Nadal nie czuję ruchów dziecka i zaczynam BARDZO się niepokoić...
    Balladyna, mi we wtorek na wizycie lekarka powiedziała, że jak nie poczuję ruchów za 4-5 tygodni to będzie powód do zmartwienia, póki co wszystko jest ok, a Ty jesteś o tydzień do przodu, więc jeszcze spokojnie czekaj około 3 tygodni. ;)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    Ja czytam pinokia narazie mi dziwnie bo nie kopie systematycznie tylko raz n pare dni ale moze sie rozkreci :)

Pinokio też świetna bajka! Szykuję się teraz do zakupu Baśni Andersena. Nie chcę katować dziecka chorymi bajkami "pikaczou" czy rażącymi "konikami pony" (choć przy córeczce kucyków raczej nie ominiemy). Pamiętam jak tata zawsze czytał mi przed snem właśnie Baśnie Andersena. Jeszcze długo patrząc na łabędzie nad wodą zastanawiałam się czy to czasem nie królewicz zamieniony w dzikiego łąbędzia, lub gdy nie mogłam spać w nocy myślałam o tym, czy nie jestem księżniczką, którą uwiera jakieś ziarenko.. Może śmiesznie brzmi, ale choć miały tylko po jednej ilustracji niesamowicie rozbudzały i kreowały wyobraźnię.. To są właśnie książki, do których chce się wracać po latach..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 15:40

Klarcia, kr0pka, coffee lubią tę wiadomość

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mowicie ze jak do spania pajaca to pod spod bodziak... Na dlugi czy na krotki rękaw? Bo nie mam zadnego na krotki rekaw poki co... Kupowac?

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Mam to samo! Wszystko spoko zadnych szczegolnych smakow czy nie smakow ale czosnku ani nie zjem ani nie powącham bo bleeeee...
    Ja mam tak samo z czosnkiem, przed ciążą mogłam jeść wszystko z czosnkiem, a teraz mnie odrzuca...

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj przyszła moja paczka ze Smyka. Jak wrócę do domu to rozpakuję i wyślę zdjęcia.
    I do tego w H&M kupiłam 4 szt. body i słodkie skarpetki. :D

Też trochę się boję robić zakupy dla Malucha, ale z drugiej strony chcę się cieszyć tą ciążą a nie ciągle martwić, a zakupy poprawiają nastrój i dają nadzieję... ;)

taka_ja lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam córkę a woli oglądać bajkę psi patrol niż kucyki pony :-) wszystko zależy od nas co dzieciom damy do oglądania.

Nadiii lubi tę wiadomość

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Pinokio też świetna bajka! Szykuję się teraz do zakupu Baśni Andersena. Nie chcę katować dziecka chorymi bajkami "pikaczou" czy rażącymi "konikami pony" (choć przy córeczce kucyków raczej nie ominiemy). Pamiętam jak tata zawsze czytał mi przed snem właśnie Baśnie Andersena. Jeszcze długo patrząc na łabędzie nad wodą zastanawiałam się czy to czasem nie królewicz zamieniony w dzikiego łąbędzia, lub gdy nie mogłam spać w nocy myślałam o tym, czy nie jestem księżniczką, którą uwiera jakieś ziarenko.. Może śmiesznie brzmi, ale choć miały tylko po jednej ilustracji niesamowicie rozbudzały i kreowały wyobraźnię.. To są właśnie książki, do których chce się wracać po latach..
    A wiesz, ja kiedyś czytałam, że baśnie Andersena zostały napisane dla dorosłych, bo one wcale takie przyjemne nie są np. "Dziewczynka z zapałkami". Te baśnie miały uczyć dorosłych :-) a z czasem stały się basniami dla dzieci.

Nadiii lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blekitna wrote:
    Ja mam córkę a woli oglądać bajkę psi patrol niż kucyki pony :-) wszystko zależy od nas co dzieciom damy do oglądania.
    No nie do końca, bo dzieci mają własne preferencje. Moja Jagoda np.nie przepada za rysunkowymi tylko "Tosia i Tymek" "Pajączek Wooli" "Kate Morag" takie o większych dzieciach a przy okazji bardzo mądre. A ma 2.5 roku i od wielu mięsiecy to lubi. Z tych filmów między innymi nauczyła się do nas zwracać: mamusiu, tatusiu :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1307678769250673&id=892953700723184
    Zobaczcie jaki genialny pomysł i wykonanie :-)

kr0pka lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 723 724 725 726 727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ