MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś znowu kupilam kilka pieluch w pepco, 4 tetry zwykle białe i 2 flanelki
A w rossmanie piekną filiżankę dla siebie
Zaparzyłam sobie własnie kawę bezkofeinową i mogę się relaksowac, dziś maż w domu więc nie sprzątam, moze ewentualnie jak nie będzie musiał pracowac to uda mi sie go wyciagnąć obejrzeć jakoes suszarki
Co do anansa to poerwsze slyszę, sadze ze jedynie moglo sie wziac z tego, że zawiera bromelinę (ale w duzych ilosciach jest tylko w seodku w tym "pniu") i nawet przy staranaich byl ten środek wskazany ale tylko do owulacji a potem nie bo może slurcze wywolac czy jakos tak -
Ananas wywołuje skurcze dlatego powinno się dużych ilości unikać w ciąży
-
Ja znowu słyszałam że te pieluchy tetrowe z pepco nie są fajne. Ciekawe jak się sprawdzą. Co do tych z allegro to patrzeć jakie grube są, bo różnica jest spora
Dobrze że już jutro piątek.Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018 -
nick nieaktualnyWitam
Dziś musiałam wcześnie wstać, żeby umyć głowę, bo wychodziłam na pogrzeb wujka. Pogoda paskudna, cały czas pada i pada. Troszkę wymarzłam, więc jak z mamą weszłyśmy do domu, to pierwsze - kawa i ciacho.
Z jedzeniem to różnie bywa - jeśli chodzi o rozpoznanie płci dziecka. Mnie na początku odrzucało słodycze, a mięso i wędliny to normalnie wpieprzałam. Mąż mówił, że pewnie dziewczynka będzie, a okazało się, że będziemy mieć synka -
Fipsik wrote:Bo to zabobon z tą płcią odnośnie diety
Tak samo jak kształt brzucha, w której pozycji się "zrobiło" czy wiele innych.
uważam tak samo, mi się smaki w ogóle nie zmieniły więc chyba to w ogóle ciąża urojonaFipsik, Klarcia lubią tę wiadomość
Dominik
-
male_m wrote:U mnie też bez zmian z jedzeniem. Jedyne czego nie jestem w stanie się tchnąć to buraki i awokado, a tak to nie widzę żadnej różnicy w kwestii jedzenia przed ciążą i teraz.
a widzisz a ja ostatnio to średnio raz w tygodniu botwinkę gotuję..Dominik
-
Co do smaków to jak wszyscy w koło widzieli ile ja jem słodkiego i słodze tp od razu ze napewno dziewczyny. I że jak mnie tak wymeczyly tymi wymiotami i cudne brzydne i w ogóle tez dziewczyny a tu chłopaki :p
Chociaż na samym początku mnie od słodkiego odrzuciło i chodziłam i wachala wodę spod ogórków bo od tego zapachu było mi mniej nie dobrze. Teraz ogórki mi przeszły zupełnie. Druga kwestia co do mieszania dziwnych potraw. Zawsze tak jadłam np ogórek kiszony na to majonez to teraz się nikt nie dziwi.chloet lubi tę wiadomość
-
Zgadzam się ze smaki i płeć nie idą w parze bo jak jadłam szarlotke i potem kapustę kiszona to słyszałam, czy będą bliźniaki. A kształt brzucha z Oliwia wszyscy mówili chłopak chłopak cera tez była piękna. A co okazało się że dziewczyna.
chloet lubi tę wiadomość
-
male_m wrote:U mnie też bez zmian z jedzeniem. Jedyne czego nie jestem w stanie się tchnąć to buraki i awokado, a tak to nie widzę żadnej różnicy w kwestii jedzenia przed ciążą i teraz.
A ja wręcz przeciwnie awokado i buraki to codziennie moge jescMi sie smaki jakos nie zmieniły zbytnio. Jem i słodkie i kwasne a najlepiej słodko-kwasne
Jedyne od czego mnie odrzuca to czosnek.
Tosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g -
nick nieaktualny
-
Balladyna wrote:Dzień dobry! Od rana w pracy, nawet nie było chwili się przywitać. Nadal nie czuję ruchów dziecka i zaczynam BARDZO się niepokoić...
A Ty nie czułas jeszcze? Jesli nie, to nie masz się czym martwić. Ja w pierwszej ciąży poczułam dopiero w 20 tygodniu.
-
Baladyna ja jeszcze tez nie czuje...chyba ze to co mi sie zdaje to sa jakies tam ruchy...sama nie wiem...
Jak widzisz dzis zaczelam 20tydzien...
I czekam moze maly zrobi mi chociaz na wieczor niespodzianke !Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 14:25
Klarcia lubi tę wiadomość