MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:Ja smakowo mam jak na syna czyli warzywa+ryby+nabiał ew. mięso chude, a będzie córcia
My do spania też pajacyk albo pajacyk i body/koszulka jak jest zimniej. Na co dzień body+śpiochy
jeszcze wg nich, ruchy synka czuje sie szybciej niz coreczki. -
kark wrote:Też się boję tej glukozy. Wczoraj jedliśmy ananasa i nie mogłam jeść, bo był za słodki, a wszyscy się krzywili, że tak wstrętnie kwaśny. Mam nadzieję, że ta smakowa pomoże.
Aha, zgubiłam skierowanie od ginki, jak teraz jest z glukozą z obciążeniem? 50 czy 75g? I bada się 0/1h/2h czy 0/2h?kark lubi tę wiadomość
-
Englein to omdlenie i takie oddychanie przez sen to napewno od leżenia na wznak ja też ponoć tak ciężko oddychać jak się na chwilę na plecy położę
-
nick nieaktualny
-
Fipsik - jakiś wirus u nas panuje? Ja tez głos straciłam
W sierpniu miałam zapalenie krtani i teraz znowu powróciło
Ja mam soki z malin 100%. Moja mama robi. Malinki z własnej działkiUwielbiam te soki, herbata bez nich to nie herbata
Ale miałam sen dzisiaj. Śniło mi się, że jakiś miesiąc przed terminem porodu byłam z córką na działce(było piękne lato, a przecież miesiąc przed wypada na luty...) i nagle dostałam skurczy. Pojechałam z nią do szpitala i jakoś tak szybko raz dwa urodziłam dziecko. Dosyć małe bo 2,5 kg, poród zupełnie bezbolesny (żeby tak się dało...). No i lekarz daje mi to dziecko i mówi że mam pięknego synka i pokazuje mi jego klejnoty. Ja cała w panice bo przecież miała być córka. I największym zmartwieniem było dla mnie jak ja teraz córce wytłumaczę, że jednak będzie miała brata a nie wymarzoną siostręmalaczarna07, kr0pka, kark, coffee lubią tę wiadomość
-
MatyldaG wrote:Englein to omdlenie i takie oddychanie przez sen to napewno od leżenia na wznak ja też ponoć tak ciężko oddychać jak się na chwilę na plecy położę
Musze sie pilnowac z jedzeniem,piciem wody, wyzszym spaniem i spaniem na boku... -
Ja kupowałam 500ml soku wyciskanego z malin 100% za 22 zl. Może stać w lodówce 7-10 dni. Nie bylabym w stanie wypić sama i połowę wydalam. Wtedy było tak akurat na ten okres. Piłam dwa razy dziennie z herbatą lub z wodą. Jest bardzo intensywny i nie ma cukru. Teraz zamówiłam z gemini 100% z żurawiny.
malaczarna07 lubi tę wiadomość
-
unbelmished wrote:Te po prawej to tetra 5 szt a te po lewej flanela 2 szt. Na allegro ale nie pamiętam nazwy aprzedawcy.
A tam w tyle chyba widze biale tetrowe? Tez z allegro? Jaka jakosc? Po ile kupowalas? Tak pytam, bo dziewczyny tutaj twierdzily ze z allegro sa kiepskie choc ja uwazam troche inaczej. -
kark wrote:
No i jednak dziewczynki się łatwiej "chowają". Synowi są cudni i słodcy choćby coś przeskrobali, ale jednakZresztą jak córka miała pół roku to mówiła, że chcę jeszcze 4-kę, a jak syn miał pół roku to mówiłam, że zostaniemy przy 2
Gratuluję córeczek, czyli powoli doganiamy chłopaków
Coś w tym jest z tymi córkami
-
hej. no sok ze sklepu to wiadomo jaki jest.
Ja pierwszy raz robilam sama wtym roku;) z malinek z dzialki od tescia i mam 10 butelek takich po duzym kubusiu i z 30 malych jak male kubusie:)
do nastepnej zimy wystraczy:)
A mam pytanie. Wczoraj byl temat pieluch...
I mamy ktore juz maja dzieciaczki czy moglybyscie sie wypowiedziec jak dopieraly sie te biale tetrowe pieluchy? chodzi mi o to ze dziecko np. bardzo ulewa itd. czy niema plam pozniej na takich pieluchach...'??
Bo wlasnie wczoraj z kolezanka rozmawialam ma 5 mc synka i mowi ze doradza tylko kolorowe kupic...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 11:32
-
nick nieaktualnyPolecam dziewczyny tą internetową aptekę gemini. Do tej pory myślałam, że korzystam z " najtańszej" apteki w swoim mieście, a tu za podwójne witaminy dla siebie, podwójne dla męża, zestaw emolium do kąpania, smarowania itp już taniej o 70 zł! Dzięki za ppdpowiedź!
My dopiero po śniadaniu (właściwie drugim bo na pierwsze wstałyśmy o 7 przez głód, zjadłyśmy bułę, mąż dostał buziaka na wychodne i wstałyśmy po 10..). Przez ostatnie kilka dni dopadło nas totalne poranne lenistwo. Bierzemy się za czytanie córci " Małego Księcia"Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Natka9029 wrote:hej. no sok ze sklepu to wiadomo jaki jest.
Ja pierwszy raz robilam sama wtym roku;) z malinek z dzialki od tescia i mam 10 butelek takich po duzym kubusiu i z 30 malych jak male kubusie:)
do nastepnej zimy wystraczy:)
A mam pytanie. Wczoraj byl temat pieluch...
I mamy ktore juz maja dzieciaczki czy moglybyscie sie wypowiedziec jak dopieraly sie te biale tetrowe pieluchy? chodzi mi o to ze dziecko np. bardzo ulewa itd. czy niema plam pozniej na takich pieluchach...'??
Bo wlasnie wczoraj z kolezanka rozmawialam ma 5 mc synka i mowi ze doradza tylko kolorowe kupic...
Z ulewaniem to zależy od dziecka. Ja miałam pieluchy tertrowe białe, 5 miałam do domu, i 5 na jakieś wyjście do ludzi. Mnie nie bardzo zależało, żeby te domowe były jakoś specjalnie doprane więc nie uzywałam żadnych specyfików typy wybielaczogólnie w większości się dopierały.
-
Natka, ja miałam 10 tetrówek i 10 flaneli. Flanelkę pod główkę, jak ulewała, żeby prześcieradła w kółko nie prać, do otulania, etc. dużo milsza niż tetra. Tetra do wycierania właśnie tego ulania, potem paszczaka po jedzeniu, niektóre poplamione to poszło na szmaty, ale co tam te 2-3zł, to nie szkoda. "Wyjściowa" tetra obowiązkowo w pieski, w domu te białe najzwyklejsze.
-
W matherhood teraz jest przecena na niektóre wzory pieluch. Flanela 3 szt z 40 zł na 15, tetra(5 szt) za 19. Nie wiem czy sie opłaca, ale moja kolezanka bardzo sobie chwaliła te flanelowe z moterhood. Mowiła, ze mimo ciagłego prania nadal wyglądały jak nowe przy dwóch córkachTosiu czekamy na Ciebie
30 tc - 1430g 34tc- 2182g