X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja smakowo mam jak na syna czyli warzywa+ryby+nabiał ew. mięso chude, a będzie córcia :)

My do spania też pajacyk albo pajacyk i body/koszulka jak jest zimniej. Na co dzień body+śpiochy :)
    No wlasnie mi moje Nepalki w pracy mowily,ze jak nie chce jesc miesa to chlopak.
    jeszcze wg nich, ruchy synka czuje sie szybciej niz coreczki.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • severi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Też się boję tej glukozy. Wczoraj jedliśmy ananasa i nie mogłam jeść, bo był za słodki, a wszyscy się krzywili, że tak wstrętnie kwaśny. Mam nadzieję, że ta smakowa pomoże.
    Aha, zgubiłam skierowanie od ginki, jak teraz jest z glukozą z obciążeniem? 50 czy 75g? I bada się 0/1h/2h czy 0/2h?
    czytałam że różnie ja miałam 75, u mnie w przychodni na nfz było 0/2 a prywstnie 0/1/2 ma być

kark lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ale dzis spałam długo :)
    Englein to uważaj na siebie, no jak rozmowa z infolinia to słabo

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein to omdlenie i takie oddychanie przez sen to napewno od leżenia na wznak ja też ponoć tak ciężko oddychać jak się na chwilę na plecy położę

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Englein, nie ciekawa sytuacja :/
    może być, że coś Cie ucisnęło na żyłę, ale żeby tak mdleć. Jak się będziesz gorzej czuła to może lepiej zadzwonić.

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasypiam zawsze da boku bo na plecach czuje straszny dyskomfort. A zawsze budzę się w nocy na plecach i czuję sie okropnie po przebudzeniu.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - jakiś wirus u nas panuje? Ja tez głos straciłam :( W sierpniu miałam zapalenie krtani i teraz znowu powróciło :(

Ja mam soki z malin 100%. Moja mama robi. Malinki z własnej działki :) Uwielbiam te soki, herbata bez nich to nie herbata :)

Ale miałam sen dzisiaj. Śniło mi się, że jakiś miesiąc przed terminem porodu byłam z córką na działce(było piękne lato, a przecież miesiąc przed wypada na luty...) i nagle dostałam skurczy. Pojechałam z nią do szpitala i jakoś tak szybko raz dwa urodziłam dziecko. Dosyć małe bo 2,5 kg, poród zupełnie bezbolesny (żeby tak się dało...). No i lekarz daje mi to dziecko i mówi że mam pięknego synka i pokazuje mi jego klejnoty. Ja cała w panice bo przecież miała być córka. I największym zmartwieniem było dla mnie jak ja teraz córce wytłumaczę, że jednak będzie miała brata a nie wymarzoną siostrę :)

malaczarna07, kr0pka, kark, coffee lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Englein to omdlenie i takie oddychanie przez sen to napewno od leżenia na wznak ja też ponoć tak ciężko oddychać jak się na chwilę na plecy położę
    Dzisiaj wyczytalam,ze w 2_3 trym.mozna mdlec itp...ale inna sprawa,ze powinno sie wyzej niz normalnie spac. A ja spie prawie na plasko.
    Musze sie pilnowac z jedzeniem,piciem wody, wyzszym spaniem i spaniem na boku...

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam 500ml soku wyciskanego z malin 100% za 22 zl. Może stać w lodówce 7-10 dni. Nie bylabym w stanie wypić sama i połowę wydalam. Wtedy było tak akurat na ten okres. Piłam dwa razy dziennie z herbatą lub z wodą. Jest bardzo intensywny i nie ma cukru. Teraz zamówiłam z gemini 100% z żurawiny.

malaczarna07 lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była glukoza 75 i krew pobrana przed wypiciem(pani od razu sprawdziła też cukier na glukometrze) potem po 1 godzinie i po 2-óch.

kark lubi tę wiadomość

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    Te po prawej to tetra 5 szt a te po lewej flanela 2 szt. Na allegro ale nie pamiętam nazwy aprzedawcy.

A tam w tyle chyba widze biale tetrowe? Tez z allegro? Jaka jakosc? Po ile kupowalas? Tak pytam, bo dziewczyny tutaj twierdzily ze z allegro sa kiepskie choc ja uwazam troche inaczej.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

No i jednak dziewczynki się łatwiej "chowają". Synowi są cudni i słodcy choćby coś przeskrobali, ale jednak :) Zresztą jak córka miała pół roku to mówiła, że chcę jeszcze 4-kę, a jak syn miał pół roku to mówiłam, że zostaniemy przy 2 :D

Gratuluję córeczek, czyli powoli doganiamy chłopaków ;)

Coś w tym jest z tymi córkami ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. no sok ze sklepu to wiadomo jaki jest.

Ja pierwszy raz robilam sama wtym roku;) z malinek z dzialki od tescia i mam 10 butelek takich po duzym kubusiu i z 30 malych jak male kubusie:)

do nastepnej zimy wystraczy:)

A mam pytanie. Wczoraj byl temat pieluch...
    I mamy ktore juz maja dzieciaczki czy moglybyscie sie wypowiedziec jak dopieraly sie te biale tetrowe pieluchy? chodzi mi o to ze dziecko np. bardzo ulewa itd. czy niema plam pozniej na takich pieluchach...'??

Bo wlasnie wczoraj z kolezanka rozmawialam ma 5 mc synka i mowi ze doradza tylko kolorowe kupic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 11:32

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko kupowalam na allegro i takie same jak w pepco czy innym sklepie. Od jednego producenta. Razem z przesyłka za 17 pieluch i dwa opakowania gazikow dałam 50 zl. Tetry 10 szt 15 zl, flanela 3 zl, tetra kolorowa 2-2,5.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dziewczyny tą internetową aptekę gemini. Do tej pory myślałam, że korzystam z " najtańszej" apteki w swoim mieście, a tu za podwójne witaminy dla siebie, podwójne dla męża, zestaw emolium do kąpania, smarowania itp już taniej o 70 zł! Dzięki za ppdpowiedź!
    My dopiero po śniadaniu (właściwie drugim bo na pierwsze wstałyśmy o 7 przez głód, zjadłyśmy bułę, mąż dostał buziaka na wychodne i wstałyśmy po 10..). Przez ostatnie kilka dni dopadło nas totalne poranne lenistwo. Bierzemy się za czytanie córci " Małego Księcia"

Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość

• severi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam pinokia narazie mi dziwnie bo nie kopie systematycznie tylko raz n pare dni ale moze sie rozkreci :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9029 wrote:
    hej. no sok ze sklepu to wiadomo jaki jest.

Ja pierwszy raz robilam sama wtym roku;) z malinek z dzialki od tescia i mam 10 butelek takich po duzym kubusiu i z 30 malych jak male kubusie:)

do nastepnej zimy wystraczy:)

A mam pytanie. Wczoraj byl temat pieluch...
    I mamy ktore juz maja dzieciaczki czy moglybyscie sie wypowiedziec jak dopieraly sie te biale tetrowe pieluchy? chodzi mi o to ze dziecko np. bardzo ulewa itd. czy niema plam pozniej na takich pieluchach...'??

Bo wlasnie wczoraj z kolezanka rozmawialam ma 5 mc synka i mowi ze doradza tylko kolorowe kupic...

Z ulewaniem to zależy od dziecka. Ja miałam pieluchy tertrowe białe, 5 miałam do domu, i 5 na jakieś wyjście do ludzi. Mnie nie bardzo zależało, żeby te domowe były jakoś specjalnie doprane więc nie uzywałam żadnych specyfików typy wybielacz :-\ ogólnie w większości się dopierały.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetra się dopiera bez problemu można nawet wyprać w 90 stopniach. Ja nawet po marchewce dopieralam bez problemu a miałam tetra z auchan w workach po 10 sztuk.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja miałam 10 tetrówek i 10 flaneli. Flanelkę pod główkę, jak ulewała, żeby prześcieradła w kółko nie prać, do otulania, etc. dużo milsza niż tetra. Tetra do wycierania właśnie tego ulania, potem paszczaka po jedzeniu, niektóre poplamione to poszło na szmaty, ale co tam te 2-3zł, to nie szkoda. "Wyjściowa" tetra obowiązkowo w pieski, w domu te białe najzwyklejsze.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W matherhood teraz jest przecena na niektóre wzory pieluch. Flanela 3 szt z 40 zł na 15, tetra(5 szt) za 19. Nie wiem czy sie opłaca, ale moja kolezanka bardzo sobie chwaliła te flanelowe z moterhood. Mowiła, ze mimo ciagłego prania nadal wyglądały jak nowe przy dwóch córkach ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ