X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Englein Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Ja smakowo mam jak na syna czyli warzywa+ryby+nabiał ew. mięso chude, a będzie córcia :)

My do spania też pajacyk albo pajacyk i body/koszulka jak jest zimniej. Na co dzień body+śpiochy :)
    No wlasnie mi moje Nepalki w pracy mowily,ze jak nie chce jesc miesa to chlopak.
    jeszcze wg nich, ruchy synka czuje sie szybciej niz coreczki.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • severi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Też się boję tej glukozy. Wczoraj jedliśmy ananasa i nie mogłam jeść, bo był za słodki, a wszyscy się krzywili, że tak wstrętnie kwaśny. Mam nadzieję, że ta smakowa pomoże.
    Aha, zgubiłam skierowanie od ginki, jak teraz jest z glukozą z obciążeniem? 50 czy 75g? I bada się 0/1h/2h czy 0/2h?
    czytałam że różnie ja miałam 75, u mnie w przychodni na nfz było 0/2 a prywstnie 0/1/2 ma być

kark lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ale dzis spałam długo :)
    Englein to uważaj na siebie, no jak rozmowa z infolinia to słabo

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Englein to omdlenie i takie oddychanie przez sen to napewno od leżenia na wznak ja też ponoć tak ciężko oddychać jak się na chwilę na plecy położę

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde Englein, nie ciekawa sytuacja :/
    może być, że coś Cie ucisnęło na żyłę, ale żeby tak mdleć. Jak się będziesz gorzej czuła to może lepiej zadzwonić.

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasypiam zawsze da boku bo na plecach czuje straszny dyskomfort. A zawsze budzę się w nocy na plecach i czuję sie okropnie po przebudzeniu.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - jakiś wirus u nas panuje? Ja tez głos straciłam :( W sierpniu miałam zapalenie krtani i teraz znowu powróciło :(

Ja mam soki z malin 100%. Moja mama robi. Malinki z własnej działki :) Uwielbiam te soki, herbata bez nich to nie herbata :)

Ale miałam sen dzisiaj. Śniło mi się, że jakiś miesiąc przed terminem porodu byłam z córką na działce(było piękne lato, a przecież miesiąc przed wypada na luty...) i nagle dostałam skurczy. Pojechałam z nią do szpitala i jakoś tak szybko raz dwa urodziłam dziecko. Dosyć małe bo 2,5 kg, poród zupełnie bezbolesny (żeby tak się dało...). No i lekarz daje mi to dziecko i mówi że mam pięknego synka i pokazuje mi jego klejnoty. Ja cała w panice bo przecież miała być córka. I największym zmartwieniem było dla mnie jak ja teraz córce wytłumaczę, że jednak będzie miała brata a nie wymarzoną siostrę :)

malaczarna07, kr0pka, kark, coffee lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Englein to omdlenie i takie oddychanie przez sen to napewno od leżenia na wznak ja też ponoć tak ciężko oddychać jak się na chwilę na plecy położę
    Dzisiaj wyczytalam,ze w 2_3 trym.mozna mdlec itp...ale inna sprawa,ze powinno sie wyzej niz normalnie spac. A ja spie prawie na plasko.
    Musze sie pilnowac z jedzeniem,piciem wody, wyzszym spaniem i spaniem na boku...

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam 500ml soku wyciskanego z malin 100% za 22 zl. Może stać w lodówce 7-10 dni. Nie bylabym w stanie wypić sama i połowę wydalam. Wtedy było tak akurat na ten okres. Piłam dwa razy dziennie z herbatą lub z wodą. Jest bardzo intensywny i nie ma cukru. Teraz zamówiłam z gemini 100% z żurawiny.

malaczarna07 lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 20 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie była glukoza 75 i krew pobrana przed wypiciem(pani od razu sprawdziła też cukier na glukometrze) potem po 1 godzinie i po 2-óch.

kark lubi tę wiadomość

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    Te po prawej to tetra 5 szt a te po lewej flanela 2 szt. Na allegro ale nie pamiętam nazwy aprzedawcy.

A tam w tyle chyba widze biale tetrowe? Tez z allegro? Jaka jakosc? Po ile kupowalas? Tak pytam, bo dziewczyny tutaj twierdzily ze z allegro sa kiepskie choc ja uwazam troche inaczej.

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

No i jednak dziewczynki się łatwiej "chowają". Synowi są cudni i słodcy choćby coś przeskrobali, ale jednak :) Zresztą jak córka miała pół roku to mówiła, że chcę jeszcze 4-kę, a jak syn miał pół roku to mówiłam, że zostaniemy przy 2 :D

Gratuluję córeczek, czyli powoli doganiamy chłopaków ;)

Coś w tym jest z tymi córkami ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Natka9029 Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. no sok ze sklepu to wiadomo jaki jest.

Ja pierwszy raz robilam sama wtym roku;) z malinek z dzialki od tescia i mam 10 butelek takich po duzym kubusiu i z 30 malych jak male kubusie:)

do nastepnej zimy wystraczy:)

A mam pytanie. Wczoraj byl temat pieluch...
    I mamy ktore juz maja dzieciaczki czy moglybyscie sie wypowiedziec jak dopieraly sie te biale tetrowe pieluchy? chodzi mi o to ze dziecko np. bardzo ulewa itd. czy niema plam pozniej na takich pieluchach...'??

Bo wlasnie wczoraj z kolezanka rozmawialam ma 5 mc synka i mowi ze doradza tylko kolorowe kupic...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 11:32

0d1y3e3kz4imlmgz.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko kupowalam na allegro i takie same jak w pepco czy innym sklepie. Od jednego producenta. Razem z przesyłka za 17 pieluch i dwa opakowania gazikow dałam 50 zl. Tetry 10 szt 15 zl, flanela 3 zl, tetra kolorowa 2-2,5.

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam dziewczyny tą internetową aptekę gemini. Do tej pory myślałam, że korzystam z " najtańszej" apteki w swoim mieście, a tu za podwójne witaminy dla siebie, podwójne dla męża, zestaw emolium do kąpania, smarowania itp już taniej o 70 zł! Dzięki za ppdpowiedź!
    My dopiero po śniadaniu (właściwie drugim bo na pierwsze wstałyśmy o 7 przez głód, zjadłyśmy bułę, mąż dostał buziaka na wychodne i wstałyśmy po 10..). Przez ostatnie kilka dni dopadło nas totalne poranne lenistwo. Bierzemy się za czytanie córci " Małego Księcia"

Magdzia88, Klarcia lubią tę wiadomość

• severi Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam pinokia narazie mi dziwnie bo nie kopie systematycznie tylko raz n pare dni ale moze sie rozkreci :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka9029 wrote:
    hej. no sok ze sklepu to wiadomo jaki jest.

Ja pierwszy raz robilam sama wtym roku;) z malinek z dzialki od tescia i mam 10 butelek takich po duzym kubusiu i z 30 malych jak male kubusie:)

do nastepnej zimy wystraczy:)

A mam pytanie. Wczoraj byl temat pieluch...
    I mamy ktore juz maja dzieciaczki czy moglybyscie sie wypowiedziec jak dopieraly sie te biale tetrowe pieluchy? chodzi mi o to ze dziecko np. bardzo ulewa itd. czy niema plam pozniej na takich pieluchach...'??

Bo wlasnie wczoraj z kolezanka rozmawialam ma 5 mc synka i mowi ze doradza tylko kolorowe kupic...

Z ulewaniem to zależy od dziecka. Ja miałam pieluchy tertrowe białe, 5 miałam do domu, i 5 na jakieś wyjście do ludzi. Mnie nie bardzo zależało, żeby te domowe były jakoś specjalnie doprane więc nie uzywałam żadnych specyfików typy wybielacz :-\ ogólnie w większości się dopierały.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • blekitna Ekspertka

Wysłany: 20 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tetra się dopiera bez problemu można nawet wyprać w 90 stopniach. Ja nawet po marchewce dopieralam bez problemu a miałam tetra z auchan w workach po 10 sztuk.

relgtv73dmdqbogo.png
    relg3e3kdmuh56z5.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, ja miałam 10 tetrówek i 10 flaneli. Flanelkę pod główkę, jak ulewała, żeby prześcieradła w kółko nie prać, do otulania, etc. dużo milsza niż tetra. Tetra do wycierania właśnie tego ulania, potem paszczaka po jedzeniu, niektóre poplamione to poszło na szmaty, ale co tam te 2-3zł, to nie szkoda. "Wyjściowa" tetra obowiązkowo w pieski, w domu te białe najzwyklejsze.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 20 października 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W matherhood teraz jest przecena na niektóre wzory pieluch. Flanela 3 szt z 40 zł na 15, tetra(5 szt) za 19. Nie wiem czy sie opłaca, ale moja kolezanka bardzo sobie chwaliła te flanelowe z moterhood. Mowiła, ze mimo ciagłego prania nadal wyglądały jak nowe przy dwóch córkach ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ