MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam zagwozdkę chce zamówić kombinezon z H&M'u i nie wiem jako rozmiar brać 62 czy 68???. Biorąc pod uwagę, że młoda się urodziła 60cm, więc pewnie dzidziuś podobnych rozmiarów
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2016, 16:49
-
nick nieaktualnyAnita12 wrote:A wiesz, ja kiedyś czytałam, że baśnie Andersena zostały napisane dla dorosłych, bo one wcale takie przyjemne nie są np. "Dziewczynka z zapałkami". Te baśnie miały uczyć dorosłych a z czasem stały się basniami dla dzieci.
Słyszałam o tym, ale pamiętam dobrze jaki na mnie miała wpływ. A może bardziej kojący głos mojego taty, którego nie chcę zapomnieć.. W każdym bądź razie bardzo dobrze je wspominam więc chcę to przekazać mojej Iskierce
Anita12, coffee lubią tę wiadomość
-
Jej, co za nędzny dzień a jaki mam humor...
najchętniej nie wyszłabym z łóżka, nawet apetytu nie mam, choć wsunęłam teraz pół miski sałatki z warzywami, schabowego z ziemniakami i koperkiem.. gdyby nie maluch to by mi się nie chciało nic zrobić.. jakiś kryzys przechodzę, chyba przez tą pogodę, dobija mnie, że nie mogę sobie wyjść na spacer na słoneczku, tylko ciemno pada i pada..
a jeszcze jutro być może wizyta u niedoszłych teściów, gdzie na samą myśl odechciewa mi się o tym myśleć ;/ może się jeszcze wymigam!Szczęśliwa mama Zuzi -
Fanem buraków to ja nigdy nie byłam . Chyba mi tak zostało po barszczu z dzieciństwa gdzie właśnie ta nieszczęsna botwinka pływała, a jak było zrobione to nie było wyjścia i trzeba było zjeść... A teraz na początku ciąży chciałam dobrze i stwierdziłam że buraki zdrowe i zrobiłam raz takie w cieście francuskim z mięskiem i awokado. No i skończyło się tym że teraz na myśl o burkach i awokado to mi się słabo robi. Czosnek za to jak zawsze w każdej formie i ilości mogę zjeść.
Jeśli chodzi o ruchy to moje to się coś ostatnio rozruszało bo nie ma dnia żeby mi się w brzuchu nie wierciło. Najwięcej to wieczorem no i oczywiście jak tylko postanowię iść spać to właśnie się okazuje że to najlepszy moment żeby mnie trochę pokopać. Całe szczęście w nocy mnie bardzo rzadko budzi.
A jutro mamy prenatalne na szczęście rano to mam nadzieję, że się maluch nie zdąży dobrze obudzić -
m@rtynka wrote:Dziewczyny mam zagwozdkę chce zamówić kombinezon z H&M'u i nie wiem jako rozmiar brać 62 czy 68???. Biorąc pod uwagę, że młoda się urodziła 60cm, więc pewnie dzidziuś podobnych rozmiarów
-
Anita12 wrote:No nie do końca, bo dzieci mają własne preferencje. Moja Jagoda np.nie przepada za rysunkowymi tylko "Tosia i Tymek" "Pajączek Wooli" "Kate Morag" takie o większych dzieciach a przy okazji bardzo mądre. A ma 2.5 roku i od wielu mięsiecy to lubi. Z tych filmów między innymi nauczyła się do nas zwracać: mamusiu, tatusiu
Moja tez lubiła na początku właśnie te bajki z ceebeebies czy jak to się tam pisze A teraz woli Nick jr - psi patrol, kapela detektywow. A w sumie to zaczynała od teletubisi i dobranocnego ogrodu. Gusta jej się zmieniają na przestrzeni lat za chwilę pewnie powie że chce cartoon networkAnita12 lubi tę wiadomość
-
nataliad wrote:H&M wypada większe. Ja bym brała 62 tym bardziej ze to już będzie marzec. Ja mam 6 kombinezonow. Jeden po córce taki przejściowy. A reszte dostalam. W tym dwa zimowe ktorych pewnie nie uzyje chyba ze urocze wcześniej albo będzie zima stulecia
Ok, dziękuję. Nie wiedziałam że rozmiarówka jest wieksza. To biorę 62 -
Paolina91 wrote:Mowicie ze jak do spania pajaca to pod spod bodziak... Na dlugi czy na krotki rękaw? Bo nie mam zadnego na krotki rekaw poki co... Kupowac?
Ja to nic nie zakladałam tylko samego pajaca, przeciez i tak sie dziecko czyms przykrywa.
Body na krotki rekaw uzywalam czesciej niz na dlugi bo zakladalam np pod dresik czy pod leginsy i bluzeczke czyli traktowałam to jako podkoszulke. Body na dlugi rekaw zakldalam jedynie do sukienke np takich jakby na ramiaczka plus rajstopki itpnataliad lubi tę wiadomość
Karolina12345 -
MatyldaG wrote:Mam nadzieje ze mi się uda ich nauczyć takiej synchronizacji bo to napewno ułatwia życie
MatyldaG, jenny88 lubią tę wiadomość
bellla:) -
m@rtynka wrote:Dziewczyny mam zagwozdkę chce zamówić kombinezon z H&M'u i nie wiem jako rozmiar brać 62 czy 68???. Biorąc pod uwagę, że młoda się urodziła 60cm, więc pewnie dzidziuś podobnych rozmiarów
anuschka lubi tę wiadomość
-
hej
dzis czyscila fugi w calej lazence i chyba przesadzilam bo namordowala sie i az mnie brzuszek pobolewa kibla chyba jutro nie zrobie w dupie z ty.
ja nie mam jakis smakow specjalnych ale w pierwszy trymestrze nie mogam patrzec na mieso/kielbachy i wedliny bleeee i jest chłopakmaj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
Anita u nas też któluje Tosia i Tymek i Pajaczek Wooly. Też zdecydowanie bardziej woli takie niż rysunkowe. No i też się zwraca do nas mamusiu i tatusiu Czyżby przypadek? Muszę sprawdzić co to za bajka Kate Morag bo tego nie znam.
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Mimi powinnaś dostać lanie.. Kto to widział fugi czyścić w takim stanie?
-
Klarcia wrote:H&M ciuszki są większe. Mam porównanie, bo dziś mi przyszła paczka ze Smyka i porównywałam z body i pajacem z H&M. 56 z H&M jest taki jak 62 ze Smyka.
Właśnie o tym rano pisałamKlarcia lubi tę wiadomość
Aniołek 03.2016
Dziewczynka 23.02.2017
Trzecia ciąża - tp. 28 listopad 2018