X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mówcie, u mnie zaczął być widoczny brzuszek po 20 tygodniu i to nieznacznie. Teraz mam ciążę spożywczą większą niż z J w 6 miesiącu ;(

krótkie spodenki ciążowe nosiłam teraz już całe lato, zanim zaszłam, bo w dżinsowych czy innych wszystko mnie gniotło i mi wypływało :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 11:20

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • czekoladowa201 Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i fajnie hehe:) pamietajcie poki w tramwaju czy autobusie nie ustepuja nam miejsca ( kiedy nie jestesmy w ciazy) to znaczy ze jakis fason trzymamy. Nie wiem jeszcze jaki ;D
    Bosz... Dzisiaj mam wizyte o 19.30 trzese sie i stresuje jeszcze gorzej niz przy 1 dziecku :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    Mi mąż robi w każdym pełnym tygodniu zdjęcie brzucha, zamierzam później połączyć zdjęcia i mieć taką pamiątkę dla siebie, a później pokazać dziecku jak sobie rosło w brzuszku mamy :)
    Bardzo fajny pomysł :) najlepiej robic takie zdjęcia w tym samym stroju :) koleżanka robiła takie zestawienie co miesiąc. Na zdjęciu startowym była całkiem płaska a na zdjęciu w 2 mcu juz było widać różnicę. Fakt ze to w drugiej ciąży i prawda że dzieci są nisko ale wypychajac wszystkie podroby robią cudne brzuchy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 11:27

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli narazie glaszczemy sie po wlasnych podrobach a nie po dzidzi?:P romantico :P

Fipsik, czekoladowa201, Magda86_0309, kark lubią tę wiadomość

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam takie fotki robić, ale rzygałam jak kot i w stanie nie byłam przez pierwsze miesiące :/ a teraz wyglądam jak wyglądam i bez sensu te fałdy fotografować.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Dziewczynki tylko pamiętajcie, że do 16 tygodnia macica nie wychyla się zza spojenia łonowego. Wszystko blisko pępka do 20 tygodnia to jelita, nie dziecko. Oczywiście rosnąca macica wypycha jelita do góry i na boki, ale maluszek jest baaardzo nisko.

3277cf935efd202cmed.jpg
    Ja byłam u położnej w 20 tc nie mogła znaleźć tetna młodej a szukała na samym dole brzucha. Mówię jej ze wczoraj miałam usg i głowę miała dokładnie pod pepkiem. Nie chciała mi wierzyć ale w końcu sprawdziła i dokładnie tam był płód. Wiec jakieś odchylenia od tego rysunku tez są ;)

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam na innych wątkach, jak dziewczyny się jarały, właśnie głaskały :P itd, potem usg przez brzuch a lekarz zamiast te góry badać to spojenie łonowe, czyli pod całym brzuchem dziecko znalazł. I zdziwienie - coooo???? tam jest ???? czyli stary całował przez x tygodni flaki :P

Magda86_0309, Dziunka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abby miałaś odchylenie 4 tygodnie co może być normalne, bo ja miałam w drugą stronę. Ale 6 a 20 tydzień to by było odchylenie 14 tygodni, więc niemożliwe, żeby dziecko na tym etapie było przy pępku.

MatyldaG lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lipca 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzieci fajnie potografowac co miesiąc np przy jakiejś maskotce :) fajnie wtedy widać jak rosną :) są tez takie karteczki z miesiącami które się kładzie obok dziecka. Teraz jest jeszcze kupa czasu to same możecie pokombinować :)

• eveeeee Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! :) Ja nieśmiało dołączam do marcówek 2017. Jestem mamą 4-letniej Liliany.
    Beta w 34dc była 61,6, w 36dc - 175,1, a w 39dc - 1222,2. Byłam na usg w 6t1d, ale gin widziała tylko pęcherzyk ciążowy i nic więcej. Twierdziła, że to jeszcze za wcześnie i kazała przyjść za 3 tygodnie. Pęcherzyk ładnie umiejscowiony w macicy, okrągły. Oczywiście nie wytrzymam 3 tygodni! Poza tym jakoś nie wierzę tej gin, więcej do niej nie pójdę. Nie zrobiła wywiadu, tylko dała mi ankietę do domu do wypełnienia. Nie spytała o powikłania w poprzedniej ciąży (miałam np. cukrzycę ciężarnych). USG trwało raptem minutę, nawet nie zrobiła zbliżenia tego pęcherzyka. Wyszłam rozczarowana... :(
    Poza tym czuję się dobrze, nie mam mdłości, tylko czasem coś zakłuje w podbrzuszu, ale to normalne.

MatyldaG, julllla, Fedra, borsuk, Dziunka, kark lubią tę wiadomość

• MatyldaG Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eveeeee wrote:
    Hej! :) Ja nieśmiało dołączam do marcówek 2017. Jestem mamą 4-letniej Liliany.
    Beta w 34dc była 61,6, w 36dc - 175,1, a w 39dc - 1222,2. Byłam na usg w 6t1d, ale gin widziała tylko pęcherzyk ciążowy i nic więcej. Twierdziła, że to jeszcze za wcześnie i kazała przyjść za 3 tygodnie. Pęcherzyk ładnie umiejscowiony w macicy, okrągły. Oczywiście nie wytrzymam 3 tygodni! Poza tym jakoś nie wierzę tej gin, więcej do niej nie pójdę. Nie zrobiła wywiadu, tylko dała mi ankietę do domu do wypełnienia. Nie spytała o powikłania w poprzedniej ciąży (miałam np. cukrzycę ciężarnych). USG trwało raptem minutę, nawet nie zrobiła zbliżenia tego pęcherzyka. Wyszłam rozczarowana... :(
    Poza tym czuję się dobrze, nie mam mdłości, tylko czasem coś zakłuje w podbrzuszu, ale to normalne.
    Witamy :) na kiedy termin? :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnuszka wrote:
    A tu mój brzusio :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d58a53648c4f.jpg

wow, u Ciebie to zupełnie płaściutki jeszcze, a ja już przytyłam ok 2 kg.

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Dziewczynki tylko pamiętajcie, że do 16 tygodnia macica nie wychyla się zza spojenia łonowego. Wszystko blisko pępka do 20 tygodnia to jelita, nie dziecko. Oczywiście rosnąca macica wypycha jelita do góry i na boki, ale maluszek jest baaardzo nisko.

3277cf935efd202cmed.jpg

Pewnie masz rację. To moja pierwsza ciąża i zastanawiam się, czemu ten mój bańdzioch już taki "wielki", bo w sumie wzdęcia mi nie dokuczają. Przed ciążą ćwiczyłam trochę z Chodakowską i być może dzięki temu nawet teraz mam bardzo dobrą przemianę materii, żadnych zaparć, itp.

rrb7y10.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekoladowa201 wrote:
    Ktos tu na mnie bedzie zly.. Nie obraz sie kochana ale u ciebie to prawdopodobnie jelita a napewno nie brzuszek ciazowy... Brzuszek kiedy zacznie ci rosnac bedzie rosl od dolu a nie od srodka :) z reszta zobaczysz jak naprawde zacznie sie powiekszac:)
    Tylko bez foszkow mi tu prosze ;)

Co Ty, ja nie jestem fochantem;-) Poza tym, nie napisałam, że to dziecko ;p Ale dla porównania powiem Ci, że na zdjęciach sprzed ciąży mam zupełnie płaski brzusiol;-)

rrb7y10.png
  • eveeeee Debiutantka

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG wrote:
    Witamy :) na kiedy termin? :)
    Wiesz co... Ta gin ostatnio powiedziała, że 12.03., z om wychodzi 6.03., więc jeszcze się wstrzymam co do konkretnej daty aż zobaczę serduszko. :)

mama__muminka lubi tę wiadomość

• Fedra Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Też chciałam takie fotki robić, ale rzygałam jak kot i w stanie nie byłam przez pierwsze miesiące :/ a teraz wyglądam jak wyglądam i bez sensu te fałdy fotografować.
    A ja proponuje robic zdjecia co miesiac ja zawsze miałam duży brzuch jakbym była w wiecznej ciąży a po zdjęciach widac jak sie zmienia kształt jak schodzi nisko a potem wysoko np warto :)

Magda86_0309, Fipsik lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Pamiętam na innych wątkach, jak dziewczyny się jarały, właśnie głaskały :P itd, potem usg przez brzuch a lekarz zamiast te góry badać to spojenie łonowe, czyli pod całym brzuchem dziecko znalazł. I zdziwienie - coooo???? tam jest ???? czyli stary całował przez x tygodni flaki :P

Hehehhe, "stary całował przez x tygodni flaki" ;p;p;p;p Rozwaliłaś mnie ;-))))

W sumie, nieważnie, czy na górze, czy na dole, ważne, że tam są;-) Poza tym, czemu mamy się nie jarać. Czy jelita, czy dzidzius, ważne, że dzięki temu się uśmiechamy, przeżywamy chwile radosci i ekscytacji i przynajmniej zapominamy wtedy o zmartwieniach ;-)

Fedra, borsuk lubią tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wy tez macie takie rozchwiania ze jednego dnia mdli was caly czas, nie mozecie nic zjesc i ogolnie jestescie noe do zycia a nastepnego dnia juz jest duzo lepiej, mozecie normanie jesc i energii jest duzo wiecej? Bo az panikuje gdzie te objawy tak nagle uciekly skoro wczoraj mdlilo mnie nawet o 22 gdy lezalam juz w lozku i probowalam zasnac :P

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Czarnuszka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    wow, u Ciebie to zupełnie płaściutki jeszcze, a ja już przytyłam ok 2 kg.
    Ja schudłam 1 kg, od 7 tygodnia zaczęły mi się mdłości i lekkie wymioty. Przed ciążą ćwiczyłam troszkę brzuch żeby wzmocnić mięśnie. Przeważnie brzuszek powinien pojawić się ok 12 tygodnia, puki co to dzidziuś ma ok 1 cm, więc jak można spodziewać się widocznego brzuszka już ciążowego? Prędzej spożywczy :) Wieczorem mam jednak pełniejszy brzuch niż rano jak tylko wstanę.

Fipsik lubi tę wiadomość

8599s65gh4yz6p0q.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evee Jak będzie u nas córka to będzie Lilianna :)
    Magda nawet mega fit osoby mogą mieć wzdęcia przy ciąży, hormony swoje robią, wszystko pracuje inaczej. Mnie tak wzdęło, że wstyd, noszę tylko luźne ubrania :/ I nie są to wzdęcia takie typowe twarde bolesne, tylko taka piłka mi się zrobiła :/

A jarać się jak najbardziej trzeba, cieszmy się tymi ciążami, ale świadomie. Powinnyśmy wiedzieć, gdzie te nasze dzieci są :) Co nas czeka, itd. Bez wkręcania sobie :) Ale to tylko moje zdanie, każda oczywiście robi co uważa za słuszne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2016, 12:27

czekoladowa201, eveeeee lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ