X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • mulcia Debiutantka

Wysłany: 28 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie jestem w 21 tyg. ciąży od dwóch tyg intensywnie przybieram na wadze ( wcześniej waga stała w miejscu), czy tez macie na tym etapie wilczy apetyt?:):) pozdrawiam Was wszystkie w ten szary, deszczowy dzień

Nadiii, Anita12 lubią tę wiadomość

• tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 28 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mulcia wrote:
    Mamusie jestem w 21 tyg. ciąży od dwóch tyg intensywnie przybieram na wadze ( wcześniej waga stała w miejscu), czy tez macie na tym etapie wilczy apetyt?:):) pozdrawiam Was wszystkie w ten szary, deszczowy dzień

Ja też ciągle bym coś jadła, ale o dziwo waga stoi w miejscu, co jest dziwne bo jest niewiele rzeczy których sobie odmawiam :D

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Fipsik ja bym jednak została przy opcji chłopczyka, byłaś wtedy na tych badaniach 4D, dostałaś ładne zdjęcie. ;-)

Dlatego ja tez czekam do tego połówkowego czyli na 4d bo na tym czarno białym to jakosc słaba jest :-)

Co do jedzenia to mi sie wlasnie teraz duzo mniej chce i np od 18 to mam mały problem bo musze w siebie wpychac :-)

Karolina12345
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mulcia ja mam to samo, to chyba jest wina że jemy kiedy chcemy. A dobrze by było wyznaczyć sobie godziny posilkow

uch5i09k3eicivpk.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 wrote:
    Dlatego ja tez czekam do tego połówkowego czyli na 4d bo na tym czarno białym to jakosc słaba jest :-)

Dlatego też dziwne mi się wydaje, że mogło wtedy dojść do pomyłki (4D). Na tym zwykłym to się zgodzę, bo jednak widoczność jest ograniczona, dziecko widać tak jakby w jednym położeniu.

Ja miałam wilczy apetyt na początku ciąży, 15 min po obiedzie czułam jak mnie ssie w żołądku. Od dłuższego czasu się unormowało, ale podejrzewam że przez fakt zjadania obiadu z dwóch małych dań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 13:51

17u93e5ep5g57u5f.png

Wysłany: 28 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wrato isc jeszcze raz na 4 d na te Usg pomiedzy 28 a 32 tc :-)
    Co do jedzenia to faktycznie wazne jest regularnie czyli np co 3 h to wtedy nie czuc głodu :-)

Karolina12345
  • Englein Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Będę niedługo w Polsce. Jaką sieciówkę polecacie na zakup staników ciążowych?
    Ja dzis kupilam u siebie w Marks&Spencer, masz u siebie chyba tez. Jakosc fajna, duzy wybor i cena jeszcze w miarę.

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszczędzam się i to bardzo od początku :D nawet miski z praniem nie dźwigam :D za dwa tygodnie mam kontrolę i mam ogromną nadzieję, że szyjka wydłuży się do tych pięknych 3,5cm... Mój lekarz jest z tych którzy bez potrzeby nie straszą, więc zasugerował żebym jak najwięcej leżała sobie na boku i się nie stresowała a szyjka na pewno się poprawi. Ufam mu i wierzę że na następnej wizycie szyjka nas pozytywnie zaskoczy :)

Nadiii, Magdzia88, Malwinka lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png

Wysłany: 28 października 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie wiem od czego to zalezne jest :/
    Ćwicze sztanga na zajeciach grupowych 11kg do 15 kg zalezy od cwiczenia i nic sie nie dzieje i nie mam takich problemow a moja kolezanka jest ode mnie 4 tyg wiecej w ciazy i non stop lezy,nic nie moze zrobic a wszedzie gdzie jedzie to patrzy jak daleko od tego miejsca znajduje sie szpital :/ w sumie w tamatym tyg tez prawie caly przelezala w szpitalu bo robili jej jakies badania i w kółko jest jakis u niej problem :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:01

Karolina12345
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiec ciesz sie ze u ciebie tak lajtowo ..nie kazda ma tyle szczescia;/
    Jak mus z odpoczywaniem czy czasem nie ruszaniem sie z miejsca to mus.... Dla dziecka wszystko !

Nadiii, Anita12 lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wystroiłam dom na hallowen, jak mężuś zaczął wczoraj z dynią, ja też chciałam chociaż nacieszyć oko ozdobami. Czarownice, dynie porcelanowe, papierowe i plastikowe poszły w ruch. Zostały jeszcze pająki na pajeczynach, ale to jeszcze za wcześnie..Co nuda robi z czlowiekiem.. W pn planuję zrobić dzieciakom z rodziny przyjęcie hallowenowe. Pokupowałam wstrętne żelki robaków, glizd i łoczyska. Upieczemy hallowenowe babeczki, niech mają troche radości

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 16:05

Wysłany: 28 października 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety jak mus to mus, gdybym musiala lezec to bym lezala i 9 mscy i wiem ze byloby to dla mnie ciezkie ale dałabym rade.:-) Na ta chwile ciesze sie ze jest tak jest bo nie musze sie denerwowac, martwic a dzieki pracy czas tez leci mi szybciej. Najgorsze to chyba jest lezenie cala ciaze ale w szpitalu bo jeszcze w domu to jest inny komfort psychiczny .

Karolina12345
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskoczyłam dziś na forum "październiczek"- miło popatrzeć na te ich szczęścia.. "Listopadówki" też już się niektóre wykluły, aż serce się topi.. Nam jeszcze tyle przyjdzie czekać.. Oczywiście chcemy, żeby Nasze maleństwa były w brzuszku jak najdłużej, bo gdzie im będzie lepiej, ale ta myśl przytulenia ich... Byle do marca..

• nataliad Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss ja też mam nadzieję że się szyjka wydłuży. O ile to możliwe. Bo niektórzy mówią że się nie wydłuży A jedynie może się zatrzymać.
    Karolina każda ciąża jest inna. Nie wiem czy tryb życia ma jakieś znaczenie. Ja pierwszą ciążę przeszłam bezproblemowo. A teraz od 5 do 12 tyg musiałam polegiwac bo oddzielala się kosmowka. Następne 8 tyg było super i robiłam już praktycznie wszystko. Teraz nagle szyjka skrócona. Znowu leki i tym razem leżenie a nie polegiwanie... oczywiście jeżeli będę musiała to mogę leżeć do marca. Byle tylko mały był zdrowy.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png

Wysłany: 28 października 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak.
    Szybko zleci,lada dzien listopad, pozniej grudzien i prawie koniec. :-)

Karolina12345
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się naczytałam o tych waszych problemach z szyjką i teraz sama się martwię czy wszystko ok. Chyba zwariuje do czwartkowej wizyty. Jeszcze prawie tydzień! Ciesze się bo nic nie boli, oszczędzam się, dużo leżę, cały czas leki na podtrzymanie, ale gdzieś tam w głowie cały czas ta myśl czy wszystko z małą ok.. Też tak macie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 18:14

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Tak się naczytałam o tych waszych problemach z szyjką i teraz sama się martwię czy wszystko ok. Chyba zwariuje do czwartkowej wizyty. Jeszcze prawie tydzień! Ciesze się bo nic nie boli, oszczędzam się, dużo leżę, cały czas leki na podtrzymanie, ale gdzieś tam w głowie cały czas ta myśl czy wszystko z małą ok.. Też tak macie?
    Oj tez tak mam...i pewnie nie tylko ja...najwazniejsze tez reagowac na wszystko co niepokoi nawet jak nam sie wydaje ze lekarz stwierdzi ze jestem histeryczka!
    A w dupie teraz mialam wizyte 12.10 a next 9.11. Zaczelo znowu pobolewac kluc i co sms do lekarza co jest i kazal podejsc jakbym czekala do 9 to z niepokoju bym osiwiala. .
    Sprawdzil czy z szyjka ok..zerknol sekunde na malca i juz ciut mi lepiej ...teraz aby do polowkowych 9.11

Nadiii lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:

Też tak mam, na każdej wizycie do tej pory wszystko super, ale jakoś cały czas między wizytami się zastanawiam czy wszystko ok.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jesli cos was niepokoi nie daje spac badz zastanawiacie sie czy was nie wysmieja to olejcie to ...lepiej sprawdzic...i sie uspokoic a moze i nawet zareagowac w pore!

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zycze sobie jak i wszystkim przyszlym mamom szczesliwych rozwiazan !!! Bez przygód ;)

Nadiii lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 761 762 763 764 765 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ