MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamuśka level2 wrote:Witam
odnośnie ruchów czy któraś tez tak ma że czuje kopniaki cały czas po jednej stronie bo ja codziennie tylko po lewej stronie czuje
Widocznie Twoj Malec upodobał sobie jedno miejsce17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyWróciłam ze sklepu lekko rozczulona, z nudów weszłam do kika pooglądać ubranka dziecięce. To, że są rozmiary 56 wiedziałam, ale 40!! To było takie maciupkie jak dla małej lalki! Strasznie się rozczuliłam. W sumie, gdy moje siostry bliźniaczki urodziły się w 6mcu mając zaledwie po 1100g były takie maciupkie. Pamiętam, że jak już opuściły inkubatory po ok 2 mcach rozmiar 56 musiałyśmy podwijać dwa razy.. Ciekawe jak to będzie z naszymi pociechami, w jakie rozmiary się zaopatrzyć..
-
Ja to od razu kupuje na 62, wezmę sobie tylko z 3 sztuki mniejszych. Bo nie chce mieć sytuacji tak jak z córką. Matka nabrała 52 rozmiar do szpitala, a tu zonk bo nie ma w co dziecka ubrać . Mąż jeździł i ciuchy większe przywoził
Nadiii lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Chciałabym znowu do Was się dołączyć. Kiedyś już pisałam ale później nie miałam zbyt dużo czasu więc nie wchodziłam tutaj. Termin mam na 15 marca, mamy potwierdzona płeć- chłopak mam nadzieję że to już się nie zmieni, bo dużo już kupiliśmy dla synka. Dzisiaj mamy usg połówkowe wieczorem to nie mogę się doczekać. Co do ruchów maluszka to czuję już gdzieś od 2 tygodni. Ale powiem szczerze że z początku były oni takie delikatne że myślałam że to mój żołądek teraz to nie mam już żadnych wątpliwości to na 100% maluszek, tylko jak się położę na plecy to synek zaczyna tak swirowac że mi brzuch tańczę i też bardziej czuję z lewej strony. Łożysko mam na przedniej ścianie i bardziej po prawej stronie .
Fedra, m@rtynka, milagro, Anita12, nataliad, kr0pka, Tosia 1981, Klarcia lubią tę wiadomość
-
Co do ubranek to pamiętajcie że rozmiar rozmiarowi nie rowny moja jak sie urodziła miała 57 a spokojnie w 56 wchodziła i jeszcze miała zapas a niektóre 62 były za małe
Niektóre firmy podają rozmiarowke liczona od ramienia do stopy a inne od czubka głowy do stopy
Tak jak w lidlu sie kupuje z lupilu zawsze kupuje mojej rozmiar mniejsze np chodzi w 92 a kupuje na 86 i jest dobre i na każdym etapie mi sie to sprawdziło i nie tylko mnie bo oni wlasnie liczą od ramienia a nie głowy
Zreszta jak będziecie miec ubranka z roznych firm to przyłóżcie te same rozmiary do siebie to same zobaczycie
Ja obecnie jak cos kupuje od kogos to prosze o wymiary a nie rozmiar17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyHejka
Jestem po wizycie u gin, ciąża prawidłowo się rozwija, maluszek waży 200 gram co kostka masła . Tak się cieszę z tego powodu .
karcia.wawa - byłam w c&a i szukałam ciuchów ciążowych, nie znalazłam, pytałam się nawet ekspedientki i powiedziała, że nie mają. Czyli widocznie w niektórych c&a mają.
Klarcia fajny brzusio, widać że urósłFedra, Nadiii, Anita12, kr0pka, chloet, Tosia 1981, Klarcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnym@rtynka wrote:Ja to od razu kupuje na 62, wezmę sobie tylko z 3 sztuki mniejszych. Bo nie chce mieć sytuacji tak jak z córką. Matka nabrała 52 rozmiar do szpitala, a tu zonk bo nie ma w co dziecka ubrać . Mąż jeździł i ciuchy większe przywoził
Po pierwszym dziecku masz przynajmniej porównanie więc w tej ciąży powinno być podobnie.
Jestem drobej postury więc nie liczę że córcia będzie spora. Też raczej xaopatrze się od rozm 62 bo dziecko szybko rośnie, a mniejsze może ze dwie, trzy sztuki.. Zobaczymy -
Mi to tez sie wydaje ze to troche zalezy tez od płci bo moja córcia byla dluga a chuda i ja lubiłam jak leginsy to leginsy i sa bardziej dopasowane a nie luzne jak piżama:-) czy jakies body pod sukienki itp. Chłopiec to nawet w takich dopasowanych chyba by głupio wygladał wirc te rzeczy, dresiki itp moga byc zdecydowanje luzniejszeKarolina12345
-
Nadiii wrote:Po pierwszym dziecku masz przynajmniej porównanie więc w tej ciąży powinno być podobnie.
Jestem drobej postury więc nie liczę że córcia będzie spora. Też raczej xaopatrze się od rozm 62 bo dziecko szybko rośnie, a mniejsze może ze dwie, trzy sztuki.. Zobaczymy
No nie powiem, trochę mam ułatwione zadanie tym bardziej, że po połówkowych zapowiada się kolejny "duży" dzidziuś na wszelki wypadek wezmę mniejsze rozmiary. Ale już przynajmniej mąż nie będzie musiał ganiać po rzeczy dla malucha -
m@rtynka wrote:No nie powiem, trochę mam ułatwione zadanie tym bardziej, że po połówkowych zapowiada się kolejny "duży" dzidziuś na wszelki wypadek wezmę mniejsze rozmiary. Ale już przynajmniej mąż nie będzie musiał ganiać po rzeczy dla malucha
jaka waga dzidziusia na połówkowych? -
Ja ruchy też czuję głównie po jednej stronie, z tym że z prawej, nawet się zastanawiałam czy coś nie tak ale dziś już dziewczynka dała mi popalić pod pępkiem i troszkę z lewej strony. Narazie jak kopie to nie boli ale jak urośnie i nadal będzie taka ruchliwa to może być ciężko ja kupiłam w hm ostatnio na rozmiar 56 ale skoro mówicie że mają większą rozmiarówke to na wszelki wypadek dokupię coś 56 z innego sklepu
-
I my już jesteśmy po połówkowym usg :-)maluszek rośnie prawidłowo, wszystko na swoim miejscu, chyba też nie będzie malutki bo ma już 395g. I dziś znowu lekarz powiedział że to chłopak no i sama to widziałam więc chyba już się nic nie zmieni
Anita12, Fruzia85, m@rtynka, wolfik25, Nadiii, kr0pka, chloet, Fedra lubią tę wiadomość
-
Magda może Mały się rusza tylko nie jesteś pewna ze to ruchy. Ale wogole nic? Czy mało spektakularnie? Skocz do swojej przychodni powiedz ze sie martwisz mają na pewno detektor to się uspokoisz. Po co masz się martwić...Ja mam tak ze nie czuje cały dzień czasem i swiruje,ale mały się rusza tylko nie czuje bo łożysko z przodu,zweryfikowalam to z ostatnim usg:-)