X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    Witam
    odnośnie ruchów czy któraś tez tak ma że czuje kopniaki cały czas po jednej stronie bo ja codziennie tylko po lewej stronie czuje :)
    Ja czuje tez mniej wiecej z jednej strony :)
    Widocznie Twoj Malec upodobał sobie jedno miejsce ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam ze sklepu lekko rozczulona, z nudów weszłam do kika pooglądać ubranka dziecięce. To, że są rozmiary 56 wiedziałam, ale 40!! To było takie maciupkie jak dla małej lalki! Strasznie się rozczuliłam. W sumie, gdy moje siostry bliźniaczki urodziły się w 6mcu mając zaledwie po 1100g były takie maciupkie. Pamiętam, że jak już opuściły inkubatory po ok 2 mcach rozmiar 56 musiałyśmy podwijać dwa razy.. Ciekawe jak to będzie z naszymi pociechami, w jakie rozmiary się zaopatrzyć..

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to od razu kupuje na 62, wezmę sobie tylko z 3 sztuki mniejszych. Bo nie chce mieć sytuacji tak jak z córką. Matka nabrała 52 rozmiar do szpitala, a tu zonk bo nie ma w co dziecka ubrać :-D. Mąż jeździł i ciuchy większe przywoził :-D

Nadiii lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Chciałabym znowu do Was się dołączyć. Kiedyś już pisałam ale później nie miałam zbyt dużo czasu więc nie wchodziłam tutaj. Termin mam na 15 marca, mamy potwierdzona płeć- chłopak :-) mam nadzieję że to już się nie zmieni, bo dużo już kupiliśmy dla synka. Dzisiaj mamy usg połówkowe wieczorem to nie mogę się doczekać. Co do ruchów maluszka to czuję już gdzieś od 2 tygodni. Ale powiem szczerze że z początku były oni takie delikatne że myślałam że to mój żołądek :-) teraz to nie mam już żadnych wątpliwości to na 100% maluszek, tylko jak się położę na plecy to synek zaczyna tak swirowac że mi brzuch tańczę :-) i też bardziej czuję z lewej strony. Łożysko mam na przedniej ścianie i bardziej po prawej stronie .

Fedra, m@rtynka, milagro, Anita12, nataliad, kr0pka, Tosia 1981, Klarcia lubią tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rozmiarów to też mam większość na 62. Chociaż u znajomej córka się urodziła 56 cm to ona mówiła że body 56 były za duże. Więc chyba kupię parę body na 56cm też.

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to pamiętajcie że rozmiar rozmiarowi nie rowny moja jak sie urodziła miała 57 a spokojnie w 56 wchodziła i jeszcze miała zapas a niektóre 62 były za małe ;)
    Niektóre firmy podają rozmiarowke liczona od ramienia do stopy a inne od czubka głowy do stopy ;)
    Tak jak w lidlu sie kupuje z lupilu zawsze kupuje mojej rozmiar mniejsze np chodzi w 92 a kupuje na 86 i jest dobre i na każdym etapie mi sie to sprawdziło i nie tylko mnie bo oni wlasnie liczą od ramienia a nie głowy ;)
    Zreszta jak będziecie miec ubranka z roznych firm to przyłóżcie te same rozmiary do siebie to same zobaczycie ;)
    Ja obecnie jak cos kupuje od kogos to prosze o wymiary a nie rozmiar ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :)

Jestem po wizycie u gin, ciąża prawidłowo się rozwija, maluszek waży 200 gram co kostka masła :). Tak się cieszę z tego powodu :).
    karcia.wawa - byłam w c&a i szukałam ciuchów ciążowych, nie znalazłam, pytałam się nawet ekspedientki i powiedziała, że nie mają. Czyli widocznie w niektórych c&a mają.
    Klarcia fajny brzusio, widać że urósł :)

Fedra, Nadiii, Anita12, kr0pka, chloet, Tosia 1981, Klarcia lubią tę wiadomość

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 56 bylo zaduze a corka urodziła sie 55 cm. Oczywscie np hm czy 5.10.15.maja jakies wieksze te rozmiary dlatego to tez zalezy od firmy.

Karolina12345
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Ja to od razu kupuje na 62, wezmę sobie tylko z 3 sztuki mniejszych. Bo nie chce mieć sytuacji tak jak z córką. Matka nabrała 52 rozmiar do szpitala, a tu zonk bo nie ma w co dziecka ubrać :-D. Mąż jeździł i ciuchy większe przywoził :-D

Po pierwszym dziecku masz przynajmniej porównanie więc w tej ciąży powinno być podobnie.
    Jestem drobej postury więc nie liczę że córcia będzie spora. Też raczej xaopatrze się od rozm 62 bo dziecko szybko rośnie, a mniejsze może ze dwie, trzy sztuki.. Zobaczymy

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to tez sie wydaje ze to troche zalezy tez od płci bo moja córcia byla dluga a chuda i ja lubiłam jak leginsy to leginsy i sa bardziej dopasowane a nie luzne jak piżama:-) czy jakies body pod sukienki itp. Chłopiec to nawet w takich dopasowanych chyba by głupio wygladał wirc te rzeczy, dresiki itp moga byc zdecydowanje luzniejsze :-)

Karolina12345
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do tych które polecały konkurs w Auchan i wygrały.
    Dziś przyszedł mi mail że wygrałam bon o wartości 50 zł - to faktycznie prawda czy ściema? Odebrałyście już go?

wolfik25 lubi tę wiadomość

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka prawda odbiera się w punkcie obsługi klienta w sklepie Auchan który wybrałaś :) Gratulacje

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Po pierwszym dziecku masz przynajmniej porównanie więc w tej ciąży powinno być podobnie.
    Jestem drobej postury więc nie liczę że córcia będzie spora. Też raczej xaopatrze się od rozm 62 bo dziecko szybko rośnie, a mniejsze może ze dwie, trzy sztuki.. Zobaczymy

No nie powiem, trochę mam ułatwione zadanie tym bardziej, że po połówkowych zapowiada się kolejny "duży" dzidziuś ;-) na wszelki wypadek wezmę mniejsze rozmiary. Ale już przynajmniej mąż nie będzie musiał ganiać po rzeczy dla malucha :-D ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wolfik25 wrote:
    Mamuśka prawda odbiera się w punkcie obsługi klienta w sklepie Auchan który wybrałaś :) Gratulacje

Dziękuję... to jutro "zaszaleje" :)

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pierwsze dziecko urodziło sie z wagą 3300 i 56 cm,drugie juz z waga 4060 i też 56 cm i nie wiem od czego zalezy to jaka mase ma dziecko

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    No nie powiem, trochę mam ułatwione zadanie tym bardziej, że po połówkowych zapowiada się kolejny "duży" dzidziuś ;-) na wszelki wypadek wezmę mniejsze rozmiary. Ale już przynajmniej mąż nie będzie musiał ganiać po rzeczy dla malucha :-D ;-)

jaka waga dzidziusia na połówkowych? :)

rqkqj11.png
  • tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ruchy też czuję głównie po jednej stronie, z tym że z prawej, nawet się zastanawiałam czy coś nie tak ale dziś już dziewczynka dała mi popalić pod pępkiem i troszkę z lewej strony. Narazie jak kopie to nie boli ale jak urośnie i nadal będzie taka ruchliwa to może być ciężko :) ja kupiłam w hm ostatnio na rozmiar 56 ale skoro mówicie że mają większą rozmiarówke to na wszelki wypadek dokupię coś 56 z innego sklepu :)

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    jaka waga dzidziusia na połówkowych? :)

380g ;-)

chloet, Fedra lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I my już jesteśmy po połówkowym usg :-)maluszek rośnie prawidłowo, wszystko na swoim miejscu, chyba też nie będzie malutki bo ma już 395g. I dziś znowu lekarz powiedział że to chłopak no i sama to widziałam więc chyba już się nic nie zmieni :-)

Anita12, Fruzia85, m@rtynka, wolfik25, Nadiii, kr0pka, chloet, Fedra lubią tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda może Mały się rusza tylko nie jesteś pewna ze to ruchy. Ale wogole nic? Czy mało spektakularnie? Skocz do swojej przychodni powiedz ze sie martwisz mają na pewno detektor to się uspokoisz. Po co masz się martwić...Ja mam tak ze nie czuje cały dzień czasem i swiruje,ale mały się rusza tylko nie czuje bo łożysko z przodu,zweryfikowalam to z ostatnim usg:-)

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
‹‹ 759 760 761 762 763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ