X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poki co to kupiłam sobie taka narzutke na guziki i ma rękawy 3/4 i narazie będę nosić.a pod narzutke grubszy sweter i jest ok. Dopiero jak będzie zimno to będę szukać kurtki, bo narazie to bez sensu.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupowałam przeszło dwa lata temu kurtkę w Orsay'u taką pikowaną z gumkami, przez co jest rozciągliwa. Gdy nie ma brzucha jest dopasowana, a jak się brzuch pojawi to się rozciąga nawet na 9 mc. Jest bardzo praktyczna i w tej ciąży też przechodzę. Ponadto jest cieplutka. Może poszukajcie tego typu.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało że mama mi oddała kurtkę :P i strasznie mnie to cieszy bo jak patrzyłam w sklepach to koszmar ze znalezieniem czegoś fajnego, dużego i taniego :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Były takie fajne kurtki w Mohito w litere A ze spokojnie brzuch do konca sie zmiesci a po ciazy tez smialo mozna chodzic.

Karolina12345
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi został płaszczyk zimowy z poprzedniej ciazy jakos sie tak stało ze dziewczyna która chciał kupic sie wycofała to teraz dzieki temu mam w czym w zimę chodzic ;)
    A na razie chodzę w swoich normalnych kurtkach na szczescie nigdy nie kupowałam mega dopasowanych i teraz takie sie zrobiły...

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja poki co chodze w swoich kurtałkach a jak bedzie duzy brzuch to pożyczę jakas od mamy na te 2-3 miesiace :)

Fedra lubi tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wolfik25 wrote:
    Jeżeli macie ochote to na stronie Auchan jest aktualnie jest konkurs można wygrac 50 zł na zakupy.Polecam mi już sie udało

https://www.konkurs.auchan.pl

Wolfik daj znać czy odebrałaś bon czy to jakaś ściema. Dziś też dostałam wiadomość o wygranej.

wolfik25 lubi tę wiadomość

• pina87 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po połówkowych, dzidzia zdrowa, wszystko dobrze i dziś poznałam płeć... dziewczynka :) a byłam na 100% pewna, że chłopak - moja intuicja mi wywiodła w pole ;)

Malwinka, Anita12, m@rtynka, Klarcia, karcia.wawa, severi, Vaina, Fedra, Fruzia85 lubią tę wiadomość

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinia87 to super! gratulacje dziewuszki!
    A jednak, nasza intuicja może nas zawieść, hehe. :)
    Ja dopiero za 2 tygodnie do lekarza, ciągnie się to strasznie :)

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pina87 to gratuluję dziewczynki. A co chcieliście? Czy to obojętne?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A prędzej nie mówił Wam co będzie? Czy dzidzia nie chciała ujawnić?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero doczytalam bo późno wróciłam do domu. Ja kurtkę kupiłam na olx i jestem mega zadowolona z firmy happymum. Po ciąży tez mozna nosić. Solidna i ładna. Nowa ponad 400 zł kosztowała! ! Spodnie 2 pary tez kupilam używki w dobrym stanie. W dumie ile sie je ponosi? Kupilam tez kilka bluzek typowo ciazowych ale nie wydalam na to majątku. I jak na razie starczy tylko musze zamówić rajstopy i jakies legonsy. Ja na l4 nie jestem to sie w ogóle nie wypowiem. Niezmiennie też nic jeszcze nie kupiłam ale obiecałam sobie wiec niedługo jakiś drobiazg zakupie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 22:31

Fedra lubi tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii dzwoniłam do mojego Auchan czy już można odbierać i powiedzieli ,że tak.To nie ściema Auchan często ma takie konkursy :)

a8dodqk3dpwj9wgk.png
  • pina87 Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 01:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, nie chciało się wcześniej ujawnić :) W sumie było nam obojętne, ale ja tak się jakoś nastawiłam, miałam "przeczucie" hehe, że teraz ciężko mi się odkręcić.

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie intuicja prawdopodobnie też zawiodła, wczoraj pierwszy raz coś tam siè pokazało i na 80% dziewczynka :) zobaczymy na połowkowych czy nic nie wyrosnie :D

Anita12, wolfik25, chloet, Fedra, Fruzia85 lubią tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 jaką konkretnie kupilas kurtkę tę z happymum? Bo ja jakos vzas temu na olx też znalazłam tylko bardziej plaszczyk i w końcu nie kupiłam bo obawialam się, że bedzie za cienki na zimę. Co prawda juź jej nie ma ale może znalazłabym inną

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 27 października 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za tydzien polowkowe i sie tez zadtanawiam czy z tego chłopaka nie bedzie dziewczyny. Porownujac obie ciaze to ta jest zupelnie inna,bez mdlosci,wymiotow , odczuwania zapachow, sennosci itp ale okaze sie.

Karolina12345
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie cc jeszcze wczoraj natknęłam się na informację, co prawda w sieci, że to kobieta decyduje jak urodzi po cc :/ i teraz nie wiem na ile to prawda. Pisałyscie, że kobietom każą rodzić i mi się to kłóci:/ ale tak na logikę, jak sobie poczytałam o śmiertelnym niebezpieczeństwie matki i dziecka przy porodzie sn po cc to wydaje mi się to niemożliwe by tak zmuszali, bo to ogromna odpowiedzialność. A przecież kobieta decyduje o własnym ciele.
    Powiem Wam, że już pomijając teraz mój chory kręgosłup to i tak nie zgodziłabym się na sn po cc bo nieźle się wystraszyłam. Mimo, że wiem, że się udaje to jednak ryzyko jak dla mnie zbyt duże.
    Nie pamietam teraz pytań z wywiadu przy przyjmowaniu do szpitala ale możliwe, że tam podpisuje się jakąś zgodę na poród sn i tego trzeba dopilnować.
    Jeszcze pomyślałam, że w razie czego przygotuję pismo, że nie wyrażam zgody na poród sn. Wtedy nie mogą postąpić wbrew mnie.
    Podobnie zrobiłam, żeby nie zaszczepili mi dziecka i nie zaszczepili.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita mogę zaprosić Cię do przyjaciółek bo mam pytanie w sprawie szczepień?

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Odnośnie cc jeszcze wczoraj natknęłam się na informację, co prawda w sieci, że to kobieta decyduje jak urodzi po cc :/ i teraz nie wiem na ile to prawda. Pisałyscie, że kobietom każą rodzić i mi się to kłóci:/ ale tak na logikę, jak sobie poczytałam o śmiertelnym niebezpieczeństwie matki i dziecka przy porodzie sn po cc to wydaje mi się to niemożliwe by tak zmuszali, bo to ogromna odpowiedzialność. A przecież kobieta decyduje o własnym ciele.
    Powiem Wam, że już pomijając teraz mój chory kręgosłup to i tak nie zgodziłabym się na sn po cc bo nieźle się wystraszyłam. Mimo, że wiem, że się udaje to jednak ryzyko jak dla mnie zbyt duże.
    Nie pamietam teraz pytań z wywiadu przy przyjmowaniu do szpitala ale możliwe, że tam podpisuje się jakąś zgodę na poród sn i tego trzeba dopilnować.
    Jeszcze pomyślałam, że w razie czego przygotuję pismo, że nie wyrażam zgody na poród sn. Wtedy nie mogą postąpić wbrew mnie.
    Podobnie zrobiłam, żeby nie zaszczepili mi dziecka i nie zaszczepili.

Ja czytałam gdzieś, że kobieta musi podpisać zgodę na kolejne CC i dopóki tego nie zrobi, to podejmuje się próbę SN.

Oczywiście jeśli nie ma innych wskazań do CC niż wcześniejsze CC.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 09:57

Anita12 lubi tę wiadomość

‹‹ 757 758 759 760 761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ