X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    W niedzielę kupowałam spodnie ciążowe w h&m. Byłam zdziwiona, że tylko w tym sklepie były ciuszki ciążowe, w żadnym innym sklepie Sfery nie było. Myślałam, że będę przebierać się w tych ciuchach, a tu klops.
    Dziś rano maluszek niesamowicie wiercił się w brzuszku, czułam jak się przesuwa, wypukłości było widać, aż się popłakałam ze wzruszenia :)
    Z tymi zwolnieniami L4, też pierwsze słyszę, żeby ktoś dał na tak długo. Lekarz wypisuje od wizyty do wizyty.

ciążowe ubrania są jeszcze C&A

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam stresa bo 24 tc idzie a ja nadal nie czuje ruchow dziecka :( poczulabym sielepiej wiedzac, że nie tylko ja tak mam. Dodam, ze to moja 1 ciaza, zawsze bylam
    szczupla

rrb7y10.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Dziewczyny, mam stresa bo 24 tc idzie a ja nadal nie czuje ruchow dziecka :( poczulabym sielepiej wiedzac, że nie tylko ja tak mam. Dodam, ze to moja 1 ciaza, zawsze bylam
    szczupla
    Mi lekarka tłumaczyła, że przy pierwszej ciąży ruchy mogą być odczuwalne nawet dopiero w 24-26 tygodniu ciąży i nie ma się czym martwić.

Ja póki co 19 tydzień i też jeszcze nie czuję. Na spokojnie, będzie dobrze. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 10:11

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Anita mogę zaprosić Cię do przyjaciółek bo mam pytanie w sprawie szczepień?
    Oczywiście.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    szczupla

może za dużo się ruszasz?... one są bardzo delikatne ja je czuję tylko jak spokojnie leżę... nie denerwuj się tylko po odpoczywaj trochę , zwłaszcza wieczorem po jedzeniu...

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj się fotografowałam, bo miałam wrażenie, że brzuch mi sie jakoś specjalnie nie powiększa, ale coś tam troszkę urósł w 3 tygodnie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d93af6a16d94.jpg

nataliad, Fedra, ewa81, Marrtusia lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rtynka, zaakceptowane :-)

Nadiii lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    A ja dzisiaj się fotografowałam, bo miałam wrażenie, że brzuch mi sie jakoś specjalnie nie powiększa, ale coś tam troszkę urósł w 3 tygodnie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d93af6a16d94.jpg
    Widać, że urósł :-)l

Klarcia lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie że urósł :)

Klarcia lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zaczynamy kolejny dzionek. Wszystkie pewnie chciałybyśmy być na etapie regularnych kopniaków naszych maleństw, wtedy na pewno byłybyśmy spokojniejsze. Jeszcze troszke musimy poczekać. Moja dzidzia daje znać o sobie co kilka dni i też ciągle się martwię czy wszystko ok. Takie życie od wizyty do wizyty, kiedy to jesteśmy w niebowzięte, że się rusza, słyszymy bicie serduszka, wszystko ok- do kolejnej wizyty przed którą znów się martwimy czy z maluchem wszystko dobrze.. Takie chyba uroki każdej ciąży..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 11:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wolfik25 wrote:
    Nadiii dzwoniłam do mojego Auchan czy już można odbierać i powiedzieli ,że tak.To nie ściema Auchan często ma takie konkursy :)

Dzięki wolfik, pytam, bo auschan mam w innym mieście, więc jechać na darmo.. A ten konkurs to dzięki Tobie, także bardzo dziękuję!

wolfik25 lubi tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam Wam jakiś czas temu, że jednego dnia miałam mocny ból w podbrzuszu, promieniujący na prawy bok i plecy. Wczoraj powiedziałam o tym lekarce, zbadała mi na USG nerki i okazało się, że przy jednej mam zastój moczu, dlatego mnie bolało. Jeśli do kolejnej wizyty się nie zmniejszy, będzie to trzeba jakoś leczyć. Póki co miałam jednorazowy atak bólu, ale piszę Wam o tym, bo to ponoć dość częsta przypadłość kobiet w ciąży (macica uciska na nerkę), więc gdyby któraś z Was miała bóle właśnie w boku, to jest to jakiś znak do obejrzenia nerek.

U mojego dzidziusia wszystko ok, przez tydzień z 385 g przytyło do 490 g, więc rośniemy :)

Łożysko mam nadal bardzo nisko, ale póki co, lekarka nie kazała się przejmować - do porodu jest jeszcze trochę czasu.

Dobrego dnia Wam wszystkim!

Vaina, m@rtynka, Nadiii, Magdzia88, Anita12, kr0pka lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    szczupla

a jak masz umiejscowione łożysko? na tylnej czy przedniej ścianie?

rqkqj11.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kiedy poczuje się ruchy jest uzależnione od wielu czynników. Niektóre kobiety czują dopiero w 26 tyg ;)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie, to moja pierwsza ciąża a czuję ruchy już chyba ze 3 tygodnie i to praktycznie dzień w dzień, aż zdziwiona byłam, że tak szybko...

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • fantasmagoriia Koleżanka

Wysłany: 27 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czucie ruców to pewnie kwestia bardzo indywidualna. Ja zaczęłam się zastanawiać w 18-19 tygodniu czy to nie dzidziuś, dopiero w pierwszy dzień 20 tygodnia był prawdziwy fikołek wyczuwalny i widoczny i od tej pory nie mam wątpliwości. Czuję wieczorem jak spokojnie poleżę z pół godziny, w ciągu dnia jak siedzę spokojnie na krześle w pracy, albo jak spodnie uciskają, wtedy to jest bunt!
    Co do kurtki, mi się udało płaszczyk wełniany, o dziwo ciążowy wygrzebać na remix.pl za 100. Jeżdżę głównie samochodem, więc powinien z grubym swetrem starczyć na długo. A jak zrobi się zimno to teściowa ma płaszcz zimowy na zbyciu.

yj88v96.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruchy dziecka w pewnym sensie uspokajają ale jak ma się w brzuszku piłkarkę lub piłkarza to i mogą strachu napędzać... tak mnie przez ostatni tydzień skopała że dzisiaj obudziłam się z obolałą macicą/brzuchem... no był stres jak nic. Teraz trochę przechodzi a po południu mam połówkowe więc lekarz wybada o co chodzi. Jeju to dopiero połowa a te słodkie kopniaki już tak bolą. Któraś z Was pisała że dziecko czuje pod żebrami. Dla mnie to takie niemożliwe... moje dziecko jest ułożone główkowo więc najwyraźniej czuje ruchy jej główki i nóżek... jest to na odcinku linia majtek - okolice pępka. Pod żebrami to może taki psikus robią Ci jelita albo jakieś problemy z żołądkiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2016, 13:23

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crispers mnie tez wczoraj moja mała tak skopała ze w nocy nie mogłam spac przez bol brzucha i nospe musiałam brac ;)
    Moja jest ułozna poprzecznie i zazwyczaj głowke ma na dole po prawej a nogi przy pepku po lewej i tu własnie czuje kopniaki :D

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 27 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry
    Z ty i ruchami to jest tak kiedy ich nie czuje y to sie doczekac nie możemy kiedy beda ale jak wiemy ze juz sa to wtedy sie martwimy że sa za zadko lub za często...
    Ja w pierwszej ciazy tez dosc pozno czułam ruchy ale jak juz przyszły to sie modliłam aby przeszły bo Młoda notorycznie obijała mi zebra i co popadnie ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    odnośnie ruchów czy któraś tez tak ma że czuje kopniaki cały czas po jednej stronie bo ja codziennie tylko po lewej stronie czuje :)

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
‹‹ 758 759 760 761 762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ