X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • severi Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam Vero Moda Factory Ursus Warszawa za 49 zł :D

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do L4 to jak narazie kontrole z zus ma tylko mój lekarz i to po każdym wystawionym L4, na wniosek pracodawcy. Śmieje się z tego, kto mnie zatrudnia, że tak sprawdza, ale wiem, że dla niego to dodatkowa robota papierkowa. Koleżanka z pracy miała tego samego lwkarza i kontrole do samego końca ciąży..

• fantasmagoriia Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja zaszalałam, nie mogłam nic na wyprzedażach upolować i się wkurzyłam. Stwierdziłam, ze muszę ładnie wyglądać, mimo grubej dupy :P kupiłam nowe w c&a i powiem, że jestem BARDZO zadowolona. Są solidniej uszyte niz h&m. panel mają wszyty do takiej jakby zakładki z dżinsu poniżej pasa a nie d samej góry pasa jak w h&m, materiał panelu też solidniejszy, nie taka szmatka (tyle, że sięga mi pod biust :P) Generalnie lubię ich spodnie, bo mają rurki na mnie :) w innych sklepach zwykle rurki zatrzymują mi się na wysokości kolan, a tu wszystko git pasuje, nawet długość. Także, jak ktoś nosi rozmiar bliżej 40 to polecam. Czuję się świetnie i dobrze wyglądam :)

edit: i mają jeszcze regulowany pas- gumką na guziki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 18:11

yj88v96.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milagro wrote:
    Ja ostatnio kupilam przez internet w H&M spodnie przecenione za 79 zł ;)Może jeszcze są .

Obczaje na necie. Dzieki

uch5i09k3eicivpk.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Z ta cesarka to nie jest tak do konca tez pierwsza miałam cesarke i pytałam teraz na wizycie o cesarke z Młodą i on sie zapytał ile bedzie od porodu ja mowi że gdzies 2 lata i ze 2 miesiace to mi powiedział ze nie ma wskazań do cesarki moge rodzic dołem to był cytat ;)
    Wiec sie dopytaj dokładnie jak bedzie u Ciebie bo ja tez mówiłam o plecach i mówił że jesli były ortopedyczne wskazania przy pierwszej to on wypisze skierowanie na cesarke ;)
    No tego się obawiałam. Dlatego się go dopytałam czy na pewno. Zapewnił mnie, że tak. Więc mogę zrobić coś jeszcze?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 wrote:
    Moje dwie kolezanki pierwsze dzieci rodzily cc a pozniej sn.
    Lepiej miec skierowanie i wpisane w ksiazeczke bo moze byc tak ze np odejda wody 3 tyg wczesniej i co wtedy...tłumacz sie ze mialas miec cc bo to czy tamto
    O matko, ale mnie nastraszyłas. A ja nie mam nigdzie wpisane, to nie wiem co teraz zrobię:(

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Mi gin powiedział że wypisze po 30 tyg skierowanie na cesarke a do szpitala na kwalifikacje mam sie udać około 34 tygodnia... Moj gin robic mi nie bedzie cesarki bo juz nie przyjmuje w szpitalu :)
    Co to są kwalifikacje i dlaczego około 34 tygodnia? Ten lekarz nic takiego mi nie powiedział.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fantasmagoriia wrote:
    ja zaszalałam, nie mogłam nic na wyprzedażach upolować i się wkurzyłam. Stwierdziłam, ze muszę ładnie wyglądać, mimo grubej dupy :P kupiłam nowe w c&a i powiem, że jestem BARDZO zadowolona. Są solidniej uszyte niz h&m. panel mają wszyty do takiej jakby zakładki z dżinsu poniżej pasa a nie d samej góry pasa jak w h&m, materiał panelu też solidniejszy, nie taka szmatka (tyle, że sięga mi pod biust :P) Generalnie lubię ich spodnie, bo mają rurki na mnie :) w innych sklepach zwykle rurki zatrzymują mi się na wysokości kolan, a tu wszystko git pasuje, nawet długość. Także, jak ktoś nosi rozmiar bliżej 40 to polecam. Czuję się świetnie i dobrze wyglądam :)

edit: i mają jeszcze regulowany pas- gumką na guziki

Też byłam w c&a i babki mówiły, że w ogóle nie mają ciuchów ciążowych :/. Chciałam kupić właśnie na regulowany pas na guziki, a nie było takich wrr

• Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to są te co mówiłam, że zamawiam na ali i ze jak przyjdą to napiszę Tobie co i jak :P

więcej nic nie kupie na pupe z tej str. :P

Ewa
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    O matko, ale mnie nastraszyłas. A ja nie mam nigdzie wpisane, to nie wiem co teraz zrobię:(

Spokojnie masz jeszcze czas. Mysle ze okolo 30 tygodnoa mozesz sie przypomniec i poprosic zeby wpisał zeby pozniej nie bylo niespodzianek.
    Trzeba zkladac ze urodzi sie w terminie ale bywa tez tak jak u mojej kolezanki ze w 37 tc prasowala a tu nagle zaczelo lac sie po nogach i wody odeszly. Pojechala do szpitala, nie miala wpisane rodzila caly dzien naturalnie a na koncu zrobili cc

Anita12 lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny taka przezroczysta wydzielina z piersi to normalne??

karcia.wawa lubi tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba siara. Może u nas się już pojawiać.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara to siara :), niektóre kobiety mogą już to mieć

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    No tego się obawiałam. Dlatego się go dopytałam czy na pewno. Zapewnił mnie, że tak. Więc mogę zrobić coś jeszcze?
    Jesli tak Cie zapewnił to powinno byc ok :)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Co to są kwalifikacje i dlaczego około 34 tygodnia? Ten lekarz nic takiego mi nie powiedział.
    Ja rodzę na Ujastku tam do cesarki kwalifikuje dyrektor oddziału czy jak sie On tam nazywa robi badanie sprawdza wyniki i dokumenty i stwierdza czy faktycznie sie kwalifikuje na cesarke i ustala termin :)
    W poprzedniej ciazy moj gin wszystko załatwił ponieważ to on mi osobiście ja robił wiec to on szedł do dyrektora i to załatwił ;)

Anita12 lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Dziewczyny taka przezroczysta wydzielina z piersi to normalne??
    Tak to siara :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez musze kupic dżinsy bo na razie chodzę w dresach lub legginsach a zimno sie robi to przydało by sie cos cieplejszego ;)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzinsy juz jakis czas temu w hmie kupiłam, bo gruba jestem to mi teraz wygodnie :D

Gorzej z kurtką jakąś sensowną, bo to co jest w sieciowkach to dla mnie porazka, a nie chce tez wydac nie wiadomo ile kasy.

• Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja z kurtką też mam problem.. :(

Ewa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba z bonprixa zamówię jakąś. Ostatnio tam zamawiałam letnie ciuchy ciążowe i są spoko.

‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ