X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do terminu to ja mam na 28 marca ale licze na cc 15-17.03 ;-) Corke akurat rodzilam 8 dni wczesniej bo ta ginekolog byla taka sobie do dogadania.:-)
    Co do zwolnienia to max 30 dni bo inaczej od razu bedzie kontrola z Zusu, najlepiej to wlasnie co 3 tyg dostarczac ;-)

karcia.wawa lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabeth wrote:
    Nadiii na pewno zasmakuje i będzie szczęśliwa w brzuszku!
    Ojeej 5 10 15 ! chyba w weekend jadę na małe zakupy :D
    W pepco też są fajne promocje, kupiłam wczoraj kocyk różowy, 2 pary spodenek i pajacyk różowy z kapturkiem oraz uszkami króliczka i tatry które były za 0,90zł za szutkę i wydałam niecałe 50 zł. ^^

Ja na razie tylko oglądam. Nie mam odwagi jeszcze na zakupowe szaleństwo. Najchętniej kupiłabym wszystko jak Mała szcześliwie przyjdzie na świat. Wiem, że muszę już powoli myśleć, ale na razie za bardzo się boję... Jedyne na co się skusiłam ( a właściwie tatuś) to sensoryczna maskotka do spania i kosmetyki emolium.. Dostałyśmy też zestaw śmiesznych skarpetek. Wiem, że rodzina powoli kupuje już nam prezenty ale na razie leżą u nich..

• Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadi ja też się boję i jakoś nie mogę się przełamać.

Wczoraj byłam w hm bo moja przyjaciółka urodziła.. kupiłam jej coś dla małego, ale dla mojego skarbusia nie mam nic.

Też mam jakiś wewnętrzny lęk :(

Ewa

Wysłany: 26 października 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nic nie kupuje, nie mam jakos tak jeszcze potrzeby a po za tym w tym roku mojego meza siostra cioteczna w 19 tyg miała w szpitalu nieudana probe podszycia i skonczylo sie poronieniem/porodem a pozniej mojego pracownika żona ktora jest położna/pielegnirka poronila w 17 tyg i powiedziała mi ze nie było przyczyny ale ogolnie jest tak ze organizm ma prawo odrzucić ciąże do 20 tyg bez przyczynym :/
    Uważam ze mamy jeszcze sporo czasu i na dodatek internet wiec można kupic wszystko bez problemu :-)
    Ja planuje zakupy zaczac w grudniu a takie rzeczy jak łóżeczko czy wózek itp to styczen/luty i tak bedzie stalo dwa miesiace wiec wystarczy stania ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 14:42

Karolina12345
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Część dziewczyn się wyniosła na inne forum, sama próbuję sie tam dostać od paru dni :p

ale dlaczego się wyniosły?
    czy tutaj jest coś nie tak?

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju.. Karolina, masakra. ;-(

Ewa

Wysłany: 26 października 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Jeju.. Karolina, masakra. ;-(

No niestety;/ Jeszcze ja do tego pracownika wypalilam jakos juz ze 2 m-ce po tej sytuacji i jak tam kiedy córcia bedzie ? I on wtedy ze w ogolnie nie bedzie....zatkało mnie ale nie wiedziałam :/

Karolina12345
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    dziewczyny które siedzą w domu na zwolnieniu, czy lekarz wam wypisuje zwolnienie co jakiś czas?
    czy ma któraś zwolnienie na kilka miesięcy?
    lekarz mi właśnie wystawił takie do końca stycznia, nie chciałabym być wzywana na kontrole do ZUS-u.

No ja ma zwolnienie od początku ciąży. I co wizytę, czyli co 4 tygodnie wystawia mi nowe. Nie wiem czy wszystkie mają wpisana 1, czyli ze trzeba lezeć?Ja też się boję zusu....bo w większości jestem u mamy a nie u siebie. Niby do 15 godziny ZUS może nas nawiedzic

uch5i09k3eicivpk.png

Wysłany: 26 października 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koleznke ktora jak minal jej marzcierzynski to zaczela kombinacje z zusem i wlasnie mi mowila ze najlepoej to co 2 tyg dawac ale max co 4 tyg bo tak to kontrola murowana. Ona juz tak ciagnie to rok, miala dwie komisje ale przeszla pomyslnie ;-)

Karolina12345
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny, czyli co jak późno do Was dołączyłam to nie mam szans żeby kiedyś przejść na tamto forum?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również nic nie kupuje dla Malenstwa. Moja koleżanka mówiła że miała znajomą która poronila w 20 tygodniu a inna w 32!. Ta co w 32 tyg to kazali jej normalnie urodzić. Wyobrażacie to sobie?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;-( i jak się cieszyć skoro ciągle myślisz czy jest wszystko dobrze..

Ewa
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba dopiero w lutym kupię wszystko od razu.

Ewa
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część Dziewczyn przeszła na forum, ponieważ na Belly nie ma takie prywatności jak na zamkniętym forum i to był główny powód. Tutaj może zaglądać każdy, a czasami były poruszane prywatne tematy. Ja zaglądam tutaj i tam, bo lubię Belly i nie tylko ten wątek czytam.

Englein, Fedra, severi lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ja również nic nie kupuje dla Malenstwa. Moja koleżanka mówiła że miała znajomą która poronila w 20 tygodniu a inna w 32!. Ta co w 32 tyg to kazali jej normalnie urodzić. Wyobrażacie to sobie?
    Ja mialam poronienie w 18 tygodniu i tez musialam urodzic, do tego rodziłam na sali wsrod odwiedzających bo nie chcialo im sie wziąć mnie w inne miejsce, męczyłam sie z bólami 8 godzin i po urodzeniu malenstwo widzialam leżące na moim lozku, kolezanka w 25 tygodniu rodzila martwe dziecko, wiec ja akurat potrafie to sobie wyobrazic. Jest to najgorsze z mozliwych przezyc. Jeszcze im pozniej tym gorzej

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja rozumiem, że takie poronienia w 2 trymestrze i dalej się zdarzają, ale nie wiem czy jest sens je tu wymieniać.
    Moim zdaniem to tylko niepotrzebnie potęguje nasz strach. I zamiast cieszyć się ciążą, to się zastanawiamy czy wszystko jest dobrze, szukamy u siebie niepokojących objawów itd.
    Ani to nie służy nam ani maluszkom.

Magdzia88, m@rtynka, Englein, Anita12, Nika89, anuschka, Fedra, wolfik25, malotka, severi, karcia.wawa, Balladyna lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Englein Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Dziewczyny ja rozumiem, że takie poronienia w 2 trymestrze i dalej się zdarzają, ale nie wiem czy jest sens je tu wymieniać.
    Moim zdaniem to tylko niepotrzebnie potęguje nasz strach. I zamiast cieszyć się ciążą, to się zastanawiamy czy wszystko jest dobrze, szukamy u siebie niepokojących objawów itd.
    Dokladnie, nie nakrecajmy sie wzajemnie bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Jedynie moze potegowac strach i obawy u innych...

Magdzia88, Klarcia, Anita12 lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Tex tak uwazam...kazda z nas wie jakie rzeczy sie przytrafiaja i co sie zdaza...ale chyba nie ma sensu czytac i sie nakrecac...pomagajmy sobie tu radami doswiadczeniami ...wiadomo...ze bywa...roznie...ale w kolko nie ma co o tym nawijac i sie schizowac. Prawda?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 15:27

Englein, Anita12 lubią tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra. Lepiej jest jak bedziemy się wspierać i motywować. Nie potrzebnie zaczynałam.. .przepraszam. będzie dobrze, bo w końcu to są nasze oczekujące Malenstwa. Ja już je kocham. Będę mamusia ;)

karcia.wawa lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png

Wysłany: 26 października 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiscie ze tak.
    Jak ktos ma ochote i potrzebe to moze sobie kupic juz wszysyko ale niektore nie maja takiej podtrzeby i ja to rozumiem.
    Ja do tego podchodze na spokojnie i to nie dlatego ze zakładam ze bedzie zle ale uwazam ze na ta chwile gdzie wszysyko załatwia sie elektornicznie to nie jest problem :-)
    Wczesniej zamierzam wybrac wozek,fotelik i takie tam a jak przyjdzie czas to zamowie i tyle :-)

Karolina12345
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ