X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monis napisz proszę coś bliżej ile ma ta szyjka? Bo ja miałam wczoraj polowkowe i mi się skrocila do 27mm,a wcześniej miała prawie 50mm i tak się martwię ze spać nie mogłam,kontrole u lekarza mam za dwa tyg

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) ja się szykuję na wizytę, oby wszystko było dobrze. Dziś mnie czeka rozmowa o cesarce z powodu kręgosłupa, ciekawe co mi powie.

m@rtynka, Fedra lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ciekawe czy mi zrobi usg po 5 tygodniach. Jak mi nie zrobi to się zmartwię.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Monis napisz proszę coś bliżej ile ma ta szyjka? Bo ja miałam wczoraj polowkowe i mi się skrocila do 27mm,a wcześniej miała prawie 50mm i tak się martwię ze spać nie mogłam,kontrole u lekarza mam za dwa tyg
    Moze powinnaś przyspieszyć wizytę w takiej sytuacji.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz który mi ja wymierzyl powiedział że do kontroli za dwa tygodnie i wypoczywać,w razie gdyby bolał brzuch to wcześniej,więc zwiększam czujność i czekam cierpliwie,niby od 25 mm jest ok,ale ja mam na granicy i szybko się skrocila bo dwa tyg temu była ok

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    27 mm to jest bardzo dobra szyjka, do 25mm jest w porzadku, ja miałam 11mm. Wiec nie masz czym sie przejmowac:)w szpitalu lezy dziewczyna, ktora miała 5mm i leżała di konca ciazy w szpitalu ake urodzila zdrowa corke w 38 tygodni

Fruzia85, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Lekarz który mi ja wymierzyl powiedział że do kontroli za dwa tygodnie i wypoczywać,w razie gdyby bolał brzuch to wcześniej,więc zwiększam czujność i czekam cierpliwie,niby od 25 mm jest ok,ale ja mam na granicy i szybko się skrocila bo dwa tyg temu była ok
    Szyjka skraca sie i wydłuża mi sie wahała od 11mm do 40mm i to byl krotki okres bo tylko 2 godzin. I co najlepsze najpierw mialam 11mm a jak trafilam na izbę bylo 40mm i jeszcze mi doktor mowila,zebym pochodzila troche poruszala biodrami,bo z taka szyjka nie moze przyjac mnie na oddzial. Po delikatnych cwiczeniach na skricenie wyszlo juz 15mm

Fruzia85 lubi tę wiadomość

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ci wielkie, bardzo mnie pocieszylas:-) trzymaj się mocno!

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Dzięki Ci wielkie, bardzo mnie pocieszylas:-) trzymaj się mocno!
    Ciesze sie ze zrobilo Ci sie lepiej, spokojnie grunt to miec kontrolowana, bo niestety duzo lekarzy nie bierze pod uwage tak istotnej sprawy jak długość szyjki. Nie martw sie tym, bo jestes szczesciara i lekarz bada szyjkę:)

Fruzia85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś to lenistwo na całego! Wciąż pod kąderką. Szarówka za oknem, mąż w pracy, odwiedzin dziś żadnych nie planuję więc błogie lenistwo. Później tylko obiadek zrobić.
    Jeszcze tydzień czasu do wizyty. Chyba osiwieje przez to czekanie. Niby co dwa tyg, ale strasznie się ciągnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabeth wrote:
    Witam! Mam nadzieje, że mogę dołączyć bo też jestem marcówką w dodatku termin mam na jeden dzień po urodzinkach, hehe. Miejmy nadzieje, że będzie to prezent na urodziny, spóźniony lub nie. :)
    Jak mijają wam dni? U mnie niestety sennie ale trzeba już pomalutku prać i prasować malutkie ciuszki :)

Witaj Annabeth! Ja też czekam na najpiękniejszy marcowy prezent urodzinowy. Co prawda termin mam na dwa tyg po ur, ale kto wie..

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maz ma 30 urodziny w pierwszym tyg maraca a ja bede rodzila w polowie wiec prawie prawie...

Karolina12345
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M ma urodziny 24 marca a imieniny 25 marca a mój termin to 26 marca :) więc to on będzie miał prezent :-)
    Ja czekam już w poczekalni na wizytę. Strach mnie ogarnia.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze najpiękniejsze marcowe prezenty urodzinowe!

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Mój M ma urodziny 24 marca a imieniny 25 marca a mój termin to 26 marca :) więc to on będzie miał prezent :-)
    Ja czekam już w poczekalni na wizytę. Strach mnie ogarnia.

Mamy termin na ten sam dzień!! Zobaczymy, która pierwsza! Dawaj zaraz znać co u Was!

Anita12 lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kobitki. Ja mam urodziny 13 marca, a mąż 22 marca, zaś Maleństwo ma termin na 20 marca..ciekawe czy urodzi się spod znaku rybki czy barana ;)

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ogólnie to jeszcze w wyrku się bycze. Mąż w pracy a ja mam wczorajsze pierożki ruskie. Uwielbiam ;)

Anita12 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita powodzenia na wizycie.
    Annabeth witaj :)
    Jestem ciekawa którego marca będę mieć cesarkę. Dziś idę do mamy na obiadek i farbowanie jej włosów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 12:04

• Paolina91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na stronie 5,10,15 -30% na kolekcje jesien-zima a do tego darmowa dostawa!!

Magdzia88 lubi tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 26 października 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Mamy termin na ten sam dzień!! Zobaczymy, która pierwsza! Dawaj zaraz znać co u Was!
    Ja tez mam na ten dzien:)

Nadiii, Anita12 lubią tę wiadomość

‹‹ 752 753 754 755 756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ