MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja rodziłam do godziny 7 pod opieką mojej lekarki, bo miała akurat dyżur i ona mnie badała, a cały czas była przy mnie położna. I też jestem zdania, że każda rodząca powinna być traktowana na równi, a nie na zasadzie bo jestem pacjentka Pana Doktora X. Urodzić trzeba, czy z lekarzem swoim czy bez, ważniejsza dla mnie jest opieką poporodowa, położne, panie od laktacji.
chloet, taka_ja, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja prowadząca pracuje w szpitalu, ale nie wiem czy będzie mi cesarkę robić. Dopiero ją poznam na wizycie w czwartek, bo wcześniej do innej chodziłam.
Ciekawe czy tu górą są chłopaki czy dziewczynki , fakt, że nie wszystkie jeszcze znają płeć. -
a ja nie mam problemu
wózek dostanę od siostry, używany ale jak nowy
fotelik- nosidełko do samochodu
łóżeczko po chrześnicy,
ubranek to mam i dla chłopca i dla dziewczynki do 6 miesięcy przynajmniej..
fotelik do karmienia,
o całych tych gadżetach leżaczkach, matach, chodzikach nawet nie wspominam...
to moje pierwsze dziecko myślałam, że wszystko sobie kupie nowe, ale jak cała rodzina dzwoni i mówi, że ma to i tamto do oddania, że jak nowe, że czeka specjalnie na mnie, już odłożone..to aż żal odmawiać... i już się pogodziłam z tymAnita12, m@rtynka, Nadiii, Fedra, coffee lubią tę wiadomość
miały być sukienki będą spodenki będę miała synka
21 marca 2017 -
nick nieaktualnyNo jakiś bum ostatnio na te chłopaki! OD 4 lat wśród mojej rodziny i najbliższych znajomych nie urodziła się żadna dziewczynka, więc chyba dlatego tak z góry założyliśmy, że będzie chłopak, a tu taka niespodzianka i będzie mała księżniczka! Ale widzę po rodzinie jak się cieszą, że wreszcie jakaś dziewczynka, bo już sie im chyba znudziły te chłopaki w koło!
karcia.wawa, wolfik25, Fedra lubią tę wiadomość
-
ata89 wrote:Witamy się w deszczowy wtorek
Jeśli chodzi o brzuszek to również od kilku dni czuję, jak pod wieczór robi się napięty i duży jak balonik. Wczoraj jak wyszłam spod prysznica, to aż sama do siebie się śmiałam i mój mąż też nie mógł wyjść z podziwu "Tam jest nasz Bąbelek"
Ruchy są dla mnie zagadką. Czasem coś poczuję, ale sama nie wiem, czy to nie jelita.
Jednak wczoraj wieczorem już w łóżku czułam niziutko takie pukanie, więc tam chyba jelita nie sięgają trwało to dłuższą chwilę i było przyjemne Mam więc nadzieję, że Bąbel daje o sobie znać. Tylko dlaczego przed północą?
Wczoraj byłam w Auchan. Oczywiście dział z ubrankami dziecięcymi przeszukany. I znalazłam i zakupiłam: body kopertowe.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d9c1c276a4.jpg
Były tylko gładkie, kolory: białe, niebieskie i różowe.
Cena 7 zł.
Kupię chyba więcej, żeby były na początek, bo wydają się prostsze w obsłudze niż te zapinane w kroku i wkładane przez główkę
-
Ja rodze przez cc i wiedzialam to juz nie bedac w ciazy wiec lekarza wybralam tak zeby pracowal w szpiatlu
U mnie odwrtonie tylko ja mam miec ( jak sie potwierdzi na polowkowym) a moje klientki czy kolezanki ktore rodza w 2017 wszystkie dziewczynyKarolina12345 -
ata89 wrote:
Wczoraj byłam w Auchan. Oczywiście dział z ubrankami dziecięcymi przeszukany. I znalazłam i zakupiłam: body kopertowe.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d9c1c276a4.jpg
Były tylko gładkie, kolory: białe, niebieskie i różowe.
Cena 7 zł.
Kupię chyba więcej, żeby były na początek, bo wydają się prostsze w obsłudze niż te zapinane w kroku i wkładane przez główkę
Świetne te śpioszki. 100% bawełny?
Też na początek kupuję body kopertowe, żeby łatwiej było zakładać i nie trzeba było niczego przekładać przez głowę -
Balladyna wrote:Apropos ruchów, to jeszcze raczej nigdy nie miałam. Wcześniej miałam jakby ktoś mnie gilgotał pędzelkiem od środka, ale to też było dwa, trzy razy. Teraz siedzę i pomiędzy linią majtek i pępka czuję takie jakby bąbelki, które pękają, ale pojedyncze. Myślicie, ze to to, czy wmawiam sobie i to tylko jelita?