X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam do godziny 7 pod opieką mojej lekarki, bo miała akurat dyżur i ona mnie badała, a cały czas była przy mnie położna. I też jestem zdania, że każda rodząca powinna być traktowana na równi, a nie na zasadzie bo jestem pacjentka Pana Doktora X. Urodzić trzeba, czy z lekarzem swoim czy bez, ważniejsza dla mnie jest opieką poporodowa, położne, panie od laktacji. ;-)

chloet, taka_ja, Fedra lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz prowadzący nie pracuje w żadnym szpitalu :D

chloet lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • severi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Chcialam ale wlasnie nie wiedzialam jak wyslac ci zaproszenie. Pozniej zapomnialam :-( jak mozesz wyslac to ja chetnie zrobie serniczek :-)
    Wysłałam :)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prowadząca pracuje w szpitalu, ale nie wiem czy będzie mi cesarkę robić. Dopiero ją poznam na wizycie w czwartek, bo wcześniej do innej chodziłam.
    Ciekawe czy tu górą są chłopaki czy dziewczynki :), fakt, że nie wszystkie jeszcze znają płeć.

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszedzie słyszę, że dookoła rodzą się chłopaki :-D normalnie dziewczynek jak na lekarstwo :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam problemu :)
    wózek dostanę od siostry, używany ale jak nowy
    fotelik- nosidełko do samochodu
    łóżeczko po chrześnicy,
    ubranek to mam i dla chłopca i dla dziewczynki do 6 miesięcy przynajmniej..
    fotelik do karmienia,
    o całych tych gadżetach leżaczkach, matach, chodzikach nawet nie wspominam...

to moje pierwsze dziecko myślałam, że wszystko sobie kupie nowe, ale jak cała rodzina dzwoni i mówi, że ma to i tamto do oddania, że jak nowe, że czeka specjalnie na mnie, już odłożone..to aż żal odmawiać... i już się pogodziłam z tym :)

Anita12, m@rtynka, Nadiii, Fedra, coffee lubią tę wiadomość

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakiś bum ostatnio na te chłopaki! OD 4 lat wśród mojej rodziny i najbliższych znajomych nie urodziła się żadna dziewczynka, więc chyba dlatego tak z góry założyliśmy, że będzie chłopak, a tu taka niespodzianka i będzie mała księżniczka! Ale widzę po rodzinie jak się cieszą, że wreszcie jakaś dziewczynka, bo już sie im chyba znudziły te chłopaki w koło!

karcia.wawa, wolfik25, Fedra lubią tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Witamy się w deszczowy wtorek :)

Jeśli chodzi o brzuszek to również od kilku dni czuję, jak pod wieczór robi się napięty i duży jak balonik. Wczoraj jak wyszłam spod prysznica, to aż sama do siebie się śmiałam i mój mąż też nie mógł wyjść z podziwu :D "Tam jest nasz Bąbelek" :)

Ruchy są dla mnie zagadką. Czasem coś poczuję, ale sama nie wiem, czy to nie jelita.
    Jednak wczoraj wieczorem już w łóżku czułam niziutko takie pukanie, więc tam chyba jelita nie sięgają :P trwało to dłuższą chwilę i było przyjemne :) Mam więc nadzieję, że Bąbel daje o sobie znać. Tylko dlaczego przed północą? ;)

Wczoraj byłam w Auchan. Oczywiście dział z ubrankami dziecięcymi przeszukany. I znalazłam i zakupiłam: body kopertowe.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d9c1c276a4.jpg
    Były tylko gładkie, kolory: białe, niebieskie i różowe.
    Cena 7 zł.
    Kupię chyba więcej, żeby były na początek, bo wydają się prostsze w obsłudze niż te zapinane w kroku i wkładane przez główkę :P
    Jelita na tym etapie to już są raczej nad pępkiem :-) więc to pewnie maluszek :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodze przez cc i wiedzialam to juz nie bedac w ciazy wiec lekarza wybralam tak zeby pracowal w szpiatlu :-)
    U mnie odwrtonie tylko ja mam miec ( jak sie potwierdzi na polowkowym) a moje klientki czy kolezanki ktore rodza w 2017 wszystkie dziewczyny

Karolina12345
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Wysłałam :)

Mam :-) dzieki :-*

p19uskjoy20ehkws.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogóle rzecz biorąc rodzi się danego roku porównywalnie tyle samo chłopców co dziewczynek

Karolina12345, Klarcia lubią tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mi sie wydaje :-)

Karolina12345
  • chloet Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:

Wczoraj byłam w Auchan. Oczywiście dział z ubrankami dziecięcymi przeszukany. I znalazłam i zakupiłam: body kopertowe.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d9c1c276a4.jpg
    Były tylko gładkie, kolory: białe, niebieskie i różowe.
    Cena 7 zł.
    Kupię chyba więcej, żeby były na początek, bo wydają się prostsze w obsłudze niż te zapinane w kroku i wkładane przez główkę :P

Świetne te śpioszki. 100% bawełny?

Też na początek kupuję body kopertowe, żeby łatwiej było zakładać i nie trzeba było niczego przekładać przez głowę :)

rqkqj11.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Apropos ruchów, to jeszcze raczej nigdy nie miałam. Wcześniej miałam jakby ktoś mnie gilgotał pędzelkiem od środka, ale to też było dwa, trzy razy. Teraz siedzę i pomiędzy linią majtek i pępka czuję takie jakby bąbelki, które pękają, ale pojedyncze. Myślicie, ze to to, czy wmawiam sobie i to tylko jelita?
    Kochana no ja mam tak caly czas tz. 1 lub 2 razy dziennie seria takich delikatnych tych balonikow...i to wlasnie zawsze w tych samych miejscach na lini majtek moze chwilami ciut do gory...ale tam juz chyba jelit nie ma prawda???

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Dziewczyny ogóle rzecz biorąc rodzi się danego roku porównywalnie tyle samo chłopców co dziewczynek

Przeważnie tak jest:-) . Ja akurat odnoszę się do tego co słyszę w swoim otoczeniu, żartobliwe :-P :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na prenatalne na 14 listopad.
    Anushka? Tak mi przyszło na myśl czy tutaj na tym forum będziesz jeszcze prowadziła naszą listę? Czy tylko na nowym?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czujecie pękające bąbelki to raczej dzidzia bo ja to tak wlasnie odczuwam. Ale każdy może to czuć inaczej :) Gratulacje poznania płci:)

hchy43r8kkymthav.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez od wczoraj czuje mocniej moje babelki o mysle ze to dzidzia smyra:P u meza w rodzinie akurat tez same dziewuszki wiec my wstepnie mamy synka i bardzo sie ciesze z tego powodu :P

oar843r8zdpkzcfz.png
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli chodzi o lekarzy to ja np w 1 ciaży chodziłam do takiego który pracuje w tym szpitalu w którym rodziłam w lipcu i co pupa bo akurat był na urlopie :) heheh

Ja juz od tygodnia czuje kopniaczki

a8dodqk3dpwj9wgk.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ