X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam do godziny 7 pod opieką mojej lekarki, bo miała akurat dyżur i ona mnie badała, a cały czas była przy mnie położna. I też jestem zdania, że każda rodząca powinna być traktowana na równi, a nie na zasadzie bo jestem pacjentka Pana Doktora X. Urodzić trzeba, czy z lekarzem swoim czy bez, ważniejsza dla mnie jest opieką poporodowa, położne, panie od laktacji. ;-)

chloet, taka_ja, Fedra lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz prowadzący nie pracuje w żadnym szpitalu :D

chloet lubi tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • severi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja też :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Chcialam ale wlasnie nie wiedzialam jak wyslac ci zaproszenie. Pozniej zapomnialam :-( jak mozesz wyslac to ja chetnie zrobie serniczek :-)
    Wysłałam :)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja prowadząca pracuje w szpitalu, ale nie wiem czy będzie mi cesarkę robić. Dopiero ją poznam na wizycie w czwartek, bo wcześniej do innej chodziłam.
    Ciekawe czy tu górą są chłopaki czy dziewczynki :), fakt, że nie wszystkie jeszcze znają płeć.

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszedzie słyszę, że dookoła rodzą się chłopaki :-D normalnie dziewczynek jak na lekarstwo :-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie mam problemu :)
    wózek dostanę od siostry, używany ale jak nowy
    fotelik- nosidełko do samochodu
    łóżeczko po chrześnicy,
    ubranek to mam i dla chłopca i dla dziewczynki do 6 miesięcy przynajmniej..
    fotelik do karmienia,
    o całych tych gadżetach leżaczkach, matach, chodzikach nawet nie wspominam...

to moje pierwsze dziecko myślałam, że wszystko sobie kupie nowe, ale jak cała rodzina dzwoni i mówi, że ma to i tamto do oddania, że jak nowe, że czeka specjalnie na mnie, już odłożone..to aż żal odmawiać... i już się pogodziłam z tym :)

Anita12, m@rtynka, Nadiii, Fedra, coffee lubią tę wiadomość

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakiś bum ostatnio na te chłopaki! OD 4 lat wśród mojej rodziny i najbliższych znajomych nie urodziła się żadna dziewczynka, więc chyba dlatego tak z góry założyliśmy, że będzie chłopak, a tu taka niespodzianka i będzie mała księżniczka! Ale widzę po rodzinie jak się cieszą, że wreszcie jakaś dziewczynka, bo już sie im chyba znudziły te chłopaki w koło!

karcia.wawa, wolfik25, Fedra lubią tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:
    Witamy się w deszczowy wtorek :)

Jeśli chodzi o brzuszek to również od kilku dni czuję, jak pod wieczór robi się napięty i duży jak balonik. Wczoraj jak wyszłam spod prysznica, to aż sama do siebie się śmiałam i mój mąż też nie mógł wyjść z podziwu :D "Tam jest nasz Bąbelek" :)

Ruchy są dla mnie zagadką. Czasem coś poczuję, ale sama nie wiem, czy to nie jelita.
    Jednak wczoraj wieczorem już w łóżku czułam niziutko takie pukanie, więc tam chyba jelita nie sięgają :P trwało to dłuższą chwilę i było przyjemne :) Mam więc nadzieję, że Bąbel daje o sobie znać. Tylko dlaczego przed północą? ;)

Wczoraj byłam w Auchan. Oczywiście dział z ubrankami dziecięcymi przeszukany. I znalazłam i zakupiłam: body kopertowe.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d9c1c276a4.jpg
    Były tylko gładkie, kolory: białe, niebieskie i różowe.
    Cena 7 zł.
    Kupię chyba więcej, żeby były na początek, bo wydają się prostsze w obsłudze niż te zapinane w kroku i wkładane przez główkę :P
    Jelita na tym etapie to już są raczej nad pępkiem :-) więc to pewnie maluszek :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodze przez cc i wiedzialam to juz nie bedac w ciazy wiec lekarza wybralam tak zeby pracowal w szpiatlu :-)
    U mnie odwrtonie tylko ja mam miec ( jak sie potwierdzi na polowkowym) a moje klientki czy kolezanki ktore rodza w 2017 wszystkie dziewczyny

Karolina12345
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Wysłałam :)

Mam :-) dzieki :-*

p19uskjoy20ehkws.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogóle rzecz biorąc rodzi się danego roku porównywalnie tyle samo chłopców co dziewczynek

Karolina12345, Klarcia lubią tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak mi sie wydaje :-)

Karolina12345
  • chloet Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ata89 wrote:

Wczoraj byłam w Auchan. Oczywiście dział z ubrankami dziecięcymi przeszukany. I znalazłam i zakupiłam: body kopertowe.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d9c1c276a4.jpg
    Były tylko gładkie, kolory: białe, niebieskie i różowe.
    Cena 7 zł.
    Kupię chyba więcej, żeby były na początek, bo wydają się prostsze w obsłudze niż te zapinane w kroku i wkładane przez główkę :P

Świetne te śpioszki. 100% bawełny?

Też na początek kupuję body kopertowe, żeby łatwiej było zakładać i nie trzeba było niczego przekładać przez głowę :)

rqkqj11.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Apropos ruchów, to jeszcze raczej nigdy nie miałam. Wcześniej miałam jakby ktoś mnie gilgotał pędzelkiem od środka, ale to też było dwa, trzy razy. Teraz siedzę i pomiędzy linią majtek i pępka czuję takie jakby bąbelki, które pękają, ale pojedyncze. Myślicie, ze to to, czy wmawiam sobie i to tylko jelita?
    Kochana no ja mam tak caly czas tz. 1 lub 2 razy dziennie seria takich delikatnych tych balonikow...i to wlasnie zawsze w tych samych miejscach na lini majtek moze chwilami ciut do gory...ale tam juz chyba jelit nie ma prawda???

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Dziewczyny ogóle rzecz biorąc rodzi się danego roku porównywalnie tyle samo chłopców co dziewczynek

Przeważnie tak jest:-) . Ja akurat odnoszę się do tego co słyszę w swoim otoczeniu, żartobliwe :-P :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam się na prenatalne na 14 listopad.
    Anushka? Tak mi przyszło na myśl czy tutaj na tym forum będziesz jeszcze prowadziła naszą listę? Czy tylko na nowym?

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czujecie pękające bąbelki to raczej dzidzia bo ja to tak wlasnie odczuwam. Ale każdy może to czuć inaczej :) Gratulacje poznania płci:)

hchy43r8kkymthav.png
  • monia99 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez od wczoraj czuje mocniej moje babelki o mysle ze to dzidzia smyra:P u meza w rodzinie akurat tez same dziewuszki wiec my wstepnie mamy synka i bardzo sie ciesze z tego powodu :P

oar843r8zdpkzcfz.png
  • wolfik25 Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli chodzi o lekarzy to ja np w 1 ciaży chodziłam do takiego który pracuje w tym szpitalu w którym rodziłam w lipcu i co pupa bo akurat był na urlopie :) heheh

Ja juz od tygodnia czuje kopniaczki

a8dodqk3dpwj9wgk.png
‹‹ 750 751 752 753 754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ