Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Apropos ruchów, to jeszcze raczej nigdy nie miałam. Wcześniej miałam jakby ktoś mnie gilgotał pędzelkiem od środka, ale to też było dwa, trzy razy. Teraz siedzę i pomiędzy linią majtek i pępka czuję takie jakby bąbelki, które pękają, ale pojedyncze. Myślicie, ze to to, czy wmawiam sobie i to tylko jelita?
    No mi się parę razy też zdarzyły takie bąbelki jakby pod skórą pękające, ale nie wiem czy to jelita czy ruchy...

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Pani Ginekolog powiedziała że na tej wysokości to pewnie dzidzia

karcia.wawa lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie co wieczór łapią takie łaskotki od środka ;) Raz mam wrażenie, że poczułam puknięcie, ale na razie się nie powtórzyło.

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znowu puknęło! Umarłabym ze szczęścia gdybym już mogła czuć malucha... Bo najwyższy już czas!

Klarcia, Englein lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • severi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała, ostatnio czułam takie wypychanie jakby. Nie kopnięcie bo takie powolne jakby rączka czy nóżka trzy razy od razu po sobie wieczorem i w tym samym miejscu rano następnego dnia ale to już prawie tydzień minął i nic... już zaczynam się martwić mimo że wiem że za wcześnie

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

Ostatnio ciężko mi się rano wstaje :). Z ruchami dziecka u mnie nie jest to tak wyraźnie wyczuwalne, raczej mam uczucie, że gula mi się przesuwa, to takie uczucie jakby gazy wędrowały po jelitach haha. I nie wiem czy to Maleństwo czy jelita :).
    Co dobrego macie na obiad? Dziś robię spaghetti.
    Oglądam wózki, nie przypuszczałam, że ciężko będzie mi znaleźć odpowiedni wózek. Nie chodzi, że mam duże wymagania i wózek ma być naj naj, ale jak coś znajdę, to cena za duża, albo brak amortyzatorów, albo spacerówka jest masywna.
    Znalazłam jeden model, tani, czy któraś z Was coś słyszała o tym wózku, bo nigdzie opinii nie mogę znaleźć.

http://www.taniutko.pl/przyczepki-rowerowe/8738-wozek-wielofunkcyjny-3w1-moov-navy.html?tracking=merchant&gclid=CM6Og4zJ9c8CFaXbcgodbSkOQA

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pyka! Sorry za ekscytację, ale to chyba maluch!

severi, Klarcia, ewa81, taka_ja, kr0pka, chloet, karcia.wawa, m@rtynka, Anita12, milagro, Natka9029, fantasmagoriia, Mimi86, Englein, Fedra lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
  • severi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę tani :) niestety ja nie pomogę bo nie znam i nie widziałam go.
    A co do obiadu to zrazy :D

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81, temat wózków u mnie jest odłożony na... sama nie wiem kiedy... jeszcze w ogóle się za to nie wzięliśmy, bo wiem, że to będzie ciężki temat ;P

A na obiad dziś jadę do Mamusi :) będzie niespodzianka od Babci :)
    Dlatego już się zbieram.
    Miłego dnia!

ewa81 lubi tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna my się cieszymy razem z Tobą :D

Balladyna lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uważam że najlepiej rodzic w tym szpitalu w którym pracuje nasz lekarz prowadzący.
    Co do ruchów nie ma się co martwić. W pierwszej ciąży też czułam późno. Jak już zacznie porządnie kopać to na pewno to rozpoznacie. :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Melduje sie po wizycie :)

Potwierdzono u Nas dziewczynke wiec to raczej na 100% jak to gin określił niechce być inaczej ;) pozatym rośnie zdrowo przynajmniej gin nic nie mówił...
    Nadal mam badać cukier na czczo i kontrolować tarczyce ale juz sie przyzwyczaiłam :)

A teraz ide nadrabiać bo widze sporo tego ;)

Dziewczynki górą!!

Klarcia, karcia.wawa, Fedra lubią tę wiadomość

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 25 października 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chłopiec :-)

severi, Klarcia, kr0pka, chloet, Nadiii, m@rtynka, ewa81, karcia.wawa, milagro, PetitQa, Marynia991, Malwinka, Mimi86, Englein, Fedra lubią tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JeeejkU! Jak Wam zazdroszczę, że znacie płeć!
    Ale u nas ostatnio dziecko było bokiem i miało nogę na nogę. Lekarz mówił "coś tu sterczy" a potem uznał, ze to pępowina. To może nic ta nie ma, i będzie dziołcha?

Misia ❤ 25.03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już od jakiegoś czasu, może ok tydzień czuję takie śmieszne łaskotanie i delikatne pukanie. Kiedy coś dzieje się w jelitach, wiem, że to na pewno nie dzidzia. Ale to pukanie jest takie inne, jak leżę późno bez ruchu lub gdy wstaję rano i zaczynam się wiercić na łóżku.
    Dziś od rana odwiedziny siostry, zaraz ma przyjść koleżanka z trzylatkiem więc zleci dzień i będzie wesoło.
    Na obiad dziś będą pulpety w sosie pomidorowym bo już nie wiem co wymyślać, kończą się pomysły od tego siedzenia w domu..

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Spoko, nie ma sprawy. Chyba chciałaś przepis na sernik. ;-) Dlatego wysłałam zaproszenie.

Chcialam ale wlasnie nie wiedzialam jak wyslac ci zaproszenie. Pozniej zapomnialam :-( jak mozesz wyslac to ja chetnie zrobie serniczek :-)

p19uskjoy20ehkws.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Też jestem tego zdania. Wiadomo, że nie zawsze się trafi żeby akurat w czasie porodu był na dyżurze, ale wydaje mi się, że wtedy się jakoś trochę lepiej opiekują niż pacjentką "z ulicy".

Oczywiście ze lepiej i tak to już jest ze jak Cie lakrz zna i dasz mu jeszcze zarobic to jest inaczej :-)
    W przypadku cc tez mozna umowic sie w wybranym terminie ze swoim lekarzem i isc bez dodatkowego stresu do szpitala...
    Ja np niewyborazam sobie zemy mnie ktoś inny operował niz moj lekarz.

Karolina12345
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do rodzenia w szpitalu w którym pracuje lekarz prowadzący to się nie zgodzę, że to taki ważny wybór... rodzicie z położną. Lekarz będzie doglądał jedynie (no chyba że dopłacicie :p)... bez sensu wybrać kiepski oddział tylko z tego względu. Poród to połowa sukcesu a druga połowa to opieka po narodzinach... lekarz jedynie przychodzi na obchodzie i to nie koniecznie musi być ten Wasz...
    W moim mieście za starego ordynatora który miał też prywatny gabinet rodzące były traktowane nieco gorzej... w sumie, często same na to pracowały bo ileż pielęgniarka może słuchać :bo mój pan doktor to tak powiedział, siak czy srak ;p inni lekarze też unikali rozmów z pacjentkami eks ordynatora

m@rtynka, karcia.wawa, malotka, Fedra lubią tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    A moim zdaniem jak kimś opiekuja sie lepiej a kims gorzej, bez względu na powód to jest coś nie tak, bo każdą z nas obowiązują te same standardy... Bez przesady, akurat u swojej lekarki w szpitalu rodzić nie planuje, bo co z tego, że ona jest super, jak reszta szpitala i obsługi mi nie odpowiada.

Szpital wybieram na podstawie tego co oferuje, a gdzie wyląduję na koniec to i tak okaże się w praniu.

moja lekarka pracuje w szpitalu, ale onkologicznym, a nie położniczym, więc jestem zdana na obcych lekarzy, ale jakoś mnie to nie martwi zupełnie.

rqkqj11.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama rodziła w szpitalu w którym przyjmował jej lekarz i widziała go raz :) a wcześniej był taki suuper więc różnie bywa. I też słyszałam żeby położną się bardziej przejmować niż lekarzem no chyba że cc.

chloet lubi tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
‹‹ 749 750 751 752 753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ