X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Powoli przymierzam się do kupna łóżeczka :) Już byłam bardzo mocno nastawiona na łóżeczko klupuś http://www.klups.pl/produkty/bez-kategorii/lozeczko-safari-zyrafka-z-pojemnikiem/ ale poczytałam opinie i są tragiczne :( ponoć bardzo nietrwałe i szybko się rozpadają. A jeżeli brzdąc bedzie miał charakter po mamusi to rozpadnie się mega szybko.
    Polecacie coś? szczególnie te z was które juz maja łózeczka, albo mają znajomych zadowolonych z własnych. A może któraś coś czytała :)
    Też chciałam Klupsia, ale poczytałam opinie i się rozmyśliłam. Jest firma Drewex, która ma meble w podobnej cenie, ale znacznie lepsze jakościowo.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Dziewczyny a stosowałyście Amol do rozgrzania środkowej części pleców przy bólach?
    nie wiem czy to bezpieczne a nadciągnęłam sobie przez weekend i nie mogę spać ;/
    Amol jest bezpieczny. Specjalnie sobie kupiłam w razie bólu głowy :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybór wózka i łóżeczka nie będzie takie proste jakby się mogło wydawać. Chyba za dużo jest tego w koło. Byłyby 3 rodzaje do wyboru i to człowiek nie miałby tyle kombinowania. Jaka firma, jakie drewno, jaki model, jaki materac- MASAKRA!

• Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porzadku z dzieckiem i dziewczynka zostaje dziewczynka i juz raczej nic tam sie nie zmieni bo było widać ewidentnie. Jupi. A ja mam cisnienie podwyzszone kontrolowalam caly czas i jak tylko przekroczy 140/80 to mam sie kontaktować z nim. A teraz jeszcze mam zrobić EKG. Skierowanie na obciążenie glukoza dostałam

taka_ja, m@rtynka, milagro, PetitQa, Englein, kr0pka, Nadiii, Mimi86, chloet, Malwinka, Anita12, Vaina, severi, Fedra, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejna wizyty mam 5.11 połowkowe a pozniej 15.11 u swojego gina.
    Zapisuje sie na wizyty co 3 tyg mniej wiecej bo tak mi pasuje :-)

Karolina12345
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwsze łóżeczko klips z szufalada i było dobre. Wydaliśmy dla brata meza i kolejne dziecko z niego korzysta. Teraz tez kupiłam z klups. Ja mam dzisiaj tez wysokie cieśnienie i puls 130-145/70-95 tak mi się wacha cały dzień a puls od 102-115

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mieszkam w Oleśnicy i nigdy nie słyszałam złej opinii o naszej porodówce :) 80%lekarzy jest z Wrocławia (w tym ordynator)... mnóstwo kobiet przyjeżdża z Wrocławia do nas :) położne i pielęgniarki na noworodkach to cudowne kobiety :) no i rzeczywiście otwierają u nas pokój narodzin... z kanapą dla partnera/ męża, wygodnym łóżkiem, tv, radio, łazienką... super opcja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 19:24

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia dopiero zobaczylam zaproszenie. Przepraszam ale nie zagladalam wczesniej do innych zakladek. Przyjelam :-) dzieki :-D

Kobitki jak sie wysyla wiadomosc prywatna do kogos? Potrzebuje skontaktowac sie z czirisz i nie wiem jak :-(

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Dziewczyny ja mieszkam w Oleśnicy i nigdy nie słyszałam złej opinii o naszej porodówce :) 80%lekarzy jest z Wrocławia (w tym ordynator)... mnóstwo kobiet przyjeżdża z Wrocławia do nas :) położne i pielęgniarki na noworodkach to cudowne kobiety :) no i rzeczywiście otwierają u nas pokój narodzin... z kanapą dla partnera/ męża, wygodnym łóżkiem, tv, radio, łazienką... super opcja :)

To masz szczescie :-)

Ja z Wroclawia, pelno porodowek a ja dalej nie wiem gdzie sie wybiore...

p19uskjoy20ehkws.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_ja chyba musisz.Czirisz zaprosić do przyjaciółek i dopiero wtedy napisać wiadomość prywatną. Tak mi się wydaje. ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Martynka :-)

A wiesz jak sie zaprasza do przyjaciolek? Bo ja tego nie ogarniam :-(

p19uskjoy20ehkws.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    To masz szczescie :-)

Ja z Wroclawia, pelno porodowek a ja dalej nie wiem gdzie sie wybiore...

Oj nie tak pełno. Zaledwie 3 porodówki + 1 prywatna na tak wielkie miasto. I z tego, co czytam na grupie na FB (Gdzie rodzić we Wrocławiu) np. w tym momencie wszystkie są przepełnione i często odsyłają rodzące z zaczynającą się akcją do innych placówek.

Ja też nie mam pojęcia, który szpital wybiorę. Na dzień dzisiejszy najmniej skłaniam się ku Borowskiej (choć mam tam najbliżej) - więc zostaje Kamieńskiego albo Brochów.

rqkqj11.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Dzieki Martynka :-)

A wiesz jak sie zaprasza do przyjaciolek? Bo ja tego nie ogarniam :-(

Klikasz na Avatarek (zdjęcie przy nicku) i powinno Ci wyskoczyć okienko, na dole chyba jest napisane "Dodaj do przyjaciółek" albo "Zaproś" :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 19:49

taka_ja lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem przyszłą lutową mamusią. Pozwoliłam sobie do Was zajrzeć ponieważ mam problem z nadciśnieniem. Czy znajdę tu mamę która ma taki sam problem? W lutowym wątku na razie tylko ja mam ten problem. Od 16 tc biorę dopegyt, obecnie 3 x 1. Przed braniem leków miałam ciśnienie 158 na 88. Do tej pory było ok. Chociaż u lekarza mam nadal podwyższone. Lekarz z uporem maniaka wysyła mnie do szpitala a tam z uporem maniaka odsyłają mnie do domu, ich zdaniem samo ciśnienie 148/79 nie jest wskazaniem do hospitalizacji. Dzisiaj od 12 do 18 miałam ciśnienie 152/86, mam zawroty głowy. Dopiero powzięciu dodatkowej tabletki ciśnienie trochę spadło. Jestem przerażona. Dziewczyny z takim problemem jak to jest u Was?

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    Cześć dziewczyny
    Jestem przyszłą lutową mamusią. Pozwoliłam sobie do Was zajrzeć ponieważ mam problem z nadciśnieniem. Czy znajdę tu mamę która ma taki sam problem? W lutowym wątku na razie tylko ja mam ten problem. Od 16 tc biorę dopegyt, obecnie 3 x 1. Przed braniem leków miałam ciśnienie 158 na 88. Do tej pory było ok. Chociaż u lekarza mam nadal podwyższone. Lekarz z uporem maniaka wysyła mnie do szpitala a tam z uporem maniaka odsyłają mnie do domu, ich zdaniem samo ciśnienie 148/79 nie jest wskazaniem do hospitalizacji. Dzisiaj od 12 do 18 miałam ciśnienie 152/86, mam zawroty głowy. Dopiero powzięciu dodatkowej tabletki ciśnienie trochę spadło. Jestem przerażona. Dziewczyny z takim problemem jak to jest u Was?
    Hej.. Ja biorę dopegyt juz chyba od 10 tc. Ciśnienie miałam ok.130/90 140/100 czasami nawet na 110. Teraz biorę 4X1/2 tabletki ciśnienie ok 120/85 czasami na 90. Ogólnie nie powinno przekroczyć mi 140/90. No i na ostatniej wizycie lekarz wymyślił żebym brała co drugi dzień acard ponoć pomaga.
    Może warto zasięgnąć opinii innego ginekologa lub kardiologa?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• mmonis Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG dzięki za odpowiedź. Mam echo serca i wizytę u kardiologa 3 listopada to dopytam. Chyba za dużo się na ten temat naczytałam. Mały rozwija się prawidłowo ruchy też w normie. Stara baba a taka panikować ech...

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    MatyldaG dzięki za odpowiedź. Mam echo serca i wizytę u kardiologa 3 listopada to dopytam. Chyba za dużo się na ten temat naczytałam. Mały rozwija się prawidłowo ruchy też w normie. Stara baba a taka panikować ech...
    Przede wszystkim tez dużo spokoju :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Oj nie tak pełno. Zaledwie 3 porodówki + 1 prywatna na tak wielkie miasto. I z tego, co czytam na grupie na FB (Gdzie rodzić we Wrocławiu) np. w tym momencie wszystkie są przepełnione i często odsyłają rodzące z zaczynającą się akcją do innych placówek.

Ja też nie mam pojęcia, który szpital wybiorę. Na dzień dzisiejszy najmniej skłaniam się ku Borowskiej (choć mam tam najbliżej) - więc zostaje Kamieńskiego albo Brochów.

Chloet jeszcze jest Chałubińskiego - kliniki. Ja coraz bardziej o tym mysle... a dlaczego nie chcesz na borowskiej?

p19uskjoy20ehkws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miewacie problemy wieczorami z "nadętym" brzuszkiem? Od jakiegoś czasu wieczorem mój brzuch robi się jak balon, jakby miał zaraz pęknąć, nadęty, ciężki i twardy. Wspomniałam ostatnio swojemu gin, powiedział, że to normalne i zalecił espumisan albo herbatkę koperkową. Dopiero dziś wziełam pierwszy raz 1 tabl. esmupisan, zobaczymy..

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam wieczorami

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ