X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaina wrote:
    Powoli przymierzam się do kupna łóżeczka :) Już byłam bardzo mocno nastawiona na łóżeczko klupuś http://www.klups.pl/produkty/bez-kategorii/lozeczko-safari-zyrafka-z-pojemnikiem/ ale poczytałam opinie i są tragiczne :( ponoć bardzo nietrwałe i szybko się rozpadają. A jeżeli brzdąc bedzie miał charakter po mamusi to rozpadnie się mega szybko.
    Polecacie coś? szczególnie te z was które juz maja łózeczka, albo mają znajomych zadowolonych z własnych. A może któraś coś czytała :)
    Też chciałam Klupsia, ale poczytałam opinie i się rozmyśliłam. Jest firma Drewex, która ma meble w podobnej cenie, ale znacznie lepsze jakościowo.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie 232 wrote:
    Dziewczyny a stosowałyście Amol do rozgrzania środkowej części pleców przy bólach?
    nie wiem czy to bezpieczne a nadciągnęłam sobie przez weekend i nie mogę spać ;/
    Amol jest bezpieczny. Specjalnie sobie kupiłam w razie bólu głowy :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybór wózka i łóżeczka nie będzie takie proste jakby się mogło wydawać. Chyba za dużo jest tego w koło. Byłyby 3 rodzaje do wyboru i to człowiek nie miałby tyle kombinowania. Jaka firma, jakie drewno, jaki model, jaki materac- MASAKRA!

• Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porzadku z dzieckiem i dziewczynka zostaje dziewczynka i juz raczej nic tam sie nie zmieni bo było widać ewidentnie. Jupi. A ja mam cisnienie podwyzszone kontrolowalam caly czas i jak tylko przekroczy 140/80 to mam sie kontaktować z nim. A teraz jeszcze mam zrobić EKG. Skierowanie na obciążenie glukoza dostałam

taka_ja, m@rtynka, milagro, PetitQa, Englein, kr0pka, Nadiii, Mimi86, chloet, Malwinka, Anita12, Vaina, severi, Fedra, fantasmagoriia lubią tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kolejna wizyty mam 5.11 połowkowe a pozniej 15.11 u swojego gina.
    Zapisuje sie na wizyty co 3 tyg mniej wiecej bo tak mi pasuje :-)

Karolina12345
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam pierwsze łóżeczko klips z szufalada i było dobre. Wydaliśmy dla brata meza i kolejne dziecko z niego korzysta. Teraz tez kupiłam z klups. Ja mam dzisiaj tez wysokie cieśnienie i puls 130-145/70-95 tak mi się wacha cały dzień a puls od 102-115

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mieszkam w Oleśnicy i nigdy nie słyszałam złej opinii o naszej porodówce :) 80%lekarzy jest z Wrocławia (w tym ordynator)... mnóstwo kobiet przyjeżdża z Wrocławia do nas :) położne i pielęgniarki na noworodkach to cudowne kobiety :) no i rzeczywiście otwierają u nas pokój narodzin... z kanapą dla partnera/ męża, wygodnym łóżkiem, tv, radio, łazienką... super opcja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 19:24

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia dopiero zobaczylam zaproszenie. Przepraszam ale nie zagladalam wczesniej do innych zakladek. Przyjelam :-) dzieki :-D

Kobitki jak sie wysyla wiadomosc prywatna do kogos? Potrzebuje skontaktowac sie z czirisz i nie wiem jak :-(

p19uskjoy20ehkws.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Dziewczyny ja mieszkam w Oleśnicy i nigdy nie słyszałam złej opinii o naszej porodówce :) 80%lekarzy jest z Wrocławia (w tym ordynator)... mnóstwo kobiet przyjeżdża z Wrocławia do nas :) położne i pielęgniarki na noworodkach to cudowne kobiety :) no i rzeczywiście otwierają u nas pokój narodzin... z kanapą dla partnera/ męża, wygodnym łóżkiem, tv, radio, łazienką... super opcja :)

To masz szczescie :-)

Ja z Wroclawia, pelno porodowek a ja dalej nie wiem gdzie sie wybiore...

p19uskjoy20ehkws.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka_ja chyba musisz.Czirisz zaprosić do przyjaciółek i dopiero wtedy napisać wiadomość prywatną. Tak mi się wydaje. ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • taka_ja Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Martynka :-)

A wiesz jak sie zaprasza do przyjaciolek? Bo ja tego nie ogarniam :-(

p19uskjoy20ehkws.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    To masz szczescie :-)

Ja z Wroclawia, pelno porodowek a ja dalej nie wiem gdzie sie wybiore...

Oj nie tak pełno. Zaledwie 3 porodówki + 1 prywatna na tak wielkie miasto. I z tego, co czytam na grupie na FB (Gdzie rodzić we Wrocławiu) np. w tym momencie wszystkie są przepełnione i często odsyłają rodzące z zaczynającą się akcją do innych placówek.

Ja też nie mam pojęcia, który szpital wybiorę. Na dzień dzisiejszy najmniej skłaniam się ku Borowskiej (choć mam tam najbliżej) - więc zostaje Kamieńskiego albo Brochów.

rqkqj11.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Dzieki Martynka :-)

A wiesz jak sie zaprasza do przyjaciolek? Bo ja tego nie ogarniam :-(

Klikasz na Avatarek (zdjęcie przy nicku) i powinno Ci wyskoczyć okienko, na dole chyba jest napisane "Dodaj do przyjaciółek" albo "Zaproś" :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 19:49

taka_ja lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Jestem przyszłą lutową mamusią. Pozwoliłam sobie do Was zajrzeć ponieważ mam problem z nadciśnieniem. Czy znajdę tu mamę która ma taki sam problem? W lutowym wątku na razie tylko ja mam ten problem. Od 16 tc biorę dopegyt, obecnie 3 x 1. Przed braniem leków miałam ciśnienie 158 na 88. Do tej pory było ok. Chociaż u lekarza mam nadal podwyższone. Lekarz z uporem maniaka wysyła mnie do szpitala a tam z uporem maniaka odsyłają mnie do domu, ich zdaniem samo ciśnienie 148/79 nie jest wskazaniem do hospitalizacji. Dzisiaj od 12 do 18 miałam ciśnienie 152/86, mam zawroty głowy. Dopiero powzięciu dodatkowej tabletki ciśnienie trochę spadło. Jestem przerażona. Dziewczyny z takim problemem jak to jest u Was?

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    Cześć dziewczyny
    Jestem przyszłą lutową mamusią. Pozwoliłam sobie do Was zajrzeć ponieważ mam problem z nadciśnieniem. Czy znajdę tu mamę która ma taki sam problem? W lutowym wątku na razie tylko ja mam ten problem. Od 16 tc biorę dopegyt, obecnie 3 x 1. Przed braniem leków miałam ciśnienie 158 na 88. Do tej pory było ok. Chociaż u lekarza mam nadal podwyższone. Lekarz z uporem maniaka wysyła mnie do szpitala a tam z uporem maniaka odsyłają mnie do domu, ich zdaniem samo ciśnienie 148/79 nie jest wskazaniem do hospitalizacji. Dzisiaj od 12 do 18 miałam ciśnienie 152/86, mam zawroty głowy. Dopiero powzięciu dodatkowej tabletki ciśnienie trochę spadło. Jestem przerażona. Dziewczyny z takim problemem jak to jest u Was?
    Hej.. Ja biorę dopegyt juz chyba od 10 tc. Ciśnienie miałam ok.130/90 140/100 czasami nawet na 110. Teraz biorę 4X1/2 tabletki ciśnienie ok 120/85 czasami na 90. Ogólnie nie powinno przekroczyć mi 140/90. No i na ostatniej wizycie lekarz wymyślił żebym brała co drugi dzień acard ponoć pomaga.
    Może warto zasięgnąć opinii innego ginekologa lub kardiologa?

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• mmonis Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MatyldaG dzięki za odpowiedź. Mam echo serca i wizytę u kardiologa 3 listopada to dopytam. Chyba za dużo się na ten temat naczytałam. Mały rozwija się prawidłowo ruchy też w normie. Stara baba a taka panikować ech...

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • MatyldaG Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    MatyldaG dzięki za odpowiedź. Mam echo serca i wizytę u kardiologa 3 listopada to dopytam. Chyba za dużo się na ten temat naczytałam. Mały rozwija się prawidłowo ruchy też w normie. Stara baba a taka panikować ech...
    Przede wszystkim tez dużo spokoju :)

Franek i Antek 36+0 2560 i 2710 kg
    UC1Cp1.png
    Endometrioza IV st., problem męski
    17.V.16 crio transfer blastki 411 :(
    18.VI.16 crio bl 321 i bl 2 :) bHCG:9dpt 734 11dpt 1871 biją dwa <3 <3 :)
    Mamy 3 mrożaczki <3

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Oj nie tak pełno. Zaledwie 3 porodówki + 1 prywatna na tak wielkie miasto. I z tego, co czytam na grupie na FB (Gdzie rodzić we Wrocławiu) np. w tym momencie wszystkie są przepełnione i często odsyłają rodzące z zaczynającą się akcją do innych placówek.

Ja też nie mam pojęcia, który szpital wybiorę. Na dzień dzisiejszy najmniej skłaniam się ku Borowskiej (choć mam tam najbliżej) - więc zostaje Kamieńskiego albo Brochów.

Chloet jeszcze jest Chałubińskiego - kliniki. Ja coraz bardziej o tym mysle... a dlaczego nie chcesz na borowskiej?

p19uskjoy20ehkws.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miewacie problemy wieczorami z "nadętym" brzuszkiem? Od jakiegoś czasu wieczorem mój brzuch robi się jak balon, jakby miał zaraz pęknąć, nadęty, ciężki i twardy. Wspomniałam ostatnio swojemu gin, powiedział, że to normalne i zalecił espumisan albo herbatkę koperkową. Dopiero dziś wziełam pierwszy raz 1 tabl. esmupisan, zobaczymy..

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez tak mam wieczorami

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

‹‹ 747 748 749 750 751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ