X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz domagać sie badania, trzymam kciuki zeby bylo wszystko ok:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam z nie tak bardzo słonecznej Hiszpanii ;) I mam takie zauważenie, że Tutaj zdecydowana większość wozi dzieci w moim wymarzonym cameleonie, więc co raz bardziej mnie dręczy, że bym go chciała :D W Polsce to już byłam przekonana, żeby brać x-landera a teraz znowu mam rozstrój ;)

Jakie nowe forum? Hm hm, czy ktoś może podesłać link?

Zazdroszczę, że większość z was już czuje ruchy w brzuchu. Ja to wieczorami mam takie łaskotki od środka, ale na razie nic więcej.

• Angie 232 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a stosowałyście Amol do rozgrzania środkowej części pleców przy bólach?
    nie wiem czy to bezpieczne a nadciągnęłam sobie przez weekend i nie mogę spać ;/

Szczęśliwa mama Zuzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    A jak tam u Was ze szkołą rodzenia? Jest w planach czy odpuszczacie?

Ja próbowałam załatwić, to skończyło sie na tym, że położna mnie sobie wpisała że jest moją położną, ale ze szkołą to mam jeszcze poczekać bo 22 tydzień to tak wcześnie :/

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amolem ja smaruje czoło i skronie jak głowa boli. Lepiej to niż apap, czy paracetamol.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze szkołą rodzenia to nie wiem. Ale 8 listopada idę na warsztaty bezpieczny maluch, a pod koniec listopada na warsztaty z planetą dzieci :)

karcia.wawa, Anita12 lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jest tutaj jakaś dziewczyna z Wrocławia bądź okolic?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie na szkołę rodzenia w szpitalu w którym chcę rodzić zapisała moja lekarka prowadząca ciążę. Dzięki temu nie muszę płacić. ;) I zajęcia zaczynają się już 5 listopada. Może trochę za szybko, ale lekarka stwierdziła, że 20 tydzień to już dobry czas, zwłaszcza, że te zajęcia ze względu na okres świąteczny nie będą odbywać się co tydzień.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia a to czasami nie Ty pisałaś że chcesz rodzic w Oławie?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Zalezy o jakich okolicach od Wroclawia mowisz;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:

Ja z Wrocławia jestem

• karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też do szkoły rodzenia zapisałam się w szpitalu w którym planuję rodzić...pierwsza wizyta 17/11/2016
    słyszałam pozytywne opinie, a do tego zapoznam się ze szpitalem :)

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 głównie mi chodzi gdzie rodzic, czy Wrocław czy Oława. Na Brochowie koleżanka mi kiedyś odradzala. A z tego co czytałam i słyszałam to dziewczyny z Wrocławia przyjeżdżają do Oławy na poród. Zawsze myslalam ze w Oławie jest dziadostwo, ale teraz odmówili porodowke i oddział ginekologiczny.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Oleśnicy z kolei od listopada podobno otwierają dom narodzin.

Ja to pewnie albo Kamieńskiego albo Borowska, bo małż chce towarzyszyć we wszystkim ;)

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to nie doradze jesli chodzi o tamte okolice...ja mam 50km do wrocka ale nie w strone Olawy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 13:08

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O a może na Borowskiego, faktycznie. Najlepiej by było jakby się zapytać dziewczyny która tam rodziła. Głównie chodzi o podejście do nas i opiekę nad Maluszkiem. Niestety nie znam takiej osoby, albo w sumie nie interesowalam się tym prędzej. Dopiero teraz jak sama jestem w ciazy

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Oj to nie doradze jesli chodzi o tamte okolice...ja mam 50km do wrocka ale nie w strone Olawy

No to lipa...nieszkodzi, jeszcze jest troszke czasu. To bardziej się wczytam w neta

uch5i09k3eicivpk.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie miałam dużo nadrabiania bo od czwartku ale dałam rade :)
    W piątek byliśmy na polowkowych i mąż urósł 50 cm jak usłyszał ze będzie miał syna ( teraz mam za zadanie wybić mu z głowy imię Bartek jakoś za dużo ostatnio mamy ich w koło smieje sie ze ewentualnie może być McLaren albo Aston )
    Tyle razy na badaniu usłyszałam słowa idealnie doskonale ze chyba częściej powinnam jeździć do tego lekarza:) synuś ma 350g tylko na serduszku coś wyszło teraz nie pamiętam jak się to nazywa ale nie jest to wada i do dalszej obserwacji

Polecam szkoły rodzenia ja się teraz nie wybieram ale w pierwszej ciąży bardzo mi pomogły

Pozdrawiam :)

Malwinka, m@rtynka, Klarcia, taka_ja, Anita12, kr0pka lubią tę wiadomość

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Generalnie same porodówki to raczej wszędzie ok, dopiero później bywa różnie, bo i standardy w szpitalach różne.

Na Kamienskiego można sobie wykupić na poród położną i sale prodowe są rodzinne, Borowska to jeden z lepiej wyposażonych szpitali w okolicy, Trzebnica, Oława i Oleśnica są o tyle lepsze, ze jest tam mniejszy ruch, więc lekarze i położne mają więcej czasu dla pacjentów.
    Nie wszędzie tez mozna dostac znieczulenie w razie czego.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PetitQa wrote:
    Witam po weekendzie miałam dużo nadrabiania bo od czwartku ale dałam rade :)
    W piątek byliśmy na polowkowych i mąż urósł 50 cm jak usłyszał ze będzie miał syna ( teraz mam za zadanie wybić mu z głowy imię Bartek jakoś za dużo ostatnio mamy ich w koło smieje sie ze ewentualnie może być McLaren albo Aston )
    Tyle razy na badaniu usłyszałam słowa idealnie doskonale ze chyba częściej powinnam jeździć do tego lekarza:) synuś ma 350g tylko na serduszku coś wyszło teraz nie pamiętam jak się to nazywa ale nie jest to wada i do dalszej obserwacji

Polecam szkoły rodzenia ja się teraz nie wybieram ale w pierwszej ciąży bardzo mi pomogły

Pozdrawiam :)

Ostatnio rozmawiałam z kolezanka i mówiła, że lekarka powiedziala jej ze zauważyła i jej synka jakaś plamke na serduszku, jakaś świecąca.. ...ale jest duże prawdopodobieństwo że do porodu zaniknie. I też tak się stało. W 8 miesiącu na USG już nic nie było. Serduszko czyste.

uch5i09k3eicivpk.png
‹‹ 745 746 747 748 749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ