X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    18t1d... Jak tu nie zwariować do końca?? Bardzo się cieszę że zaszliśmy już tak daleko, ale wciąż drżę o każdy dzień. Chciałabym już poszaleć na zakupach szukając ciuszków i tych wszystkich gadżetów, ale najwcześniej myślę po 6 mcu. Obym tylko nie zwariowała jak wpadnę w wir zakupów. Te wszystkie rzeczy są takie piękne! Najpierw wmawiałam sobie, że nie będę szaleć przy noworodku, kupię najzwyklejszą gondolę, bo przecież dziecko jeździ do pół roku w niej, a później i tak trzeba kupić wygodną spacerówkę do chowania w aucie.. Przez myśl przeszło mi nawet łóżeczko turystyczne z przewijakiem zamiast zwykłego bo przecież dłużej posłuży...
    Ale im dalej tym chyba zaczynam wariować. Wózki podobają mi się tylko te z raczej "górnej pułki" i jak miałoby nas ominąć piękne białe łóżeczkp z tymi wszystkimi bajerami!! To chyba prawda, że przy piereszym dziecku człowiek wariuje i chciałby mieć wszysko naj!

Magdzia88, karcia.wawa lubią tę wiadomość

• Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja gdyby nie te ruchy to bardziej bym się bała, ja mam w piątek połówkowe a w poniedziałek wizyta u mojego gina, oj będzie się dłużył ten tydzień niemiłosiernie

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyta u gin dopiero 3.11 a połówkowe 14.11
    Mimo wszystko fajnie bo wypadają mi teraz wizyty co dwa tyg, więc będę spokojniejsza

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja mam połówkowe 3ego więc jeszcze półtora tygodnia...

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    A dziewczynkii kiedy macie teraz wizyty???? Dajcie znac oczywiscie co powiedzieli na te wasze dolegliwosci...
    Ja tez mam schize z ta szyjka...raz juz mnie jeden nastraszyl ..ze 2.5
    Ale drugi rozwial szybko ze 3.5
    I wczoraj tez mialam takie klucia ..
    Szyjka ma to do siebie, ze jest jakby to okreslic ruchoma raz moze byc bardzo krotka a raz bardzo dluga. Tak mi powiedziala doktor na izbie, bo podczas przyjecia robila ponownie USG drugie w ciagu godziny. Podczas tego USG trwalo ok 10 minut moja szyjka miala przedział od 16 mm do 40 mm. Dlatego jeden lekarz zbadał i bylo zle a drugi powiedział, ze ok. Jednak wiadomo co lekarz to opinia. Ja trzymam sie wersji z izby przyjęć. Cale szczescie ze moja doktor trafila na moment kiedy szyjka byla najkrótsza, bo dzieki temu od razu zaczeli dzialac.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja u jednego bylam z gorszym sprzetem..a 2 dni pozniej u swojego z lepszym...i juz przy badaniu ginekologicznym zdziwil sie ze wpisane mam 2.5cm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:31

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czirisz wrote:
    Już działa, już napisałam oficjalną wiadomość stronę wcześniej, privy wysłałam co do niektórych. W wiadomości też już była informacja. Rejestracja trwa :)

a czemu taka dezycja z nowym forum? z tym coś jest nie tak? czy to jest dla wszystkich?

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane witam się na półmetku czyli w 21 tygodniu:)
    Ja jutro mam wizyte i zamierzam o wszystko wypytac sie doktora, głownie o te bole w okolicach pepka ;)
    Ja mojego maluszka od 17 tygodnia czułam tak własnie niziutko, ale to byly takie delikatne wibracje. A od kilku dni czuje i widzee lekkie kopniaczki w okolicach pępke. Ale to też jeszcze bardzo rzadko.

karcia.wawa, MatyldaG, m@rtynka, Anita12, kr0pka, Fedra lubią tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnie badanie miałam 16.10 na tych darmowych badaniach 4d, a teraz to dopiero za 2 tygodnie 7.11 :( Ile to czasu jeszcze... Z badań zawsze wszystko jest w jak najlepszym porządku, ale te ruchy to też są a jakby ich prawie nie było. Niby już 21 tydzień, niby druga ciąża ale dalej słabo. Łożysko mam na przedniej ścianie to może dlatego. Ale w pierwszej ciąży też miałam na przedniej i chyba jakoś lepiej te ruchy czułam. Albo już po prostu nie pamiętam.

Co do szału zakupowego to u mnie nie występuje bo nie lubię zakupów. Teraz ku mojej radości dużo mnie ominie bo mam rzeczy po córce, ale w pierwszej ciąży też nie szalałam. Dziecko nie potrzebuje tych wszystkich drogich gadżetów, wózków z najwyższej półki. To tylko nasze zachcianki i tłumaczenie, że chce się dać dziecku wszystko to co najlepsze. A to co najlepsze znajduje się daleko poza strefą finansową. Przepraszam pewnie niektóre z Was, ale jak słyszę, że nie karmię dziecka piersią bo nie chcę być uwiązana, nie noszę, nie kołyszę, żeby się nie przyzwyczaiło, ale kupię najdroższy wózek bo musi mieć to co najlepsze, to sobie myślę, że jednak coś jest nie tak...

Anita12, Martap88 lubią tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • pina87 Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tę środę mam połówkowe, nie mogę się doczekać a zarazem się boję czy wszystko ok...
    Teraz po weekendzie weselnym cierpię bo też trochę potańczyłam na szpilkach i noc po weselu była dla mnie zabójcza- dostałam takich bóli że nie mogłam się przewrócić z boku na bok i z trudem wstawałam... Teraz trochę lepiej ale nadal wstawanie i pierwsze kroki sprawiają mi duży ból :(
    Moja dzidzia już się rusza na całego :) czuje ją po kilka razy dziennie czasami już nie jest to delikatne nawet :) ale za to gdy się rusza jakiegoś dnia mniej to się włączają obawy... A kalendarz podpowiada - początek 6 mca :) Ale coś za szybko, chyba on źle liczy

Magdzia88, chloet, m@rtynka, Anita12 lubią tę wiadomość

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)
    Mnie od rana w sumie nie ma w domu, bo cały czas coś sprzątam na nowym mieszkaniu. I załatwiam jakieś tak drobne sprawy. :-\ :-D nie mam już sił normalnie :-D

Ja ruchy cały czas czuję, nisko pod pepkiem na linii majtek :-D. Wczoraj wieczorem maleństwo robiło Mamie psikusy, bo co popukałm w brzuch to po chwili dostawałam. odpowiedź ;-) Dzisiaj mi przyjdzie ten kombinezon z H&M-u i jakieś małe skarpeteczki ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 11:37

Magdzia88, karcia.wawa, Anita12, Fedra lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie dzisiaj wyniki krwi. Hemoglobina: 11, czyli dokładnie tyle samo, co miesiąc temu, choć od tamtego czasu 3 x dziennie łykam żelazo - chyba się słabo wchłania.

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pina87 wrote:
    Ja w tę środę mam połówkowe, nie mogę się doczekać a zarazem się boję czy wszystko ok...
    Teraz po weekendzie weselnym cierpię bo też trochę potańczyłam na szpilkach i noc po weselu była dla mnie zabójcza- dostałam takich bóli że nie mogłam się przewrócić z boku na bok i z trudem wstawałam... Teraz trochę lepiej ale nadal wstawanie i pierwsze kroki sprawiają mi duży ból :(
    Moja dzidzia już się rusza na całego :) czuje ją po kilka razy dziennie czasami już nie jest to delikatne nawet :) ale za to gdy się rusza jakiegoś dnia mniej to się włączają obawy... A kalendarz podpowiada - początek 6 mca :) Ale coś za szybko, chyba on źle liczy

mój dzidziuś też szaleje w brzuchu na maksa :) ale ruchy cały czas czuję bardzo nisko - tuż nad łonem. Chyba nie za bardzo mi się to łożysko podnosi do góry. Zobaczymy, co powie lekarz.

rqkqj11.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja Wam zazdroszczę tych szyjkowych badań. Mi nikt nigdy nie badał szyjki :/ Teraz 4 listopada będę u mojego nowego ginekologa, który już do końca będzie mi ciążę prowadził więc zmuszę go żeby sprawdził co i jak z szyjką.

Ja jestem totalnie niewyspana. Wczoraj wysyłaliśmy bagaże do Polski. Cały dzień pakowania. Potem mieli być ludzie o 23:00. Dzwonią przed 24:00 że będą za godzinę. Ostatecznie zadzwonili, że będą między 3 a 4. I byli 3:45. I cała noc czekania na nich. A teraz siedzę w pustym domu, z kotami i mi smutno.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi krwinki tez spadły z 12 do 11. Zobaczymy co jutro na to doktorek ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Dalej jakaś jestem nie w formie, ale to weekend dał mi wycisk. Dziś mocz oddałam do badania. W czwartek mam wizytę u gin i jestem bardzo ciekawa, jak duży jest Maluszek. Połówkowe mam na 23 listopada.

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Jak ja Wam zazdroszczę tych szyjkowych badań. Mi nikt nigdy nie badał szyjki :/ Teraz 4 listopada będę u mojego nowego ginekologa, który już do końca będzie mi ciążę prowadził więc zmuszę go żeby sprawdził co i jak z szyjką.

Ja jestem totalnie niewyspana. Wczoraj wysyłaliśmy bagaże do Polski. Cały dzień pakowania. Potem mieli być ludzie o 23:00. Dzwonią przed 24:00 że będą za godzinę. Ostatecznie zadzwonili, że będą między 3 a 4. I byli 3:45. I cała noc czekania na nich. A teraz siedzę w pustym domu, z kotami i mi smutno.
    No juz niedlugo bedziesz miala 1 lekarza i wszystko bedziesz wiedziala. Poprostu pilnuj zeby ci sprawdzil !
    Ja tez mam nadzieje ze z ta szyjka u mnie dobrze....i z tym lozyskiem...
    Mam wizyte 9.11 i nie wiem jak wytrzymam...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Co do szału zakupowego to u mnie nie występuje bo nie lubię zakupów. Teraz ku mojej radości dużo mnie ominie bo mam rzeczy po córce, ale w pierwszej ciąży też nie szalałam. Dziecko nie potrzebuje tych wszystkich drogich gadżetów, wózków z najwyższej półki. To tylko nasze zachcianki i tłumaczenie, że chce się dać dziecku wszystko to co najlepsze. A to co najlepsze znajduje się daleko poza strefą finansową. Przepraszam pewnie niektóre z Was, ale jak słyszę, że nie karmię dziecka piersią bo nie chcę być uwiązana, nie noszę, nie kołyszę, żeby się nie przyzwyczaiło, ale kupię najdroższy wózek bo musi mieć to co najlepsze, to sobie myślę, że jednak coś jest nie tak...[/QUOTE]

To nie tak, że zależy mi na najdroższych rzeczach, żeby miało wszystko naj.. nie należę do tych, które lubią szastać kasą- tylko to wszystko jest takie cudne i trudno się oprzeć! Tym bardziej że to pierwsze dziecko, więc chciałoby się, żeby miało wszystko, ale to niestety kosztuje. Rozumiem co miałaś na myśli.

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:

Niektorzy lekarze olewają badanie szyjki

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak tam u Was ze szkołą rodzenia? Jest w planach czy odpuszczacie?

‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ