X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i padam na pysk.....nogi mi z d**y wychodzą
    Wczoraj ślub i przyjęcie, przyjęcie było bardzo kameralnie, mało osób, bez tańców, co mi odpowiadało. Byliśmy w domu po 21 a i tak byłam bardzo zmęczona. Jeszcze miałam spodnie, co mi w pasie tak wbijały w brzuch, że nie był to komfort. Chyba już jestem stara na takie przyjęcia, skoro taka zmęczona byłam :).
    Dziś z mężem pojechaliśmy do galerii handlowej kupić ciuszki dla bratanicy i ze strony męża oraz spodnie ciążowe. Matko ile to nam czasu zajęło...spodnie i ciuszki kupione.
    Oglądaliśmy wózki dziecięce 2 w 1 - kurcze spacerówki wydawają mi się takie masywne. To były wózki coś tam...pajero. Ładne były ale coś masywne wyglądają. Widziałam w galerii babkę z wózkiem x-lander - piękny wózek.

• Mimi86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniś a ktory masz teraz tc?
    ja mam wizyte we wtorek wieczorem zwroce mu uwage zeby mi szyjke sprawdzil gdyby tego nie zrobil :/

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    moniś a ktory masz teraz tc?
    ja mam wizyte we wtorek wieczorem zwroce mu uwage zeby mi szyjke sprawdzil gdyby tego nie zrobil :/
    Zawsze trzeba przypominac, bo niektorzy lekarze to olewają ja juz sie tego nauczylam. U mnie dzisiaj jest 18 tydzien.

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche nudno w tym szpitalu szczegolnie, ze nawet nie wiem ile tu spedze. Moze tydzień,moze dwa, a moze miesiac i dluzej.

• Marrtusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mam do Was prośbę - macie jakieś fajne przepisy na przystawki? Co zazwyczaj robicie na imprezy? W sobotę będę miała gości i mam pustkę w głowie. Będą też 2 dziewczynki, jedna 4, druga 8 letnia. Obie niejadki. Zrobię ślimaki z ciasta francuskiego, sałatkę z pieczarek i fety, upiekę podudzia z kurczaka, pewnie jajka faszerowane i nie wiem, co jeszcze. Pomocy :)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia może jakaś deska serów, albo standardowo mozzarela z pomidorem, koreczki, u mnie w rodzinie jeszcze sprawdzają się paszteciki (kupne) do tego barsz czerwony ale z tym to dużo roboty.
    ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia ja wczoraj organizowalam impereze i zrobilam: salatke kebab, skrzydelka ala KFC, mini zapiekanki z bagietki, koreczki i i tortille faszerowane pokrojone na cienkie paseczki

hchy43r8kkymthav.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deska serów super:) o mozzarelli i nie pomyślałam,ale też super:) a koreczkow nienawidzę robic:)

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marysia,a jak robi się ta tortille?

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie czesto takie roladki:tortille smaruje cała serkiem Almette takim naturlanum lub z ogorkiem i układam na to łososia wedzonego i psek ogorka ( jakby cwiartke) i to wszystko zawijam w rulon i kroje na taka szerokosc jak sushi ;-)
    Nie kazdy lubi łososia no ale moze...

kr0pka lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moga byc jeszcze faszerowane cukinie mielonym mięsem z indyka. Upieczesz i mozna zjesc i na cieplo i na zimno tez beda ok :-)

Karolina12345
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś trzymaj sie tam dzielnie.
    ja tez czesto robie te mini tortille przewanznie z szynka, serem,salata i papryka czerwona.

Bellla:), kr0pka lubią tę wiadomość

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś z mężem na targach w Poznaniu i generalnie uważam je za kompletną porażkę. Tylko jedna hala, wózków jak na lekarstwo, więc moim zdaniem kiepsko. Jedyna dobra rzecz to że obejrzeliśmy wózek Anex Sport i fotelik Cybex Cloud Q i chyba je właśnie kupimy. Wózek leciutki, super zwrotny, fajna amortyzacja, naprawdę wart swojej ceny. ;-)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś nie martw się, będzie dobrze. Ważne że lekarz znalazł przyczynę i będzie mógł pomóc. Jeśli mogę zapytać co było u Ciebie powodem pierwszego poronienia?

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! U mnie też dzisiaj mało spokojny dzień, ale fajny. Z rana do kościoła, potem na zakupy bo chciałam sobie buty kupić. Jak wróciliśmy to do teściowej na obiad a potem długi dwugodzinny spacer z rodzinka lasami, ulicami itd :-). Miło spędzony dzień choć zaczął mi twardniec brzuch od długiego chodzenia.

Martusia ja robię tortille tak że smaruje ja serkiem almette wymieszanym z czosnkiem. Na to to szynka konserwowa, sałata lodowa, znów serek a potem pomidor i ogórek pokrojony w kawałeczki. Potem zwinac w filie spożywcza i po jakiejś godz można kroić w roladki :-)

Marrtusia, Bellla:), kr0pka lubią tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    Moniś nie martw się, będzie dobrze. Ważne że lekarz znalazł przyczynę i będzie mógł pomóc. Jeśli mogę zapytać co było u Ciebie powodem pierwszego poronienia?
    Tak naprawde niewiadomo. Najpierw krwawienie potem goraczka, gdy goraczka przeszla odeszły mi wody, do szpitala trafilam z bólami i rozwarciem 8cm. I nikt tak naprawde nie wie co bylo przyczyna. Mowili ze byc moze powodem bylo jakies zakażenie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Powiem Wam ze ja też nie mogę się doczekać na Maluszka,chciałabym go przytulić. Nie wiem czy też tak macie ale ja już myślę jak będzie wyglądał i do kogo jest podobny!

A kiedy już wreszcie weźmiemy w ramiona.. Nie myślę o niczym innym!

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już myślę o tym, żeby przytulić do siebie dziecko ;-). A wcześniej przed ciąża było marzenie o byciu w ciąży, poczuciu pierwszych kopniaków... Muszę się nacieszyć tym stanem, bo raczej w ciąży już nie będę :-(

Bellla:) lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@rtynka jesli moge zapytac, dlaczego piszesz, ze w ciazy juz nie będziesz?

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Ja też już myślę o tym, żeby przytulić do siebie dziecko ;-). A wcześniej przed ciąża było marzenie o byciu w ciąży, poczuciu pierwszych kopniaków... Muszę się nacieszyć tym stanem, bo raczej w ciąży już nie będę :-(
    Dlaczego? Ale to prawda kazdym stanem trzeba sie cieszyć bo ucieka bezpowrotnie

Monis przykro mi naprawdę wiem co wtedy czuje kobieta :-( ściskam cie mocno

w4sqs65g9q8df5xs.png
‹‹ 742 743 744 745 746 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ