X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 października 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie godziny wstawania to dla mnie zdecydowanie za wcześnie.. Cały tydzień leniuchowałam do 10 a dziś 7. Próbuje się ogarniać ale kompletnie nie idzie.. Na razie tylko ból głowy.

Moniś zdrówka życzę!

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś2* wrote:
    Wlasciwie to bolał mnie brzuch, ale tak inaczej niz zwykle takie jakby skurcze ciągnęło mnie strasznie i zaczynało bolec w krzyżu. Poszlam do lekarza wlasnie z powodu tych boli, bo wizyte mialam zaplanowana na listopad. Badanie wczesniejsze mialam dwa tyg temu i bylo wszystko ok. No i doktor mnie zbadała zobaczyłam jej przerażenie w oczach i mowi natychmiast szpital zagrazajace poronienie. Powiedziala tez ze dobrze ze w ogole mialam jakies objawy i przyszlam, bo zwykle dzieje sie bezobjawowo.
    Przezażające co piszesz. Jak dobrze, że miałaś te objawy. Ale wiesz co, dobrze że poszłaś do lekarza bo ja pewnie bym nie poszła tylko myślała, że to naturalne, że pewnie mi się wszystko rozciąga.

I tak pomyślałam, na Twoim przykładzie, że jednak kobiety w ciąży powinny mieć wizyty co dwa tygodnie. Nie usg ale chociaż badanie. Trochę mnie nastraszyłaś. Życzę Ci aby wszystko było dobrze. Trzymam za Was kciuki.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam 19 tydzień :-)

Odliczanie trwa :-)

Fruzia85, jenny88, MatyldaG, kr0pka, severi lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam ze ja też nie mogę się doczekać na Maluszka,chciałabym go przytulić. Nie wiem czy też tak macie ale ja już myślę jak będzie wyglądał i do kogo jest podobny!

Anita12, Nadiii lubią tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Przezażające co piszesz. Jak dobrze, że miałaś te objawy. Ale wiesz co, dobrze że poszłaś do lekarza bo ja pewnie bym nie poszła tylko myślała, że to naturalne, że pewnie mi się wszystko rozciąga.

I tak pomyślałam, na Twoim przykładzie, że jednak kobiety w ciąży powinny mieć wizyty co dwa tygodnie. Nie usg ale chociaż badanie. Trochę mnie nastraszyłaś. Życzę Ci aby wszystko było dobrze. Trzymam za Was kciuki.
    Nie chcialam Cie nastraszyć, bo nie mozemy sie denerwowac. Poszlam tylko dla swietego spokoju, bo bole były dosc silne DK tego moje poprzednie poronienie bylo dokladnie w tym samym tygodniu co jestem teraz. Byc moze gdyby nie to może tez uznałabym ze to normalne i jeszcze poczekam.

• Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zostajecie tu czy planujecie się przenosić?

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś2* wrote:
    Nie chcialam Cie nastraszyć, bo nie mozemy sie denerwowac. Poszlam tylko dla swietego spokoju, bo bole były dosc silne DK tego moje poprzednie poronienie bylo dokladnie w tym samym tygodniu co jestem teraz. Byc moze gdyby nie to może tez uznałabym ze to normalne i jeszcze poczekam.
    Tym bardziej powinnaś być pod specjalną opieką i mieć wizyty co dwa tygodnie.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Ja zaglądam tam ale tutaj też będę. Bardzo lubię to forum :-)
    A w ogóle to tak cicho wszedzie, że już się zastanawiałam czy nie powstało jakieś trzecie tajne forum i wszystkie dziewczyny się tam wyniosły ;)

Bellla:), karcia.wawa lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:

Ja będę aktywna na tym i tamtym forum ;-)

Anita12 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak myślałam tylko narazie się tam wogole nie ogarniam,ale ja nawet fejsa nie mam więc jestem do tyłu:-)

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Dzisiaj już 21 tydzien. Jestem troche zmartwiona bo Franio w ogóle wczoraj się nie ruszam ani razu. Boje się troche ale już jutro wizyta.

severi lubi tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw sie,Mój też tak ma,rano bardzo potem cały dzień nic,czasami poprostu się tak przekreci że się rusza ale nie czujemy,po za tym jest jeszcze słaby i czujemy tylko te mocne ruchy,a większość jeszcze nie.

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś2 - a czy to poronienie to też było przez problemy z szyjką?

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez sie nie rusza regularnie, czasami caly dzien nic nie czuje tylko dopeiro na wieczor ale wtedy sprawdze sobie w ciagu dnia Detektorem płodu i tyle :-)

Karolina12345
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po weselu....wycierpialam sie bo bolaly plecy pachwiny nogi brzuch...tanczylam ze 4 razy na poczatku. .ale dla meza wysiedzialam do 01:10...
    Mam nadz ze dzidzi nie zaszkodzilam mimo bolesci. Lyknelam pod wieczor nospe zeby brzuch odpuscil...dzis bola nogi ciut tylek ..sadze ze od butow na obcasie mimo ze bylam w noch ze 2 godz ..w kosciele i na obiedzie...ale jak sie nie chodzi wcale...

Ja na forum tamto...moze zerkne jutro. Bo musialabym wejsc na kompa...

Dziewczyny jal wasze wesela???? ;)

ewa81 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;) Ja mam dziś leniwy dzień. Wczoraj robiliśmy parapetówkę i ostatni goście wyszli o 4 i byłam już baaaardzo zmęczona. Ja jutro też mam wizytę i już się doczekać z mężem nie możemy;) Moja dzidzia też się rusza nie regularnie, wczoraj przez cały dzień pare razy tylko a dziś od rana wielka impreza była w brzuchu;)

Anita12 lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula33 wrote:
    Moniś2 - a czy to poronienie to też było przez problemy z szyjką?
    Niestety nie wiem, poniewaz wtedy szyjki jeszcze mi nikt nie badał, ale wtedy mialam troche inne objawy. Mimo wszystko jest to bardzo prawdopodobne.

• taka_ja Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem :-) wrocilam :-)

Moj maly bratanek wyjechal :-( smutno... oj jaki on kochany!! <3

Dzisiaj sprobuje doczytac forum i od jutra wracam do was na pelny etat :-D

p19uskjoy20ehkws.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaczynamy dziś 22 tydzień <3
    6 miesiąc <3

wizyta 3 listopada i mam nadzieję,że się dowiem na sto procent co siedzi w brzuszku , bo ostatnio w czwartek jak byłam, to lekarz mówił, że nie widać bo ma nóżki złączone, ale jak tak patrzałam patrzałam to tak jakby widziałam coś między nogami ..i zwątpiłam - a w domu tyle różowych ubranek :D - No ale co będzie to będzie ! <3 już się nie mogę doczekać , aż będę pewna na sto procent <3

m@rtynka, Anita12, Magdzia88, jenny88, Klarcia, chloet, severi, kr0pka, Fedra lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jak tu spokojnie, jak nigdy.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 741 742 743 744 745 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ