X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Kiedy oficjalnie ruszamy na nowym forum?
    Już działa, już napisałam oficjalną wiadomość stronę wcześniej, privy wysłałam co do niektórych. W wiadomości też już była informacja. Rejestracja trwa :)

• nataliad Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za info. Jak usiade do kompa to sobie tam wszystko poustawiam :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Bellla:) Znajoma

Wysłany: 22 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Hej dziewczyny, mam takie pytanie.. nie daje mi to spokoju,
    Jestem w 18tc cały czas męczyły mnie ranne wymioty..
    dzień w dzień wszystko odbywało się tak samo, ale od 2 dni zniknęły budzę się rano i nic..

i teraz pytanie czy jest to powód do stresu ? ruchów jeszcze nie czuję więc nie jestem w stanie stwierdzić czy u maleństwa ok.
    mnie męczyły do 16 tyg potem nagle ustały - z dnia na dzień, myślę, że nie jest to powód do niepokoju.

bellla:)
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis zaczęliśmy rozmowy o wózkach ale jeszcze nie ogladalismy. Tez mialam materac kokos gryka... To mi dalyscie do myślenia.

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk, puk, cześć dziewczyny. Bardzo bym chciała do Was dołączyć wraz z moim Malenstwem w brzuszku

Karolina12345, milagro, Anita12, karcia.wawa lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doszła reszta mojej wiadomości

uch5i09k3eicivpk.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie że są u Was targi dziecięce,bo w moich rejonach mają być w lutym,a to już za późno. Mam nadzieję że zdacie relacje. Wózek mam wybrany,ale tam będzie dużo innych super rzeczy które warto zobaczyć!
    Pozdrawiam wszystkich,bo ja dopiero zawitalam na forum.
    U mnie nadal pada...

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, urywa mi wiadomości. Mogę jeszcze być z Wami w grupie czy troszku już za późno?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Bellla:) Znajoma

Wysłany: 22 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny;) Byłam w czwartek u lekarza i mam dobre i gorsze wiadomośći , ehhhh , Z moimi skrzatami wszystko ok a szczęśćie-w połowie 18 tygodnia mają już po 15 cm , serduszka biją i stópki na dole - pewnie stąd te kopniaki w okolicach pechęrza jelit i ponizej jajnikow.

Niestety moje wyniki moczu - bilirubina i duzo ketonów, obrzeki i swiad wskazuja na cholestaze ciazowa - cokolwiek to jest- wolę chyba nie czytac , wiec w polowie przyszłego tygodnia muszę sie polozyc w szpitalu. Mma nadzieje, ze bedzie dobrze ...martwie sie o te moje 2 worki szczesxia:(

miłego dnia wszystkim ;)

severi, Anita12, karcia.wawa lubią tę wiadomość

bellla:)
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z Was orientuje sie czy jakos w najblizszych miesiacach bede targi dzieciecie w Warszawie ?
    Ja i tak nie bede wczesniej kupowała wozka niz w styczniu ale zobaczyc moge

Karolina12345
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [ url]https://branzadziecieca.pl/targi-dzieciece[/ url]
    Tutaj Karolina12345 masz link to zerknij

karcia.wawa lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellla:) wrote:
    cześć dziewczyny;) Byłam w czwartek u lekarza i mam dobre i gorsze wiadomośći , ehhhh , Z moimi skrzatami wszystko ok a szczęśćie-w połowie 18 tygodnia mają już po 15 cm , serduszka biją i stópki na dole - pewnie stąd te kopniaki w okolicach pechęrza jelit i ponizej jajnikow.

Niestety moje wyniki moczu - bilirubina i duzo ketonów, obrzeki i swiad wskazuja na cholestaze ciazowa - cokolwiek to jest- wolę chyba nie czytac , wiec w polowie przyszłego tygodnia muszę sie polozyc w szpitalu. Mma nadzieje, ze bedzie dobrze ...martwie sie o te moje 2 worki szczesxia:(

miłego dnia wszystkim ;)

Moja siostra miała cholestaze ciążową - objawiała się tym,że całe ciało ją swędziało i to strasznie . Chodzi o to,że wątroba będzie w gorszym stanie niż u najgorszego alkoholika - zastój żółci jest wewnatrzwątrobowy, bo sobie nie radzi watroba z tak dużą dawką hormonów, będą potrzebne leki sterydy , dieta - i możesz urodzić wcześniej - moja siostra urodziła miesiąc przed planowanym terminem porodu wcześniaka ok.2 kg ,ale córka zdrowa ;) Po porodzie wszystko wróciło do normy .Najważniejsze , żebyś nie panikowała jak będziesz pod ciągłą kontrolą lekarza to wszystko będzie dobrze .

Bellla:) lubi tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    [ url]https://branzadziecieca.pl/targi-dzieciece[/ url]
    Tutaj Karolina12345 masz link to zerknij

No wlasnie widzialam ale dla przyszlych rodzicow sa tylko 10 i 11 czerwca 2017 czyli duzo za pozno ;-)

Karolina12345
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 no właśnie tak patrzę, że albo już były albo tak jak mówisz dopiero w przyszłym roku. Nie wiem jak ja to szukałam. Sorki

uch5i09k3eicivpk.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella narazie spokojnie,pójdziesz do szpitala ocenia sytuację,sprawdza stan wątroby i wdroza ewentualne leczenie,skoro nie wysłał Cię prosto do szpitala to znaczy że nie ma dramatu. A z Bliźniakami większa ostrożność wiec podejrzewam że będzie dobrze

Bellla:) lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella :) przez przypadek polubiłam. Mam nadzieję że okaże się że wszystko jest dobrze :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powiem coś bliżej o sobie...mam 28 lat i jest to mój pierwszy dzidzIuś. Staraliśmy się o niego dlugo, ale udalo sie, wydaje mi się że pomogła drożność jajowodow. Miałam cichą nadzieję, że na badaniu USG wyjdzie psioszka, a lekarz powiedział że chłopak jak nic. Termin mam na 20 marca.
    Wpiszcie mnie na listę?

Anita12, karcia.wawa lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka WITAM ;) Nie używaj w postach gotowych buziek z telefonu bo to wtedy zazwyczaj ucinaja sie posty. Zawsze od miejsca wstawionej buzki.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to dlatego, widzisz. Nie pomyslalabym nawet. :)

uch5i09k3eicivpk.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa koleżankę :-) ja tez myślę że lekarz powie ze dziewuszka ale po kształcie brzucha (miałam identyczny z synem) coraz częściej myślę o chłopcu. Straciłam córkę dlatego tak bardzo o niej myślę. Zobaczymy mam nadzieje w poniedziałek.

w4sqs65g9q8df5xs.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ