MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ewa wrote:Hej dziewczyny, mam takie pytanie.. nie daje mi to spokoju,
Jestem w 18tc cały czas męczyły mnie ranne wymioty..
dzień w dzień wszystko odbywało się tak samo, ale od 2 dni zniknęły budzę się rano i nic..
i teraz pytanie czy jest to powód do stresu ? ruchów jeszcze nie czuję więc nie jestem w stanie stwierdzić czy u maleństwa ok.bellla:) -
Ale macie fajnie że są u Was targi dziecięce,bo w moich rejonach mają być w lutym,a to już za późno. Mam nadzieję że zdacie relacje. Wózek mam wybrany,ale tam będzie dużo innych super rzeczy które warto zobaczyć!
Pozdrawiam wszystkich,bo ja dopiero zawitalam na forum.
U mnie nadal pada... -
cześć dziewczyny;) Byłam w czwartek u lekarza i mam dobre i gorsze wiadomośći , ehhhh , Z moimi skrzatami wszystko ok a szczęśćie-w połowie 18 tygodnia mają już po 15 cm , serduszka biją i stópki na dole - pewnie stąd te kopniaki w okolicach pechęrza jelit i ponizej jajnikow.
Niestety moje wyniki moczu - bilirubina i duzo ketonów, obrzeki i swiad wskazuja na cholestaze ciazowa - cokolwiek to jest- wolę chyba nie czytac , wiec w polowie przyszłego tygodnia muszę sie polozyc w szpitalu. Mma nadzieje, ze bedzie dobrze ...martwie sie o te moje 2 worki szczesxia:(
miłego dnia wszystkimseveri, Anita12, karcia.wawa lubią tę wiadomość
bellla:) -
Bellla:) wrote:cześć dziewczyny;) Byłam w czwartek u lekarza i mam dobre i gorsze wiadomośći , ehhhh , Z moimi skrzatami wszystko ok a szczęśćie-w połowie 18 tygodnia mają już po 15 cm , serduszka biją i stópki na dole - pewnie stąd te kopniaki w okolicach pechęrza jelit i ponizej jajnikow.
Niestety moje wyniki moczu - bilirubina i duzo ketonów, obrzeki i swiad wskazuja na cholestaze ciazowa - cokolwiek to jest- wolę chyba nie czytac , wiec w polowie przyszłego tygodnia muszę sie polozyc w szpitalu. Mma nadzieje, ze bedzie dobrze ...martwie sie o te moje 2 worki szczesxia:(
miłego dnia wszystkim
Moja siostra miała cholestaze ciążową - objawiała się tym,że całe ciało ją swędziało i to strasznie . Chodzi o to,że wątroba będzie w gorszym stanie niż u najgorszego alkoholika - zastój żółci jest wewnatrzwątrobowy, bo sobie nie radzi watroba z tak dużą dawką hormonów, będą potrzebne leki sterydy , dieta - i możesz urodzić wcześniej - moja siostra urodziła miesiąc przed planowanym terminem porodu wcześniaka ok.2 kg ,ale córka zdrowa Po porodzie wszystko wróciło do normy .Najważniejsze , żebyś nie panikowała jak będziesz pod ciągłą kontrolą lekarza to wszystko będzie dobrze .Bellla:) lubi tę wiadomość
-
Bella narazie spokojnie,pójdziesz do szpitala ocenia sytuację,sprawdza stan wątroby i wdroza ewentualne leczenie,skoro nie wysłał Cię prosto do szpitala to znaczy że nie ma dramatu. A z Bliźniakami większa ostrożność wiec podejrzewam że będzie dobrze
Bellla:) lubi tę wiadomość
-
Może powiem coś bliżej o sobie...mam 28 lat i jest to mój pierwszy dzidzIuś. Staraliśmy się o niego dlugo, ale udalo sie, wydaje mi się że pomogła drożność jajowodow. Miałam cichą nadzieję, że na badaniu USG wyjdzie psioszka, a lekarz powiedział że chłopak jak nic. Termin mam na 20 marca.
Wpiszcie mnie na listę?Anita12, karcia.wawa lubią tę wiadomość