X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliad wrote:
    Kiedy oficjalnie ruszamy na nowym forum?
    Już działa, już napisałam oficjalną wiadomość stronę wcześniej, privy wysłałam co do niektórych. W wiadomości też już była informacja. Rejestracja trwa :)

• nataliad Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dzięki za info. Jak usiade do kompa to sobie tam wszystko poustawiam :)

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Bellla:) Znajoma

Wysłany: 22 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa wrote:
    Hej dziewczyny, mam takie pytanie.. nie daje mi to spokoju,
    Jestem w 18tc cały czas męczyły mnie ranne wymioty..
    dzień w dzień wszystko odbywało się tak samo, ale od 2 dni zniknęły budzę się rano i nic..

i teraz pytanie czy jest to powód do stresu ? ruchów jeszcze nie czuję więc nie jestem w stanie stwierdzić czy u maleństwa ok.
    mnie męczyły do 16 tyg potem nagle ustały - z dnia na dzień, myślę, że nie jest to powód do niepokoju.

bellla:)
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez dzis zaczęliśmy rozmowy o wózkach ale jeszcze nie ogladalismy. Tez mialam materac kokos gryka... To mi dalyscie do myślenia.

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk, puk, cześć dziewczyny. Bardzo bym chciała do Was dołączyć wraz z moim Malenstwem w brzuszku

Karolina12345, milagro, Anita12, karcia.wawa lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie doszła reszta mojej wiadomości

uch5i09k3eicivpk.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie fajnie że są u Was targi dziecięce,bo w moich rejonach mają być w lutym,a to już za późno. Mam nadzieję że zdacie relacje. Wózek mam wybrany,ale tam będzie dużo innych super rzeczy które warto zobaczyć!
    Pozdrawiam wszystkich,bo ja dopiero zawitalam na forum.
    U mnie nadal pada...

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, urywa mi wiadomości. Mogę jeszcze być z Wami w grupie czy troszku już za późno?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Bellla:) Znajoma

Wysłany: 22 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny;) Byłam w czwartek u lekarza i mam dobre i gorsze wiadomośći , ehhhh , Z moimi skrzatami wszystko ok a szczęśćie-w połowie 18 tygodnia mają już po 15 cm , serduszka biją i stópki na dole - pewnie stąd te kopniaki w okolicach pechęrza jelit i ponizej jajnikow.

Niestety moje wyniki moczu - bilirubina i duzo ketonów, obrzeki i swiad wskazuja na cholestaze ciazowa - cokolwiek to jest- wolę chyba nie czytac , wiec w polowie przyszłego tygodnia muszę sie polozyc w szpitalu. Mma nadzieje, ze bedzie dobrze ...martwie sie o te moje 2 worki szczesxia:(

miłego dnia wszystkim ;)

severi, Anita12, karcia.wawa lubią tę wiadomość

bellla:)
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktoras z Was orientuje sie czy jakos w najblizszych miesiacach bede targi dzieciecie w Warszawie ?
    Ja i tak nie bede wczesniej kupowała wozka niz w styczniu ale zobaczyc moge

Karolina12345
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [ url]https://branzadziecieca.pl/targi-dzieciece[/ url]
    Tutaj Karolina12345 masz link to zerknij

karcia.wawa lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellla:) wrote:
    cześć dziewczyny;) Byłam w czwartek u lekarza i mam dobre i gorsze wiadomośći , ehhhh , Z moimi skrzatami wszystko ok a szczęśćie-w połowie 18 tygodnia mają już po 15 cm , serduszka biją i stópki na dole - pewnie stąd te kopniaki w okolicach pechęrza jelit i ponizej jajnikow.

Niestety moje wyniki moczu - bilirubina i duzo ketonów, obrzeki i swiad wskazuja na cholestaze ciazowa - cokolwiek to jest- wolę chyba nie czytac , wiec w polowie przyszłego tygodnia muszę sie polozyc w szpitalu. Mma nadzieje, ze bedzie dobrze ...martwie sie o te moje 2 worki szczesxia:(

miłego dnia wszystkim ;)

Moja siostra miała cholestaze ciążową - objawiała się tym,że całe ciało ją swędziało i to strasznie . Chodzi o to,że wątroba będzie w gorszym stanie niż u najgorszego alkoholika - zastój żółci jest wewnatrzwątrobowy, bo sobie nie radzi watroba z tak dużą dawką hormonów, będą potrzebne leki sterydy , dieta - i możesz urodzić wcześniej - moja siostra urodziła miesiąc przed planowanym terminem porodu wcześniaka ok.2 kg ,ale córka zdrowa ;) Po porodzie wszystko wróciło do normy .Najważniejsze , żebyś nie panikowała jak będziesz pod ciągłą kontrolą lekarza to wszystko będzie dobrze .

Bellla:) lubi tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 22 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    [ url]https://branzadziecieca.pl/targi-dzieciece[/ url]
    Tutaj Karolina12345 masz link to zerknij

No wlasnie widzialam ale dla przyszlych rodzicow sa tylko 10 i 11 czerwca 2017 czyli duzo za pozno ;-)

Karolina12345
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 no właśnie tak patrzę, że albo już były albo tak jak mówisz dopiero w przyszłym roku. Nie wiem jak ja to szukałam. Sorki

uch5i09k3eicivpk.png
  • Fruzia85 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella narazie spokojnie,pójdziesz do szpitala ocenia sytuację,sprawdza stan wątroby i wdroza ewentualne leczenie,skoro nie wysłał Cię prosto do szpitala to znaczy że nie ma dramatu. A z Bliźniakami większa ostrożność wiec podejrzewam że będzie dobrze

Bellla:) lubi tę wiadomość

ex2bdf9hbfpg3rt5.png

3i49k6nlyja0did5.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella :) przez przypadek polubiłam. Mam nadzieję że okaże się że wszystko jest dobrze :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może powiem coś bliżej o sobie...mam 28 lat i jest to mój pierwszy dzidzIuś. Staraliśmy się o niego dlugo, ale udalo sie, wydaje mi się że pomogła drożność jajowodow. Miałam cichą nadzieję, że na badaniu USG wyjdzie psioszka, a lekarz powiedział że chłopak jak nic. Termin mam na 20 marca.
    Wpiszcie mnie na listę?

Anita12, karcia.wawa lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka WITAM ;) Nie używaj w postach gotowych buziek z telefonu bo to wtedy zazwyczaj ucinaja sie posty. Zawsze od miejsca wstawionej buzki.

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa to dlatego, widzisz. Nie pomyslalabym nawet. :)

uch5i09k3eicivpk.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa koleżankę :-) ja tez myślę że lekarz powie ze dziewuszka ale po kształcie brzucha (miałam identyczny z synem) coraz częściej myślę o chłopcu. Straciłam córkę dlatego tak bardzo o niej myślę. Zobaczymy mam nadzieje w poniedziałek.

w4sqs65g9q8df5xs.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ