X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 23 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 dzieki za usciski odwzajemniam:)

Martap88 lubi tę wiadomość

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś2* wrote:
    M@rtynka jesli moge zapytac, dlaczego piszesz, ze w ciazy juz nie będziesz?

Główną przczyna niestety będą finanse, będę miała dwójkę dzieci. Trzeba też z wielu względów pomyśleć o sobie, o rozwijaniu siebie i swoich potrzeb mieć po prostu czas dla siebie... Mogłabym z miłą chęcią mieć nawet z czworo dzieci, ale na to musi się złożyć wiele czynników... Chociaż mój mąż coś mówi o trójce dzieci :-D nie wykluczam kolejnej ciąży w 100%, bo nie wiem co mi życie przyniesie, ale nie będę się starać specjalnie :-) zresztą to zajście w ciążę było dla mnie mega frustrację bo były problemy.

kr0pka lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 23 października 2016, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze tak, uwazam ze zycie na macierzynstwie sie nie konczy i trzeba miec czas na swoje marzenia i nie tylko.
    Mi w sumie corka by wystarczyła ale jak zaczela byc starsza i starsza to zaczelam myslec dla niej o rodzenswtie(sama mam) zeby kiedys miała taka bliska osobe. ;-)
    Ja wiecej dzieci nie planuje bo poprostu nie mam na to czasu, mimo ze stac mnie i na 5 , prywany złobek czy nianie ale to nie na tym to wszystko polega. Kazda wolna chwile staram sie spedzac z nia i z drugim tez mam taki zamiar.

kr0pka lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • Bellla:) Znajoma

Wysłany: 24 października 2016, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    Moja siostra miała cholestaze ciążową - objawiała się tym,że całe ciało ją swędziało i to strasznie . Chodzi o to,że wątroba będzie w gorszym stanie niż u najgorszego alkoholika - zastój żółci jest wewnatrzwątrobowy, bo sobie nie radzi watroba z tak dużą dawką hormonów, będą potrzebne leki sterydy , dieta - i możesz urodzić wcześniej - moja siostra urodziła miesiąc przed planowanym terminem porodu wcześniaka ok.2 kg ,ale córka zdrowa ;) Po porodzie wszystko wróciło do normy .Najważniejsze , żebyś nie panikowała jak będziesz pod ciągłą kontrolą lekarza to wszystko będzie dobrze .
    Dziękuję bardzo,troszkę mnie pocieszyłaś, mam nadzieję, żę u mnie też leki zadziałąją i wszystko ze skrzatami bedzie dobrze :)*

bellla:)

Wysłany: 24 października 2016, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś2* wrote:
    Witajcie ponownie, znowu nie bylo mnie jakis czas probuje nadrobic czytanie. Bede miala teraz duzo czasu, bo pisze do Was ze szpitala. Musieli mnie polozyc dwa dni temu. A co gorsze nawet nie wiem na ile.
    Pozdrowienia dla wszystkich mamuś.

Jak się czujesz ? mam nadzieję , że wszystko w porządku, trzymam kciuki

Wysłany: 24 października 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Bella narazie spokojnie,pójdziesz do szpitala ocenia sytuację,sprawdza stan wątroby i wdroza ewentualne leczenie,skoro nie wysłał Cię prosto do szpitala to znaczy że nie ma dramatu. A z Bliźniakami większa ostrożność wiec podejrzewam że będzie dobrze

Dzięki za pocieszenie Fruzia , tez mam taką nadzieję , dzisiaj w nocy myślałm, że się zadrapię na śmierć, masakra jak mnie wszytko swędziało , ale masz rację, jakby było na cito, to powinnam sie martwic a tak dopiero za kilka dni więc mogę myślec, żę jest tak jak piszesz :)*

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 24 października 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bellla:) wrote:
    Jak się czujesz ? mam nadzieję , że wszystko w porządku, trzymam kciuki
    Witam sie ze szpitala o poranku. Ciekawe jak dzis dzien się potoczy no i mam nadzieje, ze szybko minie:)

• Englein Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Mam do Was prośbę - macie jakieś fajne przepisy na przystawki? Co zazwyczaj robicie na imprezy? W sobotę będę miała gości i mam pustkę w głowie. Będą też 2 dziewczynki, jedna 4, druga 8 letnia. Obie niejadki. Zrobię ślimaki z ciasta francuskiego, sałatkę z pieczarek i fety, upiekę podudzia z kurczaka, pewnie jajka faszerowane i nie wiem, co jeszcze. Pomocy :)
    U mnie "ida" rolzdki z szynki z serem z czosnkiem. Szy ka konserwowa kwadratowa, scieram ser albo mozna kupic gotowy, do sera dodaje troche majonezu, wyciskam czosnek (ile kto lubi, u nas sporo), dodaje dla lepszej konsystencji jeszcze majonez...mieszam....i taka serowa papke nakladam ok.kopiastej lyzeczkina brzeg szynki..zawijam w rulonik i do pojemnika z przykryciem. Najlepsze nak zrobi sie z dnia na dzien, fajnie zdaza stezec.

Marrtusia, kr0pka lubią tę wiadomość

Konradek ur.7 grudnia 2016 r. - 1055g - 27w 1d
    5fdazm9.png

Nasz Mały Wielki Cud 7 tc. 1 dz,{*} 9.12.2015
  • Englein Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruzia85 wrote:
    Nie martw sie,Mój też tak ma,rano bardzo potem cały dzień nic,czasami poprostu się tak przekreci że się rusza ale nie czujemy,po za tym jest jeszcze słaby i czujemy tylko te mocne ruchy,a większość jeszcze nie.
    Nie martw siekczesc z nas jeszcze ie czuje :( ja tylko wieczorem,nie codziennie, na lezaco. Juz nie moge sie doczeac,az to moje dziecie da matce znac w dzien..jeszczze tak potrzyma mnie z tydzien to naprawde polece kupic detektor...polozna mowila,ze mam byc spokojna do 24tc.

5fdazm9.png

• Englein Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 wrote:
    Moga byc jeszcze faszerowane cukinie mielonym mięsem z indyka. Upieczesz i mozna zjesc i na cieplo i na zimno tez beda ok :-)
    Mielone to fajne pole do popisu :) ja jesxcze przesmazam, tez z indyka, z przyprawami, dodaje wydrazone pomarancze, sok do wypicia :) (ktore wczesniej kroje w poprzek na pol, wydrazam, zostawaiam skorki), chwile odparowuje sok ktory powstal.Mozna podac od razu albo posypac lekko serem kozim lub zoltym normalnym ( lub jakim kto chce) i na chwile do piekarnika.

5fdazm9.png

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze ale dziś tu mały ruch...

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maly bo dziewczyny pewnie sa na tym nowym forum...ja dopiero wstalam...wczoraj mialam wrazenie ze chyba moj groszek rusza mi sie w brzuchu...ale nisko pod pepkiem... Wy tez macie tak nisko mimo 20 tc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 09:46

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Marynia991 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia spokojnie. Ja mam ruchy w połowie między pępkiem a linią majtek a czasami na lini majtek. Wiec to normalne:)

Magdzia88 lubi tę wiadomość

hchy43r8kkymthav.png
  • malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam rano na tym forum to tam też raczej cisza... mój Mały też się rusza w różnych miejscach, raz niżej, raz wyżej. a wczoraj znowu rano jak leżałam w łóżku na plecach wędrował sobie w górę do pępka i znów trochę wykrzywił mi brzuch :P

Magdzia88 lubi tę wiadomość

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • Mamuśka level2 Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po weekendzie i nieprzespanej nocy, znowu miałam kłucie w szyjce przez całą noc i co chwilę się budziłam teraz od rana nie czuje nic i się uspokoiłam trochę, najgorsze uczucie w ciąży -budzi strach , chyba już bym wolała czasem sobie powymiotować przynajmniej bym wiedziała że wszystko jest ok a tak to człowiek od razu myśli, że szyjka się skraca ;/ i ja tez ani razu nie miałam jeszcze mierzonej szyjki co mnie martwi.

I na dodatek mój brzdąc przez całą noc fikał koziołki, co się przebudziłam to czułam jego ruchy, nie wiem czy gołąbki mu nie smakowały czy imprezę nocną sobie urządził :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 09:56

57ea6df9a5bae.png
    ec5zb32.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie niewiele dzisiaj się tu dzieje, więc może mi się uda normalnie popracować. ;)

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuśka level2 wrote:
    Witam po weekendzie i nieprzespanej nocy, znowu miałam kłucie w szyjce przez całą noc i co chwilę się budziłam teraz od rana nie czuje nic i się uspokoiłam trochę, najgorsze uczucie w ciąży -budzi strach , chyba już bym wolała czasem sobie powymiotować przynajmniej bym wiedziała że wszystko jest ok a tak to człowiek od razu myśli, że szyjka się skraca ;/ i ja tez ani razu nie miałam jeszcze mierzonej szyjki co mnie martwi.

I na dodatek mój brzdąc przez całą noc fikał koziołki, co się przebudziłam to czułam jego ruchy, nie wiem czy gołąbki mu nie smakowały czy imprezę nocną sobie urządził :)
    Ja też przy następnej wizycie muszę zapytać lekarkę o szyjkę, bo nic ni chyba nie mierzyła, a przynajmniej nie powiedziała, że mierzyła. :/

Mnie od rana kłuje chyba jajnik i pachwina, więc też się trochę denerwuję, bo nie wiem czy to mały go okopuje, czy to coś złego się dzieje. Ty przynajmniej czujesz ruchy, to wiesz, że z dzieckiem ok, a ja niestety póki co nie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 09:59

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • befra Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak od dwóch albo trzech dni mam wrażenie że czuję moje maleństwo. Zazwyczaj wieczorem i nisko właśnie gdzieś koło lini majtek. Mam nadzieję że to to.

Magdzia88, karcia.wawa lubią tę wiadomość

1a0db63d28.png + tydzień wg om
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczynkii kiedy macie teraz wizyty???? Dajcie znac oczywiscie co powiedzieli na te wasze dolegliwosci...
    Ja tez mam schize z ta szyjka...raz juz mnie jeden nastraszyl ..ze 2.5
    Ale drugi rozwial szybko ze 3.5
    I wczoraj tez mialam takie klucia ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 10:09

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    kurcze ale dziś tu mały ruch...
    Myślę, że już tak będzie bo dziewczyny na nowym forum działają.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ