X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a słowo znieczulenie też działa na mnie uspakajajaco nawet gdybym nie dostała, ale wystarczy że jest taka opcja. W Oławie też możesz sobie położna wykupić za 400 albo 500 zł.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam szkole rodzenia 16 listopada tez darmowa ;)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szkoła rodzenia darmowa to musi być tam gdzie będzie się rodzic?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    A szkoła rodzenia darmowa to musi być tam gdzie będzie się rodzic?

Nie, położna która szkołę prowadzi musi miec kontrakt z nfz, wtedy Ty wybierasz ją jako swoją położną środowiskową i wtedy szkoła jest za darmo

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Klarcia a to czasami nie Ty pisałaś że chcesz rodzic w Oławie?
    No nie, to nie ja. Ja z Poznania jestem.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia jaką sobie wybrałam zajęcia zaczęły się w zeszłym tygodniu, ale położna powiedziała, że dla mnie jeszcze za wcześnie. Następne zaczną się za 8 tygodni, a że to okres świąteczny, więc najprawdopodobniej będzie to początek stycznia. I jestem troszkę zła bo zacznę gdzieś od 28 tyg czyli dosyć późno. Cała cykl trwa 8 tyg więc prawie do samego końca. Planowałam sobie chodzić wcześniej, żeby nie męczyć się tam z dużym brzuszkiem, ale chyba nie ma wyjścia..

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    No nie, to nie ja. Ja z Poznania jestem.

To coś mi się pomylilo. Śliczny bukiet masz na zdjeciu. Taki sam miałam na swoim ślubie: )

uch5i09k3eicivpk.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    A jest tutaj jakaś dziewczyna z Wrocławia bądź okolic?

Ja jestem :)

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Klarcia a to czasami nie Ty pisałaś że chcesz rodzic w Oławie?

Ja też chcę rodzić w Oławie!

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ostatnio rozmawiałam z kolezanka i mówiła, że lekarka powiedziala jej ze zauważyła i jej synka jakaś plamke na serduszku, jakaś świecąca.. ...ale jest duże prawdopodobieństwo że do porodu zaniknie. I też tak się stało. W 8 miesiącu na USG już nic nie było. Serduszko czyste.
    Lekarz ujął to tak żeby nie traktować tego jako wadę a zaletę. Na razie się nie martwię bo nie chce się nie potrzebnie stresować i dziękuję ze podałaś przykład tym bardziej jestem spokojna :)
    Uwielbiam sny w ciazy dziś karmiłam piersią maluszka i tak dużo zjadł i mleka mi nie brakło i taka szczęśliwa byłam :) tylko dla równowagi w drugim śnie napadli nas Austriacy i była wojna nam udalo sie uciec- sny akcji tez Lubie

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kombinezon dresowy z H&M'u niestety chyba będę musiała na wszelki wypadek jeszcze dokupić grubszy, albo zobaczę jeszcze po córce miałam czarny ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c958120d795.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 13:59

milagro, PetitQa, Magdzia88, Klarcia, taka_ja, Nadiii, wolfik25, Anita12, kr0pka, severi, Fedra, coffee lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak byłam w pierwszej ciąży to na forum tez było sporo dziewczyn z Wrocławia i okolic :) swoją drogą całkiem ładne miasto, w wakacje jak wracalismy znad morza to zatrzymaliśmy się w zoo

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    A jest tutaj jakaś dziewczyna z Wrocławia bądź okolic?

ja jestem z Wroclawia :)

rqkqj11.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie. Wszystko w porządku. Serduszko bije maly się rusza. Na usg widziałam jajeczka miedzy nogami ale lekarz nic nie mówił wiec czekam do czwarty na prenatalne. Wage podał dziwna bo niby 1030 g ale taka wage dziecko ma chyba w późniejszym okresie.

m@rtynka, Vaina, milagro, Klarcia, MatyldaG, wolfik25, Anita12, anuschka, PetitQa, Englein, Fruzia85, kr0pka, severi, Fedra lubią tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PetitQa wrote:
    Ciekawe jak byłam w pierwszej ciąży to na forum tez było sporo dziewczyn z Wrocławia i okolic :) swoją drogą całkiem ładne miasto, w wakacje jak wracalismy znad morza to zatrzymaliśmy się w zoo

No fajne miasto, nie mogę się doczekać kiermaszu bozonarodzeniowego na rynku. Kocham ta "magie"

PetitQa lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja też chcę rodzić w Oławie!

No a kiedy masz termin?

uch5i09k3eicivpk.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    I po wizycie. Wszystko w porządku. Serduszko bije maly się rusza. Na usg widziałam jajeczka miedzy nogami ale lekarz nic nie mówił wiec czekam do czwarty na prenatalne. Wage podał dziwna bo niby 1030 g ale taka wage dziecko ma chyba w późniejszym okresie.

wagina u dziewczynek też wygląda na sporych rozmiarów na USG, więc może nie był jeszcze pewien płci :)
    A co do wagi, to z pewnością musiała zajść jakaś pomyłka.

rqkqj11.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam z klupsia i szału nie było. Jedną śruba zupełnie nie pasowała. Zakrycie na szulfade było nadpekniete. Do tego komoda. Co prawda korzystam z niej już 5 lat ale uchwyty od szuflad pourywały się po kilku miesiącach, musiałam wszystkie wymienić i same szuflady są słabe, uginają się i zdarza się ze wylatuja z szyn.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam łóżeczka z drewna bukowego. Są o wiele bardziej wytrzymałe niż sosnowe.

Vaina lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    18t1d... Jak tu nie zwariować do końca?? Bardzo się cieszę że zaszliśmy już tak daleko, ale wciąż drżę o każdy dzień. Chciałabym już poszaleć na zakupach szukając ciuszków i tych wszystkich gadżetów, ale najwcześniej myślę po 6 mcu. Obym tylko nie zwariowała jak wpadnę w wir zakupów. Te wszystkie rzeczy są takie piękne! Najpierw wmawiałam sobie, że nie będę szaleć przy noworodku, kupię najzwyklejszą gondolę, bo przecież dziecko jeździ do pół roku w niej, a później i tak trzeba kupić wygodną spacerówkę do chowania w aucie.. Przez myśl przeszło mi nawet łóżeczko turystyczne z przewijakiem zamiast zwykłego bo przecież dłużej posłuży...
    Ale im dalej tym chyba zaczynam wariować. Wózki podobają mi się tylko te z raczej "górnej pułki" i jak miałoby nas ominąć piękne białe łóżeczkp z tymi wszystkimi bajerami!! To chyba prawda, że przy piereszym dziecku człowiek wariuje i chciałby mieć wszysko naj!
    O to jesteśmy w tym samym czasie :-)

Nadiii lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ