X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a słowo znieczulenie też działa na mnie uspakajajaco nawet gdybym nie dostała, ale wystarczy że jest taka opcja. W Oławie też możesz sobie położna wykupić za 400 albo 500 zł.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam szkole rodzenia 16 listopada tez darmowa ;)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A szkoła rodzenia darmowa to musi być tam gdzie będzie się rodzic?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    A szkoła rodzenia darmowa to musi być tam gdzie będzie się rodzic?

Nie, położna która szkołę prowadzi musi miec kontrakt z nfz, wtedy Ty wybierasz ją jako swoją położną środowiskową i wtedy szkoła jest za darmo

• Klarcia Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Klarcia a to czasami nie Ty pisałaś że chcesz rodzic w Oławie?
    No nie, to nie ja. Ja z Poznania jestem.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szkole rodzenia jaką sobie wybrałam zajęcia zaczęły się w zeszłym tygodniu, ale położna powiedziała, że dla mnie jeszcze za wcześnie. Następne zaczną się za 8 tygodni, a że to okres świąteczny, więc najprawdopodobniej będzie to początek stycznia. I jestem troszkę zła bo zacznę gdzieś od 28 tyg czyli dosyć późno. Cała cykl trwa 8 tyg więc prawie do samego końca. Planowałam sobie chodzić wcześniej, żeby nie męczyć się tam z dużym brzuszkiem, ale chyba nie ma wyjścia..

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klarcia wrote:
    No nie, to nie ja. Ja z Poznania jestem.

To coś mi się pomylilo. Śliczny bukiet masz na zdjeciu. Taki sam miałam na swoim ślubie: )

uch5i09k3eicivpk.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    A jest tutaj jakaś dziewczyna z Wrocławia bądź okolic?

Ja jestem :)

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Klarcia a to czasami nie Ty pisałaś że chcesz rodzic w Oławie?

Ja też chcę rodzić w Oławie!

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ostatnio rozmawiałam z kolezanka i mówiła, że lekarka powiedziala jej ze zauważyła i jej synka jakaś plamke na serduszku, jakaś świecąca.. ...ale jest duże prawdopodobieństwo że do porodu zaniknie. I też tak się stało. W 8 miesiącu na USG już nic nie było. Serduszko czyste.
    Lekarz ujął to tak żeby nie traktować tego jako wadę a zaletę. Na razie się nie martwię bo nie chce się nie potrzebnie stresować i dziękuję ze podałaś przykład tym bardziej jestem spokojna :)
    Uwielbiam sny w ciazy dziś karmiłam piersią maluszka i tak dużo zjadł i mleka mi nie brakło i taka szczęśliwa byłam :) tylko dla równowagi w drugim śnie napadli nas Austriacy i była wojna nam udalo sie uciec- sny akcji tez Lubie

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest kombinezon dresowy z H&M'u niestety chyba będę musiała na wszelki wypadek jeszcze dokupić grubszy, albo zobaczę jeszcze po córce miałam czarny ;-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c958120d795.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 13:59

milagro, PetitQa, Magdzia88, Klarcia, taka_ja, nick nieaktualny, wolfik25, Anita12, kr0pka, severi, Fedra, coffee lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • PetitQa Przyjaciółka

Wysłany: 24 października 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak byłam w pierwszej ciąży to na forum tez było sporo dziewczyn z Wrocławia i okolic :) swoją drogą całkiem ładne miasto, w wakacje jak wracalismy znad morza to zatrzymaliśmy się w zoo

h44eskjohkcqs13a.png mhsvkrhmzn9jf6bm.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    A jest tutaj jakaś dziewczyna z Wrocławia bądź okolic?

ja jestem z Wroclawia :)

rqkqj11.png
  • unbelmished Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie. Wszystko w porządku. Serduszko bije maly się rusza. Na usg widziałam jajeczka miedzy nogami ale lekarz nic nie mówił wiec czekam do czwarty na prenatalne. Wage podał dziwna bo niby 1030 g ale taka wage dziecko ma chyba w późniejszym okresie.

m@rtynka, Vaina, milagro, Klarcia, MatyldaG, wolfik25, Anita12, anuschka, PetitQa, Englein, Fruzia85, kr0pka, severi, Fedra lubią tę wiadomość

dc65414bb9.png

945e0541fc.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PetitQa wrote:
    Ciekawe jak byłam w pierwszej ciąży to na forum tez było sporo dziewczyn z Wrocławia i okolic :) swoją drogą całkiem ładne miasto, w wakacje jak wracalismy znad morza to zatrzymaliśmy się w zoo

No fajne miasto, nie mogę się doczekać kiermaszu bozonarodzeniowego na rynku. Kocham ta "magie"

PetitQa lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Ja też chcę rodzić w Oławie!

No a kiedy masz termin?

uch5i09k3eicivpk.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    unbelmished wrote:
    I po wizycie. Wszystko w porządku. Serduszko bije maly się rusza. Na usg widziałam jajeczka miedzy nogami ale lekarz nic nie mówił wiec czekam do czwarty na prenatalne. Wage podał dziwna bo niby 1030 g ale taka wage dziecko ma chyba w późniejszym okresie.

wagina u dziewczynek też wygląda na sporych rozmiarów na USG, więc może nie był jeszcze pewien płci :)
    A co do wagi, to z pewnością musiała zajść jakaś pomyłka.

rqkqj11.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam z klupsia i szału nie było. Jedną śruba zupełnie nie pasowała. Zakrycie na szulfade było nadpekniete. Do tego komoda. Co prawda korzystam z niej już 5 lat ale uchwyty od szuflad pourywały się po kilku miesiącach, musiałam wszystkie wymienić i same szuflady są słabe, uginają się i zdarza się ze wylatuja z szyn.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Kasiula33 Ekspertka

Wysłany: 24 października 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam łóżeczka z drewna bukowego. Są o wiele bardziej wytrzymałe niż sosnowe.

Vaina lubi tę wiadomość

cb7wrjjg2xwst8gl.png
    wnidkrhmvx206lqo.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    18t1d... Jak tu nie zwariować do końca?? Bardzo się cieszę że zaszliśmy już tak daleko, ale wciąż drżę o każdy dzień. Chciałabym już poszaleć na zakupach szukając ciuszków i tych wszystkich gadżetów, ale najwcześniej myślę po 6 mcu. Obym tylko nie zwariowała jak wpadnę w wir zakupów. Te wszystkie rzeczy są takie piękne! Najpierw wmawiałam sobie, że nie będę szaleć przy noworodku, kupię najzwyklejszą gondolę, bo przecież dziecko jeździ do pół roku w niej, a później i tak trzeba kupić wygodną spacerówkę do chowania w aucie.. Przez myśl przeszło mi nawet łóżeczko turystyczne z przewijakiem zamiast zwykłego bo przecież dłużej posłuży...
    Ale im dalej tym chyba zaczynam wariować. Wózki podobają mi się tylko te z raczej "górnej pułki" i jak miałoby nas ominąć piękne białe łóżeczkp z tymi wszystkimi bajerami!! To chyba prawda, że przy piereszym dziecku człowiek wariuje i chciałby mieć wszysko naj!
    O to jesteśmy w tym samym czasie :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 746 747 748 749 750 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ