MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyW szkole rodzenia jaką sobie wybrałam zajęcia zaczęły się w zeszłym tygodniu, ale położna powiedziała, że dla mnie jeszcze za wcześnie. Następne zaczną się za 8 tygodni, a że to okres świąteczny, więc najprawdopodobniej będzie to początek stycznia. I jestem troszkę zła bo zacznę gdzieś od 28 tyg czyli dosyć późno. Cała cykl trwa 8 tyg więc prawie do samego końca. Planowałam sobie chodzić wcześniej, żeby nie męczyć się tam z dużym brzuszkiem, ale chyba nie ma wyjścia..
-
Malwinka wrote:Ostatnio rozmawiałam z kolezanka i mówiła, że lekarka powiedziala jej ze zauważyła i jej synka jakaś plamke na serduszku, jakaś świecąca.. ...ale jest duże prawdopodobieństwo że do porodu zaniknie. I też tak się stało. W 8 miesiącu na USG już nic nie było. Serduszko czyste.
Uwielbiam sny w ciazy dziś karmiłam piersią maluszka i tak dużo zjadł i mleka mi nie brakło i taka szczęśliwa byłam tylko dla równowagi w drugim śnie napadli nas Austriacy i była wojna nam udalo sie uciec- sny akcji tez Lubie -
Jest kombinezon dresowy z H&M'u niestety chyba będę musiała na wszelki wypadek jeszcze dokupić grubszy, albo zobaczę jeszcze po córce miałam czarny
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c958120d795.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2016, 13:59
milagro, PetitQa, Magdzia88, Klarcia, taka_ja, Nadiii, wolfik25, Anita12, kr0pka, severi, Fedra, coffee lubią tę wiadomość
-
I po wizycie. Wszystko w porządku. Serduszko bije maly się rusza. Na usg widziałam jajeczka miedzy nogami ale lekarz nic nie mówił wiec czekam do czwarty na prenatalne. Wage podał dziwna bo niby 1030 g ale taka wage dziecko ma chyba w późniejszym okresie.
m@rtynka, Vaina, milagro, Klarcia, MatyldaG, wolfik25, Anita12, anuschka, PetitQa, Englein, Fruzia85, kr0pka, severi, Fedra lubią tę wiadomość
-
PetitQa wrote:Ciekawe jak byłam w pierwszej ciąży to na forum tez było sporo dziewczyn z Wrocławia i okolic swoją drogą całkiem ładne miasto, w wakacje jak wracalismy znad morza to zatrzymaliśmy się w zoo
No fajne miasto, nie mogę się doczekać kiermaszu bozonarodzeniowego na rynku. Kocham ta "magie"PetitQa lubi tę wiadomość
-
unbelmished wrote:I po wizycie. Wszystko w porządku. Serduszko bije maly się rusza. Na usg widziałam jajeczka miedzy nogami ale lekarz nic nie mówił wiec czekam do czwarty na prenatalne. Wage podał dziwna bo niby 1030 g ale taka wage dziecko ma chyba w późniejszym okresie.
wagina u dziewczynek też wygląda na sporych rozmiarów na USG, więc może nie był jeszcze pewien płci
A co do wagi, to z pewnością musiała zajść jakaś pomyłka. -
Ja też miałam z klupsia i szału nie było. Jedną śruba zupełnie nie pasowała. Zakrycie na szulfade było nadpekniete. Do tego komoda. Co prawda korzystam z niej już 5 lat ale uchwyty od szuflad pourywały się po kilku miesiącach, musiałam wszystkie wymienić i same szuflady są słabe, uginają się i zdarza się ze wylatuja z szyn.
-
Nadiii wrote:18t1d... Jak tu nie zwariować do końca?? Bardzo się cieszę że zaszliśmy już tak daleko, ale wciąż drżę o każdy dzień. Chciałabym już poszaleć na zakupach szukając ciuszków i tych wszystkich gadżetów, ale najwcześniej myślę po 6 mcu. Obym tylko nie zwariowała jak wpadnę w wir zakupów. Te wszystkie rzeczy są takie piękne! Najpierw wmawiałam sobie, że nie będę szaleć przy noworodku, kupię najzwyklejszą gondolę, bo przecież dziecko jeździ do pół roku w niej, a później i tak trzeba kupić wygodną spacerówkę do chowania w aucie.. Przez myśl przeszło mi nawet łóżeczko turystyczne z przewijakiem zamiast zwykłego bo przecież dłużej posłuży...
Ale im dalej tym chyba zaczynam wariować. Wózki podobają mi się tylko te z raczej "górnej pułki" i jak miałoby nas ominąć piękne białe łóżeczkp z tymi wszystkimi bajerami!! To chyba prawda, że przy piereszym dziecku człowiek wariuje i chciałby mieć wszysko naj!Nadiii lubi tę wiadomość