X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • milagro Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii ja też mam czasem wieczorami takie uczucie jakby brzuszek miał zaraz pęknąć. Wczoraj bralam na to właśnie espumisan i trochę ulzylo ;)

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie po wizycie :)

Potwierdzono u Nas dziewczynke wiec to raczej na 100% jak to gin określił niechce być inaczej ;) pozatym rośnie zdrowo przynajmniej gin nic nie mówił...
    Nadal mam badać cukier na czczo i kontrolować tarczyce ale juz sie przyzwyczaiłam :)

A teraz ide nadrabiać bo widze sporo tego ;)

severi, taka_ja, wolfik25, Klarcia, m@rtynka, MatyldaG, befra, Anita12, Vaina, milagro, jenny88, PetitQa, ewa81, Nadiii, kr0pka, Englein, Mimi86 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taka_ja wrote:
    Klarcia dopiero zobaczylam zaproszenie. Przepraszam ale nie zagladalam wczesniej do innych zakladek. Przyjelam :-) dzieki :-D

Kobitki jak sie wysyla wiadomosc prywatna do kogos? Potrzebuje skontaktowac sie z czirisz i nie wiem jak :-(
    Spoko, nie ma sprawy. Chyba chciałaś przepis na sernik. ;-) Dlatego wysłałam zaproszenie.

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmonis wrote:
    Cześć dziewczyny
    Jestem przyszłą lutową mamusią. Pozwoliłam sobie do Was zajrzeć ponieważ mam problem z nadciśnieniem. Czy znajdę tu mamę która ma taki sam problem? W lutowym wątku na razie tylko ja mam ten problem. Od 16 tc biorę dopegyt, obecnie 3 x 1. Przed braniem leków miałam ciśnienie 158 na 88. Do tej pory było ok. Chociaż u lekarza mam nadal podwyższone. Lekarz z uporem maniaka wysyła mnie do szpitala a tam z uporem maniaka odsyłają mnie do domu, ich zdaniem samo ciśnienie 148/79 nie jest wskazaniem do hospitalizacji. Dzisiaj od 12 do 18 miałam ciśnienie 152/86, mam zawroty głowy. Dopiero powzięciu dodatkowej tabletki ciśnienie trochę spadło. Jestem przerażona. Dziewczyny z takim problemem jak to jest u Was?
    Może dodatkowo powinnaś brać inny lęk na ciśnienie. Ja w pierwszej ciąży brałam dopegyt i metocard małe dawki ale to wtedy dopiero u mnie ciśnienie było ładne. Po samym dopegycie wciąż miałam skoki 160/100 . Ale to lekarz musi zdecydować jaki lek przepisac, mi kardiolog w szpitalu przepisał metocard. Ginekolog tylko dopegyt. Ale ten metocard to również mi umiarowil nieco akcje serca bo tętno często miałam 140.

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Dziewczyny, miewacie problemy wieczorami z "nadętym" brzuszkiem? Od jakiegoś czasu wieczorem mój brzuch robi się jak balon, jakby miał zaraz pęknąć, nadęty, ciężki i twardy. Wspomniałam ostatnio swojemu gin, powiedział, że to normalne i zalecił espumisan albo herbatkę koperkową. Dopiero dziś wziełam pierwszy raz 1 tabl. esmupisan, zobaczymy..

też tak mam... wczoraj to aż mój mąż oczy zrobił jak zobaczył mój brzuch

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Oj nie tak pełno. Zaledwie 3 porodówki + 1 prywatna na tak wielkie miasto. I z tego, co czytam na grupie na FB (Gdzie rodzić we Wrocławiu) np. w tym momencie wszystkie są przepełnione i często odsyłają rodzące z zaczynającą się akcją do innych placówek.

Ja też nie mam pojęcia, który szpital wybiorę. Na dzień dzisiejszy najmniej skłaniam się ku Borowskiej (choć mam tam najbliżej) - więc zostaje Kamieńskiego albo Brochów.

Można też jechać do Oławy, Trzebnicy czy Oleśnicy :) Także wybór jest, tylko co to za wybór jak np Cię będą odsyłać gdzieś indziej...

• Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 25 października 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje ze powinno sie rodzic w szpitalu w ktorym pracuje lekarz prowadzacy ciąze, bo jest wtedy inaczej.
    Wiadomo sa lekarze ktorzy nie pelnia juz dyzurow w szpitalach ale ja akurt na to najbardziej patrzylam przy wyborze lekarza.

Klarcia, kr0pka lubią tę wiadomość

Karolina12345
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina12345 wrote:
    Mi sie wydaje ze powinno sie rodzic w szpitalu w ktorym pracuje lekarz prowadzacy ciąze, bo jest wtedy inaczej.
    Wiadomo sa lekarze ktorzy nie pelnia juz dyzurow w szpitalach ale ja akurt na to najbardziej patrzylam przy wyborze lekarza.
    Też jestem tego zdania. Wiadomo, że nie zawsze się trafi żeby akurat w czasie porodu był na dyżurze, ale wydaje mi się, że wtedy się jakoś trochę lepiej opiekują niż pacjentką "z ulicy".

Karolina12345, kr0pka lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moim zdaniem jak kimś opiekuja sie lepiej a kims gorzej, bez względu na powód to jest coś nie tak, bo każdą z nas obowiązują te same standardy... Bez przesady, akurat u swojej lekarki w szpitalu rodzić nie planuje, bo co z tego, że ona jest super, jak reszta szpitala i obsługi mi nie odpowiada.

Szpital wybieram na podstawie tego co oferuje, a gdzie wyląduję na koniec to i tak okaże się w praniu.

m@rtynka, Fedra, coffee lubią tę wiadomość

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) u nas kolejny dzień bez deszczu, od razu jakoś lepiej wstaje się. No i bobas coraz częściej dalej o sobie znać <3 ulubiona pora to oczywiście późny wieczór, tak jak robiło to rodzeństwo ;) Miłego dnia!!

taka_ja, monia99 lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Klarcia Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 19 tygodniu.
    I z jednej strony się cieszę, a z drugiej coraz bardziej martwię. Mam wrażenie, że brzuch wcale mi nie rośnie, ruchów też jeszcze nie czuję i zaczynam delikatnie się schizować, że coś jest nie tak.
    A wizytę mam dopiero za tydzień w czwartek. :/

Anita12, taka_ja, kr0pka, m@rtynka, milagro, Fedra lubią tę wiadomość

0d1ydqk3xgnfcnk4.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się Klarcia. Mi najlepiej lekarz powiedział jak byłam w 17 tygodniu....zapytalam się czy to jest możliwe że czuje ruchu dziecka, raz na 3 dni ale czuje. On powiedział że to wzdęcia, a ruchy jak będę czuć codziennie ( 21, 22 tydzien) to to są ruchy. Na to wygląda, że my wszystkie miewamy wzdęcia a nie ruchy dziecka. Jeszcze masz czas, żeby poczuć.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też taki jak miałam brzuch to może minimalnie urósł, chociaż Rodzina mówi, że nic nie widać. Ale jak się najem, to ten brzuch rośnie i zostaje taki do wieczora. A rano znowu jest malutki.

uch5i09k3eicivpk.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Nie martw się Klarcia. Mi najlepiej lekarz powiedział jak byłam w 17 tygodniu....zapytalam się czy to jest możliwe że czuje ruchu dziecka, raz na 3 dni ale czuje. On powiedział że to wzdęcia, a ruchy jak będę czuć codziennie ( 21, 22 tydzien) to to są ruchy. Na to wygląda, że my wszystkie miewamy wzdęcia a nie ruchy dziecka. Jeszcze masz czas, żeby poczuć.
    Chyba nie do końca bo jak j powiedziałam mojej gin że czułam dwa razy to spytała gdzie i jak jej pokazałam to powiedziała że tak nisko to dziecko. Ale też powiedziała że spokojnie po 22 można zacząć się interesować dlaczego ich nie ma a teraz to mogą być wgl sporadyczne

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w deszczowy wtorek :)

Jeśli chodzi o brzuszek to również od kilku dni czuję, jak pod wieczór robi się napięty i duży jak balonik. Wczoraj jak wyszłam spod prysznica, to aż sama do siebie się śmiałam i mój mąż też nie mógł wyjść z podziwu :D "Tam jest nasz Bąbelek" :)

Ruchy są dla mnie zagadką. Czasem coś poczuję, ale sama nie wiem, czy to nie jelita.
    Jednak wczoraj wieczorem już w łóżku czułam niziutko takie pukanie, więc tam chyba jelita nie sięgają :P trwało to dłuższą chwilę i było przyjemne :) Mam więc nadzieję, że Bąbel daje o sobie znać. Tylko dlaczego przed północą? ;)

Wczoraj byłam w Auchan. Oczywiście dział z ubrankami dziecięcymi przeszukany. I znalazłam i zakupiłam: body kopertowe.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/55d9c1c276a4.jpg
    Były tylko gładkie, kolory: białe, niebieskie i różowe.
    Cena 7 zł.
    Kupię chyba więcej, żeby były na początek, bo wydają się prostsze w obsłudze niż te zapinane w kroku i wkładane przez główkę :P

severi, karcia.wawa, Klarcia, nataliad, Nadiii, taka_ja, Anita12, Fedra lubią tę wiadomość

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    one są zapinane na zaczepy?

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 25 października 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wieczorem pękam...po całym dniu jedzenia, wieczorem skóra na brzuchu ciągnie smaruje, żeby nie mieć rozstępów... piersi też smaruje ale tak mi już urosły, że staniki musiałam powymieniać...nie wiem co to będzie jak będę karmiła...mam nadzieję, że ten wzrost to się zaraz uspokoi :) ale niestety rozstępy na piersiach już mi się pokazały :/

a ruchy mam delikatne- drugi tydzień, buzia mi się uśmiecha, ale to na pewno nie są wzdęcia!

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • ata89 Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapinane na napy. Z przodu tylko dwie, na górze i na dole. I dwie w kroku.
    Ciekawe, jak długo wytrzymają :P

l22nhdgeiwrcdvnd.png
    dqprhdgecuqtbcml.png
  • Balladyna Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos ruchów, to jeszcze raczej nigdy nie miałam. Wcześniej miałam jakby ktoś mnie gilgotał pędzelkiem od środka, ale to też było dwa, trzy razy. Teraz siedzę i pomiędzy linią majtek i pępka czuję takie jakby bąbelki, które pękają, ale pojedyncze. Myślicie, ze to to, czy wmawiam sobie i to tylko jelita?

karcia.wawa, m@rtynka lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • severi Autorytet

Wysłany: 25 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fajne, za tą cenę to mogą chwilę :P
    Chyba się przejadę i kupię :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
‹‹ 748 749 750 751 752 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ