X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeej no nie gadajcie ze z facetow robia sie dziewuszki?? Ja mam fotke siusiaka z przed miesiaca i nakupowalam juz tyle "MĘSKICH" ciuszow ze nie wyobrazam siebie ze Adaś nie jest Adasiem :P

Ewa, Anita12 lubią tę wiadomość

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 26 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie kolezanki dowiedziały sie w 7 i druga w mcu ze beda dziwczynki zamiast chłopcow :-)
    Nie wiem czy tak pepowina sie zawinela czy zly sprzet ale ta jedna miala niebieski pokoj hahaha

Karolina12345
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 26 października 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie martw się;-) jak masz ładne zdjęcie siusiaka to ok. A pamiętasz te spodnie ciążowe co Nam się podobały?? Takie sobie są.. W h&m sto razy lepsze ;-)

Ewa
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie rację dziewczynki, nie straszmy się bo zwariuję. Już bym chciała żeby maluch był cały i zdrowy na świecie bo mam dość tego strachu o to, że coś się może przytrafić.
    A dziś już jestem po wizycie, lekarz dokładnie zbadał maluszka i wszystko jest w porządku. Szyjka również ok. Powiedział, że dziewczynka, czyli tak samo jak na prenatalnych. Wyszłam bardzo szczęśliwa :-) a tak fajnie było widać na monitorze, takiego już bobaska :-) no super. Szkoda tylko, że mój lekarz nie podaje żadnych pomiarów, ani wagi, nic. Muszę poczekać na prenatalne do 14 listopada tam się dowiem szczegółów. Jestem ciekawa ile waży.
    Jeszcze powiedział, że jest ułożona głową i że to dobrze. Ciekawe jakie to ma znaczenie na tym etapie:/
    A co do cc to nie musiałam za bardzo rozmawiać bo mi powiedział, że jak miałam poprzednio to teraz też będę miała. To dobrze, bo nie będę musiała jeździć po lekarzach i udowadniać, że mam chory kręgosłup. Mam tylko nadzieję, że inny w szpitalu nagle nie powie, że jednak urodzę sn:/
    W każdym razie tydzień wcześniej już pójdę do szpitala ale jak sądzę to będą czekać na skurcze i dopiero zrobią cc?
    Wiecie coś o tym, jak to jest?

m@rtynka, ewa81, Fruzia85 lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Paolina91 Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa zabij mnieeee ale nie pamietam spodni ;P

Ja odkupiam takie z HM uzywane od jednej laski na fb, ale panel jest na mnie za luzny... Troche go sobie zaszylam po bokach ale to nie to. Szkoda mi go typowo zwezac bo potem moge zalowac jak sie nie bede mogla zmiscic ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 16:05

11.02.2016r Aniołek <3
    dqpr3e5eimhdsuny.png
    dhi4gywlcufll5la.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolina91 wrote:
    Eeeej no nie gadajcie ze z facetow robia sie dziewuszki?? Ja mam fotke siusiaka z przed miesiaca i nakupowalam juz tyle "MĘSKICH" ciuszow ze nie wyobrazam siebie ze Adaś nie jest Adasiem :P

Hehe. Ja ostatnio patrzę na to zdjęcie siurka i zastanawiam się czy może coś się zmienić :-D aż zaczęłam się zasntanawiac czy nie przystopować z kupowanie ciuszków ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, raczej chyba chłopczyk nie może być potem dziewczynka...ale w sumie to różnie jest. Teraz przepisałam się do innego lekarza, bo jest mi bliżej. Nic mu nie będę mówić, ciekawe czy też powie że chłopczyk. Mój szwagier był dwa tygodnie przed porodem po odbiór wózka, i był tam Pan który przyszedł z prośbą o wymianę wózka z różowego na jakiś inny bo okazało się że urodził się chłopczyk. I dziady mu nie wymienili.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropo spodni ciazowych to koleżanka przyniosła mi z lumpeksu za 47 zł, ale nie wiem czy brać czy lepiej nowe kupić. Po ile nowe chodzą?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojedzone, posprzątane, teraz czas na odpoczynek. Trochę brzuszek pobolewa więc wzięłam no- spę. O głowie już nie espomnę, strasznie niskie ciśnienie dziś mam.. Chyba taki dzień przez tą szarówę za oknem..

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Macie rację dziewczynki, nie straszmy się bo zwariuję. Już bym chciała żeby maluch był cały i zdrowy na świecie bo mam dość tego strachu o to, że coś się może przytrafić.
    A dziś już jestem po wizycie, lekarz dokładnie zbadał maluszka i wszystko jest w porządku. Szyjka również ok. Powiedział, że dziewczynka, czyli tak samo jak na prenatalnych. Wyszłam bardzo szczęśliwa :-) a tak fajnie było widać na monitorze, takiego już bobaska :-) no super. Szkoda tylko, że mój lekarz nie podaje żadnych pomiarów, ani wagi, nic. Muszę poczekać na prenatalne do 14 listopada tam się dowiem szczegółów. Jestem ciekawa ile waży.
    Jeszcze powiedział, że jest ułożona głową i że to dobrze. Ciekawe jakie to ma znaczenie na tym etapie:/
    A co do cc to nie musiałam za bardzo rozmawiać bo mi powiedział, że jak miałam poprzednio to teraz też będę miała. To dobrze, bo nie będę musiała jeździć po lekarzach i udowadniać, że mam chory kręgosłup. Mam tylko nadzieję, że inny w szpitalu nagle nie powie, że jednak urodzę sn:/
    W każdym razie tydzień wcześniej już pójdę do szpitala ale jak sądzę to będą czekać na skurcze i dopiero zrobią cc?
    Z ta cesarka to nie jest tak do konca tez pierwsza miałam cesarke i pytałam teraz na wizycie o cesarke z Młodą i on sie zapytał ile bedzie od porodu ja mowi że gdzies 2 lata i ze 2 miesiace to mi powiedział ze nie ma wskazań do cesarki moge rodzic dołem to był cytat ;)
    Wiec sie dopytaj dokładnie jak bedzie u Ciebie bo ja tez mówiłam o plecach i mówił że jesli były ortopedyczne wskazania przy pierwszej to on wypisze skierowanie na cesarke ;)

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    A apropo spodni ciazowych to koleżanka przyniosła mi z lumpeksu za 47 zł, ale nie wiem czy brać czy lepiej nowe kupić. Po ile nowe chodzą?
    Nowe od 110 zł mozna kupic w zwyż :)
    Wiec jesli sa w super stanie i pasują to ja bym brała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 16:39

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3

Wysłany: 26 października 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:

Jezeli nie bedzie operowal Cie Twoj lekarz to powinien wpisac Ci cc w ksiazeczke bo wiem ze inaczej moga w szpitalu kazac rodzic naturalnie.
    W poprzedniej ciazy na jednych z ostatniej wizyt lelarka umowila sie ze mna na termin cc i pozniei tylko ze dwa dno przed zdzwonilam sie z nia na ktora mam byc w szpitalu i jak przygotowana :-)

Anita12 lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra wrote:
    Nowe od 110 zł mozna kupic w zwyż :)
    Wiec jesli sa w super stanie i pasują to ja bym brała :)

Tylko sa troszke za duże na pupile i tam gdzie brzuszek, ale to jest jeans z lajkra. To za dwa miesiące na bank beda pasować. Fedora to dzięki wielkie za doradzenie!

Fedra lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 października 2016, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedzielę kupowałam spodnie ciążowe w h&m. Byłam zdziwiona, że tylko w tym sklepie były ciuszki ciążowe, w żadnym innym sklepie Sfery nie było. Myślałam, że będę przebierać się w tych ciuchach, a tu klops.
    Dziś rano maluszek niesamowicie wiercił się w brzuszku, czułam jak się przesuwa, wypukłości było widać, aż się popłakałam ze wzruszenia :)
    Z tymi zwolnieniami L4, też pierwsze słyszę, żeby ktoś dał na tak długo. Lekarz wypisuje od wizyty do wizyty.

Malwinka, Anita12 lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 października 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dwie kolezanki pierwsze dzieci rodzily cc a pozniej sn.
    Lepiej miec skierowanie i wpisane w ksiazeczke bo moze byc tak ze np odejda wody 3 tyg wczesniej i co wtedy...tłumacz sie ze mialas miec cc bo to czy tamto

Karolina12345
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te mamuśki czule sa ;)

ewa81 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin powiedział że wypisze po 30 tyg skierowanie na cesarke a do szpitala na kwalifikacje mam sie udać około 34 tygodnia... Moj gin robic mi nie bedzie cesarki bo juz nie przyjmuje w szpitalu :)

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spodnie ciążowe... za 80zl kupilam oststnio jeansy w Waikiki :)

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • milagro Autorytet

Wysłany: 26 października 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupilam przez internet w H&M spodnie przecenione za 79 zł ;)Może jeszcze są .

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g

Wysłany: 26 października 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez powiedzial ze co do porodu to bedziemy rozmawiac w 30 tyg :-)
    Ja mam dwa szpitale do wyboru gdzie pracuje moj lekarz :prywatny i panstwowy.
    Ogolnie nie bedac w ciazy bralam pod uwage tylko prywatny ale ten drugi tez nie zaszkodzi zobaczyc ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 17:59

Karolina12345
‹‹ 755 756 757 758 759 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ