MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Macie rację dziewczynki, nie straszmy się bo zwariuję. Już bym chciała żeby maluch był cały i zdrowy na świecie bo mam dość tego strachu o to, że coś się może przytrafić.
A dziś już jestem po wizycie, lekarz dokładnie zbadał maluszka i wszystko jest w porządku. Szyjka również ok. Powiedział, że dziewczynka, czyli tak samo jak na prenatalnych. Wyszłam bardzo szczęśliwa a tak fajnie było widać na monitorze, takiego już bobaska no super. Szkoda tylko, że mój lekarz nie podaje żadnych pomiarów, ani wagi, nic. Muszę poczekać na prenatalne do 14 listopada tam się dowiem szczegółów. Jestem ciekawa ile waży.
Jeszcze powiedział, że jest ułożona głową i że to dobrze. Ciekawe jakie to ma znaczenie na tym etapie:/
A co do cc to nie musiałam za bardzo rozmawiać bo mi powiedział, że jak miałam poprzednio to teraz też będę miała. To dobrze, bo nie będę musiała jeździć po lekarzach i udowadniać, że mam chory kręgosłup. Mam tylko nadzieję, że inny w szpitalu nagle nie powie, że jednak urodzę sn:/
W każdym razie tydzień wcześniej już pójdę do szpitala ale jak sądzę to będą czekać na skurcze i dopiero zrobią cc?
Wiecie coś o tym, jak to jest?m@rtynka, ewa81, Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
Ewa zabij mnieeee ale nie pamietam spodni ;P
Ja odkupiam takie z HM uzywane od jednej laski na fb, ale panel jest na mnie za luzny... Troche go sobie zaszylam po bokach ale to nie to. Szkoda mi go typowo zwezac bo potem moge zalowac jak sie nie bede mogla zmiscic ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 16:05
11.02.2016r Aniołek
-
Paolina91 wrote:Eeeej no nie gadajcie ze z facetow robia sie dziewuszki?? Ja mam fotke siusiaka z przed miesiaca i nakupowalam juz tyle "MĘSKICH" ciuszow ze nie wyobrazam siebie ze Adaś nie jest Adasiem
Hehe. Ja ostatnio patrzę na to zdjęcie siurka i zastanawiam się czy może coś się zmienić aż zaczęłam się zasntanawiac czy nie przystopować z kupowanie ciuszków -
Nie wiem, raczej chyba chłopczyk nie może być potem dziewczynka...ale w sumie to różnie jest. Teraz przepisałam się do innego lekarza, bo jest mi bliżej. Nic mu nie będę mówić, ciekawe czy też powie że chłopczyk. Mój szwagier był dwa tygodnie przed porodem po odbiór wózka, i był tam Pan który przyszedł z prośbą o wymianę wózka z różowego na jakiś inny bo okazało się że urodził się chłopczyk. I dziady mu nie wymienili.
-
nick nieaktualny
-
Anita12 wrote:Macie rację dziewczynki, nie straszmy się bo zwariuję. Już bym chciała żeby maluch był cały i zdrowy na świecie bo mam dość tego strachu o to, że coś się może przytrafić.
A dziś już jestem po wizycie, lekarz dokładnie zbadał maluszka i wszystko jest w porządku. Szyjka również ok. Powiedział, że dziewczynka, czyli tak samo jak na prenatalnych. Wyszłam bardzo szczęśliwa a tak fajnie było widać na monitorze, takiego już bobaska no super. Szkoda tylko, że mój lekarz nie podaje żadnych pomiarów, ani wagi, nic. Muszę poczekać na prenatalne do 14 listopada tam się dowiem szczegółów. Jestem ciekawa ile waży.
Jeszcze powiedział, że jest ułożona głową i że to dobrze. Ciekawe jakie to ma znaczenie na tym etapie:/
A co do cc to nie musiałam za bardzo rozmawiać bo mi powiedział, że jak miałam poprzednio to teraz też będę miała. To dobrze, bo nie będę musiała jeździć po lekarzach i udowadniać, że mam chory kręgosłup. Mam tylko nadzieję, że inny w szpitalu nagle nie powie, że jednak urodzę sn:/
W każdym razie tydzień wcześniej już pójdę do szpitala ale jak sądzę to będą czekać na skurcze i dopiero zrobią cc?
Wiecie coś o tym, jak to jest?
Wiec sie dopytaj dokładnie jak bedzie u Ciebie bo ja tez mówiłam o plecach i mówił że jesli były ortopedyczne wskazania przy pierwszej to on wypisze skierowanie na cesarke17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Malwinka wrote:A apropo spodni ciazowych to koleżanka przyniosła mi z lumpeksu za 47 zł, ale nie wiem czy brać czy lepiej nowe kupić. Po ile nowe chodzą?
Wiec jesli sa w super stanie i pasują to ja bym brałaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 16:39
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Anita12 wrote:Macie rację dziewczynki, nie straszmy się bo zwariuję. Już bym chciała żeby maluch był cały i zdrowy na świecie bo mam dość tego strachu o to, że coś się może przytrafić.
Wiecie coś o tym, jak to jest?
Jezeli nie bedzie operowal Cie Twoj lekarz to powinien wpisac Ci cc w ksiazeczke bo wiem ze inaczej moga w szpitalu kazac rodzic naturalnie.
W poprzedniej ciazy na jednych z ostatniej wizyt lelarka umowila sie ze mna na termin cc i pozniei tylko ze dwa dno przed zdzwonilam sie z nia na ktora mam byc w szpitalu i jak przygotowanaAnita12 lubi tę wiadomość
Karolina12345 -
Fedra wrote:Nowe od 110 zł mozna kupic w zwyż
Wiec jesli sa w super stanie i pasują to ja bym brała
Tylko sa troszke za duże na pupile i tam gdzie brzuszek, ale to jest jeans z lajkra. To za dwa miesiące na bank beda pasować. Fedora to dzięki wielkie za doradzenie!Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyW niedzielę kupowałam spodnie ciążowe w h&m. Byłam zdziwiona, że tylko w tym sklepie były ciuszki ciążowe, w żadnym innym sklepie Sfery nie było. Myślałam, że będę przebierać się w tych ciuchach, a tu klops.
Dziś rano maluszek niesamowicie wiercił się w brzuszku, czułam jak się przesuwa, wypukłości było widać, aż się popłakałam ze wzruszenia
Z tymi zwolnieniami L4, też pierwsze słyszę, żeby ktoś dał na tak długo. Lekarz wypisuje od wizyty do wizyty.Malwinka, Anita12 lubią tę wiadomość
-
Mi gin powiedział że wypisze po 30 tyg skierowanie na cesarke a do szpitala na kwalifikacje mam sie udać około 34 tygodnia... Moj gin robic mi nie bedzie cesarki bo juz nie przyjmuje w szpitalu17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Moj tez powiedzial ze co do porodu to bedziemy rozmawiac w 30 tyg
Ja mam dwa szpitale do wyboru gdzie pracuje moj lekarz :prywatny i panstwowy.
Ogolnie nie bedac w ciazy bralam pod uwage tylko prywatny ale ten drugi tez nie zaszkodzi zobaczycWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2016, 17:59
Karolina12345