X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepotrzebnie się nakręcacie. Jeśli nic się nie dzieje, nie ma żadnych plamień, bóli brzucha czy innych dolegliwości to po co sobie dokładać zmartwień. Ciąża to jest najpiękniejszy stan jaki kobieta może doświadczyć. Nie martwcie się bo to tylko wzbudza w Was większy niepokój. ;-)

kr0pka, Karolina12345, linda392, Fedra lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ale jesli cos was niepokoi nie daje spac badz zastanawiacie sie czy was nie wysmieja to olejcie to ...lepiej sprawdzic...i sie uspokoic a moze i nawet zareagowac w pore!

Tylko właśnie u mnie zupełnie nic się nie dzieje, a i tak się zastanawiam czy wszystko ok :)

Ja ten niepokój zwalam na to, że to pierwsza ciąża i nie do końca wiem co jest ok a co nie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 19:24

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny, wszystko będzie dobrze, bo tak musi być! A moje Maleństwo chyba po mnie lubi piersi z kurczaka, bo zjadłam na kolację i teraz rusza się w brzuszku!

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierwszą ciążę miałam w klasie maturalnej. Całe 9 miesięcy ganiałam po 4km z plecakiem koło 6-7kg, chodziłam normalnie na wf pierwsze 5 miesięcy. Nic się nie działo.
    W drugiej ciąży ćwiczyłam codziennie, może nie tak ekstremalnie żeby sztamgi 15kg podnosić, ale do tego codziennie kilkukilometrowe spacery z córcią. W 32tc ni z tego ni z owego krwawienie, szpital, szyjka rozwarta, miękka, skrócona, szykuje się do porodu. Kolejne 2 miesiące leżałam plackiem.
    Teraz już nie uważam, że wszystko mogę. Nie podchodzę do niczego na zasadzie ciąża to nie choroba i dam radę to co przed ciążą. Najważniejsze są maluchy, a te kilka miesięcy można przystopować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 20:34

severi, Fedra lubią tę wiadomość

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    Martap88 jaką konkretnie kupilas kurtkę tę z happymum? Bo ja jakos vzas temu na olx też znalazłam tylko bardziej plaszczyk i w końcu nie kupiłam bo obawialam się, że bedzie za cienki na zimę. Co prawda juź jej nie ma ale może znalazłabym inną
    Dopiero teraz jestem, nie widze tego w zasadzie plaszczyku :-) na google. Jest czarny bardziej trapezowy z puszkiem na kapturze, roz m i faktycznie nie jest za gruby ale mi na tym nie zależało. Wyglada suuper! Zadowolona jestem.

kr0pka lubi tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 28 października 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dwie rzeczy odpuscilam jedna to prowadzenie zajec na trampolinach a druga to narty w tym sezonie a na razie reszta bez zmian. Mi sie wydaje ze wiek tutaj tez ma troche znaczenia bo młodszy jest silniejszy,bardziej wytrzymały i szybciej sie regeneruje.

Karolina12345
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark super to ujelas.
    Dziewczyny macie rację, jak coś Was niepokoi to lepiej to sprawdzić.
    A z kolei niepokój o maleństwo jest chyba naturalnym odruchem matczynej miłości :) zawsze towarzyszy nawet jak ciąża rozwija się prawidłowo to gdzieś w głębi jest ta obawa żeby wszystko było ok :)

Nadiii, Fedra lubią tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kiedyś myślałam, że ciąża to taki wspaniały, cudowny, błogi stan. Jednak w pewnym momencie zmieniłam zdanie i uznałam, że ciąża to jednak choroba: nadciśnienie, cukrzyca, cholestaza, choroby żołądka i jeszcze wiele innych przykrych dolegliwości. Także ten cudowny stan mają według mnie nieliczne.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabeth wrote:
    Ojej, jak wam zazdroszczę. Cały dzień leniuchować :)
    Ja za to dzisiaj wielkie sprzątanie, porządki w szafach, malutkiej trzeba ciuszki pogotować, wyprasować, no i oczywiście obiadek zrobić. A dzisiaj kuchnia serwuje ziemniaczki duszone z sosem pieczarkowym (od kilku dni to za mną chodzi) hehe. :)
    Dziewczyny, a wiecie już co się kryję pod brzuszkiem? Chłopiec czy dziewczynka? :)
    U mnie w 13tc niby, że chłopak ' antenka ' stała.. W 16 tc, na 90% dziewczynka, i teraz w 19tc komentarz mojej ginekolog ' nic tutaj nie urosło ' :)

6500622_20161019_144252.jpg

I nas w 21 i w 23 tyg wyszło że chłopak na potwierdzenie mam razie zdj tylko. Ale na usg widziałam dokładnie że dyndalo hehe

Fruzia85, Anita12, Nadiii, kark, severi, kr0pka, m@rtynka, MatyldaG, Czarnuszka, Fedra, Mimi86 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do dwóch lekarzy i tylko jeden z nich wie ze po 18tc powinno się mierzyć szyjke... skracanie szyjki może być zupełnie bezobjawowe. Pytajcie lekarzy przy następnej wizycie bo szyjka jest mega ważna.

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus Gratuluję synka. Na zdjeciu wszystko jasne. ;) chłop jak nic

Nelus lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 28 października 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja kiedyś myślałam, że ciąża to taki wspaniały, cudowny, błogi stan. Jednak w pewnym momencie zmieniłam zdanie i uznałam, że ciąża to jednak choroba: nadciśnienie, cukrzyca, cholestaza, choroby żołądka i jeszcze wiele innych przykrych dolegliwości. Także ten cudowny stan mają według mnie nieliczne.

Dokładnie, ja tak samo myslalam. Teraz dopiero, gdy sama jestem w ciąży i bardziej się tym interesuje, to słyszę co kobietom dolega. A też te forum uświadamia nam dużo rzeczy. Fajnie, że mogę się od Was uczyć i chwytac wskazówki.

Magdzia88, Anita12 lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Marrtusia Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Ja zawsze mężowi powtarzam,ze jak ktoś mi powie,ze ciąża to nie choroba, to mu nastukam.

Magdzia88, kr0pka, Anita12, coffee lubią tę wiadomość

3i49gu9rvz9upor9.png
    dqprbd3m8nwdxna3.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marrtusia wrote:
    Ja zawsze mężowi powtarzam,ze jak ktoś mi powie,ze ciąża to nie choroba, to mu nastukam.
    Sama tak kiedyś mówiłam. Teraz mi wstyd jak nie wiem.
    Ciąża potrafi ściąć z nóg.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ciąża jako jedyna choroba ma tak urocze zakończenie :-)

A wiecie, co? Ja bym chciała mieć jeszcze jedno dziecko ale jak pomyślę o tym co przeszłam przez te 3 miesiące to nie chce. Tak bardzo już się boję tych dolegliwości żołądkowych :( zwłaszcza, że w pierwszej ciąży było to samo, czyli pewnie w kolejnej by się powtórzyło.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nataliad Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crisperss wrote:
    Ja chodzę do dwóch lekarzy i tylko jeden z nich wie ze po 18tc powinno się mierzyć szyjke... skracanie szyjki może być zupełnie bezobjawowe. Pytajcie lekarzy przy następnej wizycie bo szyjka jest mega ważna.

Czyli szyjke bada się dopiero po 18 tyg? Ja jestem zawiedziona że nie miałam badanej wcześniej i nie wiem ile miała wcześniej.

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja slyszalam a raczej czytalam ze szyjka powinna byc badana systematycznie od 15tc.
    Ja nie wiedzialam wogole o tym i poszlam z kluciem i od wtedy mam ja badana juz za kazdym razem

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 29 października 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie szkoda ze nie mierza tak jak powinno sie bo wtedy mialoby sie obraz czy sie cos skraca czy poprostu taka twoja natura

Laska z innego watku pisala mi ze calutka ciaze szyjke miala 2.5 co oznaczalo ze taka ja ma ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 29 października 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie ja jeszcze w szpitalu, ale juz psychicznie spokojniejsza, wczoraj wkoncu założyli mi szew. Oczywiscie nie gwarantuje to sukcesu donoszenia ciazy ale jednak na glowe dziala uspokajająco:)

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 29 października 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Wlasnie szkoda ze nie mierza tak jak powinno sie bo wtedy mialoby sie obraz czy sie cos skraca czy poprostu taka twoja natura

Laska z innego watku pisala mi ze calutka ciaze szyjke miala 2.5 co oznaczalo ze taka ja ma ;)
    Od lekarza mierzenie sxyjki czasami trzeba wymusić. Moja doktor na szczescie mierzyła na kazdej wizycie i dzieki temu byl czas na reakcje

Nadiii, Anita12 lubią tę wiadomość

‹‹ 762 763 764 765 766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ