MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHm, w takim razie muszę się podpytać mojej ginekolog o wagę przy następnej wizycie, a jeżeli odpowie mi w podobnym znaczeniu jak ostatnio, to zapytam się kiedy jest dobry czas na określenie wagi u mojej malutkiej.. Jeżeli się okażę, że to jest 'ona'. Oby tak, bo już wszystkie ciuszki dostałam dla dziewczynki. Raz pokazała (muszelkę), a drugim razem nie za bardzo, ALE nic jej nie odstawało..
Jeżeli chodzi o ruchy mojej dzidzi, to wyczuwałam od 14 tygodnia (Moja druga ciąża, z tym, że pierwsza poroniona), a teraz są coraz mocniejsze.. Jak na razie jeszcze nie odczułam czkawki. Wilczy apetyt hmm, u mnie to ciężka sprawa, bo czasem mam a czasem nie, przez ostatnie 3 dni męczyłam narzeczonego by mi strugał i kroił ziemniaki na frytki, nie chciało mu się ale dla córci wszystko zrobi, hehe. Jednak ciąża to piękny czas by móc chociaż parę miesięcy na wykorzystanie swoich M. -
Anita12 wrote:Mnie też lekarz nie podał wagi. Liczę na to, że choć na prenatalnych się dowiem, 14 listopada.
Mi podał wagę w 14 tyg to było 104g i potem w 21 tyg 377g. Miałam teraz w 23 tyg usg i nie podał wagi bo nie mierzył każdej części ciałaWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:31
Anita12 lubi tę wiadomość
-
Annabeth wrote:Witam dziewuszki!
Dzisiejszy dzień był nudny do potęgi! Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, byłam w Auchan, i kupiłam taką mega słodką bluzę pikowaną z kapturkiem i uszkami dla mojej małej Vivianne! Z 40 zł na 15 zł przecena - otwieram, patrze, no to biorę!
My dopiero 10 listopada do lekarza..
Powiedzcie mi dziewczyny, czy wam lekarka w 19tc+5 powiedziała, że nie może bobasa zważyć na tym etapie rozwoju ciąży? Niestety nadal nie wiem ile waży moje maleństwo..
Gdy pójdę do niej 10tego, bede już prawie w 23 tygodniu.. Jak wagowo powinno maleństwo wyglądać w tym tygodniu ciąży?
Dziecko "waży sie" mierząc każda część ciała i biorąc z tego średnia. Można to zrobić przecież na każdym etapie a już na pewno na polowkowym bo to najdokładniejsze badanie. -
nataliad wrote:Czyli szyjke bada się dopiero po 18 tyg? Ja jestem zawiedziona że nie miałam badanej wcześniej i nie wiem ile miała wcześniej.
Ja miałam mierzona szyjke na usg polowkowym przez brzuch i miała 4,8cm. Dowcipnie mierzą tylko gdy coś się dzieje, typu plamienia, bol czy skurczeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2016, 23:31
-
nick nieaktualny
-
Nadiii wrote:Niedziela i piękne słoneczko. Dziś zaczynamy 19t0d. Tak strasznie sie cieszę, że jesteśmy już tak daleko. Odliczamy do czwartku na wizytę i do 14.11 na prenatalne.
Miłego dnia Dziewczyny!kr0pka, Anita12, Nadiii, Malwinka, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoniś2* wrote:U mnie rowniez dzis 19 tydzien rozpoczęty:)dzisiaj mialam sprawdzany szew po zabiegu wszystko sie trzyma, szyjka zamknęła sie wiec wszystko jak na razie idzie ku lepszemu. Szkoda ze na razie jeszcze nie wypuszczają ze szpitala, ale coz jak trzeba to trzeba:)
Cieszę się, że wszystko ok. Teraz już będzie dobrze! Leż w szpitalu ile trzeba, tam jesteś pod dobrą opieką!