Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam
    Wzięło mnie przeziębienie, gardło boli i katar się zaczyna. W ruch herbatki, mleko z czosnkiem i miodem itd. Chyba jutro odpuszczę łażenie po grobach bo jeszcze dobiję się bardziej a cmentarzy do obejścia mamy 4.
    Na gardło polecam tantum verde mi zawsze pomaga i jest bezpieczny, wzmocnij się większą dawką witaminy c! No i domowe sposoby. Mam nadzieję, że Cie nie rozłoży. Też niedawno to przechodziliśmy na szczęście udało się szybko wykurować. Na groby masz cały tok, także zdążysz!

ewa81 lubi tę wiadomość

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero co przeszłam przeziębienie... można brać rutinoscorbin max 2tabl. dziennie, ziołowe tabletki na gardło, woda morska do oczyszczania nosa (absolutnie zadnych innych kropli do nosa), wywar z imbiru (kilka plasterków gotować w wodzie przez 20min i pić to z miodem)... no i prenalen syrop... równo po tygodniu przeszło. Ale człowiek docenia po takiej chorobie że istnieją gripexy, fervexy i inne leki które bierze się normalnie poza okresem ciąży

ewa81 lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba znowu grupowe chorowanie na forum, bo mnie dzisiaj w nocy zaczęło gardło boleć :-D :-\. Mikstura musi wjechać na noc, żeby mnie postawiło na nogi ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) jeśli macie ochotę to zapraszam do dołączenia do nowej grupy na Facebooku dla mam z terminem porodu na pierwszy kwartał 2017 roku :) Ma być miło, rodzinnie i dość kameralnie, żeby dobrze się poznać i nawiązać znajomości nie tylko na czas ciąży :)
    https://www.facebook.com/groups/1344211188936043/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLuty2017 wrote:
    Hej Mamusie :) jeśli macie ochotę to zapraszam do dołączenia do nowej grupy na Facebooku dla mam z terminem porodu na pierwszy kwartał 2017 roku :) Ma być miło, rodzinnie i dość kameralnie, żeby dobrze się poznać i nawiązać znajomości nie tylko na czas ciąży :)
    https://www.facebook.com/groups/1344211188936043tv

Podaj nazwę grupy albo aktywny link

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś śliczny masz już brzusio, oby obyło się bez zabiegu.

Ja się witam wg usg w 6tym miesiącu XD

Wczoraj obchodziliśmy z mężem 8mą rocznicę ślubu, jak ten czas leci ;)

Nadiii, m@rtynka, Anita12, kr0pka, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień przed nami.. Dziś jak niedziela, trochę zadumy nad grobami i odpoczynek.. I znów szybko zleci tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Ja się witam wg usg w 6tym miesiącu XD

Wczoraj obchodziliśmy z mężem 8mą rocznicę ślubu, jak ten czas leci ;)

Kark gratuluję stażu, jest co świętować! Dużo miłości na następne lata!

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Kuruję się w domu, a mąż pojechał z mamą na groby

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)

Mikstrua pomogła na ból gardła ;-) ale i tak trochę czuję się chorobowo. Dlatego też dzisiaj siedzę w domku z córką.

A jak tam wasze sampoczucia? Odczuwacie wahania nastroju?

Nadiii lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie odczuwam wahań nastroju, czasem po prostu zmęczenie. Kiedy coś pobolewa od razu zaczynam się martwić, ale to jest wpisane w uroki ciąży. Dziś spacerki po cmentarzach, dawno tyle nie byłam na świeżym powietrzu, a pogoda była dziś wiosenna.
    Kurujcie się dziewczyny!

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Hej ;-)

Mikstrua pomogła na ból gardła ;-) ale i tak trochę czuję się chorobowo. Dlatego też dzisiaj siedzę w domku z córką.

A jak tam wasze sampoczucia? Odczuwacie wahania nastroju?
    Ja odczuwam ogromna wahania nastroju. Aż współczuje mężowi! Głównie na tle wczesniejszej ciaży ale też z niewiadomych przyczyn albo czegoś nieistotnego... Tez tak masz?

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba wam sie imię Natan? Na innym forum dziewczyny nie skomentowały a tak chciałabym nazwać synka. Nie wiem czy to nie moje hormony :-D ale z innymi imionami nie mozemy dojść do porozumienia.

coffee lubi tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie podbrzusze kłuło i bolało przy dotyku. Tak zaczęłam się tym martwić bo nie chciałam jechać do szpitala - mam traumę związaną ze szpitalem. Wzięłam paracetamol i chyba pomaga. Może to gazy, które nie chciały popuścić. Ile my musimy się nadenerwować się z powodu różnych objawów. Każda z nas by chciała mieć spokojną ciążę i nie martwić się o maluszka.
    Katar i złe samopoczucie nadal mnie męczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 20:56

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszne wahania nastrojów. Raz placze z byle powodu to smieje sie a za moment mam oretensje o wszystko. Leżąc w szpitalu nastroje trochę sie unormowaly. Jak wroce do domu pewnie znowu sie zacznie. Najbiedniejszych maz szczegolnie ze on tego nie rozumie i nie potrafi zaakceptowac:)

Nadiii lubi tę wiadomość

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Podoba wam sie imię Natan? Na innym forum dziewczyny nie skomentowały a tak chciałabym nazwać synka. Nie wiem czy to nie moje hormony :-D ale z innymi imionami nie mozemy dojść do porozumienia.
    Mnie osobiście imie Natan podoba sie. Jednak uwazam, ze o gustach sie nie dyskutuje. Najwazniejsze, zeby Wam sie podobało a otoczeniu nie musi:)

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Dziś mnie podbrzusze kłuło i bolało przy dotyku. Tak zaczęłam się tym martwić bo nie chciałam jechać do szpitala - mam traumę związaną ze szpitalem. Wzięłam paracetamol i chyba pomaga. Może to gazy, które nie chciały popuścić. Ile my musimy się nadenerwować się z powodu różnych objawów. Każda z nas by chciała mieć spokojną ciążę i nie martwić się o maluszka.
    Dzis w nocy mialam dokladnie takie same dolegliwości bol niesamowity prawie zero spania nawet przekręcić sie lub pojsc do łazienki to byl wielki wyczyn. W szpitalu dali mi nospe forte nad ranem bol przeszedl, mam brac 3razy dziennie i poki co na razie nie boli.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:

Hej Marta. No właśnie mąż chciałby dac naszemu synkowi Natan, a ja znowu Antoś albo Gracjan. Ale mamy jeszcze troszke czasu. Mały Natanielek, ładnie: )

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Podoba wam sie imię Natan? Na innym forum dziewczyny nie skomentowały a tak chciałabym nazwać synka. Nie wiem czy to nie moje hormony :-D ale z innymi imionami nie mozemy dojść do porozum

Mi bardzo się podoba! Zarówno dla maluszka jak i dla dorosłego. Pasuje w każdym wieku

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:

Mam nadzieję, że przeziębienie szybko odpuści! Oj martwimy się każdym kłuciem, bólem.. Takie już chyba uroki. Weź nospę i odpoczywaj

ewa81 lubi tę wiadomość

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ