X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam
    Wzięło mnie przeziębienie, gardło boli i katar się zaczyna. W ruch herbatki, mleko z czosnkiem i miodem itd. Chyba jutro odpuszczę łażenie po grobach bo jeszcze dobiję się bardziej a cmentarzy do obejścia mamy 4.
    Na gardło polecam tantum verde mi zawsze pomaga i jest bezpieczny, wzmocnij się większą dawką witaminy c! No i domowe sposoby. Mam nadzieję, że Cie nie rozłoży. Też niedawno to przechodziliśmy na szczęście udało się szybko wykurować. Na groby masz cały tok, także zdążysz!

ewa81 lubi tę wiadomość

• Crisperss Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero co przeszłam przeziębienie... można brać rutinoscorbin max 2tabl. dziennie, ziołowe tabletki na gardło, woda morska do oczyszczania nosa (absolutnie zadnych innych kropli do nosa), wywar z imbiru (kilka plasterków gotować w wodzie przez 20min i pić to z miodem)... no i prenalen syrop... równo po tygodniu przeszło. Ale człowiek docenia po takiej chorobie że istnieją gripexy, fervexy i inne leki które bierze się normalnie poza okresem ciąży

ewa81 lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba znowu grupowe chorowanie na forum, bo mnie dzisiaj w nocy zaczęło gardło boleć :-D :-\. Mikstura musi wjechać na noc, żeby mnie postawiło na nogi ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie :) jeśli macie ochotę to zapraszam do dołączenia do nowej grupy na Facebooku dla mam z terminem porodu na pierwszy kwartał 2017 roku :) Ma być miło, rodzinnie i dość kameralnie, żeby dobrze się poznać i nawiązać znajomości nie tylko na czas ciąży :)
    https://www.facebook.com/groups/1344211188936043/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaLuty2017 wrote:
    Hej Mamusie :) jeśli macie ochotę to zapraszam do dołączenia do nowej grupy na Facebooku dla mam z terminem porodu na pierwszy kwartał 2017 roku :) Ma być miło, rodzinnie i dość kameralnie, żeby dobrze się poznać i nawiązać znajomości nie tylko na czas ciąży :)
    https://www.facebook.com/groups/1344211188936043tv

Podaj nazwę grupy albo aktywny link

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś śliczny masz już brzusio, oby obyło się bez zabiegu.

Ja się witam wg usg w 6tym miesiącu XD

Wczoraj obchodziliśmy z mężem 8mą rocznicę ślubu, jak ten czas leci ;)

Nadiii, m@rtynka, Anita12, kr0pka, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień przed nami.. Dziś jak niedziela, trochę zadumy nad grobami i odpoczynek.. I znów szybko zleci tydzień

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Ja się witam wg usg w 6tym miesiącu XD

Wczoraj obchodziliśmy z mężem 8mą rocznicę ślubu, jak ten czas leci ;)

Kark gratuluję stażu, jest co świętować! Dużo miłości na następne lata!

kark lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Kuruję się w domu, a mąż pojechał z mamą na groby

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)

Mikstrua pomogła na ból gardła ;-) ale i tak trochę czuję się chorobowo. Dlatego też dzisiaj siedzę w domku z córką.

A jak tam wasze sampoczucia? Odczuwacie wahania nastroju?

Nadiii lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie odczuwam wahań nastroju, czasem po prostu zmęczenie. Kiedy coś pobolewa od razu zaczynam się martwić, ale to jest wpisane w uroki ciąży. Dziś spacerki po cmentarzach, dawno tyle nie byłam na świeżym powietrzu, a pogoda była dziś wiosenna.
    Kurujcie się dziewczyny!

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Hej ;-)

Mikstrua pomogła na ból gardła ;-) ale i tak trochę czuję się chorobowo. Dlatego też dzisiaj siedzę w domku z córką.

A jak tam wasze sampoczucia? Odczuwacie wahania nastroju?
    Ja odczuwam ogromna wahania nastroju. Aż współczuje mężowi! Głównie na tle wczesniejszej ciaży ale też z niewiadomych przyczyn albo czegoś nieistotnego... Tez tak masz?

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podoba wam sie imię Natan? Na innym forum dziewczyny nie skomentowały a tak chciałabym nazwać synka. Nie wiem czy to nie moje hormony :-D ale z innymi imionami nie mozemy dojść do porozumienia.

coffee lubi tę wiadomość

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mnie podbrzusze kłuło i bolało przy dotyku. Tak zaczęłam się tym martwić bo nie chciałam jechać do szpitala - mam traumę związaną ze szpitalem. Wzięłam paracetamol i chyba pomaga. Może to gazy, które nie chciały popuścić. Ile my musimy się nadenerwować się z powodu różnych objawów. Każda z nas by chciała mieć spokojną ciążę i nie martwić się o maluszka.
    Katar i złe samopoczucie nadal mnie męczy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 20:56

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszne wahania nastrojów. Raz placze z byle powodu to smieje sie a za moment mam oretensje o wszystko. Leżąc w szpitalu nastroje trochę sie unormowaly. Jak wroce do domu pewnie znowu sie zacznie. Najbiedniejszych maz szczegolnie ze on tego nie rozumie i nie potrafi zaakceptowac:)

Nadiii lubi tę wiadomość

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Podoba wam sie imię Natan? Na innym forum dziewczyny nie skomentowały a tak chciałabym nazwać synka. Nie wiem czy to nie moje hormony :-D ale z innymi imionami nie mozemy dojść do porozumienia.
    Mnie osobiście imie Natan podoba sie. Jednak uwazam, ze o gustach sie nie dyskutuje. Najwazniejsze, zeby Wam sie podobało a otoczeniu nie musi:)

• Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Dziś mnie podbrzusze kłuło i bolało przy dotyku. Tak zaczęłam się tym martwić bo nie chciałam jechać do szpitala - mam traumę związaną ze szpitalem. Wzięłam paracetamol i chyba pomaga. Może to gazy, które nie chciały popuścić. Ile my musimy się nadenerwować się z powodu różnych objawów. Każda z nas by chciała mieć spokojną ciążę i nie martwić się o maluszka.
    Dzis w nocy mialam dokladnie takie same dolegliwości bol niesamowity prawie zero spania nawet przekręcić sie lub pojsc do łazienki to byl wielki wyczyn. W szpitalu dali mi nospe forte nad ranem bol przeszedl, mam brac 3razy dziennie i poki co na razie nie boli.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:

Hej Marta. No właśnie mąż chciałby dac naszemu synkowi Natan, a ja znowu Antoś albo Gracjan. Ale mamy jeszcze troszke czasu. Mały Natanielek, ładnie: )

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Podoba wam sie imię Natan? Na innym forum dziewczyny nie skomentowały a tak chciałabym nazwać synka. Nie wiem czy to nie moje hormony :-D ale z innymi imionami nie mozemy dojść do porozum

Mi bardzo się podoba! Zarówno dla maluszka jak i dla dorosłego. Pasuje w każdym wieku

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:

Mam nadzieję, że przeziębienie szybko odpuści! Oj martwimy się każdym kłuciem, bólem.. Takie już chyba uroki. Weź nospę i odpoczywaj

ewa81 lubi tę wiadomość

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ