X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Ja odczuwam ogromna wahania nastroju. Aż współczuje mężowi! Głównie na tle wczesniejszej ciaży ale też z niewiadomych przyczyn albo czegoś nieistotnego... Tez tak masz?

No właśnie jestem trochę zdziwiona bo widzę, że potrafią mnie zdenerwować błahostki, a nawet doprowadzić do melancholijnego humoru :-\ co w pierwszej ciąży w ogóle mi się nie zdarzyło. Ogolnie niczym się nie martwię, bo nie mam powodu, a od paru dni nic mnie nie cieszyło...hormony szaleją :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2016, 22:33

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniś bierzesz 3 razy dziennie po jednej czy dwie tabletki no spa?
    Nie boli mnie , może ledwo wyczuwalnie. Mam nadzieję że nie będzie powtórki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 06:49

• Tosia 1981 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martap88 wrote:
    Podoba wam sie imię Natan? Na innym forum dziewczyny nie skomentowały a tak chciałabym nazwać synka. Nie wiem czy to nie moje hormony :-D ale z innymi imionami nie mozemy dojść do porozumienia.
    Nam się bardzo podoba i nawet przez chwilę nasz synuś miał być Natanem ale w końcu stanęło na Leonie

1 ICSI :-( 4 x crio :-( 2 ICSI :-( 07.04.16 crio :-(
    17.05 scratching 3 ICSI :-) 11/2017 zabieramy ostatnie śnieżynki do domu 7 dpt beta 55,98 9dpt 149,50 czekamy na Alicję :)
    1usa20mmw64c3yjj.png
  • Moniś2* Koleżanka

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Moniś bierzesz 3 razy dziennie po jednej czy dwie tabletki no spa?
    Nie boli mnie , może ledwo wyczuwalnie. Mam nadzieję że nie będzie powtórki
    Jest to nospa forte wiec dosyc mocna biore 3razy dziennie po jednej tabletce.

ewa81 lubi tę wiadomość

• Martap88 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ;-) jak komuś mówię to niby ok tzw wasza sprawa ale dziwnie patrzą albo wymieniają inne imiona... Podobało mi się kilka innych ale jakoś przy tym sie zatrzymałam. Nataniel to inne imię i o tej wersji tez myślałam ale CHYBA zostawie poprostu Natan. Jeszcze do przemtslenia.

w4sqs65g9q8df5xs.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu się przeprowadziliśmy. Niestety nie zdążyliśmy z remontem i mamy karton zamiast podłogi, brak salonu i kuchnia w rozsypce. Mam nadzieję, że uwiniemy się do końca roku, bo potem ciężko już będzie mi malować i tachać te wszystkie kartony i worki z rzeczami ;) Styczeń wolałabym przeznaczyć na robienie kącika dla maleństwa.

Też mnie wszystko boli, przeszłam w międzyczasie zapalenie płuc, dalej kaszlę, ale już bez antybiotyku. Nogi mi puchną jak balony, kostek już nie mam, niedługo kolan nie będę miała. A i mam straszną niedokrwistość, hematokryt na poziomie podłogi w piwnicy, hemoglobina 9,7. Dostałam żelazo i kwas foliowy, zobaczymy co w następnych wynikach wyjdzie.

Fedra lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny, ile przytyłyście do teraz? Ja na początku schudłam 2-3 kg , gdy przestało mnie mdlić wróciłam do dawnej wagi Dzisiaj zaczęłam 20 tydz i w sumie przytyłam 1-1,5kg czy to nie jest za mało?

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam jakieś 2,5-3 kg, jutro się dowiem bo mam połówkowe i mnie zważą.

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fajnie sobie przytyłaś, ja zaczynam sie obawiac o moją wagę, moze nie potrzebnie Może to jest indywidualna sprawa, no nie wiem Za tydzien mam wizyte, zobacze co na to lekarz

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aktualnie mam jakieś 1-1,5kg na plusie :)
    Ale akurat w ciąży z synem miałam tyle samo na plusie na tym etapie, a łącznie przytyłam 13kg, więc rekordu życiowego tym razem też nie pobiję :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    Witam dziewczyny, ile przytyłyście do teraz? Ja na początku schudłam 2-3 kg , gdy przestało mnie mdlić wróciłam do dawnej wagi Dzisiaj zaczęłam 20 tydz i w sumie przytyłam 1-1,5kg czy to nie jest za mało?
    nie jest mało :) Dzidziuś na tym etapie nie jest wielki i nie waży nie wiadomo ile :)
    A jeśli położna na wizycie nic nie mówi odnośnie twojej wagi, to nie martw się na zapas.
    Ja od początku ciąży mam 0,5 kg na plusie :) Maleństwo waży obecnie 230 g, a ilość wód jest prawidłowa.

margerit@ lubi tę wiadomość

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    nie jest mało :) Dzidziuś na tym etapie nie jest wielki i nie waży nie wiadomo ile :)
    A jeśli położna na wizycie nic nie mówi odnośnie twojej wagi, to nie martw się na zapas.
    Ja od początku ciąży mam 0,5 kg na plusie :) Maleństwo waży obecnie 230 g, a ilość wód jest prawidłowa.
    uff to mnie w sumie uspokoiłaś, wiesz jeszcze za kazdym razem, jak jezdzimy do mojej mamy to ciagle słysze ze mam za mały brzuch i nic nie przytyłam, ale mamy ak czasami chyba lubia sobie pogadać:-)

• nataliad Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przytylam 2kg także bez obaw. Lekarka mi mówiła ze do 20 tygodnia nie trzeba przytyć. :)

Fipsik powodzenia!! :)

Fipsik lubi tę wiadomość

atdcj48amxaz4754.png
    l22n8u69fcsicq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    margerit@ wrote:
    jak jezdzimy do mojej mamy to ciagle słysze ze mam za mały brzuch i nic nie przytyłam, ale mamy ak czasami chyba lubia sobie pogadać:-)
    no mama i teściowa lubią pogadać ;)
    Ja czasem myślę, że utarło się wśród starszego pokolenia, że musimy jeść za dwóch i ciążę zakończyć z 20 kg na plusie :/
    Waga będzie rosła wraz z dzieckiem i jeśli będzie za mała, to położna zwróci Ci na to uwagę :) W II trymestrze zwiększasz kcal o jakieś 200-300, to przecież nie wiele - dodatkowa kanapka :)

• margerit@ Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czujecie już wyraźne ruchy? ja dczuwam czasami takie hmm bąbelki, pukanie, to pewnie malutka, chooc nie zawsze jestem pewna czy to nie jelita Ale chyba grunt, że w ogóle "coś" puka:-)

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik powoli już idzie ku końcówki, więc niedługo sobie odpoczniesz ;-) Mnie też czeka niedługo przeprowadzka ;-) dużo zdrówka dla Ciebie ;-)

Mnie przybyło 3,5 kg. Ruchy czuję wyraźne, czasami bolesne, ale nie tak samo aktywne każdego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 09:54

Fipsik lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 24 tc. Ja- jak zwykle- pełna pytań i wątpliwości...

1) lekarz kazał mi zrobić test obciążenia glukozą, wypisał receptę, kazał zakupić jakiś proszek do rozpuszczenia w wodzie. Jak to wygląda w praktyce? Mam wypić to w domu i popędzić do laboratorium, czy idąc na badania zabrać ze sobą ten proszek i pani w laboratorium mi powie co i jak?

2) Kiedy zacząć chodzić do szkoły rodzenia? Zastanawiam się, czy to już ten czas, czy jeszcze zaczekać.

3) Jak czułyście w pierwszej ciąży pierwsze ruchy maleństwa? Bo mam wątpliwości, czy to aby na pewno to, a nie np. jakieś ruchy robaczkowe, skurcze jelit, itp. U mnie odbywa się coś bardzo subtelnego w brzuchu. Tylko rano zaraz po przebudzeniu, kiedy leżę sobie jeszcze na spokojnie w łóżku. Odczuwam to, jakby ktoś puszczał mi bańki mydlane w brzuchu, a także jakby coś ciągnęło mój pęcherz w dół. Kiedyś czytałam, że kiedy kobieta poczuje ruchy dziecka, to nie pomyli ich z niczym innym, a ja wciąż mam wątpliwości...

Jak czytam, że tak mało przytyłyście, to mam wrażenie, że tylko ja jestem wielorybem ;p Bo od początku ciąży przytyłam już 9 kg. Najlepsze, że wszyscy mówią, że tego po mnie nie widac i faktycznie tak jest- mieszczę się w ciuchy... więc nie mam pojęcia, gdzie te dodatkowe kilogramy są ...

Anita12 lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś znów słoneczko więc zapowiada się ładny dzień.. Ogarniemy się trochę i wpadnie znajoma z trzylatkiem więc będzie wesoło. Z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wizytę wieczorem. Nie chcę nic wiedzieć, tylko to, że z maleństwem wszystko ok.
    Miłego dnia!

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86 kupujesz proszek(glukoze), i zanosisz ja do laboratorium. Tam masz pobierana krew najpierw naczczo, później po wypiciu glukozy która kupiłaś. Pielęgniarki rozrabiaja ja z wodą. Nie pamiętam ile jest pobrań krwi, bo ja robiłam 3 lata temtu. Na pewno po godzinie i po 2h. A czy praktykuje się po 3h to nie wiem.

Ja do szkoły rodzenia nie chodziłam, więc ciężko mi coś doradzić.

Pierwsze ruchy ja odczuwałam jak takie przemieszczenie się pod ręką. Dopiero później i mnie były typowe puknięcia.

Magda86_0309 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plus 6.2kg.
    Wiec rosnie...kazdy ma swoj tok...ty dodatkowo schudlas...wiec w sumie nadrobilas e kg i masz na plusie 1.5 wiec jest przeciez ok. Ja nie schudlam ani deka....ale tez nie wymiotowalam i apetyt taki jak zwykle badz chwilami wiekszy....

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 767 768 769 770 771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ