MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa szkołę rodzenia zaczynam od stycznia, bo taki jest termin następnej tury. Chcialam isc ok 22-24tc, ale niestety do tej która mi pasuje zacznę od ok 28tc więc jak dla mnie trochę późno. Nie chciałam się tam toczyć.. Na plusie dopiero 2kg wiec źle nie jest.
Też ostatnio doskwiera mi kość ogonowa, chwila spaceru, siedzenie w jednej pozycji i ciężko się ruszyć z bólu. Zastanawiam się jak to się będzie miało do rodzenia sn, bo przed ciążą problemy z plecami. Zobaczymy.. -
Hej. No z tymi bólami kości ogonowej mam to samo. Strasznie boli, mam wrażenie że gdzieś w posladkach boli. W 3 miesiącu poszłam do lekarza, bo się przestraszylam . Powiedzial mi ze za szybko tyje i muszę to dźwigać. No w sumie mam już 9 kg na plusie. Ale nie widać aż tego, gdzieś się porozchodzilo.
A po drugie chciałam się Was poradzić, wczoraj pod wieczór przez 3 godz miałam dziwne kłócia w pochwie, ale bardziej to mi przypominało wibracje...glupio to brzmi ale tak było. Co to może być? -
Ja szczepilam corke na wszystko i to drugie tez bede. Wybralam szczepionke 5w1 a nie 6w1 bo podobno jest lepsza.
Co do wagi to przytylam jakos z 1.5 kg i licze na to ze jeszcze z max 5-6.
Z corka do 6 m-ca mialam 2 kg a pozniej w 7,8 i 9 po kg wiec razem 5 kg.Karolina12345 -
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Czytałam że to może być skracajaca się szyjka macicy, a wy mialyscie coś takiego? Tak się przestraszylam, a wizyta dopiero za tydzień.
Spokojnie, jak Cię to niepokoi, to zadzwoń i przyspiesz wizytę.
Mnie tak kłuło ostatatnio, dzisiaj byłam i wszystko jest ok. Także bez paniki.Malwinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Czytałam że to może być skracajaca się szyjka macicy, a wy mialyscie coś takiego? Tak się przestraszylam, a wizyta dopiero za tydzień.
Takich odczuc chyba nie miałam. Spróbuj wziąść nospę i zobacz czy się powtórzy. Ja też panikuję przy każdym odczuciu ale mogą nam towarzyszyć różne bóle i nie zawsze oznaczają coś złego. Najgorsze jest czytać w internecie!! Jak Cie to bardzo niepokoi to przyspiesz wizytę
Malwinka lubi tę wiadomość
-
To widzè, że nie tylko ja mam problemy z kością ogonową.. czasem jak stara babcia się czuję, ni się zgiąc, ni wstac z kanapy itp.. muszę chyba jakieś ćwiczenia na kregoslup zaczac robić chociaz nie wiem czy to coś da
Nadiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykr0pka wrote:To widzè, że nie tylko ja mam problemy z kością ogonową.. czasem jak stara babcia się czuję, ni się zgiąc, ni wstac z kanapy itp.. muszę chyba jakieś ćwiczenia na kregoslup zaczac robić chociaz nie wiem czy to coś da
Daj znać jak znajdziesz jakieś ciekawe!
-
Może warto poszukac zajęc grupowych dla ciezarnych,czy jogi jak ktoras z was pisala albo zajec w wodzie. Takie zajecia bardzo wzmacniaja kregoslup,miesnie głebokie,miednicy itp.
Mnie na samym poczatku bolała kosc ogonowa ale to przez to ze mam wade miednicy i inaczej mi sie zaczela układac ale przeszlo i na ta chwile nic mmie nie boli.Karolina12345 -
Tez niedawno corce odnawialam pokoj i akurat malował mi taki Pan dwie sciany a pozostale dwie mialy byc w kropki i paski a ze to byl moj projekt to musialam sama pomalowac po swojemu. Kupiłam corce nowe łozko i biurko i zlozylam je sama bez niczyjej pomocy bo lubie takie rzeczy.
Meble w sypialni tez wiecznie targam i przestawiam a to do sprzatania a to bo cos mi wpadnie za i nie widze w tym problemu.
Moja corka wazy 20 kg i tez musze ja czasami przeniesc bo zasnie na mnie przed tv czy wyciagnac ja z wanny czy gdzies tam ja podsadzic- nie robie tego codziennie czy caly czas bo jest duza i radzi sobie sama ale dla mnie to normalne. Tez mamy remont firmy i co chwile brakuje a to farby a to fugi a to czegos i rowniez targam wiadra 5 kg i to czasami po kilka.
Dla mnie to zycie codzienneFipsik lubi tę wiadomość
Karolina12345 -
Nie chwalę się i nie żalę. Poprostu pisze, że znam przyczynę moich bóli kości czy mięśni. Bo się zastanawiacie czemu Was to boli, a czemu to, a czemu tamto. Spojenie mnie boli bo się rozchodzi, a reszta z wysiłku. Na małe i jeszcze mniejsze strzyki i bóle nie zwracam uwagi, bo czasu nie mam.
A co ma mi się stać? Jak zaczyna bardziej boleć, to sobie odpuszczam na dany dzień. Dźwigam tak, żeby kręgosłupa nie złamać, szyjka trzyma jak zawór hydrauliczny, a mięśnie mam wyrobione, bo całymi dniami dźwigałam młodą, więc do 15kg mam opanowane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:49
Karolina12345, m@rtynka, Fruzia85 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie tak, dla mnie jakies kłocia, pobolewania czy strzykania nie maja jakiegos wiekszego znaczenia i na pewno nie dociekam co to bylo. Mnie jak cos moze bolec to jedynie z przetrenowania ale raczej to sie nie zdaza. Po za tym bez ciazy ludzi tez bola plecy, kolana, kosci i inne czesci ciala-ogladam to na codzien.
Tym bardziej jak sie ma starsze dziecko ktorym trzeba sie zajmowac...Karolina12345 -
m@rtynka wrote:Karcia.Wawa pochwal się po wizycie
relacja po wczorajszej wizycie... jestem w 20 tygodniu.
lekarz robił mi usg już przez brzuch... pierwszy raz potwierdził pleć.. będzie synek za tydzień idę jeszcze na konsultacje do innego lekarza..wiec będę miała info. z dwóch źródeł.
lokalizacja łożyska przednia ściana, tyle wyczytałam z USG, cała reszta bez zmian i w normie.
następna wizyta za 2 tygodnie do tej pory muszę zrobić badania krwi, moczu i dostałam skierowanie na glukozę..Nadiii, m@rtynka, Fipsik, kark, Fedra, Anita12 lubią tę wiadomość
miały być sukienki będą spodenki będę miała synka
21 marca 2017