X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szkołę rodzenia zaczynam od stycznia, bo taki jest termin następnej tury. Chcialam isc ok 22-24tc, ale niestety do tej która mi pasuje zacznę od ok 28tc więc jak dla mnie trochę późno. Nie chciałam się tam toczyć.. Na plusie dopiero 2kg wiec źle nie jest.
    Też ostatnio doskwiera mi kość ogonowa, chwila spaceru, siedzenie w jednej pozycji i ciężko się ruszyć z bólu. Zastanawiam się jak to się będzie miało do rodzenia sn, bo przed ciążą problemy z plecami. Zobaczymy..

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. No z tymi bólami kości ogonowej mam to samo. Strasznie boli, mam wrażenie że gdzieś w posladkach boli. W 3 miesiącu poszłam do lekarza, bo się przestraszylam . Powiedzial mi ze za szybko tyje i muszę to dźwigać. No w sumie mam już 9 kg na plusie. Ale nie widać aż tego, gdzieś się porozchodzilo.
    A po drugie chciałam się Was poradzić, wczoraj pod wieczór przez 3 godz miałam dziwne kłócia w pochwie, ale bardziej to mi przypominało wibracje...glupio to brzmi ale tak było. Co to może być?

uch5i09k3eicivpk.png
  • Karolina12345 Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szczepilam corke na wszystko i to drugie tez bede. Wybralam szczepionke 5w1 a nie 6w1 bo podobno jest lepsza.
    Co do wagi to przytylam jakos z 1.5 kg i licze na to ze jeszcze z max 5-6.
    Z corka do 6 m-ca mialam 2 kg a pozniej w 7,8 i 9 po kg wiec razem 5 kg.

Karolina12345
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam że to może być skracajaca się szyjka macicy, a wy mialyscie coś takiego? Tak się przestraszylam, a wizyta dopiero za tydzień.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Czytałam że to może być skracajaca się szyjka macicy, a wy mialyscie coś takiego? Tak się przestraszylam, a wizyta dopiero za tydzień.

Spokojnie, jak Cię to niepokoi, to zadzwoń i przyspiesz wizytę.
    Mnie tak kłuło ostatatnio, dzisiaj byłam i wszystko jest ok. :) Także bez paniki.

Malwinka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:

Takich odczuc chyba nie miałam. Spróbuj wziąść nospę i zobacz czy się powtórzy. Ja też panikuję przy każdym odczuciu ale mogą nam towarzyszyć różne bóle i nie zawsze oznaczają coś złego. Najgorsze jest czytać w internecie!! Jak Cie to bardzo niepokoi to przyspiesz wizytę

Malwinka lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Jutro do gina zadzwonię i poproszę żeby mnie przyjął jak najszybciej. Nigdy takiego czegoś nie miałam.. ..dlatego się przestraszylam.

uch5i09k3eicivpk.png
  • kr0pka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To widzè, że nie tylko ja mam problemy z kością ogonową.. czasem jak stara babcia się czuję, ni się zgiąc, ni wstac z kanapy itp.. muszę chyba jakieś ćwiczenia na kregoslup zaczac robić chociaz nie wiem czy to coś da

Nadiii lubi tę wiadomość

d874fac5db08f084853b42a97d56b0c3.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kr0pka wrote:
    To widzè, że nie tylko ja mam problemy z kością ogonową.. czasem jak stara babcia się czuję, ni się zgiąc, ni wstac z kanapy itp.. muszę chyba jakieś ćwiczenia na kregoslup zaczac robić chociaz nie wiem czy to coś da

Daj znać jak znajdziesz jakieś ciekawe!

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może warto poszukac zajęc grupowych dla ciezarnych,czy jogi jak ktoras z was pisala albo zajec w wodzie. Takie zajecia bardzo wzmacniaja kregoslup,miesnie głebokie,miednicy itp.
    Mnie na samym poczatku bolała kosc ogonowa ale to przez to ze mam wade miednicy i inaczej mi sie zaczela układac ale przeszlo i na ta chwile nic mmie nie boli.

Karolina12345
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wszystko boli, ale ja obecnie maluję chałupę i targam farby, kartony z rzeczami i wory :P

Karolina12345 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i meble :P

Karolina12345 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik przepraszam... nie chcę Cię urazić, ale chwalisz się czy żalisz? Oby Ci się nic przykrego nie przytrafiło tfu tfu tfu

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 01:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez niedawno corce odnawialam pokoj i akurat malował mi taki Pan dwie sciany a pozostale dwie mialy byc w kropki i paski a ze to byl moj projekt to musialam sama pomalowac po swojemu. Kupiłam corce nowe łozko i biurko i zlozylam je sama bez niczyjej pomocy bo lubie takie rzeczy.
    Meble w sypialni tez wiecznie targam i przestawiam a to do sprzatania a to bo cos mi wpadnie za i nie widze w tym problemu.
    Moja corka wazy 20 kg i tez musze ja czasami przeniesc bo zasnie na mnie przed tv czy wyciagnac ja z wanny czy gdzies tam ja podsadzic- nie robie tego codziennie czy caly czas bo jest duza i radzi sobie sama ale dla mnie to normalne. Tez mamy remont firmy i co chwile brakuje a to farby a to fugi a to czegos i rowniez targam wiadra 5 kg i to czasami po kilka.
    Dla mnie to zycie codzienne

Fipsik lubi tę wiadomość

Karolina12345
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chwalę się i nie żalę. Poprostu pisze, że znam przyczynę moich bóli kości czy mięśni. Bo się zastanawiacie czemu Was to boli, a czemu to, a czemu tamto. Spojenie mnie boli bo się rozchodzi, a reszta z wysiłku. Na małe i jeszcze mniejsze strzyki i bóle nie zwracam uwagi, bo czasu nie mam.

A co ma mi się stać? Jak zaczyna bardziej boleć, to sobie odpuszczam na dany dzień. Dźwigam tak, żeby kręgosłupa nie złamać, szyjka trzyma jak zawór hydrauliczny, a mięśnie mam wyrobione, bo całymi dniami dźwigałam młodą, więc do 15kg mam opanowane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2016, 09:49

Karolina12345, m@rtynka, Fruzia85 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png

Wysłany: 3 listopada 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak, dla mnie jakies kłocia, pobolewania czy strzykania nie maja jakiegos wiekszego znaczenia i na pewno nie dociekam co to bylo. Mnie jak cos moze bolec to jedynie z przetrenowania ale raczej to sie nie zdaza. Po za tym bez ciazy ludzi tez bola plecy, kolana, kosci i inne czesci ciala-ogladam to na codzien.
    Tym bardziej jak sie ma starsze dziecko ktorym trzeba sie zajmowac...

Karolina12345
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Karcia.Wawa pochwal się po wizycie ;-)

relacja po wczorajszej wizycie... jestem w 20 tygodniu.

lekarz robił mi usg już przez brzuch... pierwszy raz potwierdził pleć.. będzie synek :) za tydzień idę jeszcze na konsultacje do innego lekarza..wiec będę miała info. z dwóch źródeł.
    lokalizacja łożyska przednia ściana, tyle wyczytałam z USG, cała reszta bez zmian i w normie.
    następna wizyta za 2 tygodnie do tej pory muszę zrobić badania krwi, moczu i dostałam skierowanie na glukozę..

Nadiii, m@rtynka, Fipsik, kark, Fedra, Anita12 lubią tę wiadomość

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie.. Czy któraś z mam miała ostry ból w okolicy pępka ?? Rano tak mnie bolał, że nie mogłam chodzić przez chwilę wyprostowana. Pomasowałam sobie brzuch trochę przeszło, ale czuję co jakiś czas takie delikatne promieniowanie..
    20tc.

Ewa
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj dziewczyny pisały o prze puchlinie pępka.. czy cos takiego...moze i ciebie to złapało?

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • Ewa Przyjaciółka

Wysłany: 3 listopada 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia co to takiego.. pierwszy raz miałam taką sytuacje.
    Wizyta dopiero za 3tyg.

Ewa
‹‹ 769 770 771 772 773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ