X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jaki brzuszek piekny.... !

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Hej.juz po wizycie.
    Mlody ma 491g
    Wszystko u niego ok. Parametry i serduszko sie zgadza.
    Widzialam nawet jego galki oczne...i mozg i serduszko z przegrodami. Cudnie....
    Szyjka ok ma 35mm caly czas taka sama wiec te klucia nie od szyjki...uplawy co zrobily mi sie obfite sa wporzadku.. mowil ze tak moze teraz byc.
    wiem gdzie malego glowa;) nawet naciskal na brzuch z boku a na usg widac bylo jak malego dotykam hahahah czad. Machal lapkami i stopami. Mam lozysko na scianie przedniej i dlatego ruchy mam mniej odczuwalne od innych.
    Ale podnioslo sie od ost wizyty wyzej bo miesiac temu mialam je bardzo nisko. Wody plodowe tez ok.
    A skad te klucia i bolesci nie wiemy...
    Wizyta 7.12 ....troche czasu...i mam zrobic ta glukoze
    U mnie 7 kg na plusie.....

i ja po wizycie jestem naładowana pozytywną energią... lekarz miał same dobre wieści :) wszystko jest OK, USG przepiękne widziałam twarz, obie rączki stópki to było SUPER!
    waga 446g
    lokalizacja łożyska: ściana tylna , nie przoduje...to chyba się coś zmieniło bo było na przedniej ścianie... długość szyjki 33mm

a dzisiaj miałam glukozę....maskara tyle słodyczy na raz to nawet dla mnie za dużo.. :) a na głodnego to masakra, do tego 3 razy pobierana krew...

Malwinka, kark, Anita12, Fedra lubią tę wiadomość

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa a wyniki glukozy już masz? Czy byłaś sama, czy z kimś? Koleżanka mi radziła, żebym kogoś wzięła ze sobą, w razie czego, jakby mi słabo było. Ona zemdlała przy tym badaniu, ale wyszło, że ma cukrzycę ciążową

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ja mam duży brzuch. Przede wszystkim.dlatego że on mi nie idzie na boki tylko do przodu, niektórzy mają bardziej "rozlany" i wtedy go mniej widać. No i też z każdą kolejną ciaza jest większy. Ale mam to gdzieś, ważne że rośnie dziecko...
    Ja też dzisiaj jadę na glukoze. Nie chcę mi się ale jak mus to mus

201703012752.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Hej.juz po wizycie.
    Mlody ma 491g
    Wszystko u niego ok. Parametry i serduszko sie zgadza.
    Widzialam nawet jego galki oczne...i mozg i serduszko z przegrodami. Cudnie....
    Szyjka ok ma 35mm caly czas taka sama wiec te klucia nie od szyjki...uplawy co zrobily mi sie obfite sa wporzadku.. mowil ze tak moze teraz byc.
    wiem gdzie malego glowa;) nawet naciskal na brzuch z boku a na usg widac bylo jak malego dotykam hahahah czad. Machal lapkami i stopami. Mam lozysko na scianie przedniej i dlatego ruchy mam mniej odczuwalne od innych.
    Ale podnioslo sie od ost wizyty wyzej bo miesiac temu mialam je bardzo nisko. Wody plodowe tez ok.
    A skad te klucia i bolesci nie wiemy...
    Wizyta 7.12 ....troche czasu...i mam zrobic ta glukoze
    U mnie 7 kg na plusie.....

Jakiego masz już fajnego grubaska :) galki oszne jego widziałaś. To fajny twój ginekolog ma sprzęt. To było zwykle czy w 3d, 4d?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 17:14

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie wydaje, że w 21 tyg mam podobny bo też idzie do przodu! Na szczęscie tylko brzuszek na razie. Ale jak stoję przed lustrem to jestem w szoku, że już taki wielgachny!
    Glukozę planuję zrobić we wtorek, też mam lekkie obawy, bo wszyscy doradzają żebym nie szła sama bo mogę zemdleć. Przeraża mnie wizja siedzenia tam tyle czasu..

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. A ja dzisiaj byłam na SOR. Cała noc miałam straszne skurcze ( od pępka w zwyz) i tylko do kibelka latałam. Od 22 godziny się męczyłam, bo miałam nadzieję że przejdzie. I w końcu o 9 rano poszłam do szpitala.
    Zalecił mi smecte i nospe, albo leżenie w szpitalu. Wybrałam to pierwsze, i powiedziałam że jak nie przejdzie i będzie się nasilalo to wtedy się położę.
    Doszedł do wniosku, że to jelita mnie bolą. To chyba moja wina bo zjadłam o 20 duże jabłko ze skórka, i ono może mi stanęło. A teraz cały dzień leżałam i odsypialam noc. Dalej boli ale już dużo mniej. Zrobił badanie i usg, wszystko ok.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii, mi tak samo, siedzieć aż dwie godziny na głodnego i nie możesz chodzić, spacerować, tylko siedzieć. Weź ze sobą jakąś książkę czy gazetę do czytania, żeby jakoś ten czas szybko zleciał.
    Malwina, całe szczęście, że z dzieckiem wszystko w porządku. Oby Ci bóle szybko minęły. Też mnie tak kłuło, bolało i chyba była to wina kapusty, którą za dużo zjadłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 17:15

Nadiii lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Mi sie wydaje, że w 21 tyg mam podobny bo też idzie do przodu! Na szczęscie tylko brzuszek na razie. Ale jak stoję przed lustrem to jestem w szoku, że już taki wielgachny!
    Glukozę planuję zrobić we wtorek, też mam lekkie obawy, bo wszyscy doradzają żebym nie szła sama bo mogę zemdleć. Przeraża mnie wizja siedzenia tam tyle czasu..

Koleżanka mi mówiła ze zemdlala. Po wypiciu to najlepiej nie mieć żadnego ruchu, tzn. nie chodzić po korytarzu. Wypić i siedzieć na tyłku.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Nadii, mi tak samo, siedzieć aż dwie godziny na głodnego i nie możesz chodzić, spacerować, tylko siedzieć. Weź ze sobą jakąś książkę czy gazetę do czytania, żeby jakoś ten czas szybko zleciał.
    Malwina, całe szczęście, że z dzieckiem wszystko w porządku. Oby Ci bóle szybko minęły. Też mnie tak kłuło, bolało i chyba była to wina kapusty, którą za dużo zjadłam.

Wiesz, nieraz boli i szybko przechodzi. Ale to były porządne skurcze, skrecalo mnie aż. Myslalam, że przejdzie jak się prześpię, ale mogłam zapomnieć, tylko oczy zamknęłam i znowu wszystko się zaczęło.
    Ja to mam pecha do tych lekarzy. Poszłam powiedziałam co mi jest i że się martwię o dziecko, a lekarz zapytał czy się nie martwię o personel, że z takim czymś przychodze. Pojeby jakies. Bardziej się przestraszylam bo koleżanka mówiła, że w 30 tygodniu Też cały dzień ja zalodek bola, miała biegunkę i wymioty. Poszła do szpitala i okazał o się ze serduszko malego przestawalo bic. Od razu musiała urodzić.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, bardzo dobrze że pojechałaś na SOR, bo nigdy nie wiadomo. Ten lekarz przegiął pałę.

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam za sobą gluzkoze i o dziwo nie było tak źle niż za pierwszym razem. Odczekałam tylko 1h i do domku ;-) fakt że cały dzień nie mogłam patrzeć na słodkie przez cały dzień.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, że byłaś na SOR, bedziesz spokojniejsza. Cieszę się, że z dzidzią ok. Na pewno najadłaś się strachu. A co do służby zdrowia to się nie wypowiem, bo mi zablokują dostęp do forum. Ja rozumie, że nie raz ludzie przychodzą z pierdołami, ale kobieta, która martwi się o życie, które nosi w sobie.. Brak słów..

Malwinka lubi tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Ja już mam za sobą gluzkoze i o dziwo nie było tak źle niż za pierwszym razem. Odczekałam tylko 1h i do domku ;-) fakt że cały dzień nie mogłam patrzeć na słodkie przez cały dzień.

Ja właśnie wypiłam i siedzę. U nas to pikuś bo nie trzeba miec pustego zoladka i dają smakowa, coś jak lodowata fanta bez gazu. Wypiłam w 30 sekund

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2016, 19:11

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    m@rtynka wrote:
    Już masz za sobą! Fajnie, że tylko godzina i do domu. Mi lekarz zapisał na kartce 3 pobrania; na czczo, po godz i po dwóch. Ciekawe od czego to zależy..

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka dobrze ze pojechałas i będziesz spokojniejsza. Nigdy nie wiadomo i warto spr. Ja też czasami zastanawiam się czy wstsyko jest wporządku jak za mocno kopie czy brzuch twardnieje

Malwinka lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii u nas niektórzy mają 50g i godzine czekania a inni 70g i 2,5h. Moja doktor daje skierowanie opierając się na tym jak ktoś przybiera, mówiła że nie wydaje jej się żebym miała cukrzycę więc dała mi to mniej dokładne badanie

Nadiii lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nadii u nas niektórzy mają 50g i godzine czekania a inni 70g i 2,5h. Moja doktor daje skierowanie opierając się na tym jak ktoś przybiera, mówiła że nie wydaje jej się żebym miała cukrzycę więc dała mi to mniej dokładne badanie
    Już rozumiem.. Dzięki

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobrze, że Nelus napisała dlaczego tak jest, ja z tego wszystkiego zapomniałam się spytać :D i faktycznie miałam 50g glukozy:)

W pierwszej ciąży musiałam siedzieć 2h ;/:D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie z gory przekroj mozgu i od gory doslownir powiedzial galki oczne czarne wystajace kulki smiesznie to wygladalo ale tak tlumaczyl ;) widzialam serduszko w przyblizeniu z przegrodami... Usg zwykle. Ale ma dobry sprzęt to wiem.

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
‹‹ 781 782 783 784 785 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ