X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Malwinka a w jakiej kwocie ma być ten prezent? I na jakim etapie jest maluch? Chodzi? Czy jeszcze nie?

A co do lekarza, to pamiętaj, że lepiej pójść o jeden raz za dużo niz o jeden raz za mało. A jak lekarz głupi, to niech się w dupe pocałuje. Wiadomo, ze człowieka wkurzy, ale trzeba to zlać. Najważniejsze, żeby powiedział, że wszystko ok :)

No jeszcze nie chodzi mały, narazie tylko wstaje i się sam puszcza. Z racji tego że ja nie jestem chrzestna Ani mąż to myslalam tak do kwoty 200 zł.
    Moja teściowa to nerwuska i jak jej opowiedziałam o wizycie, to powiedziała, żebym również była dla niego nie miła. Ja tak nie potrafię, a po drugie to by mnie jeszcze wygonil

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Hej :)

W środę miałam połówkowe. Franek dalej woli pokazywać jajka niż twarz :D
    Ale z pomiarów jest wszystko jak powinno być :) Ważył jakieś 320 g. Teraz już codziennie czuję kopniaki, w końcu :)

Co do prezentu, ja zawsze pytam rodzicow na jakim etapie jest dziecko i co wg nich się sprawdzi najlepiej, przez to raczej trafiam z prezentami i nie powtarzam ich.

Martwiłam się, że moja dzidzia jest malutka, ale twój Franiu też wagowo dużo nie ma.
    Oczywiście, że pytałam jego rodziców o prezent. I co mogli odpowiedzieć, że mały wszystko ma, a kasy nie chce dawać.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka, jak się czujesz? Brzuszek uspokoił się?. Wczoraj zaś tak brzuch bolał od zaparć i gazów. Masakra, no spe musiałam wziąć.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Malwinka, jak się czujesz? Brzuszek uspokoił się?. Wczoraj zaś tak brzuch bolał od zaparć i gazów. Masakra, no spe musiałam wziąć.

Dziękuję, że pytasz. Już tak mocnych skurczow nie mam, ale brzuch boli, mam takie uczucie jakbym siniaki na nim miała. Też kazał mi 3 razy nospe dopóki się brzuszek nie uspokoi.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Mi mój M powiedział żebym takiemu lekarzowi powiedziała na wstępie, że wizyta będzie nagrywana to będzie mnie traktował z szacunkiem i jak należy.

To tak jakbym słyszała moja mamę; ) nie głupi pomysł, ale weź tak zrób.

Anita12 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Martwiłam się, że moja dzidzia jest malutka, ale twój Franiu też wagowo dużo nie ma.
    Oczywiście, że pytałam jego rodziców o prezent. I co mogli odpowiedzieć, że mały wszystko ma, a kasy nie chce dawać.

No, to moja rodzina lepsza, bo zawsze podają co byłoby fajne, w dodatku nigdy nie jakieś super kosztowne :D

Co do wielkości Franka, trochę się zmartwiłam, że taki mały (wychodzi, że tydzień mniej niż ma), ale dwóch lekarzy nic nie mówiło na ten temat, poza tym, że jedne dzieci są większe inne mniejsze, więc nie będę się zbędnie stresować. :)

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka jak do 200 zł, a nie jesteście chrzestnymi to sporo chcecie wydać. Do takiej kwoty można dla malca kupić pchacz (nie mylić z chodzikiem). A nawet kilkadyiesiat y taniej są:) Mój Bartuś dostał np. od sąsiadów zestaw lego duplo taki od 1,5 roku ( z ludzikiem i pieskiem). Do 100 zł. Rewelacja. Cały czas się nim bawi. Wtedy ja mu układałam z tego, a on powoli uczył się łączyć klocki :) aaa no i z czasem mogą sobie dokupować inne zestawy. Myśle, że się ucieszą.
    Można kupić jakieś autko, na którym dziecko siada i sie odpycha nózkami. Ceny różne.
    Bartuś dostał też namiot z tunelem. taki łatwoskładalny. Super! Dużo przez to raczkował, a to ważne u dziecka. Nawet jak już chodzi.
    Poza tym to juz nie na urodziny, ale wcześniej kupiliśmy Arkę Noego producent Dumel. To taka bardziej interaktywna zabaka. Są na niej dwa rodzaje zwierząt (wiejskie i dzikie - typu lew, małpka itp.)I jak się włoży dane zwierzątko w odpowiednie miejsce, to wydaje realistyczny dźwięk, a po naciśnieciu drugi raz pan mówi wierszyk na temat tego zwierzątka(bardzo wyraźnie). Jest też figurka Noego i do niej wierszyk. Są klawisze, że można na nich grac jak na organkach. No i inne elementy łodzi też wydają dźwięk po naciśnięciu :) Bartuś tym też sie do tej pory bawi :) I nie wyglada, zeby szybko poszło w odstawkę. Zwierzątka przydają nam się do innych zabaw tez :) Myślę, że możesz kupić super zabawkę, niekoniecznie wydając tyle kasy :)
    Można też pociąg szczeniaczka z fisher price. my nie mamy, ale podobno ok. Za to mamy szczeniaczka uczniaczka - pluszowy miś, któremu naciska się rózne częsci ciała i on śpiewa, albo wymienia kolory, nazwy części ciała itd. Ma 3 poziomy trudności. U nas Bartuś lubił, ale już jakiś czas temu stracił na świetności w oczach Bartusia i czeka na siostrzyczkę :P

Malwinka lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pytania rodziców o prezent, to ja też wolę zapytać, bo przecież kto ma wiedzieć lepiej co by dziecko zainteresowało. No ale niestety nie każdy wyznaje taką zasadę. U nas mimo, ze pytali, albo delikatnie próbowalismy podpowiedzieć co by było fajne, to i tak niektórzy kupili co chcieli. Czasem kooompletnie bez namysłu. Np. zabawka dla półrocznego dziecka, podczas gdy młody chodził od 10 m-ca i interesowały go inne rzeczy.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż- widzę głowa pełna pomysłów, ale na przykładzie synka najlepiej wiesz co się sprawdza i przydaje. Malwinka chyba nie bedzie miała teraz większego problemu. Strasznie szybko mija weekend.. Ale z drugiej str cieszę się, bo w pn połówkowe i znów zobaczę swoją Iskierkę!

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 listopada 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii, dokładnie tak jak piszesz :) Na przykładzie Bartusia wiem, co się u nas sprawdziło. Poza tym jestem tez w Listopadówkach 2014 i wiem, co robiło szał wśród dzieci, a co było słabe.

Dla mnie weekend mógłby trwac i trwać.. Ginekolog kazał mi leżeć i teraz mąż w domu, to mogę sobie na to pozwolić. Inaczej ciągłą bieganina za synkiem. Myślałam, że w poniedziałek pójdzie do żłobka, ale nadal ma katar i trochę kaszle. Boje sie, żeby się nie doprawił. Czasem mam wrazenie, że wyrzucamy pieniądze w błoto. Płacimy za żłobek, a on idzie na 3 dni i w domu tydzień lub ponad i znów 3 dni i w domu tydzień.

Nika89 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż.. ..o matko, matko, ile pomysłów. Są naprawdę świetne. Powiedziałam, że do dwustu, ale wiadomo, że jak będzie coś tańszego to oczywiście jak najlepiej. Najbardziej ta Arka Noego mi się podoba. W poniedziałek podejdę do nas do sklepu i zobaczę, może tam akurat będzie a jak nie to przez allegro.

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Malwinka jak do 200 zł, a nie jesteście chrzestnymi to sporo chcecie wydać. Do takiej kwoty można dla malca kupić pchacz (nie mylić z chodzikiem). A nawet kilkadyiesiat y taniej są:) Mój Bartuś dostał np. od sąsiadów zestaw lego duplo taki od 1,5 roku ( z ludzikiem i pieskiem). Do 100 zł. Rewelacja. Cały czas się nim bawi. Wtedy ja mu układałam z tego, a on powoli uczył się łączyć klocki :) aaa no i z czasem mogą sobie dokupować inne zestawy. Myśle, że się ucieszą.
    Można kupić jakieś autko, na którym dziecko siada i sie odpycha nózkami. Ceny różne.
    Bartuś dostał też namiot z tunelem. taki łatwoskładalny. Super! Dużo przez to raczkował, a to ważne u dziecka. Nawet jak już chodzi.
    Poza tym to juz nie na urodziny, ale wcześniej kupiliśmy Arkę Noego producent Dumel. To taka bardziej interaktywna zabaka. Są na niej dwa rodzaje zwierząt (wiejskie i dzikie - typu lew, małpka itp.)I jak się włoży dane zwierzątko w odpowiednie miejsce, to wydaje realistyczny dźwięk, a po naciśnieciu drugi raz pan mówi wierszyk na temat tego zwierzątka(bardzo wyraźnie). Jest też figurka Noego i do niej wierszyk. Są klawisze, że można na nich grac jak na organkach. No i inne elementy łodzi też wydają dźwięk po naciśnięciu :) Bartuś tym też sie do tej pory bawi :) I nie wyglada, zeby szybko poszło w odstawkę. Zwierzątka przydają nam się do innych zabaw tez :) Myślę, że możesz kupić super zabawkę, niekoniecznie wydając tyle kasy :)
    Można też pociąg szczeniaczka z fisher price. my nie mamy, ale podobno ok. Za to mamy szczeniaczka uczniaczka - pluszowy miś, któremu naciska się rózne częsci ciała i on śpiewa, albo wymienia kolory, nazwy części ciała itd. Ma 3 poziomy trudności. U nas Bartuś lubił, ale już jakiś czas temu stracił na świetności w oczach Bartusia i czeka na siostrzyczkę :P
    Moja Jagoda też lubiła szczeniaczka uczniaczka. Później siedział na półce a teraz ma 2,5 roku i znów do niego wróciła :) spiewa razem z nim piosenki. Troszkę nie nadąża, szczególnie z tä gdzie jest alfabet ale się uczy. Także uważam, że to super prezent bo i dla maluszka i nawet troszkę starszego dziecka.
    Miś Alfi też jest bardzo sympatyczny. Uczy miłości:) mówi: "kocham cię" "przytul mnie proszę" śpiewa piosenki jest czesciowo pluszowy, czesciowo z plastiku co stymuluje wrażenia dziecka. Kosztuje do 70 zł. Na brzuszku ma przyciski ze światełkami. Bardzo fajnie się dzieci nim zajmują. A i jeszcze Miś Horacy tylko on rusza buzia jak śpiewa czy mówi i Jagoda najpierw się go wystraszyła. Jest do niego pilot ze słowami, literkami, cyframi. Miś opowiada też bajki. Teraz go bardzo lubi.Również sympatyczna zabawka:)

ChciałabymJuż, Malwinka lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się dziewczyny w 21t0d! Wg belly zaczynamy 22t- 6 miesiąc. Nie mogę uwierzyć, że jesteśmy już tak daleko. Kiedy minęły mdłości, wymioty i zmęczenie mogę stwierdzić, że to na prawdę piękny czas. Choć w moim przypadku pęłny strachu o każdy dzień. Ale im jestśmy dalej tym uczę się cieszyć tą ciążą, bo wierzę,że wszystko skończy się dobrze i w marcu przytulę swoje szczęście...
    Miłej niedzieli!

Anita12, Fedra lubią tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz będę miała problem co kupić, najpierw nie wiedziałam Co, a teraz nie wiem co mam wybrać z tych pięknych i pomyslowych rzeczy. Wiedziałam, żeby zapytać na forum, a mamusie, które mają dzieci podpowiedzą co praktyczne. Dziękuję za poradę.

Nadiii teraz już musi być dobrze, nasze Kruszynki rosną. Lek i strach jest normalnym stanem u kobiet w ciąży. Wierzę.. .ze się nam uda.

Nadiii lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii wrote:
    Witamy się dziewczyny w 21t0d! Wg belly zaczynamy 22t- 6 miesiąc. Nie mogę uwierzyć, że jesteśmy już tak daleko. Kiedy minęły mdłości, wymioty i zmęczenie mogę stwierdzić, że to na prawdę piękny czas. Choć w moim przypadku pęłny strachu o każdy dzień. Ale im jestśmy dalej tym uczę się cieszyć tą ciążą, bo wierzę,że wszystko skończy się dobrze i w marcu przytulę swoje szczęście...
    Miłej niedzieli!

U mnie to samo :-)
    Zaczynam 22 tydzień i 6 miesiąc.
    Ale nadal mi się dłuży. I strach oczywiście jest. Jutro prenatalne na 13 :-) nareszcie :-)

Fedra lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro też prenatalne na 11 więc już siedzę jak na szpilkach! Powodzenia!

• Pinka91 Koleżanka

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) jestem nowa w tym wątku :) ja również mam termin na marzec, dokładnie 27.03.2017 :) jutro zaczynamy 22tc :) jesteśmy po połówkowym badaniu i bąbelek rozwija się prawidłowo :)
    Pozdrawiamy was wszystkie :)

Malwinka, Anita12, ewa81, malotka lubią tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Was Pinka91, zachęcamy do wspólnych rozmów.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Pinka :)
    Na chwilę się obudziłam ale za chwilę idę dalej spać. Dziś idę do fryzjera obciąć włosy.
    Jutro mam wizytę u gin - ile mały waży, czy jest ok. Wczoraj wieczorem tak mnie bolał brzuch bo mały przepychał się, na coś naciskał. Musiałam zmieniać pozycję żeby mały jakoś się ułożył. Całe szczęście to długo nie trwało i spokojnie spałam.

• pina87 Koleżanka

Wysłany: 14 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam już w 25 tc :) Od tygodnia doświadczam co to znaczy zgaga, bo nigdy wcześniej jej nie miałam ... Jakieś domowe sprawdzone sposoby? Ona rujnuje mi wieczory :) I nie przez to spać, bo gdy się kładę się nasila i pali żywym ogniem :O

Anita12, chloet lubią tę wiadomość

eikts65gi95y2ddi.png
    km5sdf9hh32wsr4g.png
‹‹ 783 784 785 786 787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ