X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś, cudny masz brzusio jak przy Livce ;)

To ciekawe co mi by dała z glukozy twoja ginka, bo ja przytyłam do tej pory 1.5kg, doatałam 75g i wyszła cukrzyca :/ A jak chciałam cytrynę dać to mi jeszcze pielęgniarka odmierzała czy na pewno tylko jedna łyżeczka.

Ja zawsze chciałam 3kę dzieci, a teraz już sama nie wiem... Zaczynam męza kusić na czwarte, nie wiem co mi odbiło XD

• Nelus Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą glukoza to słyszałam że różnie bywa. Ja pojechałam samochodem sama. Siedziałam godzinę i nic mi nie było więc pojechałam po glukozie na zakupy.

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ty szalona! Czwórka dzieci? Oooo mamo! Gdzie ja bym je pomieścila w domu! Musiałabym mieć wielkiego vana i kupeee cierpliwości. Najlepiej też że 2 nianie haha nawet sobie nie wyobrażam

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pytanie do Was na dzień dobry: czy czułyście kiedyś czkawkę u dzidzi w brzuchu? Wczoraj wieczorem gdy sie położyłam po kolacji brzuszek w środku zaczął mi tak śmiesznie podskakiwać. To nie były ruchy dziecka ani żadne kopanie. Takie delikatne równomierne jakby podskakiwanie w środku co kilka sekund. Nie umiem tego ubrać w słowa, ale odebrałam to jakby Mała miała czkawkę i odzywała się co killa sekund

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-) jak byłam z córką w ciąży to dość często czułam, że ma czkawke. Wtedy czuć takie rytmiczne "odbicia" :-D U mnie często po czymś słodkim młoda podskakiwała :-D

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czkawka odczuwalna tak od 15tc :)
    Z pierworodną ani razu nie miałam, dopiero z synem w ciąży poczułam co to znaczy jak dziecko ma czkawkę ;) Teraz malutka też ma często :)

Nelly, męża właśnie też ten van widzę, że zaczął kusić, szcególnie jak znajomi kupili 8-osobowego :P Z pokojami też by był problem, ale niech się dzieciaki integrują :D Nie no, zobaczymy za 2-2,5 roku ile jeszcze będę mieć cierpliowści, bo z tym najgorzej przy takiej gromadzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 10:43

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Wiesz, nieraz boli i szybko przechodzi. Ale to były porządne skurcze, skrecalo mnie aż. Myslalam, że przejdzie jak się prześpię, ale mogłam zapomnieć, tylko oczy zamknęłam i znowu wszystko się zaczęło.
    Ja to mam pecha do tych lekarzy. Poszłam powiedziałam co mi jest i że się martwię o dziecko, a lekarz zapytał czy się nie martwię o personel, że z takim czymś przychodze. Pojeby jakies. Bardziej się przestraszylam bo koleżanka mówiła, że w 30 tygodniu Też cały dzień ja zalodek bola, miała biegunkę i wymioty. Poszła do szpitala i okazał o się ze serduszko malego przestawalo bic. Od razu musiała urodzić.
    Niestety ja też mam "szczęście" do takich lekarzy.
    Kolejny konował jak widzę. Nie do wiary jak ciężarn niekiedy są traktowane! Bardzo Ci współczuję :(

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jak piszecie o czkawce, to teraz nie wiem czy czuję kopanie czy czkawkę. Jak to poznajecie?

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Hej
    Jak piszecie o czkawce, to teraz nie wiem czy czuję kopanie czy czkawkę. Jak to poznajecie?

Takie rytmiczne uderzenia. Jak się spojrzy na brzuch to wygląda jakby sam podskakiwał :-D

ewa81 lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!
    Wczoraj byłam na połówkowym, i moja malutka waży 465gram. <3
    ssała kciuka i miała stópki przy główcę, moja akrobatka! <3
    Dziś wchodzę w 23 tydzień, i pokazała mi to mocnymi kopniakami, hehe. Kopie mamusie.
    W nocy za to nie dała mi spać, i całą noc chodziłam po pokoju, tak szalała.. :)
    Czkawki jeszcze nie czułam, albo nie wiem czy czułam xD

m@rtynka lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Niestety ja też mam "szczęście" do takich lekarzy.
    Kolejny konował jak widzę. Nie do wiary jak ciężarn niekiedy są traktowane! Bardzo Ci współczuję :(

Dla Ciebie ciaza, jest błogosławieństwem i boisz się nie o siebie tylko o dzidzie. A taki " ginekolog" powie, że z pierdolami przychodzisz. Wstydzilby się tak mówić, bo nienarodzone dziecko też jest jego pacjentem. A on jest jak dupa od sr.. . żeby nam pomóc. Teraz jak coś się będzie działo, to będę się bała znowu iść żeby mnie czasami nie wysmial .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 22:04

Anita12 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Nadiii widzę, że suwaczek zrobiłaś, super :)
    W przyszłą sobotę idę do mojego męża siostry chłopca na roczek. Macie jakiś pomysł co kupić?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annabeth wrote:
    Dobry wieczór!
    Wczoraj byłam na połówkowym, i moja malutka waży 465gram. <3
    ssała kciuka i miała stópki przy główcę, moja akrobatka! <3
    Dziś wchodzę w 23 tydzień, i pokazała mi to mocnymi kopniakami, hehe. Kopie mamusie.

Super, że wszystko ok! Cudownie tak patrzeć na te nasze maleństwa, na razie przez usg, ale za kilka mcy... Już prawie pół kg! Ja mam połówkowe w pn, też nie mogę się doczekać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 22:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    O Nadiii widzę, że suwaczek zrobiłaś, super :)
    W przyszłą sobotę idę do mojego męża siostry chłopca na roczek. Macie jakiś pomysł co kupić?

Jest, jest od kilku dni już! Dzis nie mam weny ale jak wpadnie jakiś pomysł to dam znać!

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Ja też wczoraj miałam wizytę połówkową u gina. Jak mnie zobaczył, to najpierw powiedział, że mam LEŻEĆ. Dobrze, że z mężem byłam i słyszał. Bo tak to by nie uwierzył i nadal ja bym latała za maluchem. Prócz leżenia jeszcze mam brać 4000 jednostek witaminy D3 i 1gram wit.C .

Dzidziuś ma się dobrze :) Już 3 raz potwierdził, że będzie dziewczynka :) Ważyła wczoraj 335g :)

Ze mną trochę gorzej, bo prócz przeziębienia, to już mam te nieszczęsne zastoje w nerkach :( w lewej 1 st. a w prawej 2 st. Prawa troche pobolewa.Mam brać urosept i no-spe jak bedzie boleć. No i wlewać w siebie mnóstwo wody, a to juz nie takie proste, ale się staram. Dziś wypiłam 1,5l mineralnej i kilka kubków herbaty i wiem, ze powinnam wiecej wody, ale juz nie dalam rady. Żeby tylko się nie pogarszało.. Troche mnie to martwi :(

Aaa no i podobnie jak w pierwszej ciaży, spadają mi płytki krwi :-/ W zeszłym miesiącu miałam 175 tys. a teraz 143 :(

Anita12, Fedra lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka a w jakiej kwocie ma być ten prezent? I na jakim etapie jest maluch? Chodzi? Czy jeszcze nie?

A co do lekarza, to pamiętaj, że lepiej pójść o jeden raz za dużo niz o jeden raz za mało. A jak lekarz głupi, to niech się w dupe pocałuje. Wiadomo, ze człowieka wkurzy, ale trzeba to zlać. Najważniejsze, żeby powiedział, że wszystko ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2016, 23:03

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Hej dziewczyny

Dzidziuś ma się dobrze :) Już 3 raz potwierdził, że będzie dziewczynka :) Ważyła wczoraj 335g :)
    :(

Super wieści!Oby tylko z nerkami u Ciebie było lepiej! Dużo zdrówka życzę! Dziewczyny górą!

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

W środę miałam połówkowe. Franek dalej woli pokazywać jajka niż twarz :D
    Ale z pomiarów jest wszystko jak powinno być :) Ważył jakieś 320 g. Teraz już codziennie czuję kopniaki, w końcu :)

Co do prezentu, ja zawsze pytam rodzicow na jakim etapie jest dziecko i co wg nich się sprawdzi najlepiej, przez to raczej trafiam z prezentami i nie powtarzam ich.

Anita12, Fedra lubią tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Dla Ciebie ciaza, jest błogosławieństwem i boisz się nie o siebie tylko o dzidzie. A taki " ginekolog" powie, że z pierdolami przychodzisz. Wstydzilby się tak mówić, bo nienarodzone dziecko też jest jego pacjentem. A on jest jak dupa od sr.. . żeby nam pomóc. Teraz jak coś się będzie działo, to będę się bała znowu iść żeby mnie czasami nie wysmial .
    Mi mój M powiedział żebym takiemu lekarzowi powiedziała na wstępie, że wizyta będzie nagrywana to będzie mnie traktował z szacunkiem i jak należy.

Malwinka lubi tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 20 tygodniu :), połowa już za nami.
    U teściów jesteśmy, śnieg pada i robi się biało. Oj zaczyna się... zimno, ślisko....

Malwinka, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 782 783 784 785 786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ