X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po małej przerwie ;)
    Kończymy dziś 24 tc !! <3

Bobas wczoraj na wizycie jak zwykle zakrywał buźkę, a pokazywał klejnoty ;) Waży już 628g <3 jest zdrowy i wariuje na całego ;) Ja za to muszę zacząć się oszczędzać, bo bolą mnie coraz bardziej plecy :/ no i z pleców zaczyna promieniować w okolicę blizny, która też czasami "szarpie". Gin przepisał mi dodatkowo cyclo3fort (brała któraś ?). Następna wizyta w Mikołajki :D

No i dostałam skierowanie na glukozę; może pójdę w przyszłym tygodniu albo którąś sobotę ;)

m@rtynka, severi, Anita12, Fedra lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w mroźny, ale słoneczny dzionek :)
    Jenny 88 podziwiam Cie, to teraz czwarte dziecko w drodze :), niezła gromadka :). Super, że z maluszkiem wszystko dobrze :).
    Dziś mam też wizytę u gin, ciekawe ile waży :)

• severi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Niestety, mało kto zwraca uwagę na higienę badań, która jest bardzo ważna :(
    W ogóle, szybko tę glukozę robiłaś, mi lekarka powiedziała że dopiero w 24 tygodniu najwcześniej.
    Ja miałam robione jakoś dwa miesiące temu i za wcześnie i teraz musze miec znowu :( bo Pani powiedziała że sie robi właśnie po 24

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miala wczoraj krzywa, kupilam o smaku cytrynowym i nie byla zla, jak baaaardzo slodka oranzadka heh
    dzis odbieram wyniki

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    dołączam do Was :)
    Termin z OM na 10 marca, obecnie 23 tydz i 3 dzień ciąży
    waga z połówkowego w 22 tyg 460 g :)

Wy tutaj tak ogólnie o wszystkim prawda? Tą krzywą cukrową to każda z nas musi mieć czy jakimś cudem może mnie to ominąć?

Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za Nasze małe/wielkie Szczęścia :)

chloet, jenny88 lubią tę wiadomość

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    ja miala wczoraj krzywa, kupilam o smaku cytrynowym i nie byla zla, jak baaaardzo slodka oranzadka heh
    dzis odbieram wyniki

a gdzie kupiłaś tą cytrynową? w internecie czy w jakiejś aptece stacjonarnej? to jakaś sieć aptek?

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Hej dziewczyny,
    dołączam do Was :)
    Termin z OM na 10 marca, obecnie 23 tydz i 3 dzień ciąży
    waga z połówkowego w 22 tyg 460 g :)

Wy tutaj tak ogólnie o wszystkim prawda? Tą krzywą cukrową to każda z nas musi mieć czy jakimś cudem może mnie to ominąć?

Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za Nasze małe/wielkie Szczęścia :)

Cześć Nina13 :)

Wydaje mi się, że wszystkie ciężarne są kierowane na to badanie - w II trymestrze u wielu kobiet ujawnia się cukrzyca ciążowa, więc lekarze wolą się upewnić, czy wszystko ok.

Ba, jeśli Twój lekarz nie zalecił Ci tego badania, dla świętego spokoju, upomniałabym się o nie sama.

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Waży już 628g <3 jest zdrowy i wariuje na całego ;)

OOo, jaka ładna waga już :)
    Ciekawa jestem, ile moja pannica będzie ważyć na badaniu za tydzień :) miesiąc temu było: 490 g :)

U mnie z kolei ruchy się uspokoiły i chyba w końcu łożysko przesunęło się trochę wyżej - może dzięki temu trochę inaczej odczuwam ruchy dziecka.

rqkqj11.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    a gdzie kupiłaś tą cytrynową? w internecie czy w jakiejś aptece stacjonarnej? to jakaś sieć aptek?
    akurat mi taka dali w aptece, wiec mialam farta :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jest to jakaś sieć aptek? bo ja już byłam w kilku i w każdej się na mnie dziwnie patrzyli jak pytałam o cytrynową..

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, czytam to forum od samego poczatku. Jestem mama 3 letniego urwisa . Termin mam na 16 marca no i bedzie wyczekiwana dziewczynka . Powiedzcie mi jak zrobic zeby pokazywalo ktory tydzien juz mam???

chloet lubi tę wiadomość

• severi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam w sieci aptek dr Max one są dość popularne :)
    Klikasz w czyjś suwaczek wybierasz wszystko później ustawienia i tam chyba w podpis wklejasz link

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też dziwnie patrzyli w dwóch aptekach jak chciałam cytrynową glukozę. A nawet spytali czy jest taka i czy nie przeszkadza to w badaniu. Więc się poddałam i kupiłam zwykłą. Dalej mnie mdli po niej od rana..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama M. wrote:
    Hej wszystkim, czytam to forum od samego poczatku. Jestem mama 3 letniego urwisa . Termin mam na 16 marca no i bedzie wyczekiwana dziewczynka . Powiedzcie mi jak zrobic zeby pokazywalo ktory tydzien juz mam???

Witamy!
    Możesz też wejść na strone suwaczki.com stworzyć tam swój suwaczek a potem wkleić go w ustawieniach na str belly w zakladce "spolecznosc"

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :-) dalam rade

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jestem w 23 tygodniu za tydzien mam wizyte i usg i tez pewnie dostane na ta glukoze, z synkiem zwymiotowalam zaraz po wypiciu i na sama mysl mnie mdli

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Cześć Nina13 :)

Wydaje mi się, że wszystkie ciężarne są kierowane na to badanie - w II trymestrze u wielu kobiet ujawnia się cukrzyca ciążowa, więc lekarze wolą się upewnić, czy wszystko ok.

Ba, jeśli Twój lekarz nie zalecił Ci tego badania, dla świętego spokoju, upomniałabym się o nie sama.

Dzięki za odp , do gina idę za niecałe 2 tygodnie nic do tej pory nie mówił o tej krzywej tylko glukozę miałam 2 razy robioną i za 1 i za 2 razem wyszła tyle samo 82, a czy ta cukrzyca ciążowa daje jakieś objawy obrócz złego wyniku badania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się nauczyłam przy okazji jak wkleić suwaczek :) dzięki :)

Dziewczyny a czy wy już coś kupujecie dla swoich maluchów czy uważacie że jeszcze za wcześnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie nie szaleje na zakupach to znaczy powstrzymuje sie :-P kupilam narazie 5 bodziakow, 2 pajacyki z czapeczka jeden i skarpetuszki, zaczne szalec od stycznia ;-)

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj na prenatalnych wszystko wyszło prawidłowo a mała waży 345 g
    Cieszę się bo miałam stres.
    Szyjke mi lekarz zmierzył przez brzuch: 46 mm

Jedynie mnie zszokował, bo powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie, nisko a od początku ciąży jeden lekarz w kartę mi wpisał, że mam na ścianie tylnej a drugi na prenatalnych też mi wpisał w wyniki, że na ścianie tylnej.
    Bardzo mnie to nurtuje. Bo jeden mógł się pomylić ale dwóch? Nie wiem co o tym myśleć. Podobno nie może się aż tak przesunąć.

Po badaniach poszłam kupić dwa ubranka :-)

chloet, Malwinka lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ