X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry po małej przerwie ;)
    Kończymy dziś 24 tc !! <3

Bobas wczoraj na wizycie jak zwykle zakrywał buźkę, a pokazywał klejnoty ;) Waży już 628g <3 jest zdrowy i wariuje na całego ;) Ja za to muszę zacząć się oszczędzać, bo bolą mnie coraz bardziej plecy :/ no i z pleców zaczyna promieniować w okolicę blizny, która też czasami "szarpie". Gin przepisał mi dodatkowo cyclo3fort (brała któraś ?). Następna wizyta w Mikołajki :D

No i dostałam skierowanie na glukozę; może pójdę w przyszłym tygodniu albo którąś sobotę ;)

m@rtynka, severi, Anita12, Fedra lubią tę wiadomość

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w mroźny, ale słoneczny dzionek :)
    Jenny 88 podziwiam Cie, to teraz czwarte dziecko w drodze :), niezła gromadka :). Super, że z maluszkiem wszystko dobrze :).
    Dziś mam też wizytę u gin, ciekawe ile waży :)

• severi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malotka wrote:
    Niestety, mało kto zwraca uwagę na higienę badań, która jest bardzo ważna :(
    W ogóle, szybko tę glukozę robiłaś, mi lekarka powiedziała że dopiero w 24 tygodniu najwcześniej.
    Ja miałam robione jakoś dwa miesiące temu i za wcześnie i teraz musze miec znowu :( bo Pani powiedziała że sie robi właśnie po 24

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miala wczoraj krzywa, kupilam o smaku cytrynowym i nie byla zla, jak baaaardzo slodka oranzadka heh
    dzis odbieram wyniki

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    dołączam do Was :)
    Termin z OM na 10 marca, obecnie 23 tydz i 3 dzień ciąży
    waga z połówkowego w 22 tyg 460 g :)

Wy tutaj tak ogólnie o wszystkim prawda? Tą krzywą cukrową to każda z nas musi mieć czy jakimś cudem może mnie to ominąć?

Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za Nasze małe/wielkie Szczęścia :)

chloet, jenny88 lubią tę wiadomość

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mimi86 wrote:
    ja miala wczoraj krzywa, kupilam o smaku cytrynowym i nie byla zla, jak baaaardzo slodka oranzadka heh
    dzis odbieram wyniki

a gdzie kupiłaś tą cytrynową? w internecie czy w jakiejś aptece stacjonarnej? to jakaś sieć aptek?

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Hej dziewczyny,
    dołączam do Was :)
    Termin z OM na 10 marca, obecnie 23 tydz i 3 dzień ciąży
    waga z połówkowego w 22 tyg 460 g :)

Wy tutaj tak ogólnie o wszystkim prawda? Tą krzywą cukrową to każda z nas musi mieć czy jakimś cudem może mnie to ominąć?

Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za Nasze małe/wielkie Szczęścia :)

Cześć Nina13 :)

Wydaje mi się, że wszystkie ciężarne są kierowane na to badanie - w II trymestrze u wielu kobiet ujawnia się cukrzyca ciążowa, więc lekarze wolą się upewnić, czy wszystko ok.

Ba, jeśli Twój lekarz nie zalecił Ci tego badania, dla świętego spokoju, upomniałabym się o nie sama.

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jenny88 wrote:
    Waży już 628g <3 jest zdrowy i wariuje na całego ;)

OOo, jaka ładna waga już :)
    Ciekawa jestem, ile moja pannica będzie ważyć na badaniu za tydzień :) miesiąc temu było: 490 g :)

U mnie z kolei ruchy się uspokoiły i chyba w końcu łożysko przesunęło się trochę wyżej - może dzięki temu trochę inaczej odczuwam ruchy dziecka.

rqkqj11.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    a gdzie kupiłaś tą cytrynową? w internecie czy w jakiejś aptece stacjonarnej? to jakaś sieć aptek?
    akurat mi taka dali w aptece, wiec mialam farta :)

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• malaczarna07 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jest to jakaś sieć aptek? bo ja już byłam w kilku i w każdej się na mnie dziwnie patrzyli jak pytałam o cytrynową..

Dominik :)
    16udqqmz4ckx0a7e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, czytam to forum od samego poczatku. Jestem mama 3 letniego urwisa . Termin mam na 16 marca no i bedzie wyczekiwana dziewczynka . Powiedzcie mi jak zrobic zeby pokazywalo ktory tydzien juz mam???

chloet lubi tę wiadomość

• severi Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam w sieci aptek dr Max one są dość popularne :)
    Klikasz w czyjś suwaczek wybierasz wszystko później ustawienia i tam chyba w podpis wklejasz link

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też dziwnie patrzyli w dwóch aptekach jak chciałam cytrynową glukozę. A nawet spytali czy jest taka i czy nie przeszkadza to w badaniu. Więc się poddałam i kupiłam zwykłą. Dalej mnie mdli po niej od rana..

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama M. wrote:
    Hej wszystkim, czytam to forum od samego poczatku. Jestem mama 3 letniego urwisa . Termin mam na 16 marca no i bedzie wyczekiwana dziewczynka . Powiedzcie mi jak zrobic zeby pokazywalo ktory tydzien juz mam???

Witamy!
    Możesz też wejść na strone suwaczki.com stworzyć tam swój suwaczek a potem wkleić go w ustawieniach na str belly w zakladce "spolecznosc"

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki :-) dalam rade

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm jestem w 23 tygodniu za tydzien mam wizyte i usg i tez pewnie dostane na ta glukoze, z synkiem zwymiotowalam zaraz po wypiciu i na sama mysl mnie mdli

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Cześć Nina13 :)

Wydaje mi się, że wszystkie ciężarne są kierowane na to badanie - w II trymestrze u wielu kobiet ujawnia się cukrzyca ciążowa, więc lekarze wolą się upewnić, czy wszystko ok.

Ba, jeśli Twój lekarz nie zalecił Ci tego badania, dla świętego spokoju, upomniałabym się o nie sama.

Dzięki za odp , do gina idę za niecałe 2 tygodnie nic do tej pory nie mówił o tej krzywej tylko glukozę miałam 2 razy robioną i za 1 i za 2 razem wyszła tyle samo 82, a czy ta cukrzyca ciążowa daje jakieś objawy obrócz złego wyniku badania?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się nauczyłam przy okazji jak wkleić suwaczek :) dzięki :)

Dziewczyny a czy wy już coś kupujecie dla swoich maluchów czy uważacie że jeszcze za wcześnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie nie szaleje na zakupach to znaczy powstrzymuje sie :-P kupilam narazie 5 bodziakow, 2 pajacyki z czapeczka jeden i skarpetuszki, zaczne szalec od stycznia ;-)

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj na prenatalnych wszystko wyszło prawidłowo a mała waży 345 g
    Cieszę się bo miałam stres.
    Szyjke mi lekarz zmierzył przez brzuch: 46 mm

Jedynie mnie zszokował, bo powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie, nisko a od początku ciąży jeden lekarz w kartę mi wpisał, że mam na ścianie tylnej a drugi na prenatalnych też mi wpisał w wyniki, że na ścianie tylnej.
    Bardzo mnie to nurtuje. Bo jeden mógł się pomylić ale dwóch? Nie wiem co o tym myśleć. Podobno nie może się aż tak przesunąć.

Po badaniach poszłam kupić dwa ubranka :-)

chloet, Malwinka lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
‹‹ 785 786 787 788 789 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ