MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry po małej przerwie
Kończymy dziś 24 tc !!
Bobas wczoraj na wizycie jak zwykle zakrywał buźkę, a pokazywał klejnoty Waży już 628g jest zdrowy i wariuje na całego Ja za to muszę zacząć się oszczędzać, bo bolą mnie coraz bardziej plecy no i z pleców zaczyna promieniować w okolicę blizny, która też czasami "szarpie". Gin przepisał mi dodatkowo cyclo3fort (brała któraś ?). Następna wizyta w Mikołajki
No i dostałam skierowanie na glukozę; może pójdę w przyszłym tygodniu albo którąś sobotęm@rtynka, severi, Anita12, Fedra lubią tę wiadomość
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
nick nieaktualny
-
malotka wrote:Niestety, mało kto zwraca uwagę na higienę badań, która jest bardzo ważna
W ogóle, szybko tę glukozę robiłaś, mi lekarka powiedziała że dopiero w 24 tygodniu najwcześniej. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny,
dołączam do Was
Termin z OM na 10 marca, obecnie 23 tydz i 3 dzień ciąży
waga z połówkowego w 22 tyg 460 g
Wy tutaj tak ogólnie o wszystkim prawda? Tą krzywą cukrową to każda z nas musi mieć czy jakimś cudem może mnie to ominąć?
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za Nasze małe/wielkie Szczęściachloet, jenny88 lubią tę wiadomość
-
Mimi86 wrote:ja miala wczoraj krzywa, kupilam o smaku cytrynowym i nie byla zla, jak baaaardzo slodka oranzadka heh
dzis odbieram wyniki
a gdzie kupiłaś tą cytrynową? w internecie czy w jakiejś aptece stacjonarnej? to jakaś sieć aptek?Dominik
-
Nina13 wrote:Hej dziewczyny,
dołączam do Was
Termin z OM na 10 marca, obecnie 23 tydz i 3 dzień ciąży
waga z połówkowego w 22 tyg 460 g
Wy tutaj tak ogólnie o wszystkim prawda? Tą krzywą cukrową to każda z nas musi mieć czy jakimś cudem może mnie to ominąć?
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za Nasze małe/wielkie Szczęścia
Cześć Nina13
Wydaje mi się, że wszystkie ciężarne są kierowane na to badanie - w II trymestrze u wielu kobiet ujawnia się cukrzyca ciążowa, więc lekarze wolą się upewnić, czy wszystko ok.
Ba, jeśli Twój lekarz nie zalecił Ci tego badania, dla świętego spokoju, upomniałabym się o nie sama.
-
jenny88 wrote:Waży już 628g jest zdrowy i wariuje na całego
OOo, jaka ładna waga już
Ciekawa jestem, ile moja pannica będzie ważyć na badaniu za tydzień miesiąc temu było: 490 g
U mnie z kolei ruchy się uspokoiły i chyba w końcu łożysko przesunęło się trochę wyżej - może dzięki temu trochę inaczej odczuwam ruchy dziecka. -
malaczarna07 wrote:a gdzie kupiłaś tą cytrynową? w internecie czy w jakiejś aptece stacjonarnej? to jakaś sieć aptek?maj- krótki protokół- 6 mrozaczków
15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMama M. wrote:Hej wszystkim, czytam to forum od samego poczatku. Jestem mama 3 letniego urwisa . Termin mam na 16 marca no i bedzie wyczekiwana dziewczynka . Powiedzcie mi jak zrobic zeby pokazywalo ktory tydzien juz mam???
Witamy!
Możesz też wejść na strone suwaczki.com stworzyć tam swój suwaczek a potem wkleić go w ustawieniach na str belly w zakladce "spolecznosc" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnychloet wrote:Cześć Nina13
Wydaje mi się, że wszystkie ciężarne są kierowane na to badanie - w II trymestrze u wielu kobiet ujawnia się cukrzyca ciążowa, więc lekarze wolą się upewnić, czy wszystko ok.
Ba, jeśli Twój lekarz nie zalecił Ci tego badania, dla świętego spokoju, upomniałabym się o nie sama.
Dzięki za odp , do gina idę za niecałe 2 tygodnie nic do tej pory nie mówił o tej krzywej tylko glukozę miałam 2 razy robioną i za 1 i za 2 razem wyszła tyle samo 82, a czy ta cukrzyca ciążowa daje jakieś objawy obrócz złego wyniku badania? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie wczoraj na prenatalnych wszystko wyszło prawidłowo a mała waży 345 g
Cieszę się bo miałam stres.
Szyjke mi lekarz zmierzył przez brzuch: 46 mm
Jedynie mnie zszokował, bo powiedział, że mam łożysko na przedniej ścianie, nisko a od początku ciąży jeden lekarz w kartę mi wpisał, że mam na ścianie tylnej a drugi na prenatalnych też mi wpisał w wyniki, że na ścianie tylnej.
Bardzo mnie to nurtuje. Bo jeden mógł się pomylić ale dwóch? Nie wiem co o tym myśleć. Podobno nie może się aż tak przesunąć.
Po badaniach poszłam kupić dwa ubrankachloet, Malwinka lubią tę wiadomość