X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    i ja się nauczyłam przy okazji jak wkleić suwaczek :) dzięki :)

Dziewczyny a czy wy już coś kupujecie dla swoich maluchów czy uważacie że jeszcze za wcześnie?
    Ja należę do strachliwych i dotąd nic nie miałam kupione poza jednym kocykiem. Fakt, że sporo będę miała po córce ale ubrań nie bo powydawałam. No ale w zeszłym tygodniu w końcu się przełamałam i teraz już będę gromadzić ciuszki.
    Skusiły mnie ubranka na ciuszkach po 1 zł za szt a naprawdę w dobrym stanie, niektóre wyglądają jak nowe. Kupiłam 10 szt i 7 ciut drożej na wagę, np sukieneczka 2 zł. Bardzo dobrej jakości, firmowe , mieciutka bawełna więc aż żal nie wziąć.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to pisa"am wczoraj, że lekarz się nie zjawił i czekamy. Więc jak miałam wizytę na 13:15 to weszłam o 14:45. Lekarz podobno był w sądzie i dlatego tak się spóźnił. Po wizycie nas zszokował, bo oddał nam 100zł i powiedział żebyśmy poszli na dobry obiad do restauracji. Polecił nawet gdzie. Także za prenatalne zapłaciliśmy 50 zł :-)
    Podsumowując, uprzejme z jego strony :-) tym bardziej, że byliśmy z daleka i to z małym dzieckiem. Wyjechaliśmy po śniadaniu, to ile można czekać.
    I tak byśmy szli na obiad, jak zawsze ale jednak miły gest :-)

Nadiii, Malwinka, coffee, Fedra lubią tę wiadomość

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    U mnie wczoraj na prenatalnych wszystko wyszło prawidłowo a mała waży 345 g
    Cieszę się bo miałam stres.
    Szyjke mi lekarz zmierzył przez brz

Po badaniach poszłam kupić dwa ubranka :-)

Ten strach przed badaniami jest najgorszy, ale chyba każda mama tak ma. Te iskierki stały się całym naszym świaatem od pierwszych "dwóch kresek"
    Ja też po badaniach poszlam na zakupy dla Małej z tej radości!
    Dziwne że raz masz łożysko na tylnej a raz na przedniej ścianie.. Ciekawe kto z nich sie myli. Im bliżej tym bedziesz wiedziec konkretnie także sie nie stresuj!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 16:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Dziewczyny a czy wy już coś kupujecie dla swoich maluchów czy uważacie że jeszcze za wcześnie?
    Każda z Nas podchodzi do tego inaczej. Jedne mają już poprane i poszykowane rzeczy dla dzieci, innw czekają jak najdłużej z różnych powodów czy to strach, czy nie chcą zapeszać.. Ja zacznę kompletować rzeczy gdzieś w połowie grudnia. Mam obiecanych parę od siostry i przyjaciółki także zobaczę konkretnie jakie rozmiary i co potrzebuję. Na razie odważyłam się tylko na cudną przytulankę i dopiero wczoraj dwa kaftaniki i body. Na razie raczej buszuję po necie i się zachwycam zapisując co potrzebuję. Wcześniej po prostu się bałam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 17:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    A w ogóle to pisa"am wczoraj, że lekarz się nie zjawił i czekamy. Więc jak miałam wizytę na 13:15 to weszłam o 14:45. Lekarz podobno był w sądzie i dlatego tak się spóźnił. Po wizycie nas zszokował, bo oddał nam 100zł i powiedział żebyśmy poszli na dobry obiad do restauracji. Polecił nawet gdzie. Także za prenatalne zapłaciliśmy 50 zł :-)
    Podsumowując, uprzejme z jego strony :-) tym bardziej, że byliśmy z daleka i to z małym dzieckiem. Wyjechaliśmy po śniadaniu, to ile można czekać.
    I tak byśmy szli na obiad, jak zawsze ale jednak miły gest :-)

wow Anita to Ci się trafiło, nie podejrzewałabym lekarza o taki gest , ale widać nie ma co uogólniać nie wszyscy mają na 1 miejscu tylko kasę :)

Wiecie z tym kupowaniem ja też staram się nie przesadzać i od niedawna dopiero ruszyłam mam komplet body i kaftanik na 56 pajaca na 56 , i komplet na 74 - skąd ten rozmiar nie wiem ale bardzo mi sie podobał i nie wytrzymałam :)
    ale widzę że coraz trudniej mi sie powstrzymać przed zaglądaniem do takich sklepików i kupowaniem, a w każdej wolnej chwili allegro i zakładka "dziecko"

Anita12 lubi tę wiadomość

• m@rtynka Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczęłam kupować ciuszki bardzo wcześnie ;-) sprawia mi to ogromną radość, jeszcze jak poznałam płeć to już w ogóle szał zakupów. Na chwilę obecną przystopowałam, bo mój budżet domowy mógłby ucierpieć :-D
    Czy za wcześnie to każdego indywidualna sparwa, ja chce mieć już w połowie stycznia wszystko gotowe, nawet torba do szpitala będzie w połowie spakowana ;-)

Anita lekarz się zachował super ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 18:41

Anita12, Nina13, coffee lubią tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :)
    My po wizycie, nasze szczęście ma 350 gram :), kręcił się, wiercił w brzuszku mamy. Poprawiło mi to humor, bo wcześniej byłam tak wściekła i bliska płaczu. Do takiego stanu doprowadził mnie kierowca busa, którym jechałam do lekarza. Takiego chamstwa nie doświadczyłam..:/
    Z ciuszków dostałam sporo od teściowej, na razie jeszcze tak nie kupuję, raz kupiłam spodenki i czapeczkę. Wózek, łóżeczko chcemy w styczniu kupić.

Anita12, m@rtynka, jenny88, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa81- całe 350g ! Po takim widoku na pewno humor lepszy!

ewa81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propos wózków, jak sie dowiedziałam że jestem w tej wyczekiwanej upragnionej ciąży to zaraz po 12 tyg ruszyłam z M oglądać wózki upatrzyłam dwa modele i wiecie co... w tą niedziele byłam znów i... 1 zdrożał o 200 zł a drugi o 170 zł ja się pytam o co chodzi?

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2016, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w czwartek 17.11 wizyta i mam nadzieję, że w końcu potwierdzi się płeć kobietki ! <3 w 17 tyg się dowiedziałam ,że będzie druga córcia ..obecnie 25 tydzień ;)

Już mam poprane i poprasowane dla królewny ubranka - komodę tatuś dziś skręcił , jutro układanie - oczywiście dopiero to mała część z tego co chcę mieć ..czekam , aż się potwierdzi płeć , wtedy zaszaleje bardziej ;p ;)

Wózek : ADAMEX BARLETTA 3w1 wybraliśmy i czekamy, aż Pani nam wyśle wózeczek ;)
    kołyska : też już wybrana do salonu i w trakcie oczekiwania na przesyłkę ;)
    pościel do wózka także już kupiona i oczekujemy na paczuszkę ;)

w grudniu kupię kosmetyki dla siebie i dziecka oraz potrzebne drobne rzeczy a w styczniu łóżeczko + akcesoria ;)

termin na 5 marzec, więc marca nie wliczam ..w LUTYM max do 15 dnia miesiąca
    już muszę wszystko mieć gotowe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2016, 23:12

jenny88, Fedra lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Nelus Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 26 tygodniu!

Ja mam już ciuszki poprane, powieszone i poskladane. Zostały mi jeszcze do prania pieluchy tetrowe i flanelowe, prześcieradła, kocyki, czapeczki, silniki i zabawki. Pokój w miarę przygotowany. Jutro zakłozymy naklejki na ścianę i powiesimy obrazki. No i na dniach mąż będzie skręcal przewijak. Szukam jeszcze krzesła bujanego, chce jakiś fajny ale że ceny przerazaja to napisałam na stronie z rzeczami używanymi ze poszukuje. Kilka osób ma mi wysłać zdjęcia i coś pewnie wybiorę! Poza tym do kupienia zostały chyba tylko butelki. Muszę zdezynfekowac moj laktator. Ogólnie takie drobne rzeczy zostaną mi w nowym roku. Osobiście cieszę się że wcześnie się za to zabrałam bo potem nie wiem czy będę miała siły. Wyszło mi z krwi że mam anamie i czuje się ogólnie do doopy, 1 trymestr byl dużo latwiejszy. ostatnio prawie bum zemdlala w sklepie w kolejce a u nas w Kanadzie nie ma zwyczaju przypuszczać kobiety w ciąży

Fedra lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus u nas w Polsce też nie ma takiego zwyczaju. Ostatnio zawitałam do mojego chirurga szczękowego (jeszcze przed ciążą był mały problem) więc teraz wzmożone kontrole, pokazałam sie przez drzwi doktorkowi że jestem bo tak sie z nim umówiłam i kiedy pielęgniarka poprosiła mnie bez kolejki to weszłam, jak wyszłam to starszy pan mało mnie nie zabił z tego powodu, a przecież brzuszek już widać... także tego, a w kolejkach w marketach to już wogóle ludzie jak wilki na siebie patrzą nawet mowy nie ma choć stoisz pod wielkim afiszem pierwszeństwa dla kobet w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak często czujecie ruchy maluchów? Bo ja może panikuje ale ostatnio wydaje mi się ze za rzadko :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dziewuszka malo co sypia , budzi mnie kopniakami nawet w nocy, ale sa tez takie dni w ktorych rusza sie mniej ale rzadko tak bywa.

• chloet Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Dziewczyny a jak często czujecie ruchy maluchów? Bo ja może panikuje ale ostatnio wydaje mi się ze za rzadko :(

a ja czułam bardzo mocne ruchy, szczególnie wieczorami, a teraz od jakiegoś tygodnia zdecydowanie słabsze i też świruję z tego powodu.

a jeśli chodzi o częstotliwość: w ciągu dnia kilka razy (ale łatwo to przeoczyć, kiedy człowiek jest skupiony na czymś innym) i przeważnie przed snem kilka razy.

może warto zacząć sobie prowadzić dzienniczek ruchów, ale wszędzie piszą, że warto to robić dopiero od 30 tc.

"Metoda Cardiff polega na codziennym liczeniu ruchów płodu pomiędzy godziną 9.00 a 21.00 od 30 tygodnia ciąży. Wynik prawidłowy to 10 wyraźnych ruchów płodu w ciągu 12 godzin. Odczucie 10 ruchów dziecka w krótszym czasie oznacza koniec dziennego testu. "

Nina13 lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)

Z ruchami U mnie różnie bywa, zależy jak intensywny mam dzień.
    Ale ogólnie jak usiąde, czy się położę to czuję kopniaka porządnego, po niej tylko takie lekkie.

17u93e5ep5g57u5f.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, u mnie zgaga drugi dzień ;/ a nie miałam w ogóle do tej pory.

rqkqj11.png
  • Mimi86 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malaczarna07 wrote:
    ale jest to jakaś sieć aptek? bo ja już byłam w kilku i w każdej się na mnie dziwnie patrzyli jak pytałam o cytrynową..
    ja akurat kupiłam w zwyklej osiedlowej aptece superjednostka sie nazywa

maj- krótki protokół- 6 mrozaczków :)
    15 czerwiec crio 2x8a beta: 9dpt- 31,20 /11dpt- 124,8/13dpt -306

2r8rj48at734p213.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde to jak bym miala liczyc to te 10 ruchow w ciagu pol godziny sie zdarza ;-) chyba mam dziecko z adhd :-P

• Lidia.Z Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!
    Jak się domyślacie jestem tutaj świeżakiem choć to już mój 24 tydzień:)) Jest to moja pierwsza ciąża i zapewne jak w przypadku większości wymarzona. Spodziewamy się synka ;)
    Postanowiłam do Was dołączyć ponieważ kto może mnie teraz lepiej zrozumieć niż Wy;)
    Jeśli będę się powtarzać z jakimś wątkiem to przepraszam ale nie jestem w stanie teraz przejrzeć tylu wypowiedzi ;)
    Wkręcając się w temat, powiem Wam że co do kompletowania wyprawki mam bzika ;D
    Zaczęłam dosyć szybko, choć na początku od dokładnego zaplanowania co, kiedy i za ile.
    Teraz mam dzięki temu ściągę co powinnam kupić w danym miesiącu żeby nie zbankrutować;)
    Ciuszki już skompletowane (tylko rozmiar 56). I właśnie tak się zastanawiam czy nie powinnam dokupić czegoś w rozmiarze mniejszym i większym... Co sądzicie?

Malwinka, Anita12, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ