MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, również ja się dołączam:)
Zaczęłam 23 tc:) Planowany termin porodu 18 marzec, będzie syn:)
My też już mamy sporo rzeczy, ale na spokojnie, żeby nie zbankrutować
Pozdrawiam:)chloet, Anita12, jenny88, Fedra lubią tę wiadomość
29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Lidia.Z wrote:Witajcie dziewczyny!
Jak się domyślacie jestem tutaj świeżakiem choć to już mój 24 tydzień) Jest to moja pierwsza ciąża i zapewne jak w przypadku większości wymarzona. Spodziewamy się synka
Postanowiłam do Was dołączyć ponieważ kto może mnie teraz lepiej zrozumieć niż Wy;)
Jeśli będę się powtarzać z jakimś wątkiem to przepraszam ale nie jestem w stanie teraz przejrzeć tylu wypowiedzi
Wkręcając się w temat, powiem Wam że co do kompletowania wyprawki mam bzika
Zaczęłam dosyć szybko, choć na początku od dokładnego zaplanowania co, kiedy i za ile.
Teraz mam dzięki temu ściągę co powinnam kupić w danym miesiącu żeby nie zbankrutować
Ciuszki już skompletowane (tylko rozmiar 56). I właśnie tak się zastanawiam czy nie powinnam dokupić czegoś w rozmiarze mniejszym i większym... Co sądzicie?
Ja mam część ubranek 56, ale większość 62. Moja siostra w pierwszej ciąży miała same ubranka 56 i okazało się, że dzidziuś urodził się większy:)29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
25.02.2017 urodził się Tymon.
10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤ -
Oriaana wrote:Dziewczyny w czwartek 17.11 wizyta i mam nadzieję, że w końcu potwierdzi się płeć kobietki ! w 17 tyg się dowiedziałam ,że będzie druga córcia ..obecnie 25 tydzień
Już mam poprane i poprasowane dla królewny ubranka - komodę tatuś dziś skręcił , jutro układanie - oczywiście dopiero to mała część z tego co chcę mieć ..czekam , aż się potwierdzi płeć , wtedy zaszaleje bardziej ;p
Wózek : ADAMEX BARLETTA 3w1 wybraliśmy i czekamy, aż Pani nam wyśle wózeczek
kołyska : też już wybrana do salonu i w trakcie oczekiwania na przesyłkę
pościel do wózka także już kupiona i oczekujemy na paczuszkę
w grudniu kupię kosmetyki dla siebie i dziecka oraz potrzebne drobne rzeczy a w styczniu łóżeczko + akcesoria
termin na 5 marzec, więc marca nie wliczam ..w LUTYM max do 15 dnia miesiąca
już muszę wszystko mieć gotowe
Jutro masz wizytę, to życzę Ci dziewczynki tak jak chcecie.
Widzisz też za tym wozeczkiem się rozgladalam, ale z tym, że 2w1. Spacerowke kupimy sobie osobną i lżejsza. A powiesz mi gdzie zamawiasz i jaka cena? -
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny. Dzisiaj idę na szkołę rodzenia do szpitala bezpłatna i nie na wszystkie zajęcia muszę chodzić.
Jeszcze jedno, gadałam z położna, z polecenia z którą bym chciała rodzic. Przez 5 minut rozmowy, wiem, że dobrze wybrałam. Jest taka....normalna, rozmów na, jak dobra ciotka. Cieszę się, bo ostatnio ze służby zdrowia to nie miałam za miłych doświadczeń. -
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny, u mnie póki co zakupione tylko 3x bodziaki rozmiar 62, choć rzeczywiście chyba warto zacząć kompletować wyprawkę by potem nie pójść z torbami:) Wczoraj byłam w smyku i jak zobaczyłam te wszystkie potrzebne rzeczy w jednym miejscu to trochę się przeraziłam...
-
Malwinka wrote:Jutro masz wizytę, to życzę Ci dziewczynki tak jak chcecie.
Widzisz też za tym wozeczkiem się rozgladalam, ale z tym, że 2w1. Spacerowke kupimy sobie osobną i lżejsza. A powiesz mi gdzie zamawiasz i jaka cena?
ja kupiłam używany 3w1 za 1000 zł od Pani z grupy na FB ,ale jeszcze nie jestem pewna,że go mam, bo musi mi go wysłać za pobraniem Na inny model nie patrzę nawet , bo z tym miałam do czynienia i wiem,że dla mnie idealnyMalwinka lubi tę wiadomość
-
Rubineye wrote:Dziewczyny a kupujecie laktator, sterylizator, podgrzewacz, nianię elektroniczną?
ja kupię laktator,ale dopiero po porodzie ..muszę zobaczyć czy będzie mi potrzebny reszta zbędna dla mnieMalwinka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzę, że jest nas tu coraz więcej, super! Więcej opini, porad i wpisów.
Z ubrankami też skupię się bardziej na rozm 62 w górę, mniejsze tylko kilka szt. Trudno przewidzieć jak duża urodzi się córcia, a wiadomo, że takie maluchy szybko rosną. Na pewno kupuję 2w1 stertlizator z podgrzewaczem. Co do laktatora tylko sie rozglądam jaki, bo nie wiadomo czy bedzie wogóle potrzebny, w razie wu szybko dokupię bo będę mieć już wybrany. Niania- na początek nie będzie potrzebna, później się okaże. Znajomi polecają, ale wyjdzie " w praniu" czy potrzebujemy..
-
nick nieaktualnyMalwinka wrote:Cześć Dziewczyny. Dzisiaj idę na szkołę rodzenia do szpitala bezpłatna i nie na wszystkie zajęcia muszę chodzić.
Jeszcze jedno, gadałam z położna, z polecenia z którą bym chciała rodzic. Przez 5 minut rozmowy, wiem, że dobrze wybrałam. Jest taka....normalna, rozmów na, jak dobra ciotka. Cieszę się, bo ostatnio ze służby zdrowia to nie miałam za miłych doświadczeń.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny