X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Lidia.Z Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do kopniaków to synek też dosyć rozpychający się;) Chociaż ma też słabsze dni.
    Ostatnio panikowałam bo miał 2 dni trochę mniejszej aktywności. Ale to chyba standard, my też nie zawsze jesteśmy super aktywni;)

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, również ja się dołączam:)

Zaczęłam 23 tc:) Planowany termin porodu 18 marzec, będzie syn:)

My też już mamy sporo rzeczy, ale na spokojnie, żeby nie zbankrutować:)

Pozdrawiam:)

chloet, Anita12, jenny88, Fedra lubią tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lidia.Z wrote:
    Witajcie dziewczyny!
    Jak się domyślacie jestem tutaj świeżakiem choć to już mój 24 tydzień:)) Jest to moja pierwsza ciąża i zapewne jak w przypadku większości wymarzona. Spodziewamy się synka ;)
    Postanowiłam do Was dołączyć ponieważ kto może mnie teraz lepiej zrozumieć niż Wy;)
    Jeśli będę się powtarzać z jakimś wątkiem to przepraszam ale nie jestem w stanie teraz przejrzeć tylu wypowiedzi ;)
    Wkręcając się w temat, powiem Wam że co do kompletowania wyprawki mam bzika ;D
    Zaczęłam dosyć szybko, choć na początku od dokładnego zaplanowania co, kiedy i za ile.
    Teraz mam dzięki temu ściągę co powinnam kupić w danym miesiącu żeby nie zbankrutować;)
    Ciuszki już skompletowane (tylko rozmiar 56). I właśnie tak się zastanawiam czy nie powinnam dokupić czegoś w rozmiarze mniejszym i większym... Co sądzicie?

Ja mam część ubranek 56, ale większość 62. Moja siostra w pierwszej ciąży miała same ubranka 56 i okazało się, że dzidziuś urodził się większy:)

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    Dziewczyny w czwartek 17.11 wizyta i mam nadzieję, że w końcu potwierdzi się płeć kobietki ! <3 w 17 tyg się dowiedziałam ,że będzie druga córcia ..obecnie 25 tydzień ;)

Już mam poprane i poprasowane dla królewny ubranka - komodę tatuś dziś skręcił , jutro układanie - oczywiście dopiero to mała część z tego co chcę mieć ..czekam , aż się potwierdzi płeć , wtedy zaszaleje bardziej ;p ;)

Wózek : ADAMEX BARLETTA 3w1 wybraliśmy i czekamy, aż Pani nam wyśle wózeczek ;)
    kołyska : też już wybrana do salonu i w trakcie oczekiwania na przesyłkę ;)
    pościel do wózka także już kupiona i oczekujemy na paczuszkę ;)

w grudniu kupię kosmetyki dla siebie i dziecka oraz potrzebne drobne rzeczy a w styczniu łóżeczko + akcesoria ;)

termin na 5 marzec, więc marca nie wliczam ..w LUTYM max do 15 dnia miesiąca
    już muszę wszystko mieć gotowe ;)

Jutro masz wizytę, to życzę Ci dziewczynki tak jak chcecie.
    Widzisz też za tym wozeczkiem się rozgladalam, ale z tym, że 2w1. Spacerowke kupimy sobie osobną i lżejsza. A powiesz mi gdzie zamawiasz i jaka cena?

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synek tez urodzil sie wiekszy i mialam same ciuszki w rozmiarze 56 ,teraz kupuje odrazu od 62 :- )

Malwinka lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Dzisiaj idę na szkołę rodzenia do szpitala bezpłatna i nie na wszystkie zajęcia muszę chodzić.
    Jeszcze jedno, gadałam z położna, z polecenia z którą bym chciała rodzic. Przez 5 minut rozmowy, wiem, że dobrze wybrałam. Jest taka....normalna, rozmów na, jak dobra ciotka. Cieszę się, bo ostatnio ze służby zdrowia to nie miałam za miłych doświadczeń.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Rubineye Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kupujecie laktator, sterylizator, podgrzewacz, nianię elektroniczną?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko laktator reszta uwazam ze jest zbędna przynajmniej dla mnie.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Dziewczyny a kupujecie laktator, sterylizator, podgrzewacz, nianię elektroniczną?

Ja najbardziej, może teraz jeszcze nie, ale podgrzewacz to super sprawa, tak samo jak niania

Nadiii lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w planach kupić laktator i podgrzewacz ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • Małgo27 Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, u mnie póki co zakupione tylko 3x bodziaki rozmiar 62, choć rzeczywiście chyba warto zacząć kompletować wyprawkę by potem nie pójść z torbami:) Wczoraj byłam w smyku i jak zobaczyłam te wszystkie potrzebne rzeczy w jednym miejscu to trochę się przeraziłam...

f2w3vkcbz0mqygh3.png

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odp :) Bo się zastanawiam co zrobić, a niestety wszystko kosztuje :)

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Jutro masz wizytę, to życzę Ci dziewczynki tak jak chcecie.
    Widzisz też za tym wozeczkiem się rozgladalam, ale z tym, że 2w1. Spacerowke kupimy sobie osobną i lżejsza. A powiesz mi gdzie zamawiasz i jaka cena?

ja kupiłam używany 3w1 za 1000 zł od Pani z grupy na FB ,ale jeszcze nie jestem pewna,że go mam, bo musi mi go wysłać za pobraniem ;) Na inny model nie patrzę nawet , bo z tym miałam do czynienia i wiem,że dla mnie idealny ;)

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:

ja kupię laktator,ale dopiero po porodzie ..muszę zobaczyć czy będzie mi potrzebny ;) reszta zbędna dla mnie ;)

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że jest nas tu coraz więcej, super! Więcej opini, porad i wpisów.
    Z ubrankami też skupię się bardziej na rozm 62 w górę, mniejsze tylko kilka szt. Trudno przewidzieć jak duża urodzi się córcia, a wiadomo, że takie maluchy szybko rosną. Na pewno kupuję 2w1 stertlizator z podgrzewaczem. Co do laktatora tylko sie rozglądam jaki, bo nie wiadomo czy bedzie wogóle potrzebny, w razie wu szybko dokupię bo będę mieć już wybrany. Niania- na początek nie będzie potrzebna, później się okaże. Znajomi polecają, ale wyjdzie " w praniu" czy potrzebujemy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Cześć Dziewczyny. Dzisiaj idę na szkołę rodzenia do szpitala bezpłatna i nie na wszystkie zajęcia muszę chodzić.
    Jeszcze jedno, gadałam z położna, z polecenia z którą bym chciała rodzic. Przez 5 minut rozmowy, wiem, że dobrze wybrałam. Jest taka....normalna, rozmów na, jak dobra ciotka. Cieszę się, bo ostatnio ze służby zdrowia to nie miałam za miłych doświadczeń.
    Super, że położna Ci podpasowała, to najważniejsze żeby mieć w takiej osobie wsparcie. Jej rady na pewno się przydadzą. Ja też mam wybraną położną ze szkoły rodzenia, słyszałam same pozytywy. Ale my zaczynamy niestety dopiero końcem grudnia bo wtedy zaczyna się nowy kurs.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem po szkole rodzenia. Dzisiejszy temat to odżywianie się teraz i po porodzie. Jakie spostrzeżenia.. ..wszystko rozsądnie. Ale taki trochę haos...ponoc jest jeszcze jakaś prywatna szkoła za 250zl ale za to konkretne spotkania.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f8e0254914c.jpg

Oprócz tego to dostalam jeszcze dużo ulotek i gazet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2016, 18:06

karcia.wawa, Fedra lubią tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile macie hemoglobiny??? mi z 14,6 spadlo na 12

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka ale super prezeciki i te male skarpetuszki

‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ