X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze wpadły mi w oko skarpeteczki, ale świetne! Fajne gratisiki jak na początek spotkań. Po co masz płacić jak w szpitalu masz bezpłatną szkołę

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny
    Te skarpeteczki są słodkie :).
    Laktator będę mieć pożyczony na wszelki wypadek, bo może się przydać, butelki pewnie kupię, fajnie by było mieć też podgrzewacz do butelek. Bardzo chcę karmić dziecko piersią, zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce.
    Mi też trochę spadła hemoglobina i gin przepisała żelazo. Zaczęłam brać, boję się, bo mam zaparcia, a branie żelaza jeszcze bardziej nasila zaparcia.

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płatne są bardziej indywidualne zajecia i jest praktyka na lalce z ubieraniem, przewijaniem, higiena malucha, kapiela, cwiczenia, czyli konkretnie i rzeczowo przekazana informacja i duzo probek. Zobaczymy jeszcze. A co myślicie o tych komórkach macierzystych, jutro jest spotkanie na ten temat.
    To jest ponoć drooogie, ale rozmyślam taka opcje. Jutro się dowiem o co w tym chodzi.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore caly czas tabletki ,,wyciag z buraka,, ochyda ale i tak nie dzialaja.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak tam z wasza waga i dieta? zmienilyscie cos w jadlospisie w czasie ciazy?

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama M. wrote:
    Dziewczyny ile macie hemoglobiny??? mi z 14,6 spadlo na 12
    12,4

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień przed nami. Nie wiem jak Wam, ale mi strasznie szybko teraz mijają dni. Teraz bardzo się z tego cieszę bo jedyne o czym marzę to przytulić już swoją córeczkę, choć wiem, że jeszcze zatęsknie za tym błogim czasem lenistwa, ciszy i odpoczynku jak teraz...
    Przez tą burzę hormonów miewam takie sny, że psychiatrzy mieliby spore pole do popisu..
    Miłego dnia!

• jenny88 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    Dziewczyny a kupujecie laktator, sterylizator, podgrzewacz, nianię elektroniczną?
    laktator i nianię mam. Reszta dla mnie zbędna.

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam

Nadii, ja tak samo już bym chciała synka przytulić. Teraz póki co pocieszam się spaniem, odpoczywaniem, bo potem tego nie będzie :). Sny zawsze miałam porąbane, tej nocy śniło mi się, że szłam gdzieś i chwycił mi taki ból brzucha, zaczęłam krzyczeć, żeby dziecku się nic nie stało, żeby ktoś do szpitala mnie zabrał :/, obudziłam się przerażona tym snem brrr

Nadiii lubi tę wiadomość

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama M. wrote:
    I jak tam z wasza waga i dieta? zmienilyscie cos w jadlospisie w czasie ciazy?

Piję codziennie kakao (mleko pomaga mi na zaparcia) i staram się jeść dużo owoców. Moja hemoglobina 13,4.

Wiecie jakie powinny być prawidłowe przyrosty masy? W pierwszym trymestrze schudłam, nadrobiłam to, ale od dwóch tyg wagę mam na stałym poziomie.

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie nic nie przytylam.nie wymiotowalam .jem to co zawsze chociaz nie bo pije wiecej mleka ,pomaga mi na zgage. Z synem przytylam az 30 kilo i nic nie zeszlo wiec dzidzia ma z kad brac :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tu jakas mama ktora bierze tabletki na tarczyce? w poniedzialek bylam u endokrynologa i dostalam tabletki.chcialam spytac jakie wyniki macie z tsh bo troche sie boje czy nie za pozno dostalam tabletki. Moj wynik to 3,87

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama M. to mnie pocieszyłaś, że nic nie przytyłaś, bo już się martwiłam że coś za mało przybieram:)

Ja biorę Euthyrox 50. Wysoki masz poziom, bo powinien być ok. 2. Mój to 1,97 ale nie martw się za dwa tygodnie będziesz już mieć mniejsze Tsh, a po tabletkach będziesz się zdecydowanie lepiej czuć, będziesz mieć więcej energii:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam te same tabletki, lekarz mowil ze jak nie pomoga to zapisze wieksza dawke chyba 75 ale wizyte mam dopiero 3 stycznia

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzidziocha ma z czego ciagnac i uwiez mi ze jak bym przytyla to bym chyba juz z lozka nie wstala :-P

• chloet Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama M. wrote:
    Dziewczyny ile macie hemoglobiny??? mi z 14,6 spadlo na 12

Ja mam 11, pomimo tego że łykam 3 x dziennie żelazo.

rqkqj11.png
  • Małgo27 Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 8smego tygodnia biorę letrox 50, bo tsh na początku skoczyło mi na ponad 4. unormowało się na 1,8 ale endokrynolog zalecił brać przez całą ciążę, a po zmniejszyć dawkę o połowę

f2w3vkcbz0mqygh3.png

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja koleżanka po ciąży zapomniała brać Euthyrox i podskoczyło jej do 12. Więc to już chyba tabletki na całe życie.

Po poronieniu przez kilka dni tez nie brałam podskoczyło mi do ponad 3, potem jadłam żeby zbić, miałam znów za niski bo 0,49 ale odkąd jestem w ciąży to się utrzymuje na stałym poziomie, ale co chwilę kontroluje.

• karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj idę na szkołę rodzenia do szpital;a w którym planuję urodzić... niestety idę bez męża..
    jak będę miała jakieś gadżety to też się pochwalę i oczywiście zdam relację :)

Nadiii, Malwinka lubią tę wiadomość

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany pół dnia mnie tu nie było a już tyle czytania... he he faktycznie coraz więcej nas tutaj :)
    ja też zamierzam kupić laktator po porodzie, wszyscy doradzają elektroniczny

a co do wózka to wiecie co... myślałam o jakimś stonowanym kolorze szarym albo beżem a wczoraj zobaczyłam to oto coś i jak pokazałam w domu to przyszli dziadkowie orzekli zgodnie że wreszcie coś dla dziecka kolorowy i wesoły a nie tylko te burasy... no i namieszali mi w głowie, a wy co sądzicie?

yyyy no i pupa... nie umiem wstawić zdjęcia POMOCY !!!

‹‹ 788 789 790 791 792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ