X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Lidia.Z Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj odebrałam wyniki i hemoglobina 12,0 odrobinę poniżej normy ale lekarza mam za 2 tygodnie więc zobaczymy co powie.

Co do sprzętów to na 100% laktator (mam w planach kupić w grudniu). Ja stawiam na zwykły ręczny ponieważ mam nadzieję że będę karmić piersią;) Moja bratowa ma elektryczny i mnie on przeraża (głównie dźwięk).
    Podgrzewacz - wiem z doświadczenia innych że super przydatna rzecz ale tym się zajmę już po porodzie
    Natomiast nianię też zamierzam kupić ale chyba też po porodzie bo chcę dobrze wybrać. Widziałam, że ciekawa jest ta z kamerką;)

Kurcze z tymi ciuszkami to już sama nie wiem... Chyba muszę dokupić chociaż kilka w rozm 62 (na bank się nie zmarnują). Jakoś w rodzinie zawsze widziałam że te maluszki mają jeszcze nawet zbyt duże ciuszki.

Szkołę rodzenia mamy dopiero na początku stycznia ale trwa 5 tygodni więc raczej się wyrobimy;)

Wózek... to jest dopiero straszny wybór! Mamy kilka typów ale wciąż żadnych konkretów a chciałabym już w grudniu zamówić;)

Jeśli chodzi o wagę to przytyłam 5kg więc nie ma tragedii, choć nie jestem zwolenniczką tego typu porównań. Uważam że dzisiaj trochę panuje dziwna moda na przepychanki im mniej kg tym lepiej, a to przecież nie zawsze tak jest. Każda z nas jest inna i każda ma inne ciało, ważne żeby przybierać zdrowo;)
    Mi np wszyscy mówią że mam mały brzuszek, że już 6ty miesiąc a nie widać... Aż sie zaczęłam tym martwić. Ale synek rośnie zdrowo a lekarz uspokaja żeby nie przejmować się tego typu uwagami;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie porownuje wagi tylko poprostu chyba kazda z nas jest ciekawa ile kto przytyl do tego tygodnia :-P

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 6 kg ale myslę że to co największe jeszcze przede mną no ale trudno, jak to sie mówi są rzeczy ważne i ważniejsze

chciałam Wam pokazać taki bardzo oryginalny wózek ale kurcze no nie umiem wkleić zdjęcia

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jak nie zdjęcie to może chociaż link do zdjęcia, ale real foto znacznie ładniejsze.
    sama mam trochę mieszane uczucia co do tego wózka więc ciekawi mnie co powiecie Wy

http://www.sklepikdzieciecy.pl/bexa-cube-amo-wozek-wielofunkcyjny-2w1-lub-3w1-p-2374.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 15:43

karcia.wawa lubi tę wiadomość

• Rubineye Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, nie chodziło mi o porównanie bo wiadomo, że każda z nas jest inna, tylko o zwykłą ciekawość:) Pewnie tycie jeszcze przede mną:)

Nina powiem Ci, że bardzo pozytywny jest ten wózek. Myślałam, że będzie kiczowaty, ale jestem pozytywnie zaskoczona :) Ładny i z klasą.

Ja mam po siostrze - beżowy :)

Nina13 lubi tę wiadomość

29.06 criotransfer - 4 podejście. Mamy serduszko ❤
    25.02.2017 urodził się Tymon.
    10.04.2018 ostanie podejście. Mamy serduszko ❤
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;) podczytuje od jakiegos czasu ale cięzko nadrobić ;-) Ja obecnie 22 tydz z usg z 13 tyg i 20 tyg wynika że będzie chłopaczek.Termin mam na 20 marca.
    Wózek superr -rzeczywiscie kolor mało spotykany.Teraz przewaznie beże i szarości.
    Jeżeli chodzi o TSH to ja nigdy nie miałam problemów a w ciąży okazało się że TSH szaleje.Biorę Euthyrox-zaczynałam od 25 przy wyniku 2,5 a teraz biore euthyrox 50.

Nina13 lubi tę wiadomość

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny właśnie tak z dystansem trochę podchodzę do tego wózka ale jakoś mnie nęci no , pewnie dlatego że jest taki inny, ale czy nie za bardzo "pstrokaty"???

ja też mam TSH do poprawki, mam 4,04 a w czasie ciąży powinno być w przedziale od 1 do 2. Już przed ciążą miałam za wysokie ale potem się unormowało (Euthyrox 50 potem 100) a jak zaszłam w ciążę zlekceważyłam sobie branie leku i tak raz brałam raz nie, raz pół godz przed jedzeniem raz tuż przed no i wyszło że mam 4,04 :( właśnie jutr miałam iść zrobić badania TSH bo może przez 3 tyg sumiennego brania już coś się zmieniło a w poniedziałek do endo

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 bardzo fajny jest ten wózek, taki ciekawy :). Jedno pewne, że jak go będziesz miała, będzie przyciągał wzrok, bo nikt takiego nie ma:)
    MamaM mam niedoczynność tarczycy, biorę euthyrox 25 mg. To trzeba brać cały czas, bo hormon tarczycy "skacze". Nie można tego lekceważyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi dopiero w tej ciazy wyszla tarczyca , z synem nie mialam problemow . Mam nadzieje ze bedzie lepiej. Poprosze ginekologa zeby skierowanie mi dal to sprawdze za 2 tyg czy cos sie zmienilo bo wizyte u endo mam dopiero na 3 stycznia! :-/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za duzo sie naczytalam o tarczycy w ciazy i skutkach dla dziecko i sie boje

• Lidia.Z Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek bardzo ładny, kolorowy;)
    Choć ja chyba faktycznie postawię na coś neutralnego.

Spokojnie dziewczyny, ja nikogo nie krytykuję z tą wagą;) po prostu naoglądałam się tyle zdj na instagramie że chyba mam już na ten temat jakieś przeczulenie;))
    I faktycznie myślę że jeszcze z przybieraniem na wadze wszystko przed nami ;)

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy rozgladacie sie na internecie za posciela do łóżeczka? Może któraś juz kupiła i może polecić fajny sklep online?

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gin powiedział że takie podniesione TSH w niczym nie zagraża i że nie ma co przesadzać, tzn no nie wiem może miał na myśli takie jak moje ok 4 a nie takie na poziomie 12.
    Co do wózka to mąż siedzi i szpera właśnie w necie i szuka bardziej klasycznego ale o podobnej budowie bo konstrukcja tego jest super. Na początku braliśmy pod uwagę Adamex Barlettę, Tutek Timera albo Coletto Veronę ale o Barletcie za dużo złego Timer mały/krótki w porównaniu z innymi a Verona ok jak najbardziej ale jak porównaliśmy spacerówki i ta Bexy okazała się większa i taka jakby mocniejsza za mniejsze pieniądze to z Verony zrezygnowaliśmy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nałaziłam się dziś po sklepach z siostrą i mam serdecznie dość. Musze chwilę poleżeć i odpocząć bo aż brzuszek boli. Nie wspomnę już o plecach. Ale tak mi jest milutko na sercu bo kupiłam kilka rzeczy dla Małej. Później wrzucę fotkę. Świetne promocje są w Auchan. Za 7 par bodów w paczuszce zaplaciłam- uwaga 9zł! Myślałam, że to żart. Oczywiście wziełam od razu opakowanie na 56, 62 i 68. Wiadomo, nie było dużego wyboru w obrazkach, ale za taką cenę nawet gdyby miały byc tylko po domu czy pod spód.. Oczywiście wziełam też piękne różowe 7 par za 38 zł. Także bodziaków mam już dpść. Jeszcze ze dwa zamykane na zatrzaski żeby było prościej zakładać. Część też dostanę wiec szkoda żeby było za dużo. Kupiłam jeszcze pieluszki tetrowe i różowy komplet na 62 za 14 zl. Strasznie śmieszne ceny w tym sklepie. A jakie były przeceny na zabawki! Klocki i gry z 50, 46 zł na 8,9 zł!!! Także prezenty świąteczne dla najmłodszych już są. Nie mogłam uwierzyć że takie ceny są możliwe wiec przed kasą sprawdzałam wszystko na czytniku. Jesli macie sklep blisko to polecam!

Nina13 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytała któraś z Was o kąderkę. Ja zanawiam zestaw, w którym się zakochałam na allegro, tylko myślę nad konkretnym wzorem jeszcze

http://allegro.pl/baby-love-14-cz-posciel-dla-dzieci-90-x120-minky-i5371273580.html

Ale polecam sprzedającego babylovesklep bo mają przepiękne rzeczy osobno i w zestawach!
    A może któraś z Was znalazła coś piekniejszego?

karcia.wawa lubi tę wiadomość

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    no to jak nie zdjęcie to może chociaż link do zdjęcia, ale real foto znacznie ładniejsze.
    sama mam trochę mieszane uczucia co do tego wózka więc ciekawi mnie co powiecie Wy

http://www.sklepikdzieciecy.pl/bexa-cube-amo-wozek-wielofunkcyjny-2w1-lub-3w1-p-2374.html

O matko jaki ładny wozek, nie widziałam takiego.

Nina13 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • Crisperss Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektroniczna niania pewnie super sprawdza się mieszkając w domku albo jakimś ogromnym apartamencie :D ja ze znajomą odkryłam fajny patent dla użytku w mniejszych przestrzeniach... chodzi o to, że dziecko raczej rzadko przebywa same w pokoju.
    A więc... uruchomiłyśmy wideokonferencję przez facebooka :D jeden telefon leżał sobie na półce przy łóżeczku ze śpiącą królewną, a my spokojnie piłyśmy herbatkę w salonie i obserwowałyśmy czy wszystko w porządku przez drugi aparat :D
    Pewnie też tak będę korzystać... drugi smartfon leży nieużywany w szufladzie to i on się jeszcze przyda :D

Nadiii lubi tę wiadomość

6sut9jcgeodkavnc.png
    6sutdf9heulgg01i.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadii udane zakupy, dużo tego i faktycznie ceny zachęcają.
    Ja mam wizytę na Mikołaja to wtedy małemu kupię jego pierwszy ciuszek .

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii pościel ładna podoba mi sie ta liliowa i ta szaro czerwona też śliczna :)
    a wypełnienie chcesz takie standardowe jak mają np na tej aukcji ?
    Czy jakieś tam specjalne inne? Mi polecali jakieś tam bambusowe za 125 zł w sklepie ale nie wiem czy to nie jest zbędny wydatek. Ile kompletów pościeli zamierzacie kupić? 2? 3?

Crisperss ja też słyszałam o takim patencie ale bez podglądu, ale sprytne sprytne :)

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Byłam dziś rano u chirurga naczyniowego. Kiedyś miałam wycinanego kawałek żylaka, a ostatnio mnie noga bolała i taka cieżka była i pajęczynki się porobiły i zgrubienia.. Co się okazało? Mam niewydolną żyłę. Krew zamiast spływać to się wraca. Muszę nosić cały czas specjalne pończochy uciskowe. najlepiej, żebym nawet w nich rodziła! I zaraz po tez mam mieć. Jedynie na noc mam ściągać. Także nie wesoło. Dobrze że poszłam, bo strasznie się bałam zakrzepicy.

Co do tsh to przy synku mi tak skakało, ale dostalam euthyrox najpierw 25, później 50 i było ok, to ginka odstawiła. Później już nie wracała do tego. A tym razem inny gin kazał iść do endo, a ten powiedział, że bez względu na wyniki, całą ciążę muszę brać leki. Biorę.. choc czasem zapominam. Efekt taki, że ostatnio miałam ponad 3 :-/

My wózek będziemy mieć po synku. Jedo fyn. Jest dość ciężki, ale ma pompowane duże koła, więc na dziurach i krawężnikach jeździ bez problemu :) I to, co dla mnie było bardzo ważne. Ma dużą gondolę. Bartuś był spory jak się urodził, a jeszcze po włożeniu go w te wszystkie ciuszki, kombinezon, kocyk, to chciałam, zeby miał coś miejsca w wózku i żeby nie trzeba było zaraz go przekładać na spacerówkę.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: