X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siara leci. mi już od 16/10.. ale to podobno normalne :)
    Rubineye nie martw się :)

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Normalnie się wkurzyłam, już trzeci raz piszę post wrrr.
    Nogi z tyłka mi wychodzą...zasiedziałam w taniej odzieży i zaszalałam z ciuszkami dla synka. Tyle fajnych ciuszków dla dzieci jest i tańsze niż w sklepie. W sklepie to bym z torbami poszła :)
    Jeśli chodzi o wózek anex sport, też mi bardzo się spodobał, ale cena za wysoka. Facet w sklepie pokazał inny wózek, który jest podobny do anex, tylko tańszy. Anex kosztuje, bo to firma szwajcarska i materiał jest hipoalergiczny.

• chloet Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubineye wrote:
    A jakiego koloru jest siara?

taki jasno-kremowy

rqkqj11.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 18 listopada 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda86_0309 wrote:
    Dziewczyny, kiedy dokladnie zaczyna się III trymestr ciąży? Mój gin mówił, że od 26 tc (co by świadczyło, ze juz jestem w III), ale wg belly nadal mam II trymestr. A jutro zaczynam 27 tc. To jak to jest?
    3 trymestr jest od 27t+0d. Dużo lekarzy liczą po prostu od 27 tygodnia czyli 26t+1d. Nie wiem jak będzie według belly.

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii a mi się bardzo podobają te gondole z okrągłym dnem :) a jeśli chodzi o Bexe Cube to który kolor bierzesz pod uwagę ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Nadiii a mi się bardzo podobają te gondole z okrągłym dnem :) a jeśli chodzi o Bexe Cube to który kolor bierzesz pod uwagę ?

Mnie też się podobają te gondole, tylko wkurza mnie, że tyle tego jeździ po mieście! No i zależy od modelu, niektóre mają ładne gondole ale przy spacerówce strasznie wielkie budki co wygląda okropnie. Dlatego dokładnie patrzę i na jedno i na drugie. Z Bexa podoba mi się ten kolorowiasty wzór, taki właśnie inny i biało-czarny

• severi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do siary ja od ponad miesiąca mam tragiczne wycieki takie ogromne plamy na koszulce, zaraz będzie trzeba spać w staniku i to będzie lipa :(
    karcia.wawa a jaki szpital?

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Normalnie się wkurzyłam, już trzeci raz piszę post wrrr.
    Nogi z tyłka mi wychodzą...zasiedziałam w taniej odzieży i zaszalałam z ciuszkami dla synka. Tyle fajnych ciuszków dla dzieci jest i tańsze niż w sklepie. W sklepie to bym z torbami poszła :)
    Jeśli chodzi o wózek anex sport, też mi bardzo się spodobał, ale cena za wysoka. Facet w sklepie pokazał inny wózek, który jest podobny do anex, tylko tańszy. Anex kosztuje, bo to firma szwajcarska i materiał jest hipoalergiczny.[/QUOTE]

No cena niestety wysoka, dlatego cały czas się zastanawiam. A na allegro są podobne modele 3w1 już od ok 1200zł.. Wiadomo, często płaci się właśnie za firmę. Zastanawiam się czy jest sens płacić dużo za wózek, w którym dziecko i tak nie pojezdzi za długo. W gondoli maluch jeździ gdzieś do 6 mcy, w spacerówce wiadomo dłużej. Ale te spacerówki mają duże stelaże, więc pewnie szybko przerzucimy się na inną, małą spacerówkę, która zajmuje dużo mniej miejsca. Przynajmniej tak robili znajomi, a my też dużo podróżujemy więc wygoda i miejsce potrzebne. Ciężko będzie się zdecydować..
    Znajoma też namawia mnie na wypad do taniej odzieży bo kupuje tam córce rzeczy od 3 lat i mała chodzi ubrana jak gwiazda, takie cudeńka tam znajduje!

• severi Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://mamy-mamom.pl/teksty-ktore-irytuja-ciezarna/ :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co sie stalo? kobieta w sklepie powiedziala,,pani to chyba na dniach rodzi,, fakt mam wiekszy brzuch niz z synem ale jednak mnie to dotknelo =-O

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama M. wrote:
    Wiecie co sie stalo? kobieta w sklepie powiedziala,,pani to chyba na dniach rodzi,, fakt mam wiekszy brzuch niz z synem ale jednak mnie to dotknelo =-O

Takie uwagi powinna dla siebie zostawić. Nie przejmuj się takimi tekstami. A ja zawsze marzyłam żeby mieć brzuszek i specjalnie nie kupowałam większych swetrów, żeby był opiety i byłoby go widać. Każda ma różną budowę i faktycznie ja mam 22 tydzień i koleżanka też, ja mam już brzuch...a ona ledwo, ledwo, gdybym nie wiedziała to bym nie powiedziała, że ona jest w ciąży.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie się wczoraj nastraszyłam. Po ostatnim bieganiu po galerii odczuwam bóle brzucha, ewidentnie przegiełam tym łażeniem. Robisz coś bezmyślnie a potem żałujesz. Po prostu już nie dla mnie takie bieganie i muszę się bardziej oszczędzać. Wczoraj wieczorem też brzuch pobolewał i do tego zaczeło dziwnie boleć w okolicy pęcherza, do tego kłócia jakby gdzieś w pochwie. Strasznie sie przestraszyłam i oczywiście czarne myśli. Wzięłam no spę i na wszelki wypadek spakowałam się do szpitala (w sumie tylko wrzuciłam do torby bo od krwawień w IImcu mam wszystko przygotowane do szpitala w jednym miejscu), wzięłam prysznic i położyłam się czekając czy przejdzie czy jechać na IP. Na szczescie dziwne bóle ustały. Ale strach wciąż jest. Dziś caly dzien przeleżę, odpuszczam sobotnie sprzątanie. Obiad jest z wczoraj. Wizyta w czwartek, jak bedzie cos niepokoić to przełożę na pn albo pojadę na IP. Ale jestem strasznie zła na siebie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 10:33

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki. Co tu taka cisza, sobota....to każda pewnie ogarnia dom, obiadek.
    Ja mam dzisiaj urodziny teściowej i robię dla niej krokiety. A w prezencie kupiłam dwie patelnie i pucharki do lodów.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) propo teściowej i uwag, które są co najmniej nie na miejscu jednocześnie: moja teściowa powiedziała mi że jestem GRUBA jak na ten czas. Czy w ogóle kobiecie w ciąży można powiedzieć ze jest gruba? ja wtedy przybrałam tylko 4 kg i może nie jestem patyczakiem ale też nie pączkiem. Zrobiło mi się wtedy naprawdę bardzo przykro :(

Nadiii znam to, biegasz pół dnia i niby wszystko jest ok a potem wieczorem żałujesz że w ogóle nogą ruszyłaś poza dom, też tak mam i kiedy biegam i oglądam te wszystkie malutkie śliczności to ie myślę że właśnie mogę zaszkodzić głównemu bohaterowi bo niby nic się nie dzieje a efekty są dopiero później. Mam nadzieję że u Ciebie już wszystkko dobrze :)

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadiii dokladnie wiem co czujesz.Mi sie tez wydaje ciagle że mam tyle siły w nogach by chodzic cały dzien po sklepach a pożniej -no właśnie..ból brzucha.
    Dlatego najlepiej rozkładać zakupy na mniejsze "porcje".

Ja dzisiaj upiekłam właśnie ciacho ala tort bo jutro Tesciowie przyjezdzaja i moi rodzice bo moj mąż urodziny ma.Także jutro się gościmy.

Jeszcze sprzątanie przede mna ale jakoś już mi się nie chce nic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 13:45

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zazwyczaj na zakypach dostaje dziwne klocia w srodku na dole. A dzis jedziemy wybierac farby jutro meble wiec juz sie zabezpiecze i wezme nospe na wszelki wypadek

• Oriaana Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam w czwartek na USG i się nie dało potwierdzić czy to dalej dziewczynka czy nie :P Małe uparte nie chciało współpracować ..wszystko zasłonięte i spało ..:) Kolejna wizyta za 2 tyg 1.12 ale nie wiem czy będzie USG ..w ostateczności 15.12 się dowiem o ile będzie chciało pokazać .. :) achh ...

chloet, Anita12 lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie leżę i mam nadzieję, że powoli przejdzie. Wstałam tylko na śniadanie, wrzuciłam pranie, teraz odgrzałam obiad. Jak leżę jest ok, ale chwile pochodzę i brzuch twardnieje i boli. Zobacze dzis i jutro i najwyżej przełożę wizytę. Strasznie żałuję tych zakupów, mam tylko nadzieję, że przejdzie. Człowiek czasem jest taki głupi, poczuje się ok więc szaleje. A jak widać nie wszystkim wolno.. Dzi$ mąż po pracy przejął obowiązki. Posprząta, powiesi pranie i jeszcze zakupy- jak dobrze, że mogę na Niego liczyć.. Oszczedzajcie się dziewczyny!

• coffee Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    jak mówiłam wczoraj byłam na pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia w szpitalu... dziewczyny gorąco polecam, było SUPER!... tyle ciekawych info, myślę ze po tych 10 spotkaniach będę miała silną więź z moim synkiem...
    uczymy się oddychać, mówić do "brzucha"...będziemy mieli obchód po szpitalu... lekcje poświęconą samemu porodowi co i jak po kolei z łóżkiem porodowym, piłkami i tym wszystkim z czego przy porodzie można korzystać... będzie omówione w których fazach z czego korzystać, opiekę dziecka w pierwszym roku, kąpiel itd.
    następna wizyta już we wtorek :)
    Karcia zdradzisz do ktorego szpitala chodzisz do tej szkoly rodzenia? Ja caly czas sie zastanawiam :)

xnw4s65g22n4tloi.png
    18.05.15 (*) Irenka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w 21 tygodniu i zaczęliśmy 6 miesiąc :)
    Noc ciężka, obudziłam się na siku i pontym bite dwie godziny nie mogłam zasnąć. Myślałam, że szlag mnie trafi. Dziś u nas byli z rodziny z córeczką roczną, jaka kochana. :). Teraz ma etap że chodzi ale niepewnie, jest ciekawa i cały czas by chodziła. Cudna :)

Fedra lubi tę wiadomość

‹‹ 791 792 793 794 795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ