MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHejka!
Normalnie się wkurzyłam, już trzeci raz piszę post wrrr.
Nogi z tyłka mi wychodzą...zasiedziałam w taniej odzieży i zaszalałam z ciuszkami dla synka. Tyle fajnych ciuszków dla dzieci jest i tańsze niż w sklepie. W sklepie to bym z torbami poszła
Jeśli chodzi o wózek anex sport, też mi bardzo się spodobał, ale cena za wysoka. Facet w sklepie pokazał inny wózek, który jest podobny do anex, tylko tańszy. Anex kosztuje, bo to firma szwajcarska i materiał jest hipoalergiczny. -
Magda86_0309 wrote:Dziewczyny, kiedy dokladnie zaczyna się III trymestr ciąży? Mój gin mówił, że od 26 tc (co by świadczyło, ze juz jestem w III), ale wg belly nadal mam II trymestr. A jutro zaczynam 27 tc. To jak to jest?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNina13 wrote:Nadiii a mi się bardzo podobają te gondole z okrągłym dnem
a jeśli chodzi o Bexe Cube to który kolor bierzesz pod uwagę ?
Mnie też się podobają te gondole, tylko wkurza mnie, że tyle tego jeździ po mieście! No i zależy od modelu, niektóre mają ładne gondole ale przy spacerówce strasznie wielkie budki co wygląda okropnie. Dlatego dokładnie patrzę i na jedno i na drugie. Z Bexa podoba mi się ten kolorowiasty wzór, taki właśnie inny i biało-czarny -
nick nieaktualny
Normalnie się wkurzyłam, już trzeci raz piszę post wrrr.
Nogi z tyłka mi wychodzą...zasiedziałam w taniej odzieży i zaszalałam z ciuszkami dla synka. Tyle fajnych ciuszków dla dzieci jest i tańsze niż w sklepie. W sklepie to bym z torbami poszła
Jeśli chodzi o wózek anex sport, też mi bardzo się spodobał, ale cena za wysoka. Facet w sklepie pokazał inny wózek, który jest podobny do anex, tylko tańszy. Anex kosztuje, bo to firma szwajcarska i materiał jest hipoalergiczny.[/QUOTE]
No cena niestety wysoka, dlatego cały czas się zastanawiam. A na allegro są podobne modele 3w1 już od ok 1200zł.. Wiadomo, często płaci się właśnie za firmę. Zastanawiam się czy jest sens płacić dużo za wózek, w którym dziecko i tak nie pojezdzi za długo. W gondoli maluch jeździ gdzieś do 6 mcy, w spacerówce wiadomo dłużej. Ale te spacerówki mają duże stelaże, więc pewnie szybko przerzucimy się na inną, małą spacerówkę, która zajmuje dużo mniej miejsca. Przynajmniej tak robili znajomi, a my też dużo podróżujemy więc wygoda i miejsce potrzebne. Ciężko będzie się zdecydować..
Znajoma też namawia mnie na wypad do taniej odzieży bo kupuje tam córce rzeczy od 3 lat i mała chodzi ubrana jak gwiazda, takie cudeńka tam znajduje! -
nick nieaktualny
-
Mama M. wrote:Wiecie co sie stalo? kobieta w sklepie powiedziala,,pani to chyba na dniach rodzi,, fakt mam wiekszy brzuch niz z synem ale jednak mnie to dotknelo
Takie uwagi powinna dla siebie zostawić. Nie przejmuj się takimi tekstami. A ja zawsze marzyłam żeby mieć brzuszek i specjalnie nie kupowałam większych swetrów, żeby był opiety i byłoby go widać. Każda ma różną budowę i faktycznie ja mam 22 tydzień i koleżanka też, ja mam już brzuch...a ona ledwo, ledwo, gdybym nie wiedziała to bym nie powiedziała, że ona jest w ciąży. -
nick nieaktualnyStrasznie się wczoraj nastraszyłam. Po ostatnim bieganiu po galerii odczuwam bóle brzucha, ewidentnie przegiełam tym łażeniem. Robisz coś bezmyślnie a potem żałujesz. Po prostu już nie dla mnie takie bieganie i muszę się bardziej oszczędzać. Wczoraj wieczorem też brzuch pobolewał i do tego zaczeło dziwnie boleć w okolicy pęcherza, do tego kłócia jakby gdzieś w pochwie. Strasznie sie przestraszyłam i oczywiście czarne myśli. Wzięłam no spę i na wszelki wypadek spakowałam się do szpitala (w sumie tylko wrzuciłam do torby bo od krwawień w IImcu mam wszystko przygotowane do szpitala w jednym miejscu), wzięłam prysznic i położyłam się czekając czy przejdzie czy jechać na IP. Na szczescie dziwne bóle ustały. Ale strach wciąż jest. Dziś caly dzien przeleżę, odpuszczam sobotnie sprzątanie. Obiad jest z wczoraj. Wizyta w czwartek, jak bedzie cos niepokoić to przełożę na pn albo pojadę na IP. Ale jestem strasznie zła na siebie..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 10:33
-
nick nieaktualnyHej
propo teściowej i uwag, które są co najmniej nie na miejscu jednocześnie: moja teściowa powiedziała mi że jestem GRUBA jak na ten czas. Czy w ogóle kobiecie w ciąży można powiedzieć ze jest gruba? ja wtedy przybrałam tylko 4 kg i może nie jestem patyczakiem ale też nie pączkiem. Zrobiło mi się wtedy naprawdę bardzo przykro
Nadiii znam to, biegasz pół dnia i niby wszystko jest ok a potem wieczorem żałujesz że w ogóle nogą ruszyłaś poza dom, też tak mam i kiedy biegam i oglądam te wszystkie malutkie śliczności to ie myślę że właśnie mogę zaszkodzić głównemu bohaterowi bo niby nic się nie dzieje a efekty są dopiero później. Mam nadzieję że u Ciebie już wszystkko dobrze -
Nadiii dokladnie wiem co czujesz.Mi sie tez wydaje ciagle że mam tyle siły w nogach by chodzic cały dzien po sklepach a pożniej -no właśnie..ból brzucha.
Dlatego najlepiej rozkładać zakupy na mniejsze "porcje".
Ja dzisiaj upiekłam właśnie ciacho ala tort bo jutro Tesciowie przyjezdzaja i moi rodzice bo moj mąż urodziny ma.Także jutro się gościmy.
Jeszcze sprzątanie przede mna ale jakoś już mi się nie chce nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 13:45
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny byłam w czwartek na USG i się nie dało potwierdzić czy to dalej dziewczynka czy nie
Małe uparte nie chciało współpracować ..wszystko zasłonięte i spało ..
Kolejna wizyta za 2 tyg 1.12 ale nie wiem czy będzie USG ..w ostateczności 15.12 się dowiem o ile będzie chciało pokazać ..
achh ...
chloet, Anita12 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa razie leżę i mam nadzieję, że powoli przejdzie. Wstałam tylko na śniadanie, wrzuciłam pranie, teraz odgrzałam obiad. Jak leżę jest ok, ale chwile pochodzę i brzuch twardnieje i boli. Zobacze dzis i jutro i najwyżej przełożę wizytę. Strasznie żałuję tych zakupów, mam tylko nadzieję, że przejdzie. Człowiek czasem jest taki głupi, poczuje się ok więc szaleje. A jak widać nie wszystkim wolno.. Dzi$ mąż po pracy przejął obowiązki. Posprząta, powiesi pranie i jeszcze zakupy- jak dobrze, że mogę na Niego liczyć.. Oszczedzajcie się dziewczyny!
-
karcia.wawa wrote:jak mówiłam wczoraj byłam na pierwszym spotkaniu szkoły rodzenia w szpitalu... dziewczyny gorąco polecam, było SUPER!... tyle ciekawych info, myślę ze po tych 10 spotkaniach będę miała silną więź z moim synkiem...
uczymy się oddychać, mówić do "brzucha"...będziemy mieli obchód po szpitalu... lekcje poświęconą samemu porodowi co i jak po kolei z łóżkiem porodowym, piłkami i tym wszystkim z czego przy porodzie można korzystać... będzie omówione w których fazach z czego korzystać, opiekę dziecka w pierwszym roku, kąpiel itd.
następna wizyta już we wtorek -
nick nieaktualnyWitamy w 21 tygodniu i zaczęliśmy 6 miesiąc
Noc ciężka, obudziłam się na siku i pontym bite dwie godziny nie mogłam zasnąć. Myślałam, że szlag mnie trafi. Dziś u nas byli z rodziny z córeczką roczną, jaka kochana.. Teraz ma etap że chodzi ale niepewnie, jest ciekawa i cały czas by chodziła. Cudna
Fedra lubi tę wiadomość