MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nina13 wrote:ja mam 2 komplety (kaftanik i śpiochy) i 1 komplet body na długi rękaw i półśpiochy, 2 pajace w tym 1 grubszy, 3 czapeczki i to na rozmiar 56, mniejszych nie kupuje , a w domu już mi mówią ze na 56 starczy, koleżanka która ma 2 maluchów też mówi ze na 56 to wystarczająco
-
A ja nawet na 50 muszę mieć kilka bo moja córcia miała 51 cm i ważyła 2780, te na 56 na niej wisiało. Jedyne body miałam które było na nią dobre. Teraz wolę mieć te kilka sztuk do szpitala.
A nabrałam tyle ubranek do szpitala i wszystko za duże aż się śmiałysmy z tych moich ciuchów z dziewczyną z sali
-
Jestem zadowolona, bo byłam dzisiaj na roczku u męża siostry, kupiliśmy arkę noego z dumel, która poleciła chciałabymJuż i mały był zafascynowany tymi zwierzakami już nie wspomnę o radości jego mamy. Super prezent udany! Dziękuję za radę.
Anita12, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
Jej dziewczyny, jak Was tak słucham to zdaję sobie sprawę jaką mam cudowną teściową - w ogóle się nie wtrąca i nie komentuje;)
Z tym lewym bokiem to jest taki problem, że całą noc nie ma szansy na nim przeleżeć. Mnie ratuje poduszka (prezent od męża) w kształcie "9" - polecam! Jest cudowna;)
Jeśli chodzi o ciuszki to ja mam całą "pierwszą" wyprawkę, tzn rozmiar 56 body 6 szt, pajacyki 7 szt, półśpiochy 5 szt i kilka spodenek i sweterków. Dodatkowo jeszcze jeden zestaw w rozmiarze 50 i kilka rzeczy w 62;) Ale nie chcę przesadzać z ilością bo faktycznie Maleństwo szybko rośnie a później jest problem z przechowywaniem tego wszystkiego.
Trzymam za Was kciuki żeby te bóle brzucha szybko przeszły! -
linda392 wrote:A ja mam w prawie wszystko na 62 cm. Bo wszyscy mi mówią że na 56 nie ma sensu kupować bo to za 2 tygodni już jest za małe. Mam na 56cm 2 body i 1 spioszki. Chyba jeszcze trzeba kupić takich malutkich bo nie wiadomo jaki maluszek będzie .
U mnie też głównie 62 rozmiar wchodzi w grę. Z mniejszych szykuje tylko parę sztuk, ale to w razie "W" -
nick nieaktualnyJa mam wyprawkę pół na pół 56 i 62.
Raczej nie przewiduję mniejszego dziecka, patrząc na mnie, męża i nasze rodziny Raczej przeciętniaki ~~3500, 3700 się rodzą.
Ja też mam poduszkę do spania, tylko ja mam w kształcie C, super się śpi na niej. Ale to nie zmienia faktu, że wolę spać na prawym boku, nawet w poduszce -
nick nieaktualnyByłam na wizycie, lekarz kazał przyjechać od razu. Jeszcze ochrzan dostałam dlaczego w sb nie dałam znać. Na szczęście wszystko pozamykane, szyjka ok. Brzuch twardy wiec dostałam dodatkowe leki i mam leżeć. W czwartek planowana wizyta i powinno się do tego czasu uspokoić. Lekarz powiedział, że to albo od biegania, albo też dlatego, że mała całkiem się obróciła główką do góry i porządnie mogła skopać wszystko dlatego brzuch stwardniał i boli. Do czwartku leżymy plackiem. W końcu lepiej w domu niż w szpitalu. Kamień z serca, że wszystko trzyma jak należy!
Malwinka, karcia.wawa, Anita12, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadii, całe szczęście, że z maluszkiem wszystko ok. Teraz odpoczywaj w domu.
U mnie słońca nie ma, ale nie jest tak źle. 15 stopni na plusie, ale wiatr wieje. Dziś mam lenia, pranie zrobiłam, po obiedzie chcę poprasować ubrania, czego nie cierpię .
Z ubranek mam troszkę bodziaków, pajaców, długie spodenki. Co kupujecie na wyjście - czy kombinezon, czy ciepłą kurteczkę i spodnie. Muszę skarpeteczki kupić, ciepłą czapeczkę. -
nick nieaktualnyseveri wrote:Komplet w sensie 1 sztuka? Czy pare?
2 komplety składające sie z : kaftanika i śpiochów
osatnio kupiłam jeszcze sukieneczkę taką malusią na 56 i w sumie to nie wiem czy moja mała Gwiazdka ją wogóle założy bo czy to będzie wygodne dla niej? -
nick nieaktualnyewa no własnie dobre pytanie, ja też nie wiem co kupić na wyjście, czy kombinezon i jełśi tak to puchowy czy polarowy czy może ubrać malucha w zwkłe ubranko tylko więcej warstw i śpiworek do fotelika do tego? No sama nie wiem, słyszałam że pasów w foteliku nie można zapinać na grubą odzież...
W czwartek idę na pierwszą lekcję do szkoły rodzenia i już mnie skręca z ciekawości -
Ja kupiłam kombinezon polarowy ucieplony w środku. Pod niego chyba jakiś pajacyk i miało by wystarczyć. A jak coś to jeszcze jakich kocyk. Śpiworka nie kupowałam bo myślałam może już na jesień kupić taki żeby był już większy. Bo i tak z takim malutkim dzieckiem na spacer na długo się nie idzie od razu a za jakiś miesiąc już będzie cieplej.
-
nick nieaktualnyJa mam na razie po 8 par bodziaków z rozm 56-68, 3 pary spodenek i 3 kaftaniki, po jednym komplecie z h&m bluzeczka+geterki+czapeczki. Na razie wstrzymuję się z kupowaniem czegokolwiek. W grudniu mam dostać prezenty od rodziny bo już też robią zakupy dla małej i używane od przyjaciółki po jej maluchu. Dopiero wtedy zobaczę czego brakuje, co rzeczywiście jeszcze potrzebne żeby nie kupować na darmo. Do szpitala chcę kombinezonik ale polarowy. Ciepłe ubrania + kocyk i powinno wystarczyć do auta. Spacery będą koło kwietnia więc już powinno być po mrozach.
-
Dzien dobry nie bylo mnie jakis czas, ale niestety mialam problem rodzinne. Okazalo sie ze moj narzeczony ma inna, teraz znowu sie zeszlismy, aj nie jedna noc przeplakalam.
Widze ze jest temat ubranek; ja mam praktycznie w szystkie spiochy I body po synku, zostalo tylko cos bardziej na wyjscie. Co do rozmiaru, to wszystko na 62 I wiecej, wiem ze tym razem tez bedzie duza dzidzia Poza tym czekam na wyprzedaze po swietach.
W tamtym tygodniu bylam ostatni raz na usg (polowkowe, szkoda ze to juz koniec, moze na 3d sie wybiore ale to w grudzien/styczen) I okazalo sie ze bedzie dziewczynka na 95% ale nie sadze zeby cos tam uroslo (23 tydzien).