X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na wyjście biorę cienki kombinezon i po zapięciu pasów kocyk. Wyprawki mam od groma, a prawie nic nie kupiłam. Jakoś tak się nazbierało po młodej i coś tam dostałam, także mam przynajmniej po 10 sztuk bodziaków na krótki, na długi, pajaców, spodenek, bluzek, skarpet w rozmiarach 56/62/68. Pełno swetrów, bluz, koszul, codziennie może być inny zestaw :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, Jak zwykle ciężko się ogarnąć i znaleźć więcej czasu. Co do wyprawki nie mam jeszcze prawie nic, ale liczę że też sporo rzeczy dostanę po dzieciakach z rodziny. Ostatnio na nowo zaczęłam przeglądać wózki i chyba po prostu będę brała pod uwagę popularność danego wózka np na allegro. Narazie znalazłam mirkusa albo nicco. Ten drugi widziałam dziś w sklepie na żywo i faktycznie mi się spodobał. Mam pytanie: chodzicie jeszcze w normalnych spodniach czy tylko ciążowe? Bo zdarza mi się chodzić w normalnych z niskim stanem ale się zaczęłam zastanawiać czy i tak coś tam nie uciska.

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja noszę legginsy takie grube na miśku :) i mam ciążowe. Ale to dlatego że się nie mieszczę w te z przed ciąży :)

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasowało by, żebym zaczęła też przeszukiwać ciuszki po córce, bo też dużo bodziaków i spodenki się znajdzie. Tak trochę kosztów mi odpadnie... Muszę się zmobilizować i ogarnąć ten temat.

Nadiii lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj postanowiłam opanować kuchnię, w sensie organizacyjnym.
    5 godzin siedziałam i przekładałam kubeczki, talerzyki, dzbanki, i inne takie pudełeczka. A przede mną drugie tyle, bo muszę jeszcze jakoś logicznie zorganizować przyprawy i sypkie produkty. I garnki, bo mój mąż nie chce od 3 lat się pogodzić z moją logiką ustawiania ich w szafce. Uh.

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeej, jak dawno do Was nie zaglądałam! To wszystko przez to forum - tak czułam, że nie będę tam wchodziła.
    W każdym razie u nas wszystko dobrze. W brzuszku mieszka u mnie Michalinka. Jest raczej drobnym dzieckiem, ale przywalić potrafi zdrowo :)

maggdax, Anita12, Malwinka, m@rtynka, Fedra lubią tę wiadomość

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mam wizyte i usg , juz sie doczekac nie moge ;-)

chloet, Magdzia88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się w pięknym słonecznym dniu, dziś ciepło i przyjemnie. Szkoda, że muszę leżeć plackiem, ale cóż.. Leci tydzień za tygodniem. Chyba każda z Nas żyje od wizyty do wizyty by zobaczyć na monitorze Nasze Cuda. Najpiekniejsze widoki. Później będziemy żyć do pierwszego ząbka, pierwszego słowa MAMA, pierwszego kroku, roczku i 18stki.. Czy może być coś piękniejszego dla matki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również witam w piękny dzionek :)
    Jutro połówkowe...jupi :). Dziś w nocy pierwszy raz poczułam wyraźne ruchy synusia. Najpierw mi się śniło, że synuś mnie kopie, a jak się obudziłam, to rzeczywiście mnie kopał :). Rozbrykał się mały i musiałam wstać do toalety. Ale potem się uspokoił i mogłam dalej iść spać.

Nadiii lubi tę wiadomość

• Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:
    Dzien dobry :) nie bylo mnie jakis czas, ale niestety mialam problem rodzinne. Okazalo sie ze moj narzeczony ma inna, teraz znowu sie zeszlismy, aj nie jedna noc przeplakalam.
    Widze ze jest temat ubranek; ja mam praktycznie w szystkie spiochy I body po synku, zostalo tylko cos bardziej na wyjscie. Co do rozmiaru, to wszystko na 62 I wiecej, wiem ze tym razem tez bedzie duza dzidzia :) Poza tym czekam na wyprzedaze po swietach.
    W tamtym tygodniu bylam ostatni raz na usg (polowkowe, szkoda ze to juz koniec, moze na 3d sie wybiore ale to w grudzien/styczen) I okazalo sie ze bedzie dziewczynka :) na 95% ale nie sadze zeby cos tam uroslo (23 tydzien).
    Muszę Ci powiedzieć, że wiele, wiele razy sie zastanawiałam co się stało, że się nie odzywasz. Tym bardziej, że ostatnio jak pisałaś miałaś boleści. Przykro mi , że przez to wszystko przeszłas jeszcze będąc w ciąży ale najwazniejsze, że maluszek zdrowo rośnie. Ja też będę miała dziewczynkę :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marpati wrote:
    Dzien dobry :) nie bylo mnie jakis czas, ale niestety mialam problem rodzinne. Okazalo sie ze moj narzeczony ma inna, teraz znowu sie zeszlismy, aj nie jedna noc przeplakalam.
    Widze ze jest temat ubranek; ja mam praktycznie w szystkie spiochy I body po synku, zostalo tylko cos bardziej na wyjscie. Co do rozmiaru, to wszystko na 62 I wiecej, wiem ze tym razem tez bedzie duza dzidzia :) Poza tym czekam na wyprzedaze po swietach.
    W tamtym tygodniu bylam ostatni raz na usg (polowkowe, szkoda ze to juz koniec, moze na 3d sie wybiore ale to w grudzien/styczen) I okazalo sie ze bedzie dziewczynka :) na 95% ale nie sadze zeby cos tam uroslo (23 tydzien).
    Wysłałam Ci zaproszenie. Chcę Ci o czymś napisać prywatnie :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Balladyna wrote:
    Jeeej, jak dawno do Was nie zaglądałam! To wszystko przez to forum - tak czułam, że nie będę tam wchodziła.
    W każdym razie u nas wszystko dobrze. W brzuszku mieszka u mnie Michalinka. Jest raczej drobnym dzieckiem, ale przywalić potrafi zdrowo :)
    Tak właśnie pisałam na tamtym forum, że gdzieś nam zaginęłas :-)

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie dluzy :-\ a gdzie tu jeszcze do 16 ehhhh

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama M. wrote:
    Ale mi sie dluzy :-\ a gdzie tu jeszcze do 16 ehhhh

Dasz radę! Daj znać po wizycie

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tinaa22 wrote:
    Mam pytanie: chodzicie jeszcze w normalnych spodniach czy tylko ciążowe? Bo zdarza mi się chodzić w normalnych z niskim stanem ale się zaczęłam zastanawiać czy i tak coś tam nie uciska.
    Ja chodzę przeważnie w getrach ciążowych z h&m za 40zl bo są mega wygodne, jeansy ciążowe jeszcze troszkę za duże, ale mam dwie pary zwykłych jeansów bardzo niskich i zapinają się pod brzuszkiem, jeszcze nawet jest luz także nic nie uciska. Wszystkie inne z wyższym stanem już dawno pochowane

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o ubrania ciążowe to chyba każda z nas inaczej czuje sie z brzuszkiem ciazowym.Jedne mieszcza sie w ubrania sprzed ciazy inn nie.Ja pierwsze getry ciazowe kupilam w 16 tyg. bo spodnie uciskaly mnie na brzuch w dole i brzuch czesto bolal.Teraz chodze tez w getrach ciazowych i spodniach ciazowych bo jest mi o wiele wygodniej ,poza tym w spodnie sprzed sie nie mieszcze..

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Marpati Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anita12 wrote:
    Wysłałam Ci zaproszenie. Chcę Ci o czymś napisać prywatnie :-)
    Hej. Już gotowe

sktjqhi.png
    rfpn987.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie dałam spokój z tym drugim forum, od nikogo się nie mogłam doprosić nawet linka... >.<

Upiekłam dzisiaj ciasto, ciekawa jestem jak wyszło <3 Szarlotka, studzi się własnie.

No i ja to chodzę w domu w luźnych dresach albo spodniach od piżamy, a jak wychodzę to już tylko ciążowe. Niestety nie tylko brzuch mi urósł, więc w zwykłych się nie mieszczę, nawet mimo niskiego stanu. A przytyłam niby tylko 3 kg na razie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 12:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już chodzę w ciążowych dżinsach chyba od miesiąca. Na początku ten górny pas z materiału miałam za luźny, bo brzuch był mniejszy, więc podwijałam je. Obecnie jeszcze góra nie jest upięta, ale nie przejmuję się, dla mnie ważne, żeby na dole mnie nie uciskało. Moje zwykłe spodnie są niskie ale już ich nie zapnę. W domu chodzę w getrach ciążowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 12:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miewam w ciąży jakichś zmian nastroju czy też wahań. Hormony jakoś strasznie nie dokuczają. Ale jakiś czas temu z nudów przygotowałam sobie playlistę najpiękniejszych piosenek dla córeczki. I powiem Wam za każdym razem jak słucham piosenkę Arka Noego- Ja Jestem- płaczę jak dziecko. Strasznie działają na mnie te wszystkie teksty np. " Jestem jak małe ziarenko, czuję, że żyję, urosnę Wam prędko", " moje serce już dawno bije, dziękuję Ci Mamo za to, że żyję".. Zwykłe słowa, a ryczę jak bóbr. Dobrze, że mąż nie widzi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 15:00

ewa81, Malwinka lubią tę wiadomość

‹‹ 794 795 796 797 798 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ