MARZEC 2017 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja chodzę jeszcze w zwykłych spodniach i powiem że są luźne to dla tego że bardzo schudłam w pierwszych tygodniach ciąży. Ale czasem sie podziwiam jak ten maluszek się mieści u mnie w brzuchu bo naprawdę mam w prawie płaski brzuszek A maluszek już waży około 700g...
-
Czasem to już się wkurzam jak wszyscy znajomi mi mówią ze chyba żartuje z terminem porodu... I ze chyba będę miała bardzo małe dziecko i muszę sprawdzić czy wszystko w maluszka w pożądku że on nie rośnie... Dziwnie są ludzie przecież każda kobieta jest indywidualna
-
Moi znajomi i rodzina znowu ciągle, że mam duży brzuch i na pewno go wypinam. Bo oni mieli mniejszy. A lekarz na przekór wszystkim mówi, że dziecko jest raczej drobne. Sama miałam 49cm po porodzie. Osobiście uważam, że nie mam bardzo dużego brzucha, bo na upartego jestem jeszcze w stanie go ukrywać.
Od dawna chodzę jednak tylko w spodniach ciążowych, bo mi jest wygodnie.
Przyszły mi dzisiaj rzeczy do łóżeczka dla małej:
Anita12, m@rtynka, Nadiii, karcia.wawa, Fedra, Magdzia88 lubią tę wiadomość
Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
Balladyna wrote:Moi znajomi i rodzina znowu ciągle, że mam duży brzuch i na pewno go wypinam. Bo oni mieli mniejszy. A lekarz na przekór wszystkim mówi, że dziecko jest raczej drobne. Sama miałam 49cm po porodzie. Osobiście uważam, że nie mam bardzo dużego brzucha, bo na upartego jestem jeszcze w stanie go ukrywać.
Od dawna chodzę jednak tylko w spodniach ciążowych, bo mi jest wygodnie.
Przyszły mi dzisiaj rzeczy do łóżeczka dla małej:
Bardzo fajne!! A gdzie zamawiałaś? Zapakowane jak prezenty, super -
linda392 wrote:Czasem to już się wkurzam jak wszyscy znajomi mi mówią ze chyba żartuje z terminem porodu... I ze chyba będę miała bardzo małe dziecko i muszę sprawdzić czy wszystko w maluszka w pożądku że on nie rośnie... Dziwnie są ludzie przecież każda kobieta jest indywidualna
Wielkość brzucha nie przekłada się na wielkość dziecka. Ja miałam mały brzuch, do samego końca sama się goliłam, robiłam pedikiur, a urodziłam dziecko 4500g. Dziewczyny miały ze 2 razy większy brzuch niż ja a rodziły po 2500-3500g dzieci.
Pokaż foto to ocenimy czy taki mały -
Ja chodzę najczęściej w legginsach (myślę już o tych ciążowych, bo zwykłe jednak trochę uciskają) albo w sukience bawełnianej i rajstopach pod spodem.
Co do brzucha, też mnie wkurzają komentarze: "ty na pewno jesteś w ciąży?", "to chyba ciąża spożywcza" itd. tak jak gdyby kobieta z urzędu miała się roztyć w ciąży jak maciora ;/ czemu ludzie są tacy prości? -
nick nieaktualnyBalladyna i linda - nie przejmujcie się opiniami innych o brzuszkach. To jest sprawa indywidualna, jedne mają większe, inne mniejsze. Ważne, że dziecko się dobrze rozwija .
Osoba z rodziny pożyczyła mi książkę o porodach. Jest to książka autobiograficzna, napisana przez położną. Opisuje porody na faktach. Naprawdę wzruszająca. Jeannete Kalyta "Położna". Ta kobieta to anioł, jak ona podchodzi do porodów, ludzi itd. Położne takie powinny być. -
severi wrote:Balladyna mi ciągle powtarzają że muszę uważać żeby nie przytyć za dużo bla bla bla... że dużo przytyłam, no fakt 5 kg
Mój lekarz prowadzący na NFZ uważa, że w ciąży należy przytyć max 5kg
Dlatego zmieniłam i chodzę prywatnie.Misia ❤ 25.03.2017
Ciąża biochemiczna 05.03.2018 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny