X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama M. wrote:
    Nic nie chcial powiedziec. Mam sie stawic na oddzial patologi ciazy
    Lekarze często straszą. W szpitalu wszystko sprawdzą i dopiero będzie wiadomo. Ja w pierwszej ciąży wiele razy się spłakałam z tego co lekarz powiedział a w szpitalu się okazywało, że wszystko jest dobrze. Także spokojnie i pisz do nas.
    Trzymam kciuki.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak że kto ma taką możliwość to bankowania krwi nie jest złą ideą. Tylko że niestety ale trochę to kosztuje. U mnie kuzynka w 1,5 latka zachorowała na cukrzycę i lekarzy wtedy nam powiedzieli że gdyby oni mieli krew pępowinowa to to by zwiększyło szansę na wyzdrowienie o 90%. Więc wiadomo że nikt nie chcę żeby to się przydało ale różne są sytuacji.

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Was też tak wszystko denerwuje, a najbardziej ludzie, że czasem macie ochotę wszystkich wysłać w kosmos?
    Druga sprawa, jakie są Wasze doświadczenia z zakupami tzn. czy ludzie widząc ciążę przepuszczają Was w kolejkach. Ja coraz częściej obserwuję chamstwo i znieczulicę. Tak się wtedy wkurzam, że aż musiałam dać upust swoim nerwom i to opisać ; http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357237424,title,Mama-na-policji-mama-na-zakupach-mama-na-imprezie,index.html

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    dziwna ekspedientka :)
    Nina13 a ile przytyłaś? Tak z ciekawości pytam :P
    około 8 kg
    i boję się co dalej :/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linda392 wrote:
    No i to jest mój brzuszek.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32b49f53ac77.jpg

Jakbym była szczupła też bym taki miała, bo u mnie połowa to ciąża spożywcza :P Nie przejmuj się, ludziom nie dogodzisz, obojętnie czy brzuch duży, mały, średni, odstający czy na boki to i tak się nikomu nie podoba. Może zazdroszczą.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio zaskoczyła Pani Kasjerka w Biedronce, bo z końca kolejki powiedziała "Ta Panią w ciąży proszę tutaj do przodu" w między czasie jak szukałam karty, to pakowała mi zakupy do siatki ;-) taka uprzejma. A ja byłam w takim szoku, że nie wiedziałam co robie.

chloet lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    około 8 kg
    Oj niektóre tyją 20 fo tego momentu :) ważne aby dzidzia była zdrowa :)
    No ja spotkałam się z przyjemną sytuacją w kerfie w kasie pierwszeństwa że mnie Pani poprosiła do kasy ale inni byli nie uprzejmi i pretensje. Staram się nie korzystać. Wolę zostawić zakupy jak coś się dzieję niż nawet w kasie pierwszeństwa prosić o przepuszczenie bo spotkałam się z nieprzyjemną sytuacją, nawet nie raz macham ręką że nie trzeba jak ktoś w kasie prosi aby podejść bo nie lubię takich sytuacji...

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ostatnio na forum zadałam to pytanie i nikt mi nie odpowiedział. Wlasnie rozmyślam ta kwestie, bo uważam, że mimo jej kosztów to zawsze jest większa nadzieja na uratowanie komuś bliskiemu życia. Tylko za bardzo nie rozumiem, bo w ulotkach i gazetach pisze, że średnia pobrana dawka krwi pepowinowej jest przeznaczona na osobę, która waży około 40-50 kg ( czyli dziecko) a osobie dorosłej jak chcesz pomóc to lepiej już wziąć pakiet droższy, żeby oprócz krwi pepowinowej pobrali również ze sznura pepowinowego bądź łożyska. Babka, która pracuje w polskim banku komórek macierzystych powiedziała mi, że już z tej zwykłej krwi pepowinowej można osobie dorosłej pomóc.
    To ja jej powiedziałam,ze normalny facet przeważnie waży koło 90, 100 kg. A skoro dawka wystarcza do 50 kg to ja będę mogła pomóc tej osobie jak już będzie jej końcówka... czyli jak choroba wyssa z niego kilogramy.
    Trzeba to dokładnie wszystko rozważyć i najlepiej i umowic się z ta babeczka indywidualnie i wtedy wszystko wypytac.

ja już sama nie wiem własnie, niby byłam zdecydowana na ten pakiet podstawowy czerwony w pbkm ale jak przeczytałam na jakie choroby to się przydaje to powiem Wam że słyszałam tylko o białaczce no i co będę to opłacać do 18 roku życia czy powiedzmy do skończenia studiów czy do kiedy ?
    https://www.pbkm.pl/o-komorkach-macierzystych/gdzie-wykorzystuje-sie-komorki-macierzyste/lista-chorob-leczonych-km
    to link do listy chorób w których są wykorzystywane komórki macierzyste

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi obawiam się że do konca to i ja do 20 dobije :(

ale walczyłam o moją małą gwizdkę więc jak przytyje to przytyje ale będziemy już we 3 :)

linda392 faktycznie brzuszek nieduży ale wydaje mi się że to nic złego skoro wszystko jest ok a poza tym teraz to dopiero zacznie rosnąć w szybkim tempie

• severi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj najważniejsze dzieci później będziemy chudły aż Chodakowska będzie nam zazdrościła sylwetki :D

Malwinka, Nadiii, Nina13 lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tym nie przejmuje bo wiem że z maleństwem wszystko dobrze. Może mam dużo miejsca w środku i on sobie tam się ładnie mieści :-) Bo tak to nic mi nie dolega, wszystko mogę robić, brzuszek jeszcze nie przeszkadza więc nie jest źle. U mnie koleżanka też w ciąży, ma termin na początek lutego to ona już jak misiek się porusza i mówi że nawet buty jej ciężko założyć :-) ale z innej strony ona wygląda już tak w ciążyyy a ja jak zwykle... Ale wiem że też się doczekam swojego dużego brzuszka i jeszcze będę mówić jak to było dobrze jak go nie było :-)

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 103 dni ! <3

dr1skpgva3dc_t.jpg

linda392, jenny88, chloet, karcia.wawa lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, racja. Myslalam nad błękitnym wariantem, gdzie oprócz krwi pepowinowej biorą jeszcze ze sznura pepowinowego. Większe to zabezpieczenie, ale decyzji jeszcze na 100 procent nie podjęliśmy.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie nie ma znaczenia czy dużo przytyję, będę sie martwić po ciąży. Teraz liczy się tylko ta mała Iskierka. Jestem szczupłą osobą, na razie tylko 4 kg do przodu. Brzuszek już spory, ale na razie idzie tylko w brzuch, choć mąż przedrzeźnia, że robię się " puf, puf". Dziś za karę śpi w salonie bo rozłożyła go jakaś grypa..

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    jeszcze 103 dni ! <3

dr1skpgva3dc_t.jpg

Śliczny brzuszek mały i okrągły. A sylwetki to pozazdroszcze :) sexi mama.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Śliczny brzuszek mały i okrągły. A sylwetki to pozazdroszcze :) sexi mama.

wiesz z boku zawsze się dobrze wygląda :D

ogólnie 4 kg na plusie ;)
    start z wagą 75 kg przy wzroście 173 cm ;)

znając życie do 15 kg dociągnę ;)

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    wiesz z boku zawsze się dobrze wygląda :D

ogólnie 4 kg na plusie ;)
    start z wagą 75 kg przy wzroście 173 cm ;)

znając życie do 15 kg dociągnę ;)

Eee no to wagą idealna. Szczupła laska jesteś i już. Chyba już 11 kg nie przytyjesz, jak teraz tylko te 4. Głowa do góry!

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    około 8 kg

Nina13 spokojnie, ja już 10 kg przytyłam.
    55 jak zaszłam, 65 teraz.. ;c a nie jem mega dużo, tłusto ...

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny macie bardzo ładne brzuszki :).
    Dziś mam połówkowe, mam nadzieję że z synkiem wszystko w porządku. Wczoraj dzwonili z kliniki że są wyniki z wymazu i coś mi wyszło. Mam nadzieję że to nic poważnego i pewnie dostanę antybiotyk dopochwowo.

chloet lubi tę wiadomość

• linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam
    Dziewczyny macie bardzo ładne brzuszki :).
    Dziś mam połówkowe, mam nadzieję że z synkiem wszystko w porządku. Wczoraj dzwonili z kliniki że są wyniki z wymazu i coś mi wyszło. Mam nadzieję że to nic poważnego i pewnie dostanę antybiotyk dopochwowo.
    To powodzenia na badaniach . Nie przyjmuj się, będzie dobrze! Często nawet antybiotyk nie jest potrzebny tylko jakiś środek przeciwbakteryjny lub przeciwgrzybiczy. Więc w dobrym humorze idź podglądać synka ;-) Dasz znać jak będziesz po :-)

ewa81, Malwinka lubią tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ