X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • Anita12 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama M. wrote:
    Nic nie chcial powiedziec. Mam sie stawic na oddzial patologi ciazy
    Lekarze często straszą. W szpitalu wszystko sprawdzą i dopiero będzie wiadomo. Ja w pierwszej ciąży wiele razy się spłakałam z tego co lekarz powiedział a w szpitalu się okazywało, że wszystko jest dobrze. Także spokojnie i pisz do nas.
    Trzymam kciuki.

5djy3e3kz350t8w9.png
    ug37io4p9tkemmkz.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak że kto ma taką możliwość to bankowania krwi nie jest złą ideą. Tylko że niestety ale trochę to kosztuje. U mnie kuzynka w 1,5 latka zachorowała na cukrzycę i lekarzy wtedy nam powiedzieli że gdyby oni mieli krew pępowinowa to to by zwiększyło szansę na wyzdrowienie o 90%. Więc wiadomo że nikt nie chcę żeby to się przydało ale różne są sytuacji.

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Was też tak wszystko denerwuje, a najbardziej ludzie, że czasem macie ochotę wszystkich wysłać w kosmos?
    Druga sprawa, jakie są Wasze doświadczenia z zakupami tzn. czy ludzie widząc ciążę przepuszczają Was w kolejkach. Ja coraz częściej obserwuję chamstwo i znieczulicę. Tak się wtedy wkurzam, że aż musiałam dać upust swoim nerwom i to opisać ; http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357237424,title,Mama-na-policji-mama-na-zakupach-mama-na-imprezie,index.html

rrb7y10.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi wrote:
    dziwna ekspedientka :)
    Nina13 a ile przytyłaś? Tak z ciekawości pytam :P
    około 8 kg
    i boję się co dalej :/

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    linda392 wrote:
    No i to jest mój brzuszek.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/32b49f53ac77.jpg

Jakbym była szczupła też bym taki miała, bo u mnie połowa to ciąża spożywcza :P Nie przejmuj się, ludziom nie dogodzisz, obojętnie czy brzuch duży, mały, średni, odstający czy na boki to i tak się nikomu nie podoba. Może zazdroszczą.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio zaskoczyła Pani Kasjerka w Biedronce, bo z końca kolejki powiedziała "Ta Panią w ciąży proszę tutaj do przodu" w między czasie jak szukałam karty, to pakowała mi zakupy do siatki ;-) taka uprzejma. A ja byłam w takim szoku, że nie wiedziałam co robie.

chloet lubi tę wiadomość

17u93e5ep5g57u5f.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    około 8 kg
    Oj niektóre tyją 20 fo tego momentu :) ważne aby dzidzia była zdrowa :)
    No ja spotkałam się z przyjemną sytuacją w kerfie w kasie pierwszeństwa że mnie Pani poprosiła do kasy ale inni byli nie uprzejmi i pretensje. Staram się nie korzystać. Wolę zostawić zakupy jak coś się dzieję niż nawet w kasie pierwszeństwa prosić o przepuszczenie bo spotkałam się z nieprzyjemną sytuacją, nawet nie raz macham ręką że nie trzeba jak ktoś w kasie prosi aby podejść bo nie lubię takich sytuacji...

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Ostatnio na forum zadałam to pytanie i nikt mi nie odpowiedział. Wlasnie rozmyślam ta kwestie, bo uważam, że mimo jej kosztów to zawsze jest większa nadzieja na uratowanie komuś bliskiemu życia. Tylko za bardzo nie rozumiem, bo w ulotkach i gazetach pisze, że średnia pobrana dawka krwi pepowinowej jest przeznaczona na osobę, która waży około 40-50 kg ( czyli dziecko) a osobie dorosłej jak chcesz pomóc to lepiej już wziąć pakiet droższy, żeby oprócz krwi pepowinowej pobrali również ze sznura pepowinowego bądź łożyska. Babka, która pracuje w polskim banku komórek macierzystych powiedziała mi, że już z tej zwykłej krwi pepowinowej można osobie dorosłej pomóc.
    To ja jej powiedziałam,ze normalny facet przeważnie waży koło 90, 100 kg. A skoro dawka wystarcza do 50 kg to ja będę mogła pomóc tej osobie jak już będzie jej końcówka... czyli jak choroba wyssa z niego kilogramy.
    Trzeba to dokładnie wszystko rozważyć i najlepiej i umowic się z ta babeczka indywidualnie i wtedy wszystko wypytac.

ja już sama nie wiem własnie, niby byłam zdecydowana na ten pakiet podstawowy czerwony w pbkm ale jak przeczytałam na jakie choroby to się przydaje to powiem Wam że słyszałam tylko o białaczce no i co będę to opłacać do 18 roku życia czy powiedzmy do skończenia studiów czy do kiedy ?
    https://www.pbkm.pl/o-komorkach-macierzystych/gdzie-wykorzystuje-sie-komorki-macierzyste/lista-chorob-leczonych-km
    to link do listy chorób w których są wykorzystywane komórki macierzyste

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    severi obawiam się że do konca to i ja do 20 dobije :(

ale walczyłam o moją małą gwizdkę więc jak przytyje to przytyje ale będziemy już we 3 :)

linda392 faktycznie brzuszek nieduży ale wydaje mi się że to nic złego skoro wszystko jest ok a poza tym teraz to dopiero zacznie rosnąć w szybkim tempie

• severi Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj najważniejsze dzieci później będziemy chudły aż Chodakowska będzie nam zazdrościła sylwetki :D

Malwinka, Nadiii, Nina13 lubią tę wiadomość

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tym nie przejmuje bo wiem że z maleństwem wszystko dobrze. Może mam dużo miejsca w środku i on sobie tam się ładnie mieści :-) Bo tak to nic mi nie dolega, wszystko mogę robić, brzuszek jeszcze nie przeszkadza więc nie jest źle. U mnie koleżanka też w ciąży, ma termin na początek lutego to ona już jak misiek się porusza i mówi że nawet buty jej ciężko założyć :-) ale z innej strony ona wygląda już tak w ciążyyy a ja jak zwykle... Ale wiem że też się doczekam swojego dużego brzuszka i jeszcze będę mówić jak to było dobrze jak go nie było :-)

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze 103 dni ! <3

dr1skpgva3dc_t.jpg

linda392, jenny88, chloet, karcia.wawa lubią tę wiadomość

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, racja. Myslalam nad błękitnym wariantem, gdzie oprócz krwi pepowinowej biorą jeszcze ze sznura pepowinowego. Większe to zabezpieczenie, ale decyzji jeszcze na 100 procent nie podjęliśmy.

uch5i09k3eicivpk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie nie ma znaczenia czy dużo przytyję, będę sie martwić po ciąży. Teraz liczy się tylko ta mała Iskierka. Jestem szczupłą osobą, na razie tylko 4 kg do przodu. Brzuszek już spory, ale na razie idzie tylko w brzuch, choć mąż przedrzeźnia, że robię się " puf, puf". Dziś za karę śpi w salonie bo rozłożyła go jakaś grypa..

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    jeszcze 103 dni ! <3

dr1skpgva3dc_t.jpg

Śliczny brzuszek mały i okrągły. A sylwetki to pozazdroszcze :) sexi mama.

uch5i09k3eicivpk.png
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Śliczny brzuszek mały i okrągły. A sylwetki to pozazdroszcze :) sexi mama.

wiesz z boku zawsze się dobrze wygląda :D

ogólnie 4 kg na plusie ;)
    start z wagą 75 kg przy wzroście 173 cm ;)

znając życie do 15 kg dociągnę ;)

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• Malwinka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana wrote:
    wiesz z boku zawsze się dobrze wygląda :D

ogólnie 4 kg na plusie ;)
    start z wagą 75 kg przy wzroście 173 cm ;)

znając życie do 15 kg dociągnę ;)

Eee no to wagą idealna. Szczupła laska jesteś i już. Chyba już 11 kg nie przytyjesz, jak teraz tylko te 4. Głowa do góry!

uch5i09k3eicivpk.png
  • Arthaney Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    około 8 kg

Nina13 spokojnie, ja już 10 kg przytyłam.
    55 jak zaszłam, 65 teraz.. ;c a nie jem mega dużo, tłusto ...

f2w3gov3rq5rap75.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Dziewczyny macie bardzo ładne brzuszki :).
    Dziś mam połówkowe, mam nadzieję że z synkiem wszystko w porządku. Wczoraj dzwonili z kliniki że są wyniki z wymazu i coś mi wyszło. Mam nadzieję że to nic poważnego i pewnie dostanę antybiotyk dopochwowo.

chloet lubi tę wiadomość

• linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewa81 wrote:
    Witam
    Dziewczyny macie bardzo ładne brzuszki :).
    Dziś mam połówkowe, mam nadzieję że z synkiem wszystko w porządku. Wczoraj dzwonili z kliniki że są wyniki z wymazu i coś mi wyszło. Mam nadzieję że to nic poważnego i pewnie dostanę antybiotyk dopochwowo.
    To powodzenia na badaniach . Nie przyjmuj się, będzie dobrze! Często nawet antybiotyk nie jest potrzebny tylko jakiś środek przeciwbakteryjny lub przeciwgrzybiczy. Więc w dobrym humorze idź podglądać synka ;-) Dasz znać jak będziesz po :-)

ewa81, Malwinka lubią tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
‹‹ 797 798 799 800 801 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ