X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MARZEC 2017 :)
Odpowiedz

MARZEC 2017 :)

Oceń ten wątek:
  • linda392 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z tą wagą to chyba szybko później schodzi. Bo wczoraj byłam na forum u listopadówek i oni piszą że do końca ciąży przytyly o około 15 kg a po wyjściu że szpitala jeszcze im zostało parę kilo a ktoś już nawet ma mniejszą wagę jak z przed ciąży :-) malushy działają chyba lepiej jak ćwiczenia na siłowni :-)
    I witam się dziś w 25 tygodniu :-) strasznie szybko leci ten czas :-)

Anita12 lubi tę wiadomość

2nn3dzu55c7nwce5.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;-)

Ja w pierwszej ciąży przytyłam 15kg, ale dość dużo ważyła córa. Zaraz po porodzie jak stanełam na wagę w szpitalu to miałam 1kg na plus. Później po kp, szybko zeszło i ważyłam mniej :-D także waga nie ma co się przejmować ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2016, 08:42

17u93e5ep5g57u5f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, strasznie szybko lecą te dni.. Byle tak do marca. Ja cały czas leżę. Brzuszek już lepiej, już się nie stawia, ale chwilę pochodzę po domu i boli. Jutro planowa wizyta... A jeszcze kilka dni temu latałam jak głupia, sprzątałam i mogłam góry przenosić...
    Ewa81- czekamy na dobre wieści po wizycie!

ewa81 lubi tę wiadomość

• chloet Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dzisiaj po południu wizytę, zobaczymy, co tam słychać u naszej dziewczyny :) Ciekawa jestem, jak dużo podrosła.

rqkqj11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Ja mam dzisiaj po południu wizytę, zobaczymy, co tam słychać u naszej dziewczyny :) Ciekawa jestem, jak dużo podrosła.
    To czekamy na wieści!

chloet lubi tę wiadomość

• tinaa22 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dziś na zakupach u standardowo nie mogłam się zdecydować :/ wszystko takie urocze i słodkie, kupiłam śpioszki i skarpetki, później spróbuję wstawić zdjęcie. Więc narazie mam to i 2 pary bodów na 56 i myślę żeby następne już rzeczy kupować na 62, obawiam się żeby 56 nie okazało się za małe jak mała się urodzi :/

0d1yskjo7vuchg9e.png
  • m@rtynka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszcie Dziewczyny co tam na wizytach ;-)

17u93e5ep5g57u5f.png
  • karcia.wawa Koleżanka

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na szkole rodzenia położna też mówiła o tym żeby zjeść coś słodkiego, w przypadku kiedy dziecko dawno się nie poruszało... i na lewy bok się położyć...

a przed porodem po 36 tygodniu ciąży zaleca dużo sexu!!.. to sprzyja powstaniu skurczy..które wbrew pozorom w trakcie porodu są potrzebne!

miały być sukienki będą spodenki :) będę miała synka :)

21 marca 2017
  • Oriaana Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Eee no to wagą idealna. Szczupła laska jesteś i już. Chyba już 11 kg nie przytyjesz, jak teraz tylko te 4. Głowa do góry!

z Elizą też na początku tyłam mało a pod koniec 30 tyg i do porodu potrafiłam w miesiąc 2-3 kg przytyć, także różnie bywa ;P Ale staram się tak nie żreć jak głupia ;) Rano euthyrox 100 ..później kawka - śniadania nie jem , bo jakoś nie mam ochoty tylko obiad i po obiedzie kolacja np dwie bułki z serem albo z sałatą i takie kanapeczki na bogato ;) Zdarzy się coś słodkiego w ciągu dnia,ale nie żre dużo ;) z Elizą pamiętam,że potrafiłam żreć jak głupia cały bochenek chleba niekrojonego w ciągu 4 godzin z serkiem grani,bądź powidłami śliwkowymi ;P Teraz widzę,że nie jest tak źle .. ale do porodu jeszcze 14 tygodni, więc wszystko się może zdarzyć - hormony swój apetyt mają ;) 1 kg na dwa tygodnie mi przychodzi , ale ja przed ciążą byłam sobie przy kości , bo waga 75 kg przy wzroście 173 cm i było u mnie za co złapać ..brzuszek też od zawsze miałam , także wiesz .. Nie chcę przytyć ponad 15 kg bo to jest za ciężko później .. Już mi jest ciężko coraz bardziej .. ;) ważne,że dzidzia zdrowa,a kilogramy po ciąży spadną ;) Ja z Elizą startowałam z wagą 75 kg i przytyłam 16 kg .po porodzie zeszło zaraz 11 kg - reszta w ciągu czasie ..poszłam do pracy to schudłam bardziej , bo zaczęło się regularne jedzenie .. druga ciąża i start znów z wagą 75 kg i mam nadzieję,że wrócę z powrotem do tej wagi, a wrócę , bo nie dam za wygraną ..bynajmniej ze względu na swoje samopoczucie :) Będziemy się martwić po porodzie :D Byle do marca :D

dhi49jcgge2ty5ys.png
    Eliza 🥰 18.08.2014 💋
    Kaja 🥰 05.02.2017 💋

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karcia.wawa wrote:
    na szkole rodzenia położna też mówiła o tym żeby zjeść coś słodkiego, w przypadku kiedy dziecko dawno się nie poruszało... i na lewy bok się położyć...

a przed porodem po 36 tygodniu ciąży zaleca dużo sexu!!.. to sprzyja powstaniu skurczy..które wbrew pozorom w trakcie porodu są potrzebne!

Popatrz ile się można dowiedzieć w szkole rodzenia!
    Ja też na początku przekupywałam małą na słodkie by poczuć jej ruchy. Piłam słodki sok lub jadłam jakieś ciacho i kładłam się czekając aż mała zacznie się poruszać po dawce słodkiego. Także sposób dobry

karcia.wawa lubi tę wiadomość

• Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje maleństwo i bez slodkiego szaleje.Wystarczy ze sie poloże a juz wariuje.A w nocy to juz wogole abym tylko polozyła się spać-to nie daje mi zasnac wierci sie i kopie ze 30 min non stop.Przynajmniej sie nie martwie ;-)

ewa81 lubi tę wiadomość

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • Agata_90 Ekspertka

Wysłany: 23 listopada 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaczynam szkołę rodzenia już za tydzien-doczekac sie nie mogę ;-)

karcia.wawa lubi tę wiadomość

w4sqdqk30v3qwbxq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a macie tak czasem że czujecie jakbyście miały w brzuchu kamień, ja tak dziś mam i tak sie trochę martwię, czuje ruch i ogólnie nie czuje się źle ale mam wrażenie jakby brzuch mocno ciążył do dołu i jak się wyprężam do tyłu to tak jakby się coś ciągnie. Czy mam się martwić?

• Balladyna Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj wniosłam na drugie piętro razem z mężem kanapę. Głupio, ale szkoda mi było 200zł tylko za to płacić. Mała wczoraj umilkła, az się przestraszyłam. Ale dzisiaj już ją czuję.

Misia ❤ 25.03.2017
    Ciąża biochemiczna 05.03.2018
  • chloet Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nina13 wrote:
    Dziewczyny a macie tak czasem że czujecie jakbyście miały w brzuchu kamień, ja tak dziś mam i tak sie trochę martwię, czuje ruch i ogólnie nie czuje się źle ale mam wrażenie jakby brzuch mocno ciążył do dołu i jak się wyprężam do tyłu to tak jakby się coś ciągnie. Czy mam się martwić?

to chyba twardnienie brzucha / macica przygotowuje się do porodu.

wg lekarzy może się to zdarzać maksymalnie do 6 razy dziennie - krótkie, chwilowe twardnienie i nie powinien przy tym dodatkowo boleć brzuch.

Mnie się to zdarza najczęściej wieczorem lub czasem przy chodzeniu. Lekarka kazała brać magnez 3 x dziennie.

rqkqj11.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Wszystko w jak najlepszym porządku.
    Dzidzia waży 800 gram :)

Malwinka, severi, Fedra, m@rtynka, jenny88 lubią tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Malwinka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oriaana mi mówili że po porodzie może zejść 6kg od razu. Tobie 11, czyli jednak można więcej.
    Ewa 81, hallo! Jak po wizycie.
    Chloet masz już duża ta dzidzie. Ja dopiero mam wizytę na Mikołaja, może też już będzie tyle ważyć, bo ostatnio malutko ważył.

ewa81 lubi tę wiadomość

uch5i09k3eicivpk.png
  • severi Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No moje słodkie nie działa , ale tłuste i tuczące jak najbardziej! :P

f2w39jcg7nkjwvn7.png
  • chloet Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwinka wrote:
    Oriaana mi mówili że po porodzie może zejść 6kg od razu. Tobie 11, czyli jednak można więcej.
    Ewa 81, hallo! Jak po wizycie.
    Chloet masz już duża ta dzidzie. Ja dopiero mam wizytę na Mikołaja, może też już będzie tyle ważyć, bo ostatnio malutko ważył.

miesiąc temu ważyła 490 g, myślę, że skoro masz wizytę za 2 tygodnie, spokojnie Twój bobasek będzie koło tej wagi, albo i lepiej :)

Malwinka lubi tę wiadomość

rqkqj11.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry
    W koncu dobiłam do konca z nadrabianiem i pewnie juz nie wszystko bedzie aktualne ale odniosę sie do tego co pamietam ;)

Wyprawkę ciuszkowa mam cała a nawet na bliźniaki choc jak tak dalej pójdzie to nawet na trojaczki niestety poprzednia ciąża niczego mnie nie nauczyła rozmiarowke mam juz na 56,62 i 68 ;) ale same body z krotkim, długim i pajace ;) bo w tym było mojej pierwszej córce najwygodniej :) kombinezon mam taki ciut cieplejszy na wyjście ze szpitala i dwa minky wieksze na późniejsze spacery...
    Śpiworek kupiłam w promocji za 50 zł bawełna plus miny do wozka głębokiego :)
    Zostało tylko odświeżyć lozeczko i wózek dokupić posciel i materac, kosmetyki i wanienkę i to bedzie wszystko :)

My mamy zbankowana krew pępowinowa przy pierwszej córce wiec teraz nie będziemy tego robic...

Ja mam za soba 3 Krzywe cukrowe i Młoda i ja byłyśmy po tym badaniu senne ;)

Obecnie kopie gdzie popadnie i często ma czkawkę a ja zgagę maz sie smieje że urodzi sie kudłata...

Ja na szkole rodzenia nie chodziłam ale polecam zajęcia typu aktywne 9 miesiecy ;)

Jedna dziewczyna pisała że z serduszkiem dzidziusia cos nie tak mam nadzieje że mimo wszystko bedzie dobrze i lekarz sie pomylił...

1 grudnia mam wizytę w Klinice w sprawie mojej cukrzycy ciążowej jakos nadal tego tematu nie ogarniam :(
    A pare dni pozniej wizyta u gina ciekawe ile ta moja królewna wazy...

Co do wagi ja nadal nie osiągnęłam wagi z przed ciazy czyli nic nie przytyłam a schudłam ale ja startowałam z waga 80 kg brzuch mi rośnie a reszta chudnie ;) założyłam spodnie z przed ciazy i mi z tyłka zleciały ;)
    Ja uwielbiam opięte rzeczy tak aby było widac brzuszek...

Dla pocieszenia dodam że jak w ciazy nie byłam to mi pani powiedziała że ja to chyba niedługo rodzę :D

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
‹‹ 798 799 800 801 802 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ